Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (62)

Marketing


  • Bivša Potjehica

    Pegy, mislim da ne bih ostavljala komentar da nije ova tema, pa se nadam da ćeš mi oprostiti.:) Ovo me previše vuče za jezik da bih šutila. Kao prvo, odakle ti da žene "prirodno" odabiru to i to? (pretpostavljam da si mislila na poslove koji i nisu toliko zahtjevni i uz koje se stigne obaviti i supružničko-majčinske obaveze) Mislim da jedan-dva primjera koje možeš navesti i nisu baš neki neoborivi dokazi. Koji bih to "prirodni out" ja trebala odabrati zato jer sam žena? Kao drugo, NE STOJI da si je žena sama kriva što trpi budalu koji je mlati. Ako se sjećaš, bilo je i žena koje su ostavile muževe pa su ih ovi našli i ubili. Tko je te žene zaštitio? Zar stvarno misliš da muškarac koji mlati svoju ženu ima pravo biti na ulici, slobodan i viđati svoju djecu? Tu država definitivno jest zakazala. Ja bih takvima odrezala penis i strpala ih u zatvor. Ili na prisilni rad. Dalje, što više razmišljam o tome, definitivno znam da, ako se udam, sigurno neću neke poslove preuzeti kao "samo moje". Oprosti, ali ja nikome nisam dužna kuhati ručak. Ako ja dođem umorna od negdje, zašto ne bih otišla malo odspavati? Pa neka si svatko uzme za sebe. Žarulju mogu promijeniti, mogu i u kupovinu sama. Ne želim ovisiti o nikome po tim pitanjima. Mislim da imaš katastrofalne predrasude. Pa nismo mi žene samo za haljine, šminku i dječicu! I čišćenje blitve. Ma, da ne bi. To ti se nadovezuje na sliku žene kao majke, tješiteljice, nekoga tko će se uvijek žrtvovati za druge. Gluposti. Nisam, i neću biti nečija slabija polovica. I neću pristajati baš na svaki kompromis. Ne pali dogovor baš uvijek. Treće, zašto molim te govoriš o muškarcima kao o ugroženoj skupini? Znaš li podatak da na zemlji ima 51% žena, a vlasnice su samo 2% nekretnina? To ti je ok? Ne znam, ali čini mi se da nisi baš dovoljno informirana o ovoj temi. Pozdrav.

    avatar

    30.06.2006. (19:56)    -   -   -   -  

  • Bivša Potjehica

    Gore je trebalo stajati "prirodni put".:) I da dodam, zašto bi žena, zbog vremenskog angažmana, morala odabrati manje zahtjevan posao? Jer ona to mora? Dakle, to JE nametanje, ma što god ti rekla o tome.

    avatar

    30.06.2006. (20:01)    -   -   -   -  

  • awaken

    DA potpuno si u pravu.

    avatar

    30.06.2006. (20:22)    -   -   -   -  

  • Metamorfozik

    Bok, veoma cijenim ženski spol i apsolutno sam za ravnopravnost. Ali malo razmisli da nije stvar samo u birokraciji već u ženi kao individualcu koji odabire svoj put. Ako žene žele veći položaj dobiti će ga; kao npr. Angela Merkel. BTW:Posjeti moj blog

