Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (48)

Marketing


  • misteriozo

    akupunktura pomaže.

    avatar

    26.08.2006. (16:21)    -   -   -   -  

  • secret

    ja ti popijem alkagin. to je meni super, i kad dobim mengu, i kad me glava boli, i ma sta god da boli. iako ja tvrdim da je sve to placebo. ali kad se probudim s glavoboljom, obicno odspavam jos malo :)

    avatar

    26.08.2006. (19:19)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Ovo što si opisala zvuči kao srednje jaki napadaj prave migrene. Ljudi su naime skloni sve glavobolje pripisati migreni, a često su to vazomotorne i pozicione glavobolje. Migrena je bitno drugačija i traži posebnu terapiju, ne aspirin kojim ćeš si uništiti želudac ako pretjeraš (ja sam već gutala sondu, odonda nisam aspirin ni primirisala, iako mi je odlično djelovao na mengu i povremene jače glavobolje). Poznajem osobu kojoj su se simptomi inače vrlo jake migrene koji bi je potpuno onesposobili (mogla je samo ležati u mraku i povraćati) povlačili ako je na vrijeme uzela avamigran; ne znam da li još toga ima, ali trebalo bi pitati liječnika što uzeti. Ne znam što misliš o činjenici da su bolesti zapravo psihosomatske - imaju, naravno, fizičku podlogu, no kod nekih je utjecaj psihe vrlo jak. Od danas učestalih bolesti najčešće se spominju migrena i astma. To je razlog ljekovitosti bloga - sve što opušta i oslobađa stresa kojeg najčešće nismo ni svjesni može pomoći. Čuvaj se, vjerujem da si sad već dobro. Pusa! :)))))

    avatar

    26.08.2006. (20:45)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Migrena je i moj stalni pratilac, već jedno dvadesetak godina. Po njoj mogu ravnati kad imam i ovulaciju, a i završnicu PMS sindroma...Zanimljivo, kada sam bila trudna, nisam imala migrenu..
    Što mi je najbolje...kada ju osjetim, onako samo u naznakama, ako sam dovoljno pametna i prisebna - dva šumeća aspirina u čaši vode..a ako ne, onda muka po ledenoj jedno dva do tri dana, uz kojekakve pripravke, od brufena do voltarena..ma strašno..
    Postoji neki sprej koji se dobiva samo na preporuku specijaliste neurologa..kažu da je moćan. Meni je neurologica preporučila, ali sam, na žalost, pogubila nalaz. A ispočetka sve prolaziti..budem..

    avatar

    26.08.2006. (21:10)    -   -   -   -  

  • sam

    Ej zamislite ovo..da NIKAD u životu niste imali migrenu! Sve osjećam grižnju savjesti čitajući ovo jer uvijek se iznova čudim na tu sveprisutnu priču, i podsjetim sam sebe koliko bih trebao biti zahvalan. Da, vjerovali ili ne ja ne znam kako je to! Tko zna, možda bi pomogao i nekakav pozitivni "podsvjesni" stav tipa:"nema migrene"...sad kad znaš da je i takvo što, eto, moguće:)...kucam u drvo, pogodi koje:)

    avatar

    26.08.2006. (22:07)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Misteriozo, nisam još pokušala, ne ljubim baš igle... ;))
    @Secret, pokušavam izbjegavati tablete (tako da te koje spominješ nisam probala), ali kad ne ide - ne ide, onda posegnem za njima. A odspavati još malo - meni ne pomaže, nažalost. :(
    @Aquaria, da, i bio je neki srednji jer bilo je i gorih, tako da je ovaj današnji koliko-toliko prošao "u hodu". To nedjelovanje acetilsalicilne kiseline iz andola i aspirina (jer je tek nakon aspirina i popodnevne kave popustilo) očito je dokaz da ću morati uzeti neku drugu vrstu tableta. Premda mi se aspirin nekako činio najmanje štetan (zavaravam se, svaka je tableta na neki način štetna). Vjerujem da su mnoge bolesti psihosomatske, migrena mi se javlja i od stresa i emocionalne napetosti, ali ovo je ipak bila ona o kojoj piše i @Ledena u svom komentaru. Hvala ti na brizi, sad sam već ok, a izmorilo me, idem ravno u krevet ;)
    @Ledena, to je i ta moja migrena, točno mogu sve ravnati po njoj. A sjećam se i razdoblja kad je trajala i nekoliko dana, samo nije bilo onako jako, nego više podmuklo, ali ono - znaš da je tu, boli. Morat ću i ja malo pročačkati po tim pripravcima i naći štogod efikasno. ;)
    @Sam, blago tebi, i želim ti da je nikad ne osjetiš. :)

    avatar

    26.08.2006. (22:25)    -   -   -   -  

  • melody

    Vece B B. Moju majku su mucile migrene, pocelo je dok je bila još mlada djevojka,...ludila je od bolova...uzas...gledala sam koje je to mucenje i pitala se kako joj pomoci kad svi silni lijekovi nisu pomagali...nakon njezine 45. godine života jednostavno su, kao nekim cudom iščezle i nikada vise nije imala problema
    U nadi da si sada punoooooo bolje lijep pozdrav i mirnu noc.

