Komentari

1971.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • marioneta okolnosti

    mudro asja.. hm... ne bih znala sto komentirati ovdje. al nikad nisam nista pronalazila u tim barbie & ken igrackama.. imala sam ih, al nije bilo napeto

    a uostalom tko je tim curicama pokazao da je zena koketa i zavodnica? mislim da to vuce od majke ipak, mama je morala nauciti curicu kako se ophoditi s muskracima.. ili je dijete gledalo majku kako se ophodi pa naucilo.. al poistovjecivanjem sa lutkama se ne moze nauciti nista.. ja sam se s utkama igrala iskljucivo glumeci da su moje bebe, nikakve energije zavodjenja nije bilo, i kako to uopce moze jednom djetetu neiskvarenom pasti na pamet..

    avatar

    01.07.2006. (09:23)    -   -   -   -  

  • bedasta curica

    Ovo je citat iz jedne slikovnice izdane 2004 god. u blještavom ovitku jedne renomirane izdavačke kuće u rvata. Namjenjena je djevojčicama predškolskog uzrasta; na pitanje zašto cvijeće miriše slijedi tekst: "Baš kao što djevojke privlače svojom ljepotom dečke da bi postale majke, tako i cvijeće privlači mirisom kukce da bi rodilo sjemenke." ?!?!?!?! Sve je rečeno. Lutke ili knjige, cijelo društvo je uvrnuto. Pogledaj samo reklame na tv-u.

    avatar

    01.07.2006. (09:29)    -   -   -   -  

  • asjaba

    eto, sad sam se posramila kao pravi djevojčurak. anyway, da ti odgovorim na pitanje: previše ih je, nažalost. @marioneta: hvala. btw. nisu samo mame krive, jer da jesu problem bi bilo mnogo lakše riješiti.

    avatar

    01.07.2006. (11:12)    -   -   -   -  

  • Nepoznat

    Ispricavam se ako cu ispasti kao zenski sovinist, pa da sada eventualno vrijedam muskarce (koje usput receno, zbilja volim), ali nije cesci obrnuti slucaj? Pa cesce muskarac gleda zenu kao objekt nego zena muskarca. I to je, dobro je to rekla bedasta koja se ovdje nije kao takva pokazala, da je tome djelomicno kriva i televizija i sve povrsnije gledanje na covjeka kao vanjstina, a ne kao nesto dublje. Ali, ne zaboravimo da je i odnos oca prema majci (a i vice versa), kao uzor kakav se treba ponasati prema osobi s kojom si u nekom odnosu, tu vrlo vazan.
    Ali, na drugoj strani: mirisu i muskarcevi feromoni. Hvala Bogu - mogu samo reci.

    Nadalje, zabranila bih sve te gluposti oko Barbie i Kenje (nije tipfeler). Pa, koju oni poruku daju zenama? Budite samo lijepi i jedino sto je vazno je srediti se, a nista u glavi? Nije ni cudo da je nase drustvo takvo, jer zene same puse tu foru. Da nije tako, ne bi postojali ti silni, stupidni zenski casopisi koji su samo pandan SN-u (Sportskih Novosti), a da ne govorim o sapunicama. Samo, narodne, nemoj misliti, bavi se sa sobom i svojim povrsnim glupostima, pa cemo lakse s vama manipulirati. I tako smo dosli preko sexa do politike! :-)

    avatar

    01.07.2006. (11:40)    -   -   -   -  

  • Nepoznat

    Addendum: Ne zelim derogirati bitnost izgleda. To ima svoju relevantnost za sva ziva bica, ali to nije sve. I to je zasad sve od mene.

    avatar

    01.07.2006. (11:58)    -   -   -   -  

  • beštijica

    baš sinoć vodih sličan razgovor s jednim muškarcem. na prvu loptu rekla bih da u nekim (zrelijim?) godinama prestaju te ženske igrice, ono - samoosvještenje, samopouzdanje, iskustvo, znati što, kad i kako želiš..., odnosno lako se uljuljkat u sliku da svatko od nas zna što hoće. na žalost, stvarnost je drugačija, pa danas, opet u tim vražjim zrelijim (?) godinama, igara ima napretek i po broju daleko premašuju nekadašnje nezrele(?) igrice. u stvari, često mi se čini da s godinama stvari idu na gore kod većine. i to kod oba spola, da ne pljuckam samo po ženama. niste ni vi, jel, bezgrešno začeće, o ne... ;)

    avatar

    01.07.2006. (17:28)    -   -   -   -  

  • dishpet

    o, pa takvih ima puno i previše.
    al, ja uvijek kažem - tko voli nek izvoli.

    avatar

    01.07.2006. (17:54)    -   -   -   -  

  • 1971

    @Nepoznat(a)... Mogu ti reći da je veoma pohvalno što voliš muškarce. :)))
    @Asja... "Djevojčurak"? Curičak? :)))) Sramežljivi? :)) Nisam te do sad tako doživio. I kladio bih se da si se u djetinjstvu radije s dečkićima nabacivala kamenjem nego igrala se s lutkama. :)))
    @bedasta... malo te preimenovah u favoritima. Jebiga, volim se zezat s riječima.
    "Djevojčurak"... Hm... :))

    avatar

    01.07.2006. (19:48)    -   -   -   -  

  • asjaba

    @1971: uh, ni blizu! nisam se igrala s lutkama, već s njima razgovarala. ;)

    avatar

    01.07.2006. (21:13)    -   -   -   -  

  • 1971

    Jel to neki sindrom? :)))))

    avatar

    01.07.2006. (23:01)    -   -   -   -  

  • vakuum

    ovo neću komentirat... pitanje je samo za asju... :p

    avatar

    01.07.2006. (23:14)    -   -   -   -  

  • 1971

    Aha. Prvo za nju jer je "načela" stvar. Ondak za sve ostale. Zrakoprazna... Svrstavaš li se u tu kategoriju? :)))) ;) :p

    avatar

    01.07.2006. (23:20)    -   -   -   -  

  • vakuum

    da, da... svrstavam se u pero laku kategoriju, uvijek sa dvije cigle u džepu :))))

    avatar

    02.07.2006. (00:21)    -   -   -   -  

  • Ana

    Ja sam se igrala s barbikama. Katkada bih prozborila s njima i koju o smislu života, čak. Začudo, moja Barbika je šutjela. (?!) Baš kao i Ken. (?!!) I Skipper (?!!!). Bila sam primorana na duge monologe. ;-) P.S. bebe na baterije bile su čisti zen...

    avatar

    02.07.2006. (01:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...