    avatar

    30.06.2006. (20:29)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Najprije želim reći da je, kad se radi o zajednici muškarca i žene, sve stvar dogovora, kao što si i sama napisala. Ne kažem da žene ne mogu raditi poslove koje rade muškarci. Naravno da žena može vući vreću krumpira ili čega god. Ne mora je čak ni vući, može je lagano odnijeti ako je fizički dovoljno snažna. To je vjerojatno žena koja iz određenih razloga to može i mora učiniti. Ne zato jer joj se prohtjelo nešto dokazivati, nego zato što za to postoje razlozi. Da baš moram, i ja bih vukla tu vreću. Ako ne moram,ne pada mi na pamet. Zamolit ću to muškarca koji je (obično) fizički jači, dakle, snažniji za takav posao. Žarulju znam i mogu promijeniti. Pregori li, to znači da neću sjediti u mraku i čekati muškarca. No, ako ja tog trena radim što drugo, a muškarac je u blizini i može promijeniti tu žarulju ukoliko nije zauzet kakvim poslom, zašto bih se morala trsiti da je baš JA promijenim? Da bih dokazala da i mi žene to možemo? Ne pada mi na pamet. Štoviše,baš volim biti zaštićena snagom i sposobnošću muškarca, osjećam to kao potporu, a ne kao nepravdu :).
    Druga je priča nepravda. Ružan odnos prema ženama i podcjenjivanje. To ne podnosim. Da netko misli da sam manje inteligentna samo zato što sam žena ili da ne znam baš ništa o stvarima koje se smatraju izrazito "muškima". I da onda moram biti "kuš" kad se o tome govori. E, to me iritira. S druge strane, ne želim podcjenjivati muškarce. Zašto muškarac ne bi znao ništa o kućanskim poslovima, nije to nikakva filozofija da on mora biti protjeran iz kuće kad žena radi "ženske" poslove. Ne smatram lošim to što muškarac zna za sobom pospremiti, izglačati si majicu, usisavati ili pomoći skuhati ručak. Ne vidim to kao isključivo ženske poslove. I smatram da je lijepo da muškarac u tome pomogne. Pa ako ništa drugo, iz čisto praktičnih razloga. Da ne živi u smeću do koljena samo zato što nema žene u blizini koja bi pospremila stan/kuću. Nije retardiran da ne može pospremiti. Niti će biti manje muškarac zbog toga!!!
    Nedavno sam u novinama vidjela natječaj za upis na Kineziološki fakultet u Zg i ono što me "ubolo" u oči je podatak da se upisne kvote razlikuju s obzirom na spol. Upisuju više studenata nego studentica. E, to smatram glupošću i nekom vrstom nepoželjne selekcije. Ako je to feminizam, onda sam ja valjda feministica. No, mislim da bi i svaki muškarac jednako reagirao da vidi kako su primjerice upisne kvote za ekonomski fakultet veće za žene nego za muškarce. Bilo bi jednako nepravedno.
    O feminističkom pokretu ne bih komentirala jer je to jedna vrlo komplicirana tema, a nisam sigurna da je ono što se u Hrvatskoj naziva tim pokretom (i predodžba koju javnost o tome ima) izvorno ono što odlikuje feministički pokret. Neka mi bude oprošteno, ali reći ću da mi se katkad čini da su to žene s izrazito lošim životnim iskustvom glede muškaraca pa su svu svoju energiju usmjerile na gorčinu i osvećivanje muškom rodu.Kad je riječ o solidarnosti, recimo u slučaju zlostavljanja - dobro je da se solidarno pomaže zlostavljanim ženama i dobro je da postoje takve udruge, ali to nije nužno povezano s feminizmom. Treba odijeliti kruške i jabuke.

    avatar

    30.06.2006. (20:39)    -   -   -   -  

  • Vinci

    ma ako ništa drugo moramo biti zadovoljni ravnopravnošću spolova na Blogu, jer 3/4 svih na Cool i Almost cool listi uređuju žene, a to je u biti i omjer svih blogera. pohvale administratorima! :)

    avatar

    30.06.2006. (21:44)    -   -   -   -  

  • pavaogc

    Meni je prirodno nekako da ne omalovažavam nikoga, niti invalida niti ženu niti crnca niti Kineza. zbog ove ili one osobine, prednosti ili nedostatka. Ne mislim da mi je takvo stajalište urođeno ni spolom, a pogotovo ne time što sam Hrvat po nacionalnosti. :-) Tema jest donekle "ženstvena", ali ja primjerice godinama poznajem momka kojega je s vremena na vrijeme tukla cura i koji mi se i drugim kolegama žalio s tim u vezi. Većina mu se smijala (naravno ne u njegovoj prisutnosti), a on je inače "metar i žilet", a ona komad žene - atipičan par u kojemu su se izmijenile i standardne uloge.