    avatar

    26.08.2006. (22:27)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Melody, koliko sam upućena (i iz vlastitog iskustva) - migrena je povezana i s hormonima, s menstrualnim ciklusom. Budući da se u menopauzi razina hormona smanjuje, eto odgovora zašto je migrena nestala nakon 45. ;) Je, ja sam bolje, hvala ti :) I tebi želim mirnu noć ;)

    avatar

    26.08.2006. (22:33)    -   -   -   -  

  • Nilo

    Ja znam imati grozne glavobolje. Ne znam sad je li to migrena, ali pijem lekadol i najbolji mi je. Kažu da je blag za želudac.:) Spavanje bi možda i pomoglo kada bih mogla zaspati dok mi u glavi sviraju bubnjeve i ostale domorodačke instrumente.:) Za akupunkturu sam i ja već čula, navodno je jako efikasna. Pa tko voli...

    avatar

    26.08.2006. (23:14)    -   -   -   -  

  • Nilo

    I da, meni zna pomoć i tuširanje stopala ledenom vodom. Kao i stiskanje one kuglice između palca i kažiprsta (raširiš ruku, nađeš onaj dio koji se kao pomiče i masiraš neko vrijeme). Ne, nije nikakva magija.:)

    avatar

    26.08.2006. (23:16)    -   -   -   -  

  • brlje

    ej, "nafiksana"! ;)))) meni tvoji komentari djeluju antimigrenozno! :) mene zapravo ne muči migrena nego sinusi. kad me zabole, ma koliko ni sam ne preferirao tablete, bez makar kratkotrajnog ležanja i dva voltarena rapida ja sam gotov! a što bi tek rekao moj otac kojeg muče i sinusi i migrena... ISKRENO SE NADAM DA TE VIŠE NE BOLI GLAVA! pozdrav!

    avatar

    26.08.2006. (23:18)    -   -   -   -  

  • plokmin

    Znači još u Mezopotamiji su žene lagale muževe da ih boli glava kad nisu željele sex:-))Za divno čudo mene rijetko boli glava, mislim ničim izazvana. Kad alkohol učini svoje sutra dan me zna zaboliti ali jako rijetko. Tablete ne diram uopće. Trpiti je moje geslo, tek ako bol postane gotovo neizdrživa onda se hvatamo nekakve tablete, a to je kad žila u glavi kuca nenormalno. Ništa mi ne predstavlja toliku bol kao zub. Zato bolje glava nego zub. Zub mislim stvara bol i u guzici, imam osijećaj da mi je cijelo tijelo nateklo. Sad bit će već spavaš i sutra se budis kao nova. Izbriši ovaj post da se ne vrati :-)

    avatar

    27.08.2006. (00:11)    -   -   -   -  

  • u ime...

    probudih se danas rano zbog nekakvog osipa, skočih do tvog bloga ... ovdje o migreni :)) nemam migrenu ali povremeno imam glavobolju i uh!!! cafetin je jedino moje rješenje. pusa i pozdrav

    avatar

    27.08.2006. (07:29)    -   -   -   -  

  • uspomena

    Sad mi je neugodno i reći da mene glava gotovo nikad ne boli. Kad se i pojavi, ta je glavoboljica mala beba prema ovome što ti proživljavaš. Što da ti kažem - vidim da si već svladala sve trikove kojima si možeš pomoći. Drži se :-)

    avatar

    27.08.2006. (09:38)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Nilo, prouči malo tu svoju glavobolju da dobiješ odgovor o čemu je riječ. A ovo s bubnjevima, eh, ja katkad poželim da je bubanj, to je barem neka glazba - s obzirom na "čekić" ili pak "uteg" koji se javlja u mojoj glavi ;))) Vidiš, dobro je znati i te trikove s tuširanjem stopala i masiranjem ;)
    @Ej, Brlje, evo me - kao da ništa nije bilo ;)) Uh, vjerujem da ti sa sinusima nije nimalo lako, ali valjda svatko ima neku svoju boljku. Ma nek' se fućka, ne damo se mi tako lako! Liječimo se blogom. ;))))
    @Plomkine, he,he, pogledaj ovo kad si već spomenuo glavobolju kao ženski izgovor: medvjeđa glavobolja. Što se tiče trpljenja bola, baš kako si napisao - trpi se dok se može, ali kad je bol neizdrživa...uh! Zub, kažeš? Ma to je problem koji se može riješiti i prije nego što se javi - zubarski stolac je meni mačji kašalj, samo odem neka pogleda na vrijeme ima li štogod za popravljanje, to je lakše nego kad već boli, tad je već gadna gabula u pitanju. A glavobolja...slaba mi je preventiva, vrag je odnio. ;)) Jesam, danas sam kao nova. ;)
    @Majo, nadam se da osip nije jako strašan, pozdrav i tebi :)
    @Uspe, neka ti ne bude neugodno, baš naprotiv, uživaj u toj činjenici da te ne boli glava. Evo, ja sam danas ok. I drago mi je da te opet vidim ovdje. ;))

