Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Psiho

    Zbunila me slika. Slovenija!? Dobro, vidim i nešto drugo ispod crte ali ...

    avatar

    01.07.2006. (09:28)    -   -   -   -  

  • zbunjola

    Ne kužim. Rotari klub ( baš ga namjerno tak pišem zbog malograđana u njemu), je okupljačište bogatih i utjecajnih.
    A drug Davorko socijalist. Ne bi li se on trebao družiti s potlačenima, zaboravljenima, opljačkanima u privatizaciji. Podosta rotarijanaca sisačkih imao bi mnogo toga zahvaliti u svom bogatstvu upravo sisačkoj sirotinji.
    Ili socijaldemokracija znači nešto drugo?

    avatar

    01.07.2006. (09:41)    -   -   -   -  

  • površni posjetitelj

    Davorko, očito nemaš života, pisati blog u 02:53 !!!

    avatar

    01.07.2006. (10:01)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Nemrem se ne slozit s Zbunjolom ... Odkad, po dobrome Bogu, crvendaci dovode tipicne snobovske bratovstine najgoreg konzervativnog tipa koje bi valjda Starcevic&Radic sa smajserom u rukama ili onim biblijskim bicem isterali iz Hrvatske ...

    Nu, da ja tebe nesta pitam,
    jel jako boli sto HDZovska mafijaska vlada vratila penzicima pare, a vrli socijalisti nisu ???
    Jel buba ???

    avatar

    01.07.2006. (10:52)    -   -   -   -  

  • katrida

    .......dobro je činiti dobro.........zdravi i veseli bili........

    avatar

    01.07.2006. (12:17)    -   -   -   -  

  • partibrejker

    Daj molim te odjebi ćelavog iz grada.

    avatar

    01.07.2006. (13:28)    -   -   -   -  

  • Biračko tijelo

    S 0,2 na 0,5 % Proračuna uistinu je puno. To je 150% više nego do sada. Tako su mali ti postotci, a tako veliki iznosi.
    Plan razminiravanja tijekom vašeg predsjedovanja definirao je rok realizacije do 2008- ili, u dobroj namjeri rastegnuto i progledano kroz prste, do 2010. godine. Niste se sjetili spomenuti, a i kasno ste pisali post, da je u tisku prije otprilike 6 tjedana obznanjena gorka konstatacija da razminiranje neće biti moguće izvršiti u tom roku već da je do 2037. godine, u diskursu ste za 27 godina, realni rok.
    Umjesto da ste novac u iznosu 0,2% iz Proračuna godišnje uspjeli tako organizirati da unatoč proglašavanju znatnog dijela ranije označenog opasnog područja bezopasnim (znači razminirano po Duhu svetom) Vi te uspjeli ostaviti za sobom posla do 2037. godine. Stoga, smatram besramnim da lobirate za još 150% veći milijunksi iznos kojim se ne barata racionalno i efikasno. Ostaje nam nadati se da umjesto povećanja iznosa novca za napuhane troškove HCR-ove logistike+ jedna jednosmjerna internet stranica na kojoj, za Boga miloga, nije uopće niti moguće vidjeti koji su tereni u okolici Siska razniminrani, ali i u drugim krajevima, budući je ta karta mrtva kao mrtvi konj i nema opciju zoom-in ili povećanja do katastarskih čestica, tada smatram da čovjek vaših kapaciteta koji je navodno informatizirao ministarstvo, a ne zna da to ne znači kupiti 20 računala i spojiti ih u mrežu već otvoriti komunikacijske kanale i poslovanje učiniti transparentnim dajući na uvid službene dokumente sa službenim podacima, analize izvršenja prema Planu i još toliko toga ako ni radi čega onda iz poštovanja prema inteligenciji biračkog tijela, takav koji nije uspio postaviti takav pregled dostojan građana, žitelja i njihove djece, te svih zainteresiranih, jest zadnja osoba koja ima pravo neefikasnost i sporost razminiravanja u Hrvatskoj vidati, kao bolnu ranu u bosanskoj pjesmi, lobiranjem za povećanje financijskih sredstava iz proračuna, a znamo da radnici na razminiravanju koji bodu onim žičicama po terenu imaju mizerne plaće i uvjete rada. Smatram da ste dobar manipulator, samopromotor i radijski govornik dostojan uloge voditelja bilo koje pionirske piredbe, međutim fali u ovoj ozbiljnoj minskoj stvari dobar koordinator i organizator, jer 65% posto novca u HCRu troši se direktno na razminiravanje, 35% posto na ostale troškove, ma što to značilo. Nemoguće je da 35% može usisati ona kosckasta betonska zgrada i svi njezini klima uređaji. Stoga nije to pitanje novca već pitanje efikasnosti. Vjerujem da vi možete efikasno trošiti minute medijskog prostora u emisiji Otvoreno jer je koncept emisije neozbiljan i površan, ali kada treba organizirati posao, bojim se da s tim ipak imate problema. Silna mašinerija visoke polite usmjerena je da svog kandidata nauči govoriti, potpisivati se, ponešto ga naučiti o osobnoj higijeni i da je takav kandidat gotov proizvod dostojan naših ograničenih gabarita, pa to je kako kaže Šuker:"Nevjerovatno!". Doći u špagericama na javnu televiziju također nije izraz poštovanja prema gledateljstvu. Stoga bi bilo pošteno da nas prestanete zamarati plitkim tekstovima i programima te svojim javnim angažmanom. Silovatelj iz Brezovice dobio je 18 mjeseci jer mu se jedan uspio obraniti, a ostale žrtve iz Dnevnica su prošlost? Taj je monstrum trebao dobiti primjerenu kaznu od 10 godina za primjer, a onda ga nakon terapije u zatvoru pustiti uz dobro ponašanje nakon 6 godina, bez izlazaka vikendom.