    Za mene svijet nije muško-ženski, a i okolnosti života su takve da odavno radim sve vrste poslova. Glupost je reći da se žene, odnosno feministice bore protiv muškaraca ili nasilja mušaraca? Bore se protiv nasilja valjda?

    Istina jest da su muškarci s obzirom na svoje osobine i društveni položaj, patrijarhalni pristup svijetu i životu dominirali kroz povijest i na većem dijelu zemaljske kugle i danas i da je društvo favoriziralo muškarce i za bezbrojne stvari koje ravnopravno mogu obavljati svi ljudi pa je na taj način društvo na gubitku jer nije došao do izražaja potencijal brojnih sposobnih i talentiranih žena. U državama sa slabim zakonima i gdje caruje sila muškarci su još uvijek negdje doslovce vlasnici života i smrti svoje žene, baš kao što je to bio slučaj u državama iz koje se razvila i zapadnjačka civilizacija. Moderna država inače zadržava pravo legalne fizičke prisile za sebe, a takvu vrstu vlasti još samo donekle dopušta roditelju nad malim djetetom. Borimo se dakle za bolju provedbu već postojećih zakona, za uvođenje reda u sudovima etc. ? U tome je korijen svih hrvatskih problema pa i još uvijek pristunog patrijarhalnog pogleda na obitelj i sl.

    Pegy je sasvim lijepo opisala manjkavosti u pristupu feministica pa nemam tu što dodati. Pegy, Pegy, Pegy!! PS pa gdje ti je e-mail?

    avatar

    30.06.2006. (21:57)    -   -   -   -  

  • Tamo gdje ljubav počinje

    komentari mi svako malo štekaju pa ti nisam mogla prije pisat. kopa me nekaj kaj sam htjela reći u vezi prošlih posteva al sad se nemogu sjetit (ko veli da 17ogodišnjaci nisu senilni :).
    u svakom slučaju, slažem se u vezi posta, barem djelomično. najviše s idejom, da je sva ta borba skroz prenapuhana i da ne treba tolko odvajat muškarce i žene. živimo u 21. stoljeću i današnje društvo je definitivno napredovalo u odnosu na sve gluposti koje su se događale u prošlosti i mislim da smo barem tu načisto s pravima svakog čovjeka bez obzira na spol (više-manje :). i to pišem na osnovi svojeg stava, iskustva i okoline u kojoj se nalazim kaj znači da ne mora biti točno, samo neki odraz mogućnosti opažanja i subjektivnog interpretiranja.
    kaj se tih udruga tiče, opčenito sam skeptična, bilo je previše incidenata i ponekad se čini da to postoji samo ko ogroman sustav za pranje love pod izlikom pomoći, ne znam, zapostavljenim ženama.
    u vezi posla sam definitivno za kompromis i makar se ponekad čini čudnim, bezveze mi je ta podjela na "muške i ženske". ne samo da mi je skroz ok brušenje i lakiranje parketa, maljanje, popravljanje vešmašine i roleta, nego to redovito i radim (s mamom). tata i sve slično su nebo i zemlja i sretni smo kad se makne iz kuće dok je tak nekaj u tijeku (s čim se naravno ne slažem, al nekim ljudima jednostavno ne možeš objasnit da se to mora napravit). on će rađe usisat, skuhat i oprat suđe. (sam za primjer, jednom je odlučil popravit auto i išel je zagrijavat s upaljačem dovod za benzin da ga može spojit jel je mislil da je hiberlauf za vodu).
    pozdravljam te puno..

