Komentari

2tref.blog.hr

Dodaj komentar (101)

Marketing


  • Gjuroo

    blah... po ovom tvom horoskopu mi ispada da sam tip koji bolesno želi da ga svi vole i patološki želim biti prihvaćen. i pun sam sranja. baš me briga. ja imam jednu prijateljicu, a ti neemaaaš tirlilililiiiiii :p

    avatar

    24.08.2006. (13:47)    -   -   -   -  

  • pomich

    ja se slazen s ovim postom. cura san koja ima prijatelje i slazen se s ovim. sta cu, prihvatila san to odavno. :) mislin da uvik postoji bar mala fizicka privlacnost prema curi, bar nekakva daleka opcija da bi jednom (ili sad odma) tija bit s njom. al onda tu ima bezbroj drugih faktora koji "ucvrste" prijateljstvo i prije nego se snađe.. proso voz! :)

    avatar

    24.08.2006. (13:53)    -   -   -   -  

  • 2tref

    Lažeš gjuroo, lažeš

    avatar

    24.08.2006. (14:01)    -   -   -   -  

  • Athena Air

    i dobri prijatelji se mogu ševiti, zar ne? osobito ako su single, a nema nekih titrajućih emocija. koja je to kategorija ondak?

    avatar

    24.08.2006. (14:07)    -   -   -   -  

  • studena

    pa sad, onak iskreno, ak´muški izgleda prokleto sexi, ne bih ga ni ja za prijatelja. šteta ga. to treba trošit :P

    avatar

    24.08.2006. (14:13)    -   -   -   -  

  • pavaogc

    Teška je to tema svakako. Neki od one dvojice Fromm, ili Frojd razvio je teoriju po kojoj ljudi prijatelje nebitno muške/ženske biraju na temelju seksualne privlačnosti (sad bila ona svjesna ili ne..). Ima tu nešto. Bio sam više godina dobar prijatelj s jednom curom i prihvaćao je onako sestrinski da bi jednog dana naš odnos utemeljen na povjerenju nestao na temelju jednog pitanja, i onda nestane ono povjerenje i onakva prijateljska veza.

    Međutim internet je zanimljiv za ovo što kažeš o fizičkoj privlačnosti. Dogodilo mi se na chatu nakon nekih mjesec dana dotipkivanja i još je cura istaknula neke fizičke karakteristike koje meni nisu pasale, a isto sam se ludo zagrijao za nju. Tako da ne bih rekao da igra samo maštanje na temeljima fizičkog izgleda, a sigruno ne samo na temelju tog primjera.

    Samo muško-žensko prijateljstvo za mene ostaje problem. Sreo sam jednog Amerikanca šta tvrdi da ima "prijateljica" po 10-15 godina već i da je dobar s njihovim muževima i djecom. Pitam se jesu li ta prijateljstva više poznanstva o kojima on priča i gdje je zapravo granica između prijateljstva i onog u što to već prerasta? Kad nam se netko počne previše sviđat, a ne samo malo?

    Ne bih opet išao u tu krajnost i odvojio muškarce od žena kao muslimani u crkvama i autobusima itd., ali da ne bi bio sumnjičav kad "prijatelj" zove mi ženu/curu na kavu... bio bi. Kontam za poznanstvo da prirodno stremi da se pretvori u prijateljstvo, a prijateljstvo u jaču psihološku ili fizičku vezu kad su muško-žensko odnosi u pitanju. Ne kažem da se to mora dogoditi, ali kontam da postoji "opasnost". A život je takav, za svaki lonac neki poklopac se traži.

    I pogledajte fotografije uspaljenih pataka na mom blogu. :)

    avatar

    24.08.2006. (15:55)    -   -   -   -  

  • Gjuroo

    ako laže gjuro, ne laže... rog (?)
    a gle... ako prevaziđeš te sexualne konotacije i putene primisli, možeš ženu prihvatit kao osobu :) jebga, imam takav slučaj iskrenog prijateljstva, pa se sad mogu kurčit :) naravno da je bilo preispitivanja situacije, ali ako shvatiš da bi sex mogao samo pokvariti jedan dobar prijateljski odnos, onda možeš i savladati nagon.

    avatar

    24.08.2006. (15:59)    -   -   -   -  

  • 2tref

    Opet lažeš. Sigurno s vremena na vrijeme pomisliš o seksu s njom. Ili barem kako bi to moglo pokvarit stvari.

    avatar

    24.08.2006. (16:17)    -   -   -   -  

  • illusionist

    podsjetio me ovaj post na nedavno prikazani film when harry met sally. čak ako je i to slučaj, da svaki frajer želi svoju 'prijateljicu' na kuhinjskom stolu :), nisi li ti zapravo opisao razvoj jednostavne želje u prijateljstvo? sumnjam da bi frajer ostao u prijateljskoj vezi s curom nakon shvaćanja nemogućnosti seksa samo reda radi. ako je već ne želi povrijediti, a zna da neće 'dobit', ne znači li to da su prijatelji?

