Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


 • trill

  Još jedan Matija Gubec, nisam osamljena u tome :)
  Inače, podjsetio si me kako je jedan profesor još u moje doba ;) rekao jednoj učenici da zašto uopće ide u školu kad je sa sela i lijepo može krave čuvati..

  avatar

  20.06.2006. (14:38)    -   -   -   -  

 • medi

  evala!

  avatar

  20.06.2006. (14:39)    -   -   -   -  

 • zombbop

  svaka ti čast, mogu samo zažaliti što janikad nisam imao takve profesore. budući da moja majka cijeli život radi u školi, znam dobro koliko je tu zajebancije...

  avatar

  20.06.2006. (17:09)    -   -   -   -  

 • Poni

  čuo sam da nekad to upali, pa možda ipak.. a kaj ja znam! češ..

  avatar

  20.06.2006. (18:22)    -   -   -   -  

 • caricavrta

  a voliš i statistike na kraju godine? :))

  avatar

  20.06.2006. (18:47)    -   -   -   -  

 • violetta

  sto se tice glasa, omakne se i meni pokoja oktava vise; ali eto, nekima ne prija, no ja drzim da imam za pravo... pa eto..

  avatar

  20.06.2006. (19:25)    -   -   -   -  

 • SeKaPeKa

  mrzim razrednike koji uzdižu svoj razred u zvijezde,a oni da gori ne mogu biti... isto tako ne volim kada se na sjednicama žicaju ocjene... tek sam tri godine u školi pa svi misle da mogu na mene vršiti pritisak za ocjene, užassss...
  a tek roditelji
  jedan ptsp-ovac mi se prijetio(zapravo, on je tvrdio da je ptsp-ovac, a je li , nije dokazano...

  avatar

  20.06.2006. (19:48)    -   -   -   -  

 • smiling cat

  samo se ti drži svojih načela! ja ti držim fige!

  avatar

  20.06.2006. (19:56)    -   -   -   -  

 • lolina

  moji bivši nastavnici,profesori i razrednica su nas poticali u zajedništvu ,učenju , uspjehu ,ocjenama i u sportu. ukoliko se pojavio kakav problem u odnosu između nekog učenika i nastavnika ,razrednica je bila ta koja se zauzimala za nas.postojalo je"ono nešto".
  moj sin je sada završio osnovnu školu i sve što ja mogu reći je -napokon smo ih se riješili i njih i njihovih frustracija i priča o podcijenjenosti, kukanju o malim plaćama, pretrpanim satnicama , preopširnom programu itd.
  sve u svemu školstvo i većina kadra je za drek.kao i cijelo društvo , ali u školama se to prelomi preko djece.svih osam godina bio je vrlo dobar, sada smo ga upisali privatnu srednju.
  Zajedništvo i razredništvo? Kome se to danas hoće raditi? Podcijenjenima? Moš' mislit.

  avatar

  20.06.2006. (20:00)    -   -   -   -  

 • zizifus -zbrčkane škrabotine jednog grma

  ja, hvala bogu nisam razrednik, ali znam kakva je to zajebancija. s druge strane, najgore što sa na poslu iskusila je ambiciozna razrednica koja je činila sve da joj razred ispadne najbolji.normalno ,da bi ona pokupila poene.
  lolina, kažeš da ti je bilo dosta frustriranih nastavnika, kukanju o podplaćenosti...što misliš kako je raditi s tridesetak razmaženih srednjoškolaca bez osnovnih uvijeta za rad, neke škole ove godine nisu imale ni za kredu...jesi pitala nastavnike u privatnoj školi kolika je njihova plaća.
  vjeruj mi , u školi u kojoj ja radim svi se nastavnici maksimalno trude i nitko djeci nikad nije pričao o svom standardu, redovito skupljamo humanitarne priloge za bolesne kolege i njihovu djecu, i tužno je da profesor s 20 godina radnog staža ne može školovati svoje dijete.
  s autorom teksta se ne slažem u jednoj stvari-nitko od nastavnika ne može raditi rutinski jer svi mi ulazimo u razred u kojem nas čeka 20-30 osoba, svi različiti i jedinstveni. tu je rutina nemoguća

  avatar

  20.06.2006. (20:27)    -   -   -   -  

 • spidernet

  fino, fino...na naslovnici smo ;)) hehe...mislim da razrednici kao prvo, ne bi trebali prenositi svoje privatne probleme i histeriju na učenike (kao i svi profesori, naravno). također, treba ponekad povisiti glas, kako bi se pokazao autoritet :P

  avatar

  20.06.2006. (20:41)    -   -   -   -  

 • mc diva

  bas bed

  avatar

  20.06.2006. (20:47)    -   -   -   -  

 • lolina

  nemam namjeru nikoga uvrijediti ali dobar radnik isti trud uloži u svoj rad i profesiju bio on plaćen 3 ,4 ili 10 tisućica , jednako tako loš radnik će jednako loše raditi ma koliko ga netko platio. male plaće nisu pokriće za ravnodušnost prema poslu i učenicima. cijeli sustav je u biti više prilagođen profesorima i predavačima.vjerujem da su uvjeti za rad teški , ali isto tako teško je biti trideseti učenik u zadnjoj klupi u razredu. razmaženi , bahati , neodgojeni , bezobrazni , sve negativno i u svemu tome događa se selekcija bitna za uvjet ili šansu budućeg školovanja. čini mi se da nam je država i državni vrh prepun školovanih i fakultetski obrazovanih idiota . kako to objasniti? ti mladi ljudi sada učenici jednog dana raditi će za vaše i moju mirovinu , treba ima dati znanja i vještina.
  uostalom tko mene u privredi pita koliko sati radim , koliko sam plaćena , koliko imam slobodnih dana u godini.