    avatar

    30.06.2006. (22:06)    -   -   -   -  

  • Ultravioleta

    Draga ti si toliko ISPRAVNA da mi je već smiješno slagati se, najradije bi da ti u nečemu proturiječim ;) >ali ne mogu! U svakom slučaju, pravilno si detektirala problem. Užasno je forsiranje te APSOLUTNE RAVNOPRAVNOSTI što je velika iluzija. Mislim da smo s razlogom DVA spola, a ne jedan. U tome, na kraju i krajeva i leži ljepota; di ja ne mogu, uskočit će on i obratno. To je isto kao i pozitivna diskriminacija koja je skoro jednako grozna kao i ona negativna. Kao što Amerikanci forsiraju zapošljavanje, žena, Afroamerikanaca i drugih skupina, a sve to na štetu kvalitete koja bi trebala biti glavni kriterij (time ne želim reći da su te žene i Afroamerikanci manje kvalitetni, ali se biraju po drugom ključu od onog koji se zove kvaliteta, sposobnost, zalaganje i dr.) Doduše, društvo tako funkcionira da su žene češće na gubitku nego na dobitku, ali su na nekim područjima neprikosnovene carice; kao na primjer u slučaju toga kome bi dijete trebalo ići, gdje u najvećem broju slučajeva ide majci, zatim u svim slučajevima seksualnog zlostavljanja (a i svakog drugog zlostavljanja) di su muškarci "u pravilu krivci") Tako na primjer Kazneni zakon dugo vremena uopće nije poznavao mogućnost da i muškarci mogu biti silovani, i to ne samo od drugog muškarca nego i od žene (znam da je većini to nepojmljivo ali i to se događa). Prema tome, takvo je naše društvo, nesavršeno, ali jedino koje imamo i u njemu moramo naučiti živjeti što ne znači da ga ne bi trebalo mijenjati jer da je društvo ostalo nepromijenjeno, muškarci bi još lovili bizone a menstruacija bi bila razlog za isključivanje žene iz tog istog društva za vrijeme trajanja iste :) Hvala Bogu da smo napredovali ;)

    avatar

    30.06.2006. (22:10)    -   -   -   -  

  • insomnia...

    takve su predrasude, recimo to, povijesno utemeljene, i zato ih se tako teško i riješiti. ali smatram da se dvije normalne osobe mogu o svemu međusobno dogovoriti, barem što se tiče obitelji i kućanskih/okolokućanskih poslova. stvar postaje kompliciranija na razini društva, kada svi žele biti "pravedni" a da ni sami ne znaju prema kome i kako. ja ostajem pri tome da se kao pojedinka mogu (ili barem pokušam) izboriti za što ono hoću (ne ono što bi "trebala"), bez obzira na nečija uvjerenja.

    avatar

    30.06.2006. (22:12)    -   -   -   -  

  • ANONIMAC

    Prvenstveno sam osoba,a tek onda žena.Najviše me ljuti što su u današnjem svijetu žene te koje diskriminiraju same sebe.Nerijetko sam doživljavala od samih žena da me u čudu gledaju jer npr.volim gledati sport (sasvim banalan primjer),to je nešto što je rezervirano samo za mušku populaciju.Bila sam prisutna kada je žena po šesti put plakala jer je rodila curicu,a ne sina nasljednika jedinoga.Žena kuha ručak,pegla,posprema,pere,suši dok njena "bolja" polovica leži na kauču i broji zvijezde jer eto njena bolja polovica nije stvorena za taakve stvari,a njoj je valjda to genetički urođeno (ironija naravno).Dikla se hajka na Edu Pezzija zbog izjave da je lopta okrugla i samim time nepredvidljiva baš kao i žena,a s druge strane čitamo crnu kroniku gdje je žena silovana,a počinitelj prošao sa smanjenom kaznom jer mu je olakotna okolnost duga apstinencija i nigdje ni glasa...Na istom radnom mjestu (sa istim obrazovanjem) žena je 20 % manje plaćena,a mi pričamo o nekoj ravnopravnosti.Slažem se sa jednim komentarom da žena može što god poželi i ostvariti,može ali uz mnogo više truda,znoja i odricanja

    avatar

    30.06.2006. (23:16)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Bravo!!Odlican post!Vazan je covjek,bez obzira kojeg je spola.

    avatar

    01.07.2006. (00:05)    -   -   -   -  

  • ZiziMars14

    Pokrenula si lavinu ogromnih komentara... Ja ovaj put necu duljiti... Samo cu reci: HEAR HEAR!!! ;)

    avatar

    01.07.2006. (00:16)    -   -   -   -  

  • Sex/Strast/Ljubav i druge stvari..

