Komentari

critics.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Dragonrage

    Hmmmm....prije svega moram reči da sam ja obožavatelj Blade filmova, i nipošto se ne slažem da su ti filmovi loši, posebice prva dva, koja su odlična (oba se nalaze na mojoj top 10 listi). Zapravo Del Torov nastavak je čak za mrvicu i bolji od originala. Jedino je ovaj treči malo zakazao, ali to je zato što se inače scenarist, a u ovom slučaju i redatelj Goyer nije baš najbolje snašao sa tako viskobudžetnim filmom, no film ima svojih "Blade" momenata.
    IMO Blade filmovi spadaju među sam vrh ponajboljih strip ekranizacija i akc. filmova. Zapravo prvi Blade je posljednji dobar film prije pojave Matrixa nakon kojeg je sve otišlo k vragu, jer nakon Matrixa svaki drugi film je imao bullet time, borilačke vještine i cool likove u kožnoj obleki. A prava istina je da je Blade bio prvi koji je donio te inovacije, em je imao bullet time, em je imao cool likove u kožnoj obleki, em je imao borilačke vještine, no Matrix je pobrao slavu. A nastavak je kao što sam rekao, jedan od boljih akc. filmova novog milenija gdje je teško izdvojiti dobre naslove.
    Kada sam prvi puta čuo za seriju, veoma sam se razveselio, no istina, kada sam vidio tko će glumiti Bladea i kada sam vidio trailer, malo sam postao skeptičan...nije mi baš izgledalo nešto, zapravo izgledalo je prilično jeftino. Moram odmah reči da nisam još pogledao pilot epizodu pa ju po pitanju kvalitete ni ne mogu prokometirati, no siguran sam da nije kvalitetna poput filmova, ali opet, po drugom viđenom traileru, vidim da su cool akciju sasvim solidno prenjeli na mali ekran.
    BTW gdje si gledao epizodu, kaj ju imaš možda?

    avatar

    07.07.2006. (09:53)    -   -   -   -  

  • Film/TV

    Iako se apsolutno slažem sa osvrtom ne vjerujem da se neka serije može ocijeniti nakon samo dvije epizode, to mi je isto kao da pogledam samo 10 minuta filma. Ne kažem da će se popraviti, već samo da se nakon desetak epizoda dobiva kompletna slika. Kako gledatelji reagiraju tako i TV mreža mijenja seriju, dodaje likove, izbacuje likove, itd. Ima dosta serija koje su mi nakon prvih 2-3 epizode bile relativno banana ali su se kasnije itekako iskupile.

    @Dragonrage - S tobom se pak ne slažem :) Prvi Blade mi je solidan film ali drugi mi je strašno loš. Ima tako glupih propusta da se sjećam kako sam skoro izašao iz kina i htio se upucati za kune koje sam potrošio na to zlodjelo. Moram napomenuti da nipošto ne preferiram neki film radi efekata, ali kada se već raspravlja o njima... Što se tiće prvog Bladea ne vidim baš obilje tih efekata kojima se Matrix proslavio i kao pokupio ideje od njega. Sve te mračne sekvence koje su kasnije kopirane u masu drugih filmova su došle upravo iz Matrixa. Uostalom, Matrix je imao daleko veći budžet i općenito eonima bolje efekte od Bladea. Sjetimo se samo završne borbe u Bladeu gdje se glavni negativac rastavlja pa ga krv sastavlja - to su notorno jeftini efekti kakve smo moglu vidjeti u Mortal Kombatu a cijena te scene je vjerojatno bila 25 kn.

    avatar

    07.07.2006. (10:57)    -   -   -   -  

  • Film/TV

    @Kritichar - Gdje su nestali osvrti sa onog popisa filmova i serija koje si u više navrata najavljivao?

