Komentari

borut.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Republika Vinkovci

    Malo prkosis sa ovim knedlama, a?
    kako ti nije nevugodno!
    Tebi ima ko napravit, a meni nece niko :(
    Pokuso sam sam i zasro posudja i posudja, a na kraju mi se sve do jedne knedla otvorila i bila mljeckava pa sam to sve bacijo i otvorijo komzervu sardine.
    Aj moze recept za tijesto sa kronpirom. Kolka tvrdoca tijesta kako spakovat sljivu u tijesto, a da e ne razvali tijesto prilikom kuhanja.
    zivijooooooooo oboma
    navraticu za koji dan po recepat kovas na blog

    avatar

    04.08.2006. (16:27)    -   -   -   -  

  • Republika Vinkovci

    a da zaboravijo sam. Negdje dolje sam procito da niste vise na listi, a vidim da ste i dalje na almost cool listi.
    zivijoooooooo

    avatar

    04.08.2006. (16:28)    -   -   -   -  

  • borut

    E moj Pajo a ti o listi, mani listu, nije mi ni do cega.
    Kome pale knedle na pamet u ovaj topli avgustovski dan, a jos ludji onaj koji se pada na, "meko srce" ! I tako ON pojeo krumpire, a medju nama, donio je kuci 7 (sedam) malih krumpira. Kupio je on i sljuve, ali koje sljive, dva broja vece od bosanskih! Jucer kad sam se vratila sa posla stavila sam ih na sunce ne bi li bar jos malo sazrele. Neke ogromne, mamutske, tvrde sljive.
    Uzela ja procitati recept kako bi uspijeh bio sigurniji. A kako su moje knjige uglavnom na slovenskom jeziku (koji je Borutov materinji jezik) htio mi covijek pomoci pa trazi u knjizi knedle od sljiva, zapelo mu oko knedle, i vicem mu ja iz druge sobe, da nisu slovenski knedle vec cmoki. OK ali sad mu nema sljiva, pa nisu Borute sljive vec cesplje. Ma nije istina kod njegovih na stajerskem su slive ili eventualno poklici, ali nikako ono sto sam ja rekla...Ma pusti molim te semantiku ili jezikoslovje i davaj tu knjigu, rekoh ja njemu i uzeh mu je. Odmah sam nasla cespljeve cmoke i citam u sebi, mira u kuci radi.
    Ovako ti moj Pajo pise u prijevodu, svakako: tijesto
    2 kg krumpira za kuhanje
    8 dkg masla
    3 jaja
    1/2 kg brasna
    malo soli
    Veoma je vazno umijesiti tijesto kod je krumpir jos topao da ne bi tijesto bilo ljepljivo!
    Malo sam bila zbunjena jer nigdje ne pise za koliko sljiva, ni po komadu niti po broju, a za nas dvoje tijesto od 2 kg krumpira??? Moja pitanja su ostala moja tajna, mira u kuci radi!
    Jutros pripremih sve kako slijedi, ustanovih da idem na 1/2 propisane doze. I stavila ja kuhati krumpire, na balkonu da mi se ne pregrije kuca, ali krumpiri nikako da se skuhaju. Gledam sto nije u redu, kad "netko" smanjio grijanje, zasto? jer je pocelo kipiti. Pa dobro, mogao si dignuti polkopac, ali ne pocne on meni objasnjavat prenosenje topline od izvora preko lonca i vode do konacnog korisnika, u ovom primjeru moj jadan krumpir. Pustila sam da mi pogled kaze sve i covijek je umukao, a ja sam energicnim pokretom pojacala prenos topline od izvora do krumpira. U to mi zvoni mobitel i moje mladje cedo koje se uskoro zeni, vratio se sa "terena" i kuci se. Zove i pita koji stednjak mu preporucam da kupi, dali ovaj sto mi imamo. A meni ko` da me se i on "uhvatio" pa mu kazem da je ovo sranje od stednjaka i neka nekupuje nista jeftino. A on meni, mama kako prosto govoris. Nije to sine prosto nego slikovito i kupuj sto hoces ja pravim tati knedle.I kao cudom, krumpir je netom bio kuhan, zatim presovan, te mu jos vrucemu dodah maslac i sol i brasno i jaja. Kako rekoh jos vrucemu, da bi se manje lijepilo.
    Ispekla si ja ruke, a masa zvana tijesto - reklama za ljepilo biti moze. Dodah jos brasna, pa jos malo, pa jos malo i jos malo i dok ja tako dodajem i mjesim on mi cijelo vrijeme nudi svoju pomoc i prica price svojega zivota vezane uz knedle, koje nitko nije znao praviti kao njegova mama, i on nikada nije stekao dojam da je to neka umjetnost, pa mozda bi mi njegova sestra mogla pomoci savjetom jer je ona naucila od njihove mame...Kako bih mogla ostati mirna pored sve muke, (vruce, ljigavo, ljepljivo tijesto) ukljucila sam svoju najbolju prijateljicu, svoju mastu. Kako bi ga naradije poslala nazad mami, ali nisam prosta, odlucila sam da ga castim posjetom svojoj seki, te da mu kupim jednosmjernu kartu u prvoj klasi gdje ce mu osmjehnuta stjuadesa prici i pitati: sto zelite mili putnice, a on ce joj reci knedle od poklica, te ce mu ona u rajskim visinama servirati knedle kakve je on jeo u svojoj kuci...
    Mojim licem trepereo je blazen smijesak, sve to mira u kuci radi. Shvatio je da nesto nije kako treba te je otisao da se "kazni" na bazenu, a mene je "pocastio" svojom otsutnoscu.
    Na kraju, knedle su jestive, nece se baciti, ali i ja sam vec jela puno bolje.

    avatar

    04.08.2006. (18:02)    -   -   -   -  

  • Vinci

    ajde pogodite što je meni danas Zizi spremila za ručak? :))

    avatar

    04.08.2006. (18:52)    -   -   -   -  

  • :0)

    jeste me nasmijali!
    ista prica iz dvije perspektive, najbolji je dio o njegovoj mami... ha ha.... nije stekao dojam da je to neka umjetnost. e jesam se nasmijala. a sve zato vesna sto ste meka srca pa ispunjavate zelje. knedle izgledaju super, ali kad kazete da ste jela bolje onda mora da su to one njegove mame (ili sestre)!

    avatar

    04.08.2006. (20:16)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    jaoj kak fino izgledaju...e slina mi curi ozbiljno

    avatar

    04.08.2006. (20:25)    -   -   -   -  

  • Republika Vinkovci

    Vesna fala na receptu. Evo kopiran je i spremljen konpletan tekst pa da malo citam dok ih budem poravijo. Pa i ja mislim da je moja mama pravila najbolje knedle sa sljivama. To je sasvim normalno. jednom mi je sestra napravila, bile su dobre, ali ne ko mamine.
    zivijooooooo Vesna i Borute i cuvajte se

    avatar

    05.08.2006. (12:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...