Komentari

porto.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • Guedes

    tradicije i teška uvjerenja bez podložnosti ikakvoj sumnji - kao okovi! često tako bude....
    a možda i najkrucijalniji dio ovdje, barem se meni učinilo, onaj je kako je rekla da mora ići potražiti sebe, tamo u Svetu zemlju... drago mi je da si to napisao, jer mislim da se sebe može tražiti samo u sebi, tako da si na taj način odagnao sve druge opcije o tome. važno i vješto...
    moj dojam ovo, tek moj...
    ne treba tražiti sebe na mjestima, u stvarnim krajolicima, to je tek površna iluzija onoga koji zapravo možda i ne bi želio baš spoznati i prihvatiti sve o onom kakav je...jer mjesta neće donijeti promjenu u nama, to možda možemo tek mi sami.
    i za kraj bih dodao, kao što sam pišeš: što zapravo znače takve poruke kroz vrijeme?
    uistinu...pitanje na mjestu.

    avatar

    21.08.2006. (13:54)    -   -   -   -  

  • Koraljna

    Pitam se samo koliko nas kad kaže da mora razmisliti o svemu, zaista i razmisli ili je to čisto bijeg iz nemoći i nekakve krivnje. Barem je meni to "potražiti sebe" oduvik bio samo paravan za bijeg...

    avatar

    21.08.2006. (14:05)    -   -   -   -  

  • edo

    Vratija se Budha s godišnjeg.. :>)

    avatar

    21.08.2006. (15:25)    -   -   -   -  

  • gawrun

    vidim, ostarilo se

    avatar

    21.08.2006. (17:03)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    što je to kamila?

    avatar

    21.08.2006. (18:33)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    I...jesi otkopao te lonce? ;)))

    avatar

    21.08.2006. (23:02)    -   -   -   -  

  • don't look

    ej budica.... navrati do mene .. možda nađeš nešto zanimljivo... budu u seupermarketu ? možda... lovu ? možda... ne! ... free porn... o tome sam razmišljao .. ali nije više fora... buđenje ... hmm... da! vidimo se

    avatar

    22.08.2006. (00:23)    -   -   -   -  

  • indian woman

    hej, buddho... ja sam izgleda veceras popila previse gina s tonikom, i izgleda sam dovoljno daleko od doma svog da budem sladunjavo sentimentalna pa mi je ova tvoja prica izmamila suze u oci, a sad dok pisem balansiram s knedlom u grlu... elem, hvala sto si navratio, i pohvalio sadisticov design, jer je vrijedan hvale i meni mnogo znaci... a nadam se da ces navracati i dalje... uskoro slijede crtice s putovanja... brojim dane do povratka... sretno!

    avatar

    22.08.2006. (07:30)    -   -   -   -  

  • uf-uf-uf

    Ovo si baš i meni mogao da pošalješ. Ali neka te neka.

    avatar

    22.08.2006. (10:03)    -   -   -   -  

  • 2tref

    jako dobro.

    avatar

    22.08.2006. (11:07)    -   -   -   -  

  • kratke...

    dobra priča o vječno zanimljivoj temi... ipak, ako i otkopaš lonce, pošalji ih u izrael. tamo je sve tako kosher... :)

    avatar

    22.08.2006. (11:59)    -   -   -   -  

  • Porto

    hvala guedes, uistinu, divan je osjećaj je imati čitatelja koji te umije čitati... no, putovali mi izvanjskim ravnima svijeta pojavnosti ili našom nutrinom, ipak je naš, dualizmom ovog svijeta zbunjeni um taj koji putuje, ima iluziju kretanja kroz skrivene predjele, biblioteke i stepeništa, kako ih prisodobio borges. no tko zna, možda na kakvom zavoju ili spirali nabasamo i na sam aleph... isti onakav kakav je godinama skupljao prašinu ispod podrumskih stepenica gospodina argentina, ishodišnu i polazišnu točku svih naših putovanja, fokus kroz koji se prelamaju i sažimaju svi naši putevi, pogledi i koncepti o putu. i tek tada, i sam pronađen, putnik može putovati bez kretanja, prelamajući prostor na gore i na dolje. te poruke kroz vrijeme... hm, one su nijeme razglednice, po(d)sjetnice same promjene, sinhronictiteti, greška u matriksu, jedini parametri koje imamo o našem putovanju.