    avatar

    07.07.2006. (10:59)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    @FilmTV - Hmmm...gle ovako moženmo raspravljati u nedogled, ali Blade 2 nije nipošto loš film i zlodjelo (zlodjela su nastavci Matrixa). Taj film definitvno spada u domenu nastavak koji su bolji od originala (T2, Kum 2 itd.). Ni ja ne preferiram filmove samo zbog efekata, ali neki filmove se pamte samo po tome (npr Matrix).
    Matrix je pokupio ideje od japanskih i kineskih filmova (Akira, Ghost in the shell) , pa čak i Grada tame, a i vidljivo je da su braća Wachowski su svoj redateljski stil gradili po uzoru na John Woo-a i Ringa Lama (pogledaj Lamov Full Contact iz 92. god!!?, pa ćeš vidjeti bullet time bez upotrebe kompa), tako da Matrix ne smatram kao nešto originalno, i kolko god volim taj film, istodobno ga smatram prenapuhanim i proklinjem ga jer je nakon njega Hollywood otišak k vragu (to masovno kopiranje koje spominješ)...kao što sam več rekao u svom prijašnjem komentaru.
    Na stranu sad budžet i kvalitetu efekata (iako je Blade imao 45 mil, a Matrix 63, što i nije neka velika razlika, a i kvaliteta efekata im nije nešto prevelika, zapravo je skoro pa ista, a što se tiče tog efekta krvi, ja se kužim u to jer se bavim time - pogledaj u opisu mog bloga - nije to baš tak jednostavno, a i za one godine izgleda jako dobro, te se ne može uspoređivati sa Mortal Kombatom), ali činjenica je Blade ima sve te efekte i stvari koje ima iMatrix a koje su ga proslavili, samo u manjoj mjeri, ali Blade je bio prvi.

    avatar

    07.07.2006. (11:23)    -   -   -   -  

  • Film/TV

    @Dragonrage - To da su braća Wachowski pokupili ideje iz japanske animacije, to nije nikakva tajna, čak su dosta scena snimali identično kao u nekim japanskim djelima kao hommage svojim inspiracijama.

    Što se tiće efekata, njihove postojanosti i kvalitete u tim filmovima, kako ameri kažu: "We'll have to agree to disagree."

    avatar

    07.07.2006. (11:35)    -   -   -   -  

  • ~ Kritike serija

    @Dragonrage, ja bih se složio sa FilmTV-om oko filmova Blade - prvi je još i bio dobar, no dva nastavka su mi bila izrazito loša... Zato mi je žao što Goyer izgleda snjima novu verziju Flasha Gordona... =( epizodu sam gledao na kompu, koristeći bittorrente =)

    @FilmTV, znam da je možda preuranjeno, no pogledao sam sada i drugu epizodu - apsolutno isto, ništa se nije promijenilo... a što se tiče onog popisa, samo sam malo izmiksao datume objavljivanja, jer sve te kritike su već napisane i čekaju objavljivanje, tako da svaki dan ide jedna kritika =)

    avatar

    07.07.2006. (13:04)    -   -   -   -  

  • Dragonrage

    Prfi je bio odličan, a drugi je bio izvanredan ;-), treči tak-tak, ali je mogao proči. A Goyer mi je izvrsatn scenarist, točno zna kako trebaju izgledati superhero filmovi, a još više zna što je važno kod Bladea kao lika i priče tih filmova.Ajd da čujem zašto smatraš(te) da je drugi loš?

    avatar

    07.07.2006. (13:23)    -   -   -   -  

  • loolypop lyly

    Slazem se sa doticnim Dragonrage....meni su isto prva dva filma o Bladeu jaaako dobra...a u trecem nastavku je muzika odlicna kao i u prva dva. Nije uvijek bitna prica u filmu...moras se nekad opustiti i sam gledati...to nisu filmovi koji traze previse razmisljanja i zato ih ljudi vole...a i scene borbe su odlicne.

    avatar

    07.07.2006. (14:26)    -   -   -   -  

  • ¤... LuXuRious HaRaJuku DoLL ...¤

    imam neki blade tu na cd-u, ali ga nisam nijednom pogledala... ne zanima me bas

    avatar

    07.07.2006. (16:20)    -   -   -   -  

  • ferpecto.mojblog.co.yu

    Pa i ti voliš VIP! :)) Super!!!

    avatar

    10.07.2006. (22:17)    -   -   -   -  

  • Xag Aais

    Danu. 'Da li on zna rijeci ?'--' On ne', rekao je Dan ', a svi refurbished laptops good

    avatar

    19.09.2009. (23:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...