Komentari

kierlan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • vovin

    Potruditi? Oni se *nisu* potrudili prošle godine - zato je i bilo problema s previše studenata.

    Umjesto da država uloži u faksove i školovanje postane besplatno za sve... u potpunosti.

    avatar

    05.07.2006. (00:52)    -   -   -   -  

  • Nigdje Posebno, Zemlja

    Bilo bi to lijepo, da. Ali onda je svizac zamotao čokoladu u omot.

    avatar

    05.07.2006. (11:38)    -   -   -   -  

  • simbellmyne

    drzava je veci krivac od filozofskog. filozovski samo hoce studentima omoguciti da studiraju u normalnim uvjetima. vlada je ta koja uvela taj zakon,zapravo da budemo tocniji,kosorica je ta koja je uvela zakon.
    kierlan u potpunosti se slazem s tvojom izjavom:
    "Znači, ako je nečiji roditelj bio branitelj, to je u tolikoj mjeri utjecalo na to dijete da ono nije u stanju naučiti se za jedan ispit?"
    i zbog toga smatram zakon jednim od najglupljih.
    ak je vlada htela pomoci djeci branitelja trebala im je dati stipendije,jer sad je vlada jako dobra prema braniteljima i njihovoj djeci ali na grbacu fakseva i "obicnih" studenata.

    avatar

    06.07.2006. (10:58)    -   -   -   -  

  • moe boe

    sve je to užas živi i bog zna šta će se još dogoditi :(

    avatar

    06.07.2006. (11:15)    -   -   -   -  

  • vovin

    @simbellmyne - Normalnim uvjetima? Ti ovo nazivaš normalnim uvjetima? Oboje su krivi, ali slažem se sa Kierlanom - FF je to mogao riješiti puno ljepše i puno efikasnije. Ovako je već efektivna karina postala još karinastija.

    avatar

    07.07.2006. (01:48)    -   -   -   -  

  • simbellmyne

    @vovin- mislila sam normalne uvjete za one koji upadnu,a ne za one koji se upisuju. i kak je to FF trebal rijesiti ljepse i efikasnije?

    avatar

    07.07.2006. (09:00)    -   -   -   -  

  • Nigdje Posebno, Zemlja

    @ simbellmyne - Upisom pored kvota, kao prošle godine. Svi bi tako imali jednake šanse, ne bi se kršio ni Ustav, kao ni osnovna ljudska prava, a poštivao bi se i taj zakon. Doduše, dekan FFZGa kaže da ne želi upisati ljude pored kvote jer bi to narušilo kvalitetu školovanja, da su to prošle godine učinili samo zato jer im je ministar znanosti rekao da upišu ljude pored kvota. Zašto se ministar nije javio i ove godine, još mi nije jasno. Uz to dekan napominje da je njima cilj provoditi Bolonjski proces, kojem je cilj povećati kvalitetu školstva, što ne može postići ako će predavanja biti od jutra do mraka, i ako će biti prisiljen na iznajmljivanje okolnih zgrada kako bi se sva ta nastava mogla održati.

    Što se tiče odgovornih u Vladi, koliko čujem, Primorac je bio za izmjenu zakona, ali je ministrica branitelja rekla odlučno ne. Neću komentirati...

    avatar

    07.07.2006. (10:07)    -   -   -   -  

  • rainbow in the dark

    bravo, po meni jedan od najboljih postova na ovu temu

    avatar

    07.07.2006. (10:54)    -   -   -   -  

  • simbellmyne

    upisom pored kvota smanjuje je kvaliteta predavanja,a to opet nikome nije dobro. FF ipak glupo postupa jer ak fer, koji ima vjezbe na kojima se nemre stisnuti vise ljudi, moze upisivati pored kvote, mogel bi i filozofski. ali i dalje ne mislim da je FF veci krivac od vlade. kosorica je to zakuhala i da nije te njezine zelje da pokupi birace branitelje(nema veze ke vecini taj zakon smeta pa gubi birace) nebi bilo problema.

    avatar

    07.07.2006. (11:39)    -   -   -   -  

  • *Achtung Baby

    činjenica jest da je ovaj put nekim čudom Promorac bio protiv ovog zakona, ali da je Sanader podržao Kosoricu i da se tu ništa nije moglo. Nakon toga odluka je bila na Sveučilištu. onda je sveučilište reko da svaki fax zasebno mora odlučiti i onda su odlučili da će sve ići striktno prema novom zakonu (kome se da dodatno zafrkavati, jel? ) a u zakonu piše da samo status civilnog invalida ima upis izvan kvota (a njih je jako malo pa i nije toliko utjecajno, jel)... anyway, crap u bojama. i da, Kosorica se tome ulizuje braniteljima, ali ipak je bilo bolje prošle godine (iako i ono neefektivno kaj se tiče nastave) kad je ekšuli postojao taj prijemni na kojem se isto moralo plasirati, tj. veovci su se borili između sebe. ....anyway..ff nije tolko zaribao kolko vlada, oni su samo sve smjestili unutar kapaciteta koje posjeduju, a da bude po zakonu. pričala sam s jednim od glavnih organizatora "jednaki smo" akcije o svemu tome.. čak imamo i neslužbenu potporu dekana.. a sad dalje bumo vidli. ja sam za peticiju

    avatar

    07.07.2006. (13:33)    -   -   -   -  

  • Leia

    čestitam ;)
    toliko o tome da si *loše* napisao.
    zbunjuje me Cthulhu.
    pomoć? :)

    avatar

    13.07.2006. (17:36)    -   -   -   -  

  • *Achtung Baby

    po ne znam koji put već..sretno :)

    avatar

    14.07.2006. (15:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...