  avatar

  20.06.2006. (21:07)    -   -   -   -  

 • lutak

  sad učim psihologiju obrazovanja. teorija je tako bajna u usporedbi s praksom, no lijepo je vidjeti da ima angažiranih profesora :)

  avatar

  20.06.2006. (21:10)    -   -   -   -  

 • PMP Reloaded

  Hvala Bogu, nisam jedini razrednik na blogu... :-) Ja u zbornici ne dižem glas, nego potajno crtam stripove o glupostima u prosvjeti, pa mi i to dođe kao nekakav oblik buntovništva (iako ih objavljujem potajno na blogu, ali ipak i to je valjda nešto)... NE ŠTEDIMO NIKOG!!!
  I ja sam tek početnik, koji nije ni znao da ga očekuje razredništvo, ali što je tu je, bio sam novi u školi i mislio sam da moram slušati bez pogovora. A ta dva sata, koja idu u normu... mislim da bih radije odradio u normalnoj nastavi. I još jedna stvar: je li vam tko rekao "Kakav razrednik, takav razred"?!

  avatar

  20.06.2006. (21:43)    -   -   -   -  

 • 3bunj

  izborio si se za to da profesori ne budu diskriminirani u dodjeljivanju razredništva ili da dobri razrednici uzalud (tj bez dodatne koristi) ne troše svoju pozitivnu energiju i umijeće pozitivnog utjecanja na učenike? meni se nekako uvijek činilo da neki potpuno nezasluženo nisu razrednici, dok je ponekad bilo sasvim jasno da je netko nesposoban za tu funkciju

  avatar

  20.06.2006. (22:36)    -   -   -   -  

 • buba mara

  možda ću i ja jedno biti razrednica. sigurno ću se sjetiti tvog posta! :)

  avatar

  20.06.2006. (22:37)    -   -   -   -  

 • maria helena.

  Biti razrednik više je od puke nadopune radnog vremena. U osnovnoj školi on je zamjena za roditelje, djeci puno znači. Pozdrav.

  avatar

  20.06.2006. (22:47)    -   -   -   -  

 • --p-s-e-u-d-o-----------

  zanimljiva institucija taj razrednik:)... ja se mojih jedva secam - ne zato sto je proslo previse vremena....

  avatar

  20.06.2006. (23:09)    -   -   -   -  

 • zizifus -zbrčkane škrabotine jednog grma

  od razrednika, i ostalih nastavnika se očekuje da čine čuda od lijene i nezainteresirane djece .ja opet naglašavam da nastavnici nemaju osnovne uvjete za rad jer im država ne omogućava sredstva od krede do ostale opreme. uz to su sustavno izloženi fizičkom i psihičkom zlostavljanju roditelja i djece bez ikakve pravne zaštite. da nekog u privredi neko vrijeđa i fizički zlostavlja ipak bi nadređeni reagirali. kod nas učenik namlati profesora, nitko ne reagira osim školskog sindikata. roditelji se cijele godine ne odazivaju na roditeljske sastanke i onda zadnjih 10 dana okrivljuju nastavnika za neuspjeh svoga djeteta jer ih "ne zna animirati". zašto nitko ne proziva državu zbog onih 30 učenika u razredu nego nastavnika, umjesto da se grade škole i omogućuje formiranje manjih, dobro opremljenih razreda. kod nas održavanje nastave izgleda kao graditi kuću bez materijala.

  avatar

  20.06.2006. (23:40)    -   -   -   -  

 • *Friky Girlz*

  Eh razredniče barem nam pomognete kad podignete glas..inače don't worry jer ste naj,naj,naj razrednik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  avatar

  21.06.2006. (00:02)    -   -   -   -  

 • Sve što se čini ludim u sasvim običan dan

  nije ni razrednicima lako...ipak oni (uz sve ostalo) na sebi imaju i veliku odgovornost da doprinesu nastanku ,kolko tolko, kompletnih osoba od tih učenika...onaj koji to uspije može se smatrati pravim razrednikom i pedagogom...

  avatar

  21.06.2006. (00:26)    -   -   -   -  

 • just for me

  eh, eh, :) drago mi je da si progovorio i o tom vrlo osjetljivom pitanju...upravo sam se vratila s jedne ekskurzije, krepana sam, ali i zadovoljna, niti sam za to bila plaćena niti mi je sada to jako bitno, nakon svih dojmova i svega što smo prošli samo mogu jedno reći - djeca nisu papiri, a niti mi učitelji, profesori...radimo i ono što se od nas najmanje očekuje TU SMO za njih i s njima :) da drugačije mislim ne bih tolike godine provela u prosvjeti... :)

  avatar

  21.06.2006. (00:42)    -   -   -   -  

 • Nanny000

  jutreko i podrska jos jednom razredniku na blogu, ja sam naime prof, ali radim s puno manjim klincima, razrednik sam im skoro 24 sata dnevno, jel su naime pogubili sopone s roditeljima, a imaju ludu potrebu s nekim podijeliti svoje rasosti i tuge otkrivanja zivota :))
  slijedi svoej srceko, jel ono zna da si OK, a to ce osjetiti i oni ljudovi o kojima svi misle da su "mali", a oni su tako veliki i pametnim, volim sto mogu biti moji ucitelji :))

  ...NE GLEDAJTE DIJETE KAO NEKI DRAGULJ, VEĆ SE TRUDITE DA ONO TO POSTANE…

  avatar

  21.06.2006. (09:43)    -   -   -   -  

 • satie

  Moraš mi otkriti tajnu jer za sad mi je to više pokora no nagrada, balansiram...drago mi te čitati opet, toliko toga moram nadoknaditi :*

  avatar

  21.06.2006. (10:48)    -   -   -   -  

učitavam...