    Mislim da ste stekli dovoljno novca da možete imati više nego ugodnu starost, i možete biti sretni jer ni to niste savjesno odradili najbolje i najpoštenije što ste mogli. Ipak, biračko tijelo je velikodušno i mi nećemo prostačiti u vašem smjeru, već ćemo pogledom po političkoj sceni tražiti ozbiljnije ljude. Vjerujem da ste dali sve od sebe, ali da više nemate posla s nepismenim seljaštovom i radništvom, već da se tu radi o ljudima široke opće kulture, individualnosti i moći zapažanja i logičkog zaključivanja, to ste Davorko trebali moći zaključiti i sami. Izuzetno smo uvijeđeni kada nam se tako nepripremljeni, uopćeni i nekonkretni obraćate kroz svoje javne nastupe. Gospoda stariji članovi Rotary Cluba su se povukli zgroženi vašim sirovim i prostačkim stilom. Jednostavno si mogu priuštiti da vas ne gledaju. Zreli ste za povlačenje iz javnog života, ne znam koliko je toga svjestan i vaš gazda gospodin Ivica Račan, ali vjerovatno vam nos nad vodom drži činjenica je da ste upotrebljivi kao osoba koja odrađuje što joj se kaže bez pogovora- talking head. Ali toliko toga u Vama u čovjeku izaziva gađenje da se to događa već na staničnom nivou. Za Vas je rješenje posjetiti Međugorje i osjetiti kako Vam pred Gospinim licem klize suze, jer se imate čega sramiti i dugo ste to nosili u sebi. Očistite se i oporavite sebe radi i vašeg zdravlja. Djelujete dekompasirano i zbunjeno. Možda ste si natovarili previše obaveza i u "odrađivanju" izgubili svoje ja, ali ne znam tko drugi u Sisku ima staklenu kupolu nad

    avatar

    01.07.2006. (15:17)    -   -   -   -  

  • Biračko tijelo

    kupaonicom. Vjerujem da vas neće previše briga za radništvo ograničiti u radikalnim zahvatima po švedskom stolu. Želeći vam nesmiljeni apetit i apetitlich izbor mesa, srdačno vas pozdravljamo. Međugorje vas poziva u prijateljski posjet ovoga ljeta.

    avatar

    01.07.2006. (15:23)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Lijepo je da "biračko tijelo" radi i vikendom i to tako opširno. To treba biti i nagrađeno i nadam se i da hoće! Samo nastavite iako moja malenkost ne zaslužuje baš toliko pozornosti. A ako vas ne nagrade, jvi baš iz inata prestanite čitati ove moje bljezgarije. Jednostavno zar ne? Zanemarite tu osobu, pojavu ili što drugo. Želim vam puno dobroga zdravlja i miran san!Draga Katrida pozdrav vama i vašoj obitelji!