    avatar

    24.08.2006. (17:12)    -   -   -   -  

  • lolina

    heheh , moj dragi je nekoć od " prijateljica" stvarno stekao prijateljice . ponekad ga zezam da je babac, da ne duljim od kad se samnom spanđao otpale su. prema tome pusti ženu na kavu,daj joj dihat...svakoj od nas ponekad treba potvrda da smo još uvijek poželjne , a ako smo zauzete nakon te kave obično smo sretnije da se imamo kome doma vratiti bla bla bla i da smo dobro odabrale...inače ti ne bi imao pojma da ima poziv na kavicu ;)))

    avatar

    24.08.2006. (18:01)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Izvedljivo u potpunosti. Ali iskljucivo sa gejpederima. A i oni spadaju pod muskarce.

    avatar

    24.08.2006. (18:03)    -   -   -   -  

  • Gjuroo

    ček malo... jel ti to mene nazivaš lažljivcem???
    apsolutno se slažem s time da se u muško-ženskom odnosu uvijek postavlja pitanje fizičke privlačnosti i potencijalnih intimnijih odnosa (sex, jel... 'nutra-van i to...). i da, može se reći i da smo imali 'krizni' period kad smo oboje bili single i pitali se "zašto ne?". ne znam što bi se dogodilo da smo se poševili. jednostavno nisam htio riskirati i eventualno srušiti odnos koji smo do tada izgradili. sad smo oboje u sretnim vezama i viđamo se zato jer je njoj stalo do mene i meni do nje. kao prijateljima.

    avatar

    24.08.2006. (18:12)    -   -   -   -  

  • trill

    Imam pravog muškog prijatelja. Oboje smo u dobrim brakovima i s vremenom smo se upoznali i svi zajedno. Znamo se posjećivati i družiti, onako obiteljski. Volim i draga mi je njegova žena, kao što i on poštuje mojeg muža, a o djeci da niti ne pričam.
    Sad, jel ima tu kakvih seksualnih primisli, ne znam. Kod mene nema, a vjerujem da nema niti kod Rude. Da li je nekad bilo, ne znam. Možda i je. Ne vidim razloga zašto bi to, kad se nikada nije niti aludiralo a kamoli nešto poduzelo, nešto smetalo za prijateljstvo. Znam da sam mu lijepa, draga, zabavna i to mi je normalno. Zašto mu ne bi bila? To sam i ženskim prijateljicama.

    Da skratim, ne vidim u dalekim mogućim seksualnim privlačnostima, pogotovo kad su potpuno prigušene i zatomljene, nikakve prepreke u muško-ženskom prijateljstvu.
    Ma koliko bio duhovit tvoj post :)

    avatar

    24.08.2006. (18:48)    -   -   -   -  

  • vrtni patuljak u ronilačkoj opremi

    ma nekak, ni sve črno i belo, ima nekad i sivila. ja imam ajmo reć prijatelja. muških. al moram se složit i s ovim kaj si napisal. prvo, moj mužjak i ja smo bili prijatelji. evo di smo sad. a još nekaj, iz vremena kad smo mužjak i ja bili prijatelji, imala sam još dva prijatelja. ispostavilo se da su svi osim mene da su se ovi dva zacopali. u mene. jeden se više nikad s menom ni spominal, drugi je bil ok pa smo si još nekak ostali 'dobri' (makar se baš i ne vidimo al..). a ovaj nulti, već sam ti rekla. sad mi je mužjak i to zakoniti.

    avatar

    24.08.2006. (19:09)    -   -   -   -  

  • medi

    hehehe cak i si i ti priznao da se ipak na ovaj il onaj nacin moze prevazic ta sexualna faza, tj jel upast u "zivo blato".
    no da pustimo ta teoretska naklapanja na stranu, nadam se da si zenu poslao na kafu, sve i da joj se uvaljivao, nek uziva malo, svima je potrebno i malo flerta. a da si meni napravio scenu jer me nazvao stari frend sa faksa i hoce na kafu...pa u najbolju ruku bi se pojebala s nekim za dispet. a prije bi ti razbila glavu i bila silno razocarana za koga sam to udana, ko mi ne da ni tolko slobode da nos promolim bez njega a da mi ne zagorca scenom:P
    mozda sam pretjerala, ali meni su takve stvari SILNO vazne. povjerenja iskrenost i sloboda. (u vezi jel:))))
    jel' zanila sam se al iskreno je;)))

    avatar

    24.08.2006. (19:31)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Znaš, nekad sam vjerovala da muško ženska prijateljstva postoje. meni je najbolji prijatelj bio..sadašnji bračni drug.
    Koji mi je otkrio tajnu..svi moji, kakti, muški prijatelji (koje je i on poznavao i bio frend s njima) su imali u primisli...kako bi me povalili..
    Sad mislim..nema takvog prijateljstva. Ali može biti interesni odnos...a znaš, žene nemaju takve slike u glavi kao vi muškarci. Ja bih te slike nazvala vašim bezopasnim flertovanjem, pa možda možeš to i njoj priuštiti...samo ako si dovoljno siguran u sebe, naravno:)))))

