Komentari

prestigio.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • pero

    ako uložim svaki mjesec po 1000 kn u PBZ Global nakon 13 mjeseci želim prodati udjele da li plaćam izlaznu naknadu na cijeli iznos (13000 kn) ili samo na dio koji je manje od 12 mjeseci u fondu (11000) ili ne plaćam izlaznu naknadu.Unaprijed hvala na odgovoru.

    avatar

    17.08.2006. (15:54)    -   -   -   -  

  • Mangulio

    Odose moji fondovi .... u zeleno, sva sreca ;).
    Evo jedna mala crtica:
    Nakon polugodisnjeg preiodicnog ulaganja u dva domaca inv. fonda (necu spominjat koje da ne reklamiram) zaradio sam isto kao i na pet puta vecu svotu orocenu na 5 mjeseci sa 9% kamate.
    Mislim da definitivno doustajem od klasicne stednje i zivotnih/stambenih osiguranja.... 8)

    avatar

    18.08.2006. (15:42)    -   -   -   -  

  • Prestigio

    Evo me nazad - godišnji je bio poduži :)
    Pero u tvom slučaju već godina + 1 dan investiranja u PBZ global fondu te oslobađa izlazne naknade (naravno naknada depozitnoj banci od 0,15% godišnje te naknada za upravljanje od 2 % godišnje i dalje ostaju)
    Mang. svaka čast na odluci iako bih onako off the record ipak preporučio kao back up investiranje (isključivo dugoročno) da se ostavi životno osiguranje vezano uz fond ako je moguće ili stambena štednja čisto kao jed vid "prisilne štednje". Naime, ako čovjek ima koju kunu viška radije će poći i kupiti nešto sebi za gust nego je stavit na štednju, a ako u isto vrijeme imamo trajni nalog na našem tekućem koji diže neku sitnu raticu za životno ili stambenu štednju - tad čovjek skoro i ne primjeti da mu fali tih par sto kuna a nakon 15 godina ipak ima nešto ušteđenu i na taj nači. Pa ako slučajno neko od ulaganja i propadne opet stoji ova back up verzija koja je "kao" sigurna :)
    Uskoro neki novi post do tada pozdrav

    avatar

    01.09.2006. (17:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...