    avatar

    27.08.2006. (11:07)    -   -   -   -  

  • filozofije jednog leptira

    puno pozdrava, evo vratih se s mora, lijepo te je ponovno citati

    avatar

    27.08.2006. (11:56)    -   -   -   -  

  • zdrav život

    kazes migrena uzrokuje milijunima fizicke i emocionalne patnje tu je i rjesenje treba traziti njen uzrok ne pojavljuje se tek tako preispitaj malo sebe svoj stil zivota svoju prehranu emocionalno stanje kada nadjes uzrok naci ces i rjesenje a tablete samo odgoadjaju neizbjezno pozdrav

    avatar

    27.08.2006. (12:34)    -   -   -   -  

  • vwolf

    vjerujem da to jako gadno boli - imala sam prilike vidjeti u lice žensku, njene oči kada je ulovio napadaj migrene. to je strašno. nadam se da ćeš otkriti uzroke i riješiti ih se, čim prije :)

    avatar

    27.08.2006. (13:07)    -   -   -   -  

  • Tajne su tu zato da ih ne'ko nasluti...

    Eeeee... Da. Još sam jedna od onih koji pate od migrena, s tim da povremeno imam i tzv. tipične migrenske aure. One se sastoje od sljedećeg: postupno trnjenje dijelova tijela, smanjenje vidnog polja (u obliku bijele magle na lijevoj ili desnoj strani), nemogućnost govorenja tj. izgovaranja riječi/rečenica na uobičajen način (samoglasnike obično ne mogu izgovoriti ili ih zamijenjujem za neke druge, npr. "Internet" izvovorim "Iunteurnuat"), što se na kraju sve objedini vrlo jakom boli u glavi koja ne prestaje čak ni kada se svi nabrojeni simptomi povuku. Aura u prosjeku traje 30 do 45 minuta i vrlo je neugodna, jer imaš osjećaj da nemaš kontrolu (što je i istina) nad sobom, pa te to plaši. Nadam se da ovakvih problema nemaš i da ih nikad nećeš ni imati. Pozdravljam.

    avatar

    27.08.2006. (13:54)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    kad migrena prođe pokušaj sa povećanjem razine fizičkih aktivnosti ... na taj način ćeš povećati otpornost organizma i s vremenom se osjećati bolje ... a u međuvremenu aspirin, mirovanje, negdje na hladno ... i posjeti doktora (vjerujem da posjećuješ) ...

    držim ti palac gore ...

    avatar

    27.08.2006. (13:58)    -   -   -   -  

  • ANONIMAC

    Jučer sam imala jaki napadj migrene i jedva sam dan izgurala...I istina je,nisam sposobna ni brinuti se o svom djetetu,ali i mala razumije...samo me tiho upita;Mama,jel te opet boli glava?Često mi se javlja zadnjih par godina,prečesto,već sam i lagano zabrinuta,ali nikako do doktora neke sumnje otkloniti.U tim danima ne mogu gledati,povračam,smeta mi i najmanji izvor svijetla,a mirise da ne spominjem...Danas sam dobro,sa smješkom sam otvorila oči jer mi je glava poput perca:)Pozdrav ti veliki ostavljam i želju za lakšim migrenama (ako to uopće postoji:))

    avatar

    27.08.2006. (14:08)    -   -   -   -  

  • plokmin

    slika ludilo:-)) I medvjedi se izvlače. "Ajde uhvati malo ribe"-"ma daj mi samo malo, na brzinu"-"Ma biži glava me boli jer sam gladna"-uh!...dooobra!

    avatar

    27.08.2006. (14:27)    -   -   -   -  

  • Uštekana mama

    Ja nemam migrene već samo glavobolje. Mada... prag tolerancije boli mi je podosta visok, tak da neznam dali me stvarno jaaaaaako boli ili samo boli u usporedbi s drugim ljudima.

    avatar

    27.08.2006. (16:40)    -   -   -   -  

  • miš

    a sranje. bit će bolje. jebiga. :(

    avatar

    27.08.2006. (17:48)    -   -   -   -  

  • MAXIMUM SECURITY PRISON

    HEHE. Pametniji popušta. Istina :-)

    avatar

    27.08.2006. (18:18)    -   -   -   -  

učitavam...