Komentari

mcn.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • iko

    Pijev život nije uopće grozan! