Komentari

jezdimir.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Herostrat

    E da mi je tvoj mozak na par dana :))

    avatar

    28.08.2006. (08:59)    -   -   -   -  

  • Ire

    što se tiče pamćenja, tu smo iste, ali zanimljivo je kod mene da čim nešto zapišem da moram napraviti, to je zauvijek zapećaćeno u memoriji. ne moram se više na to osvrtati. dakako, kratkoročno ;) ideje za pisanje nikad ne zapisujem. pamtim ih sve do jedne. viš, nikad nisam razmišljala kako to uspjevam. inače, ne pamtim imena i godine. s nekim se upoznam i automatski zaboravim ime. imena mjesta i ulica - nula bodova. netko mi veli neki datum, ko da i nije. imajući to na umu, odabir studija povijesti, možda i nije bio najpametniji potez ..

    avatar

    28.08.2006. (09:56)    -   -   -   -  

  • rahatli

    e jezdi... sad cu ja fino c/p tvoj tekst i poslat muzu da vidi kako ima gorih od mene. nes se ljutit, jel?:) moj muz naime ne vjeruje da postoje osobe koje izvade sir iz frizidera i onda ga ostave negdje a kad im se to ostavljanje prigovori, onda se pravdaju rijecima "zaboravila sam". ne razumije to, moj muz. stoga bi mi jedno ovakvo elokventno objasnjenje dobro doslo:)

    avatar

    28.08.2006. (10:16)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    sram me priznati, ali imam sličan problem. Toliko toga mi protutnji kroz glavu i najbolje mi je kad mi se slike pojavljuju jedna za drugom, a onda pomislim na papir na kojem bi to trebalo zabilježiti. Gdje je taj vražji blok kad ga trebam, a onda opet mislim: predobro je da bi zaboravila i onda naravno zaboravim, a jedino čega se sjetim je da je na haljini bilo nešto na trbuhu, ali što, pojma nemam. Mrzim svoj mozak zbog toga, a najiritantnije je to što znam da negdje u mozgu još imam tu sliku samo je ne znam dozvati. Poražavajuće.

    avatar

    28.08.2006. (10:33)    -   -   -   -  

  • Zeko zna

    Na pizdarijice poput ključeva, mobitela, i novčanika više ne moram mislit jer je nemoguće da ih zaboravim. Godinama isti proces spremanja za izlazak iz doveo je do automatizacije pokreta moga tijela koje pratkitči samo od sebe provjeri po džepovima ako je sve na svome mjestu, te mi signalizira u mozak ukoliko je na primjer lijevi džep prazan. Tu se budi moja svijest i razmišlja što nedostaje u lijevom džepu... aha, mobitel. E sad, to sam odlučio iskoristiti kako bih pamtio i ostale stvari. Automatizacija tijela ne dozvoljava da zaboravim ključeve. Ključeve iskoristim kao podsjetnik za nešto treće, na način da komadić papira ili papirnate maramice zarolam oko privjeska, tako kad ruka posegne za ključevima, signalizira glavi da se se ključevi zapetljali u nekakvu odvratnu maramicu, što me podsjeti da treba napokon uzet onaj CD i vratit frendu.

    avatar

    28.08.2006. (10:52)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Da Tajp nije posijao taj blok onaj blogerski petak u VanGoghu? Ajmo Perice vrati Tajpu uho...

    avatar

    28.08.2006. (11:10)    -   -   -   -  

  • wayti2

    a što tek reći kad se gurne marinirani picek
    u pećnicu koju zaboraviš upaliti.
    čitaj post i vidi!

    avatar

    28.08.2006. (11:23)    -   -   -   -  

  • Blini

    Meni se neki put čini da, dok hodam od npr. tramvajske stanice, u glavi ispisujem vrhunce svjetske književnosti. Kad to pokušam staviti na papir, sve se pretvori u petparački roman.

    avatar

    28.08.2006. (13:28)    -   -   -   -  

  • nymphea

    mene zaboravljivost pogađa akutno, redovito jednom godišnje, nepredvidljivo poput recimo hunjavice i s teškim posljedicama, poput, recimo, pada spejs šatla na gusto naseljeno urbano područje. Ja ključeve ostavljam u bravi izvana, mobitel na poslu, zaboravim djetetu ispeglati hlače za školu, spremim meso za sutrašnji ručak na stražnji dio police u frižideru a onda se tri dana kasnije sjetim da je tog piceka trebalo ispeći, odem u dućkas po mlijeko, donesem punu vrećicu stvari, ali bez mlijeka i tak to... Glavu ponekad nosim samo da mi kiša ne bi padala u želudac - i to je jedna lijepa narodna, nije li? :-))

    avatar

    28.08.2006. (14:23)    -   -   -   -  

  • beštijica

    kad ja zaboravljam, to radim tako temeljito da me nitko i ništa ne može sjetit pravo stanje stvari. zaborav, uz denial, je fantastična stvar. :)))

    avatar

    28.08.2006. (15:19)    -   -   -   -  

  • sanjanjanja

    ti blokići i zabilješke znaju biti tako porazna činjenica kad ti se i dalje cere u lice bez onog plusića sa strane, pa si nekad mislim možda je bolje ne zapisivat. al onda mi bude žao izgubljenih misli pa sam uvela novi sistem. umjesto plusića, kružići pa ako je stvar obavljena, zacrniš cijeli kružić, ako ja napola obavljena, zacrniš pola kružića, ako samo misliš i dalje o njoj, svaki put kad pogledaš kružić, ubaciš jednu malu točkicu unutra. bolesno, ha? a i postoji mogućnost da ako dovoljno dugo samo misliš o tome, napentaš toliko točkica da se na kraju čini kao da si to stvarno i obavila. i onda se ti zadovoljno ceriš u lice toj vražjoj stvari koju nikako da obaviš.

    avatar

    28.08.2006. (16:24)    -   -   -   -  

  • linus.broj.dva

    ja sam jedno vrijeme pamtio nemoguce, a zaboravljao najbanalnije sitnice. sad se to promijenilo i ne mogu zapamtiti vise nista. tj., pamtim samo nekakve beskorisne gluposti, a nesto sto stvarno vrijedi zapamtiti i sto bi stvarno trebalo ostati u mom sjecanju... e to ne ide.

    ponekad su mi korisni podsjetnici na mobitelu. samo da zapisem, odmah nekako i bolje upamtim. ne znam kako, ali funkcionira.

    avatar

    28.08.2006. (16:39)    -   -   -   -  

  • jezdi

    @hero, to bi bilo višestruko korisno - ti bi se zabavio, a ja odmorila! ;)

    @ire, čisto da dodam još jedan bedasti twist u cijelu priču - inače imam fantastičnu memoriju, u koju stane sve i svašta (ergo sam uspješno završila faks koji jesam), te nenormalno dugoročno pamtim stvari poput godine odvijanja krbavske i sisačke bitke, kao i ostale stvari pomoću kojih ne mogu otključati ured ;))) problem je samo u ovom protočnom pamćenju, koje je, na moju žalost, važnije za život nego znanje napamet Gavrana na hrvatskom i engleskom deset godina nakon što je naučen...

    @rahatli, pozdravi ubojicu mnogih sireva i salama - Jezdimira! ;)

    @demjan, sve znam, neki put je smiješno, a neki put se osjećam stvarno nesposobno za suvisao život...

    @rabbit, interesantno, da vidimo zašto kod mene ne pali taj sistem. a-ha, znam - ako npr. znam da moram imati tri stvari, mobitel, ključeve i novčanik, samo je pitanje dana kada ću otvoriti torbicu, pogledati u nju, reći 'ok, ključeve imam, novčanik imam, labelo imam', u glavi zbrojiti da je to 'tri stvari' i otperjati. a ako si zavežem konac na prst ili stavim post it posred čela, ionako pojma neću imati zašto sam to napravila. kažem ti - pobjede nema :)

    @manga, mislim da je bilo prije toga. iako, reklamirane su silne količine piva, tako da vjerujem da je netko nešto tamo sigurno izgubio :)

    @yt, :DD to mi se još nije desilo, ali samo zato kaj ne kuham! ;)))

    @blini, možda zato ja imam viziju sebe kao urođenog spisateljskog talenta - malo toga dođe do papira, pa skoro sve ostane u vrhuncima književnosti. pošto se ne sjećam o čemu se radi, kako mogu znati da nije niš valjalo?! ;)

    @neutrino,
    - hvala;
    - molim, i drugi put (koji će nastupiti kad promijeniš adresu);
    - hvala i blago vama kojima to uspijeva (v. odgovor zecu).
    na kraju - pozdrav :))