    žena je ta koja plače,koja uvijek prašta,koja zna šta je ponos i zašto ga češto nema,pokretač svega života na zemlji,ali ništa bez muškarca,on čini tu cjelinu..Zato smo ravnopravni,samo što žene se često oslanjaju na muškarca,1.primjer-zašto žene od muškaraca očekuju da ih zaprosi..?i tako neke stvari..popuno se slažem da su *žene te koje diskriminiraju same sebe,kako je rekla santea..čemu onda ravnopravnost?tražimo nešto s čime se neznamo nositi..?naravno,govorim o večini..iako uvijek ima izuzetaka..

    avatar

    01.07.2006. (00:29)    -   -   -   -  

  • Coloring my life...

    definitivno se slažem...ja sam za ravnopravnost,ali nisu uvijek žene potlačene...neked su i muškarci u lošijem položaju. ne želim da me itko smatra nesposobnim predmetom koji je tu da rodi,pere i kuha...ali ne želim ni da me netko natovari vrečama niti da mi da štemericu u ruke da razbijam beton...sorry,ali mislim da za takvo nešto ni jedna žena nije sposobna...a ako je,onda bi se zapitala o postotku muških hormona u njezinom tijelu...uglavnom,stvara se prevelika pompa oko svega toga...feministice su se malo zaigrale,a svima je jasno da te žene nemaju baš normalan pogled na svijet...this is only my opinion...

    avatar

    01.07.2006. (00:45)    -   -   -   -  

  • rainbow in the dark

    potpuno se slažem s tobom. i mene iritiraju takva "isfuravanja". uopće se ne osjećam jadno ni obespraveno ni podcijenjeno zato što nisam muško i vjerujem da mi ne trebaju nikakve kvote da bih došla na mjesto koje zaslužujem

    avatar

    01.07.2006. (08:48)    -   -   -   -  

  • :: e - storm ::

    slažem se s tobom. ljudi su danas opterećenim tim pravima koje sami djele na muško-ženkse. još prije 10 tisuća godina muškarci su lovili, a žene čuvale djecu. mislim da je podjela jasna i da, baš kao što si rekla, sve ovisi o dogovoru između ljudi. a što se tiče poslova koji važe za cijeli narod, kažem da je teško uspostaviti neku ravnotežu jer svaki čovjek misli kako baš on ima pravo, a nitko ne razmišlja na način kako pravo ne postoji, već samo kompromis... pozdravić :)

    avatar

    01.07.2006. (11:10)    -   -   -   -  

  • jednostavan život za komplicirane

    I meni je tako, čovjek prije svega, a o osjetljivosti na nepravdu sam već i previše pisala, pa da se ne ponavljam. Ali norma od barem polovine žena postoji samo zato jer da takva norma ne postoji, ne bi bila ni šačica žena, osobito u politici. A pogledaj pravo, do nedavno su vladali muškarci, a sad su žene nadmoćne brojem i kvalitetom. Ja smatram da pojam ravnopravnosti postoji u glavi, i da ako ga nemaš, možeš ga steći. Jer neki od nas su krivo odgajani, ali imaju svoju glavu pa mogu dići do zaključka da su ljudi vrijedni po zaslugama, srcu, djelima, a ne bankovnom računu, spolu ili političkoj stranci. Bar se ja tome nadam. Uglavnom, nismo ravnopravni, jer smo različiti. Negdje smo mi privilegirane, ali muškarci isto imaju svoj križ. Bitno je samo da se poštujemo u različitostima i da svatko može raditi što želi. I da je za to jednako plaćen i cijenjen. Pozdrav...