    avatar

    22.08.2006. (12:04)    -   -   -   -  

  • Porto

    mari, da, treba skupiti hrabrost i kročiti u vlastiti lavirint. no nije li i to svojevrsni bijeg? iskustvo nas uči da one istinske korake na putu nikada ne učinimo vlastitom voljom... ta zašto i bi? ako zagrebemo ispod vlastite površine ustanovit ćemo da i je i naša vlastita volja generirana nekim od temeljnih zakona ove prirode, kao što je zakon samoodržanja na primjer. iluzornost naše vlastite volje očituje u svim životnim prekretnicama koje su nas istinski zarezale, obilježile i trasirale. da je bilo do naše volje, one se, uistinu, ne bi nikada niti desile. ;))

    avatar

    22.08.2006. (12:14)    -   -   -   -  

  • Porto

    prangeru, evo vratilo se s godišnjeg... zanimljiv godišnji, inspirirao me za dosta priča koje uopravo pišem... istra me inspirira. i da, falio si nam u kringi na festivalu fantastične književnosti. čitatelji to možda i ne znaju, ali pranger i moja malenkost našli su se jedan do drugoga pod koricama zbirke vampirske priče!:)))

    avatar

    22.08.2006. (12:18)    -   -   -   -  

  • Porto

    gawrune da, zadnje vrijeme me učestalo pucaju te nekakve rekapitulacije... a valjda to dolazi nakon tri banke, kajaznam. bugi, eno ih još tamo pod lješnjakom :)))) možemo ih zajedno otkopat jednog dana. sadako's appretinence sto mu ispresavijanih ždralova, pa kako ne znaš što je kamila? kamila ti je egzotična životinja koja je svoje ime dobila po marki cigareta camel na čijoj se kutiji nalazi kao zaštitni znak. indian women, od svih knedli u grlu najdraži su mi oni od šljiva. :))

    avatar

    22.08.2006. (12:26)    -   -   -   -  

  • Porto

    dušane, ma kako si samo namirišao da pišem jednu prigodnu priču eksluzivno za poluostrvo :)) strpljenja, još malo pa gotovo!

    avatar

    22.08.2006. (12:28)    -   -   -   -  

  • Digital Domina

    Hail to the King!
    P.S....pusti lonce pod zemljom..možda nešto izraste, ako ne bar češ dobro zbuniti arheologe za nekih 2000 godina ;)

    avatar

    22.08.2006. (12:28)    -   -   -   -  

  • Porto

    hvala tref, drago mi je da ti se sviđa. kratke, amigo, evo možemo organizirat ekspediciju otkopavanja tih lonaca... ako sem može otkopavat piramide, što mi ne bi lonce?

    avatar

    22.08.2006. (12:30)    -   -   -   -  

  • Porto

    he, he, domina kužiš da je ovo s arheologijom telepatija... imali smo istu viziju! možda za 2000 godina pronađu buddhu na kakvom izgubljenom serveru i stadu nagađat o portovom kodu i loncima kao o svetom gralovlju.

    avatar

    22.08.2006. (12:36)    -   -   -   -  

  • bussy mama

    Majstorski, eto navratila ja malo do tebe i ostala iznenađena tvojim umijećem dočaravanja jedne ljudske sudbine. Zanima me jedna stvar, da li je to dijete bilo tvoje ( jer si napisao da se nazirao trbuščić ispod pamučne majice i da si dobio razglednicu ispunjenu njenim rukopisom i dječijijim crtežiom i potpisima) za lonce ti savjetujem da ih iskopaš. Možda probude neka lijepša sjećanja na nju, jutro provedeno s njom i miris njene kože.
    Pozdrav.

    avatar

    22.08.2006. (15:56)    -   -   -   -  

  • dragec

    Gospon Porto - glede, a u svezi Vašeg velecijenjenog komentara kod Dezertera mogu samo ponoviti mudrost: TAMO GDJE PRESTAJE DIPLOMACIJA ZAPOČINJE RAT - TAMO GDJE PRESTAJE RAT ZAPOČINJE DIPLOMACIJA. Možemo se rugati vojščici Republike Hrvatske koliko god to želimo/možemo, no vojska je itekako ozbiljna stvar. Svojom ozbiljnom vojskom Ameri sada eksportiraju naftu iz Iraka i pune svoje presahle bušotine da bi sebi, svojim građanima, omogućili jeftinu naftu i mirne izbore u idućih 20 godina. Tko je nama kriv što smo od svoje vojske napravili karikaturu kojoj se čak i mi sami, glupani, smijemo? ZNA SE..

    avatar

    22.08.2006. (16:45)    -   -   -   -  

  • Irina

    Odlična priča Porto! Sa zanimanjem te pratim. Kada ti izlazi knjiga? Pozz,

    avatar

    23.08.2006. (14:11)    -   -   -   -  

  • DayWalker

    Cijenjeni kolega imate kaposkid od mene i naklon dakako. mogli bi se nac ovih dana na nekoj pivi pa dogovorit ono o pjesmama kaj smo pricali vec par puta.

    avatar

    23.08.2006. (18:27)    -   -   -   -  

  • david glojgel

    semitskog li pocetka

    avatar

    23.08.2006. (18:42)    -   -   -   -  

  • Fräulein

    srce si je zakopala.

    avatar

    23.08.2006. (23:40)    -   -   -   -  

učitavam...