    @nymphea, što je gore: uragan jednom godišnje ili kiša cijele godine? :)

    @beštijo, dakle, ti kažeš: iskoristi zaborav kao prednost, a ne kao manu? hmmm, zanimljivo... :)

    @sanja, čestitam, palica 'najbolesniji sistem' upravo je prešla u tvoje ruke ;))))

    @linus, ja sam, recimo, u školi imala problem što bi uvijek do zadnje riječi zapamtila sve ono što bi napisala na šalabahter. ali mislim da to ide samo glede doslovnog teksta, a ne i da se sjetim da nešto trebam napraviti. na poslu me spašava samo to što sam se nekako priučila sve pisati u tekicu, a onda stalno u nju prigledavati...

    avatar

    28.08.2006. (16:59)    -   -   -   -  

  • gawrun

    ja mrzim kad žena ne zaboravi gaće

    avatar

    28.08.2006. (18:09)    -   -   -   -  

  • nymphea

    znaš kaj!!!?? odi vrit! tak! ja sam tek sad vidjela da si mi čestitala roćkas, a bum ti i sličicu poslal, čim stignem!! Pusić od tvog najdražeg i jedinog, blog-Guzonje!! ;-))))) i sljedeći put me obavijesti kad mi čestitaš rođendan, može?! :-D

    avatar

    28.08.2006. (21:14)    -   -   -   -  

  • Cookien svijet

    sa zaboravljivošću nikad nisam imala problema, al otkad me jean-luc počastio izabravši me za svoju majku, i swear, ko da sam na lobotomiji bila. osim što sam smotana i zaboravljam sve živo što treba ponijet/ obavit čak i ako isto napišem na pet mjesta, više se ne mogu sjetit najosnovnijih stvari iz opće kulture. neki dan sam se petnaest minuta dosjećala ko je napisao stranca. a ova baba ti je zakon. "trebala bi pit nešto za to." baš bi si mogla popit pol litre jegera, na primjer. neće puno pomoć protiv zaboravljivosti, al bar se više neću uzrujavat zbog tog :)))

    avatar

    28.08.2006. (23:36)    -   -   -   -  

  • Samohrani student

    Život nije pravo, draga jezdi :P

    avatar

    29.08.2006. (11:46)    -   -   -   -  

  • z.l.e.v.A.n.k.a.

    Ja sam si pisala u koliko sati mi počne nastava i koji razred i koja škola je to, i tako za cijeli dan i cijeli tjedan jerbo sam mijenjala kolegicu + radila u večernjoj školi + dvoje instrukcije + dodatni poslići.. Nije lako, nije.. Ali da zaboravim kaj znači natuknuta mi natuknica.. hm.. to je već bijond maj lig.

    avatar

    30.08.2006. (08:18)    -   -   -   -  

  • Lafica

    nepoplusićana je predivan izraz! :))

    avatar

    30.08.2006. (09:42)    -   -   -   -  

  • jezdi

    @gawrun, postoje granice koje čak ni ja ne prijeđem. možda i bih, al odmah se prehladim.

    @nymphea, dogovoreno, telegram upozorenja slijedi ;))

    @cookie, dakle, mali vanzemaljci ti, osim što dodaju koju kilicu i pojedu sve zube, još valjda iscicaju svu pamet. jao nama ženama :)

    @ari, to može reći samo novinar :P

    @zleva, jezdimir da je bijond zleva's lig?! kakav kompliment!!! ;)))

    @lafica, kao što bi rekao hybrid, to nećete naći u klaiću :)

    avatar

    30.08.2006. (10:47)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    Ovo drugo.

    avatar

    31.08.2006. (21:58)    -   -   -   -  

  • jezdi

    @tajp, točan odgovor.

    avatar

    01.09.2006. (14:02)    -   -   -   -  

  • hybrid

    e a koje i si e ti tematike isto uhvatila u picku maternu. daj nemoj vise bre.....e!

    avatar

    02.09.2006. (16:42)    -   -   -   -  

  • jezdi

    @neutrino, kao što rekoh, rečeno učinjeno!

    @hybrid, e pa sori kaj ne jebem kurve bez kondoma i ne prijavljujem se na big brother - život mi je dosadan, pa mi je takav i blog!

    avatar

    04.09.2006. (08:22)    -   -   -   -  

učitavam...