    avatar

    01.07.2006. (12:08)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Potjehice, ne vidim baš čemu tolike replike za nešto s čime se zapravo slažemo. Jer, ono što mi imputiraš u većini rečenoga ja uopće nisam rekla, niti tako mislim. Zato, ponovo naglašavati što sam govorila neću, trebaš samo pročitati što piše. Ja ni jednom rječju NISAM rekla da TI nešto moraš, kao što NISAM ni rekla da (samo) žena MORA kuhati, prati, čistiti. Isto tako NISAM rekla da isključivo žene moraju odgajati djecu dok muškarci sjede u kafićima i piju pivo. I naravno, NISAM rekla da žene trebaju trpiti zlostavljanje (uostalom ni jedan čovjek to ne treba). Čudim se da OPET potežeš pitanja koja smo već toliko puta razjasnile. Možda samo da ti opet naglasim da voljeti biti s djecom, željeti imati uredan i čist dom, htjeti organizirati poslove u domu tako da svi ponešto rade i da se svi uspiju naći vremena i za odmor i za zajedničko druženje ne znači biti "glupa žena" i ne znači imati predrasude. Ako to misliš, onda to ipak znači da predrasude imaš ti. Ovo što si rekla "I neću pristajati baš na svaki kompromis. Ne pali dogovor baš uvijek." je tvoj izbor na kojeg imaš pravo. Moj nije, jer mislim da se ljudi UVIJEK mogu dogovoriti, samo ako to žele. @Bigice, ovo sa Kineziološkim fakultetom je skroz van pameti. To je od ove godine ili? Išla sam na njihove stranice pa nisam našla upisne kvote. A baš bih im poslala mail. :) Ovaj zadnji odlomak što si napisala, i meni se čini da je nerijetko tako.

    avatar

    01.07.2006. (19:01)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Morenza, meni se baš sviđa vidjeti muškog odgajatelja. :) Volim kad muškarci vole djecu i kada to pokazuju, a mislim da i dobar dio žena dijeli moje mišljenje. Da nas malo bolje čuju, možda bi i više pokazivali, a ne skrivali ljubav prema djeci. :) @Da Vinci, izgleda da imaju i manje predrasuda prema net-druženju i net-izražavanju. :) @Filozofe, izgleda da je kada žena tuče muškarca to strašno "zabavno". Sjećam se da je jednom na televiziji bio prilog o jednom muškarcu kojeg je žena tukla. On je rekao da joj je lako mogao vratiti, ali je ZNAO da bi tada on bio zlostavljač, a ona žrtva. I upravo to, smatram da je nasilje stvar policije i pravosuđa. To su pojedinačni slučajevi, a ne masovne pojave jednog društva pa tu treba probleme i rješavati. @Stuck One, nisu svi za sve, ali svi su za nešto. To što je obrnuta podjela od one češće, nema veze. Glavno da ste svi skupa dobar tim. :) I da tata ne koristi upaljač tamo gdje je opasno. :) @Ultravioleta, to je samo moje mišljenje. Nekome se čini ispravno, nekome ne. Drago mi je da se slažeš. :) Ovo za Amerikance, i ja sam čula (nisam sama vidjela) da se oni poprilično sprdaju na račun muškaraca i da tamo žene nerijetko vode glavnu riječ. Nekad mi to djeluje komično i simpa, ali realno gledajući, nije ni to u redu. @Santea, sudske odluke raznih vrsta ponekad me šokiraju. Ne mogu vjerovati da neki teški zločini prolaze sa tako blagim kaznama.