    avatar

    01.07.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • Zivot je super

    Trazeci razlicite informacije nasao sam slucajno Vas blog. Od tada, otprilike posljednjih mjesec dana, citam ga redovno. S obzirom da ne zivim vise u Sisku pa ni u Hrvatskoj ne mogu da pisem o Vasim djelima, ne mogu da Vas kritiziram ali ne mogu ni da Vas hvalim. To ustvari i nije potrebno sa moje strane. Ja pozdravljam Vasu hrabrost da se Vi na ovakav nacin obracate gradanima, svjesni mogucih posljedica. Ja vjerujem da Vi zelite sve najbolje Vasem narodu.S obzirom da takoder citam reakcije na Vase postove, zelim ovom prilikom ipak da reagiram. Nemojte da mi zamjerite ako su moje recenice gramaticki nepravilne. Vec godinama ne pisem na nasem jeziku...Ne mogu da vjerujem da su danasnji gradani grada Siska, vecina koji pisu reakcije na Vas blog, tako negativni. Nije bitno sto pisete, reakcije su u mojim ocima cesto pogrdne i zabrinjavajuce. Ako gradani Siska zele jedan zdrav, interesantan, pozeljan grad, ako gradani Siska zele prosperitet tada je potrebno da se Vasi postovi vecinom pozitivno diskutuju. Mnoge zelje gradana i njhove vizije ukoliko konstruktivne i argumentisane mogu ovdje da se ispoljuju i s obzirom da Vi imate poziciju moguce je de poduzmete razlicite mjere i da svima bude bolje. Netko ce mozda da pomisli, pa zasto, Davorko nije vise broj 1 u Sisku. Na moje misljenje ima Davorko mogucnosti i hrabrosti i zelju da svim Siscanima bude bolje.Zbog toga smatram da Vasi postovi, uz informativno znacenje, mora da ponudi gradanima nesto vise... Mnogo srece i sve najbolje.

    avatar

    02.07.2006. (01:29)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    U Vašem postu 'Za dostojan posao' zbilja ste pretjerali sa previše stručnim i nerazumljivim riječima i načinom pisanja, barem za nas obične smrtnike. Ja sam ponešto čitao o „upravljanju ljudskim resusrsima“, „o petoj disciplini“ i o drugim elementima korištenja ljudskih resursa i nije mi tekst prve točke vaše konvencije baš potpuno nerazumljiv ali ipak ste mnogošta izmiješali i pobrkali. U pravu ste kada opisujete razne fleksibilnosti koje su na djelu u današnje doba vezane uz radno mjesto. To je jednostavno postala gola činjenica. Ja se, ipak, ne mogu složiti da na takve činjenice treba odgovoriti saniranjem posljedica i stvaranje kohezije na razini društva. Ja bih radije podržao aktivnosti koje bi uklonile uzroke, tim više što ovakvi trendovi koji zahtjevaju razne fleksibilnosti pojedinaca u odnosu na njihov posao, čine štetu i poslodavcima (iako mnogi od njih toga nisu svjesni). Radnik, koji je prisiljen na tolika prilagođavanja gubi motivaciju za kvalitetan i produktivan rad. Jedina motivacija koja mu ostaje jest njegova plaća, koja je (zbog želje poslodavca za što većim profitom) ionako mala ili mu se isplaćuje sa zakašnjenjem. Dakle, motivacija današnjeg radnika za produktivan rad je danas vrlo mala. Takav radnik nije koristan ni samom poslodavcu. Neke tvrtke su se pravilno postavile spram ovog pitanja i postigle su vrlo zapažene poslovne rezultate. Kapital tvrtke ne mjeri se više samo u novčanom i materijalnom obliku. Sve više se pridružuje mjerenje intelektualnog i emocionalnog kapitala kao dijelova ukupnog strukturalnog kapitala. Vrijednost tvrtke tako mjerena postaje višestruko veća i na tržištu konkurentnija i uspješnija. Jednostavnije rečeno radnik mora sudjelovati u ukupnom razvitku i prosperitetu tvrtke u kojoj radi jer će samo tako biti motiviran za kvalitetan i produktivan rad te spreman na inovativno stvaranje na svim razinama. Suprotno tomu je radnik kojemu se kaže što treba raditi i za koju ( često mizernu) plaću. Zato bi SDP trebao uložiti napore za iznalaženje instrumenata kojima bi se postigla veća motivacija i zadovoljstvo radnika svojim radom – radnim mjestom a ne kako mu pomoći kada postane siromašan. Svjestan sam činjenice da je to vrlo težak posao u uvjetima kapitalizma ali sam uvjeren da nije nemoguć.
    Rotary Club se bavi saniranjem posljedica i udovoljavanjem vlastitom egu bogatih pojedinaca. Nemam ništa protiv njih ali mislim da to nije pravo rješenje problema. Papa I. Pavao II je 2000. godine izjavio da je siromaštvo jedno od dvaju velikih zala čovječanstva (prvo zlo je ateizma). Ja sam uvjeren da je to naopako postavljena teorija. Bogatstvo je uzrok siromaštvu a siromaštvo je njegova posljedica. Dakle, bogatsvo je zlo a ne siromaštvo. Bogatih ne bi moglo biti kada ne bi uzimali od siromašnih. Pozdrav!