    avatar

    24.08.2006. (19:52)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    Ne slažem se baš sa svim napisanim (neke mi se stvari čine suvišne, npr. 'takvi smo mi muškarci... bla... bla...' No! Sjajan post. Posve sam siguran da ne postoji muško-žensko prijateljstvo. Muškarcu je prijatelj pas, konj, mačka, drugi muškarac, nekima puška (silom prilika), ali biti prijatelj ženi... Hm, to je uvreda ženi, njenoj ženskosti. Ako ona nema to što je određuje kao žensko, tu erotičnu tajnovitost, onda je ona puška, pas, konj... Da ne nabrajam dalje. Hoću reći: žene se obožava, sa ženama se ne prijateljuje. Sve ovo odnosi se na prave žene. Njima će biti jasno, za ostale me boli kurac.

    avatar

    24.08.2006. (20:52)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    Moram još jednom, zbog Gjuree. Gjuroo je nevjerojatno uporan. Baš kao kurac koji bi htio jebati, a ne da mu se dići zbog tih smiješnih pokreta koji slijede. Gjuroo, velik si frajer, svaka čast.

    avatar

    24.08.2006. (21:05)    -   -   -   -  

  • Tajpvrajter

    O, što mi se da večeras! Pogledajte veličanstvenu Athenu Air što zbori. To sam htio reći, ali je ona pametnija od mene. Da, i odličan je ovaj filozof 28 što četa i kožicu šeta... Hahahahahahah... Filozof 28 (bez glave) hahahahahah... O, jebote...

    avatar

    24.08.2006. (21:29)    -   -   -   -  

  • estrogena

    jednom sam srela momka koji bijaše zaručen u to vrijeme. pomirih se sa sudbinom i prihvatih ga kao prijatelja. onda je on htio ostaviti zaručnicu. ja mu nisam dala (da je ostavi, a ne ono što žene inače daju ili ne daju:) ) onda ga je zaručnica napucala tri dana prije vjenčanja a mi smo ostali prijatelji. i tak' nakon sto godina smo se ponovo sreli jednom...da nas nisu spriječili moji tehnički razlozi bilo bi svega (pod ovim mislim na seks:) ) i da...prijateljstvo je otišlo u kurac (da prostiš:) )

    avatar

    24.08.2006. (23:23)    -   -   -   -  

  • estrogena

    eh, da, umalo zaboravih. onda sam srela nove momke..još mlađe i još ljepše. nađemo se na piću..veselimo, koketiramo, pričamo o seksu..tj. oni meni nabace što bi mi radili, ja im uzvratim direktnim udarcem u muškom slengu..pa se zacrvene, pa se smijemo, pa se rastanemo nevini kao što smo bili prije pića:))) nema pravila osim jednog: pas koji laje ne grize ili: čuvaj se psa koji šuti:)))))

    avatar

    24.08.2006. (23:46)    -   -   -   -  

  • *Mala_Chi*

    hvala ti što si se kao jedan muškarac napokon odvažio objasniti stvari, kad god rasprave o toj temi zapnu pozvat ću se na tvoj post :-)

    avatar

    25.08.2006. (01:19)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Ha ha ha, odlično napisano, duhovito i sve kak se šika, a naravno i debelo istinito. Ja nemam muških prijatelja niti sam ih ikada imala, jednostavno mi to nije uspjelo, previše je flerta da bi se tako nešto moglo održati, a da ne padnem u raznorazna iskušenja sumnjive prirode ;)))

    avatar

    25.08.2006. (01:47)    -   -   -   -  

  • ovaj komentar nije ovdje

    njet bi t ljubomoran!

    avatar

    25.08.2006. (02:10)    -   -   -   -  

  • Zrine Milutine

    Prvo - zakaj si muškarac i žena ne bi mogli bit frendovi ak on nju u bilo kojem trenutku želi ševit? Ja bih, recimo, bila uvrijeđena da mojim frendovima ama baš nikad ne padne na pamet kak dobre sise imam. Jebeš takve prijatelje. Dakako, samo zato što on to ŽELI napraviti, ne znači da i BUDE, ali željenje i zamišljanje sasvim je OK. Drugo - koliko god da mi je OK to da me prijatelji tu i tamo požele da ne velim kaj i da takve itekako mogu smatrati frendovima, ipak zbog toga STOJI da se radije družim sa ženama. Zajednički momenti u doživljaju svijeta ipak su na taj način češći. I upravo zbog toga me jebeno živcira kad se neke žene pokušavaju distancirati od ženskog spola, svojih frendica i nefrendica uključivo, sve samo zato ne bi li svojim "ja nisam tipično žensko" stekle što više muškog divljenja, obožavanja pa na kraju krajeva i muških prijatelja. Sirotice. Niš ne kuže. Nijedan ih muškarac zbog toga neće više poštovati niti obožavati. Tek TADA će se _pretvarati_ da su im frendovi. Ono sa zamišljanjem sisa i ostaloga barem je iskreno

    avatar

    25.08.2006. (02:50)    -   -   -   -  

učitavam...