    avatar

    01.07.2006. (19:01)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Pegy, to sam s Kineziološkim u Zg našla u Večernjaku prije nekoliko dana. Bio je prilog o upisima i upisnim kvotama. Ne znam je li ove godine prvi put, ali sam se prilično iznenadila. Možda je bilo i prije, a da nisam vidjela :P

    avatar

    01.07.2006. (20:07)    -   -   -   -  

  • Bivša Potjehica

    Baš iz razloga što smo o tome pričale, ja znam što ti misliš i van ovog posta. Razjasnile nismo, jer se ja baš i ne sjećam nekog konsenzusa. Meni se čini da si ipak kritičnija prema ženama nego prema muškarcima, a za žene koje si opisala mogu reći samo-šlape. Pa neka onda imam predrasude. Nisu pobogu kućanstvo i dom moj cijeli svemir! A onoj kojoj jesu - iskreno ju žalim. I još nešto, ti bi baš stvarno oko svega tražila kompromis? Zadovoljila bi se sa jednim usisavanjem na mjesec od strane muškarca a ti bi za to kuhala svaki dan? Nemam ja živaca i strpljenja za kompromise oko svake gluposti. Ali, dobro si rekla, to je ipak MOJ izbor. Pozdrav.

    avatar

    01.07.2006. (21:58)    -   -   -   -  

  • baby

    slažem se s tobom u svemu! ljude od uvijek cijenim zbog onoga što oni jesu a ne zbog zbog toga koje su boje,vjere ili kojeg su spola! mrzim kad feministice dolaze sa svojim savjetima koje smatraju potpuno ispravnima! ako se netko razočarao u ljubavi,ne znači to da niti jedan muškarac nema srce i da su svi oni gadovi! ne trebamo trpit zlostavljanje,ali NITKO to ne treba,bio muško ili žensko! ja sam uvijek za razgovore i kompromise-i dobro mi je tako!! :)

    avatar

    01.07.2006. (22:22)    -   -   -   -  

  • stereokemija

    Ja jesam za to da se žene više cijene i poštuju,ali mi se te udruge ne sviđaju.
    Imam dojam da su ponekad preagresivne, a to nije ženska osobina.I potpuno se slažem sa tobom da individualnost treba naglašavati ispred spolnosti!:)))

    avatar

    02.07.2006. (07:15)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    Naravno, @pegy da muškarci i žene nisu i ne mogu biti jednaki..nije dobro pobrkati neke pojmove jer netočne premise samo ponekad (slučajno) daju istinite zaključke..:))..radi se o ravnopravnosti, a ne o jednakosti spolova..a za ravnopravnost ( kako spolova, tako i boje kože, vjere,nacije i svega ostalog) nije potreban celofan..zašto neka udruga koja se bavi ravnopravnošću spolova nebi smjela isticati – spol???..točno je da u nekoj individualnoj zajednici ima i neravnopravnih muškaraca, ali je činjenica (ovo – činjenica je važno) da su većina – žene..:))..ako je neka udruga osnovana da se bavi zaštitom TIH žena, onda neka se time i bavi,ne???..ako je neka udruga – ženska, pa nek bude ženska...:))..danas se sve i svašta trpa pod kapu feminizma, još malo pa žena neće ni smjeti reći da je – žena..:)))..žena upravo iz svoje različitosti u odnosu na muškarca može i treba biti ravnopravna..u svemu, pa i u isticanju svog spola, kao i u definiranju i rješavanju problema koji za nju kao čovjeka proizlaze iz toga što je – žena..:)))..draga pegy...problemi s kojima se ŽENA (kao čovjek ženskog spola..:)) suočava danas u ovoj još uvijek – muškoj patrijarhalnoj civilizaciji daleko su veći i kompliciraniji od odabira tko će brati blitvu ili promijeniti žarulju..:))..stoga je ovo što si napisala puno kontradiktornosti..dovoljno je pročitati kad kažeš – „ne, ne branim muškarce jer vi znate da me katkad baš živciraju“...:))..čudno je da te živciraju zato što su muškarci, jer u nastavku odmah kažeš da je prvo ČOVJEK, a onda – spol...:)))..u svakom slučaju, žena da bi bila – žena ( a time i ČOVJEK sa svojom spolnom različitošću od muškarca) treba prvo osvijestiti da je – žena..:))

    avatar

    02.07.2006. (08:45)    -   -   -   -  

učitavam...