Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • maxxon

    Vec neko vrijeme redovito pratim 3-4 finance bloga medju kojima i tvoj pa sam odlucio bas tu postaviti jedno pitanjce koje se (ne slucajno) veze na tvoje zadnje unose. Naime, imam dojam da je ova guzva oko Plive jako pogurala ostale hrvatske dionice (nisam Columbo, samo nisam proucio kako su se ostala trzista u regiji i sire ponasala zadnjih dana). Ono sto mene zanima je kako ce se hrvatsko trziste ponasati nakon sto se Pliva proda. Mozemo li ocekivati skoru korekciju, zadrzavanje postojecih razina ili nastavak rasta? Ono sto vidim kao faktore koji idu u prilog daljnjem rastu cijena dionica su:
    1. novci koji ce se pojaviti kapitalizacijom dionica Plive, a dio toga prelit ce se u druge dionice te izazvati povecanu potraznju i rast cijena,
    2. povjerenje investitora u hrvatski market zbog iskustva s Plivom (veliki rast vrijednosti od pocetka spekulacija o preuzimanju do danas) tj. optimizam da bi se isti scenario mogao dogoditi i sa drugim dionicama.
    Pozdrav Cartmannu i ostalom drustvu s bloga!

    avatar

    28.06.2006. (23:09)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Prvo trebamo pričekati da Barr ili Actavis kupe Plivu. :) A ako se to dogodi, imho, novac ce se prelijevati u druge dionice sto ce opcenito sigurno povecati vrijednost istih, ali ce se i pojaviti mnogo zamki, s ukljucenim mamcima, jer je na Hr trzistu moguce s relativno malo novca uredjivati cijene dionica. Doslovno s par desetina tisuca (niti 10k eur) fiktivno povecati cijenu neke dionice 10+% u par dana, i time navuci ostale investitore te zatim polako prodavati (kako ostali ne bi primjetili bijeg). Zato treba biti vrlo oprezan u razdoblju nakon prodaje Plive.

    avatar

    29.06.2006. (00:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...