    avatar

    02.07.2006. (10:45)    -   -   -   -  

  • Željko

    Jesi li zadovoljan sa emisijom "Otvoreno", kada nisi uspio dokazati da su u vrijeme tvoje vladavine penzioneri živjeli bolje nego danas i da će odnos mirovine i plata poslje isplate duga biti manji nego u vrijeme vladavine Račan-Vidović .
    Zajebo si se Vidoviću.

    avatar

    02.07.2006. (11:16)    -   -   -   -  

  • Biračko tijelo

    Davorko, radi se stalno i uvijek. Samo nas zanimaju različite stvari. Vi imate svoju perspektivu i to Vam je posao. Ali svaki posao može se napraviti dobro i loše. To što ja Vama zamjeram je stvar na kojoj biste Vi sami mogli najviše poraditi. Nadalje zamjeram Vam nepoštovanje i tzv. pragmatičnost. Vremena se mijenjaju, ali nasilje je uvijek isto. Najveći je šok spoznaja da uistinu postoje ljudi poput vas i to jako mijenja moj dojam o svijetu. Obzirom ste vi moju obitelj već "pozdravili" u nekoliko navrata, moram se pohvaliti da meni takvo što ne bi nikada palo na pamet. Radi se o ljudskoj kvaliteti i poštovanju. To čime se vi bavite je isključivo vaša kreacija i slika o vama.
    Također građanima je Ustavom zagarantirana sloboda govora i riječi i ne vidim što vas to u cijeloj stvari toliko uzrujava. I dalje ću redovno pratiti vaš blog i vaš rad naravno. Izraz mišljena koji Vam smeta nuspojava je razvoja civilog društva- to ste i htjeli, zar ne? Što bi bilo da se uključim u neku srodnu udrugu. Tada bi bilo još gore. Ja vidite kao građanin Vama pomažem da postanete bolja osoba.
    Ostajte mi zdravi i veseli.

    avatar

    02.07.2006. (12:23)    -   -   -   -  

  • Sad nakon svega ostaje posve nejasno - tko zapravo kome postavlja mine, a tko razminirava - bivši župan Đuka, ili bivši gradonačelnik Darko?! Jer dok je Đuke, bit će i mina za razminiravanje. Ili, ako baš hoćete - da nije bilo Đuka, s jedne i druge strane, ne bi bilo ni mina...

    avatar

    02.07.2006. (13:56)    -   -   -   -  

  • partibrejker

    Davorko.Dali bi smjeni IDIOTA ŽUKA , i spasio obićne radnike u Sk.Vodovodu kada bi
    ponovno postao gradonaćelnik?
    Ja sam u strahu svaki dan kada idem na poisao.

    avatar

    03.07.2006. (20:45)    -   -   -   -  

  • Petra

    Nadamo se da ćete ponovno na vlast (obzirom da je u nas Hrvata ustaljen red šunke, red sira) pa ćete u svjoj Vladi "bez problema" progurati 0,5% proračuna za financiranje poslova razminiranja. Narod kaže; strpljen - spašen....Spašen????? ...
    Btw. rotarijanaca...ma kojoj ste vi to sisačkoj sirotinji pomogli!!?? Dajte najte!
    A Vaša besjeda "Jedina korist je vlastiti dobar osjećaj kojega imaju oni koji pomažu" - je krajnje laksativna!! Pročitajte si još jednom ovu rečenicu i pobogu zacrvenite se od srama...to ne bi trebao biti način razmišljanja Vaše "LINIJE!!!!" Nenormalno je elitistički nadmen, iritabilan je da mi je eto, pokvario jutro..pa i dan, možda!? "Oni su gladni, ja sam sit i gasit, a i dobro se osjećam kad im pomognem da se nahrane"...aaaah ma Davorko niste vi plave krvi...niste vi iznad željezarskih radnika na minimalcu, niti iznad potplaćenih profesora bez urbane vile (preuređene obiteljske kuće), niti iznad nezaposlenih siščana, izmuženih obrtnika ovog grada, zaposlenica Plodina koje nemaju za gablec...ma nesmijete vi biti sretni ako im date kolača...vi, kao političar i zastupnik istih tih jadnika možete biti sretni samo kada (ovih NEuglednika) ne bude!! Na živimo mi u klasnom društvu!!! Ne zaboravite to!!! Ne izdižite se iznad sugrađana, jer svi oni imaju jednako vrijedan glas!!

