Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • finding myself

    a evo, izgleda da me nanosi put stalno ovdje!Ti puževi su odlični!Pravi stampedo:)
    E,da,da ne zaboravim...Pa da napomenem da mi se svida ovaj blog i namjeravam ga staviti među linkove...eto,tako,samo mala obavijest...

    avatar

    18.08.2006. (23:55)    -   -   -   -  

  • rU

    Važi - linkić meni, linkić tebi. Da napravimo prečac između blogova!

    avatar

    19.08.2006. (00:03)    -   -   -   -  

  • Jana

    Bome sad sam prvi put imala čast vidjeti napaljene puževe! Jedinstveno!

    avatar

    19.08.2006. (00:58)    -   -   -   -  

  • rU

    Ovčice su cool. Hvala za kasni posjet Mojim vrtnim jezercima. Znači, nisam ja jedina "noćobdija".

    avatar

    19.08.2006. (02:06)    -   -   -   -  

  • rU

    A što se "napaljenih" puževa tiče: trebala bi tek vidjeti puževe golaće. Oni se popnu na grančicu, "objese se na nit sluzi i strastveno uviju jedan/jedno oko drugoga. Kakva Kama sutra!Uz to, koliko znam puževi su dvospolci. Pa sad ti vidi ....

    avatar

    19.08.2006. (02:09)    -   -   -   -  

  • finding myself

    hvala!

    avatar

    19.08.2006. (08:02)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Jos puzeka! :) A sto se tice islera, i ja bi ih rado jela. :) Al mogla bi me kupiti i sladoledom! :)

    avatar

    19.08.2006. (22:35)    -   -   -   -  

  • rU

    Ignis, ja ti baš i nisam neki "kolačar". Radije pečem nego jedem kolače. Ali sladoled mi je bolna točka.
    Sad sam saznala da voliš kolače (ili barem išlere), no znaš li ih peći?
    Za svaki slučaj: evo recepta ("naslijeđenog" od mame,po kojem ih ja radim:
    Tijesto:
    20 dkg brašna
    18 dkg maslaca
    10 dkg šećera u prahu
    10 dkg mljevenih oraha
    1 žumanjak

    Zamijesti i ostaviti da odmara.
    Tanko razvaljati i peći na laganoj vatri.

    Fil:
    2 žumanka
    14 dkg šećera
    14 dkg maslaca
    3 štangle čokolade (nastrugati ili otopiti, pa umiješati kad se prohladi)
    1 kašika ruma
    1 vanili šećer
    snijeg od 2 bjelanjka

    Spojiti filom, glazirati čokoladom. Na vrh svakoga staviti: četvrt jezgre oraha ili «zvjezdicu» fila ili komadić kandiranoga voća. Ili – posuti šarenim mrvicama. A može i grilažom.

    Pojesti u slast!

    avatar

    20.08.2006. (07:53)    -   -   -   -  

  • rU

    E, ovaj me recept za išlere vratio u uspomene: Mama peče kolače. Obično je za Božić počela peći (prvo one "suhe" sitne kolače) već početkom prosinca. A napekla bi 15-ak vrsta.
    A kuću prožimaju mirisi cimeta, vanilije, orašćića.... Štaubšećer (mljeveni) lebdi zrakom, pa osjećaš slatko u nosu, kad ga udahneš!

    Uspomene, uspomene. Možda će ti se činiti malo čudnim, no ja se (kao veliki fan Božića i božićne čarolije) počinjem polako pripremati za Božić već u septembru. A to se vrijeme bliži.

    avatar

    20.08.2006. (08:04)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Joj. Kolaciiiiiii. Ja ti patim na slatko, najvise na cokoladu.... Hvala ti na receptu! :)
    Joj, te tvoje uspomene tako fino zvuce! :)

    avatar

    20.08.2006. (10:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...