Komentari

profesionalnopletenje.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • bodulka

    Na zalost i u Italiji je isto kao i u Njemackoj. Oni koji su prije narucivali od malih obiteljskih obrta (nekoliko industrijskih masina u podrumu i prizemlju obiteljske kuce) sada narucuju u Rumunjskoj, Poljskoj ....

    avatar

    23.08.2006. (22:03)    -   -   -   -  

  • SonJa

    Bit će to dugi tjedan, jer mene baš zanima mehanizam stroja. Do sad sam otkrila samo dva principa rada jednorednog (evo jednog: KLIK) i jedan princip dvorednog (onaj kako radi moja Singerica).
    Ne znam da se može baš sve. Kako plesti s perlicama npr? Znam da se može ručno dodati perlice, ali na profesionalnim strojevima mislim da to ne ide. Ima još razlika, recimo: ne može se podvinuti početak, isplesti novi red zajedno s prvim (tako se odmah porubi), i nastavi dalje - jer početak pletiva mora biti zategnuto na utezima. Zapravo, tako je na mom kućnom stroju, al ne znam jesu li te sitnice drugačije na "pravim" strojevima. Evo jednog linka o tome, al ne ide mi baš engleski: Hand and Machine Knitting: The differences and Similarities.

    avatar

    23.08.2006. (22:26)    -   -   -   -  

  • SonJa

    Joj, pogrešan link za dodavanje perlica! Evo pravog: http://www.sewknit.ca/knitting_beads_tools.htm i moje isprike!

    avatar

    23.08.2006. (22:36)    -   -   -   -  

  • SonJa

    SAd sam se sjetila: stroj ne može raditi okrenute očice, nego samo obične prave i krive. Zanima me k se strojno dodaju očice usred pletiva? MIslim da bi bilo fora da se odnekud dodaju i igle na tom mjestu (tj. da krevet igala bude rastavljiv), nego da se sve ostale moraju pomcati. Nije mi jasno kako je to riješeno na automatskim strojevima.

    avatar

    25.08.2006. (11:37)    -   -   -   -  

  • oprema

    Oprema oprema

    avatar

    06.04.2008. (17:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...