    avatar

    04.07.2006. (09:53)    -   -   -   -  

  • Capo

    Da li je istina da je ćelavi kicoš (neugledni građanin) isto tako član Rotary kluba?

    avatar

    04.07.2006. (10:07)    -   -   -   -  

  • gogo

    Davorko, ti nisi jebenog kurca napravio u svom zivotu osim kćeri.

    avatar

    04.07.2006. (18:18)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Mozete vi muljati nekog zbunjenog pemzionera, nekog jadnog NKV sljakera, mogu ja biti u krivu, ali da vidimo sto kaze vas ex. koalicijski partner iz zadnjeg sjedenja u fotelji:

    ZAGREB - SDP-ova "tobožnja" briga o radništvu bolje bi došla do izražaja da ta stranka 2003. izmjenama Zakona o radu nije radikalno suzila radnička prava, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik IDS-ova saborskog Kluba Damir Kajin.
    Te su izmjene, kaže, pogoršale institut otpremina, otkaznih rokova, kao i položaj radnika kod malih, odnosno poslodavaca koji zapošljavaju do 20 ljudi.
    IDS će, najavljuje, u saborsku proceduru uputiti zakon koji će vratiti sve institute koje je ukinula 'trećesiječanjska' vlast. "Bolje ikad, nego nikad", Kajinov je komentar SDP-ove konvencijske najave da će se vratiti radništvu.
    SDP-ovci su, tvrdi, vidjeli da se klatno okreće socijalno ugroženim skupinama, pa su im se okrenuli i oni, ali problem je što se dolaskom na vlast ponašaju po logici 'sirotinjo i Bogu si teška'.
    Kajin je protiv Vladina prijedloga da se formira deset novih općina, jer to, kaže, ne odgovara volji hrvatskih građana, jer je previsoka brojka od 560 lokalnih jedinica.
    Umjesto da se govori o decentralizaciji, govori se o cijepanju općina, ali (samo) tamo gdje HDZ nema vlast, istaknuo je Kajin i dodao da se to pretvara u čisti politički inženjering. To je besperspektivna politika, poručio je. (Hina)

    Pametnome dovoljno...

    avatar

    04.07.2006. (22:40)    -   -   -   -  

  • Fanovi serije OZ

    đe si davorko asu. SVI za HDZ!!! Ovo je nova stranica posvećena seriji OZ koja ubrzo ponovo starta na HRTu pa naletite!!

    avatar

    06.07.2006. (20:22)    -   -   -   -  

  • Sudjelujte u cirkusu bez ikakve naplate na: www.framxxl.com

    avatar

    06.07.2006. (21:31)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Dođu državni tajnici u općinu i obećaju dati novca svaki iz svog ministarstva za športske igre pod uvjetom da se zahtjev napiše za nešto drugo, prikladnije. Zatim ih se počasti pečenom janjetinom i pićem, kao što to već dolikuje ljudima njihova položaja u vladi. Naravno, općinskim novcima??? Nije teško dati te novce kada će dobiti druge. Kako se to zove? Mito? Korupcija? Žderačina i pijačina na račun poreznih obveznika?

    avatar

    07.07.2006. (16:53)    -   -   -   -  

  • čarugina nedjela po Krndiji i okolo

    od takih ko ti ja sam nekad uzimo i dijelio sirotinji

    avatar

    07.07.2006. (17:05)    -   -   -   -  

  • Socijaldemokracija

    ako Vas smijem pitati, jeste li Vi slobodni zidar, jer općepoznata je stvar da Rotarijanci samo produžena ruka slobodnih zidara? Nemojte misliti da imam nešto protiv slobodnih zidara, dapaće...

    avatar

    08.07.2006. (01:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...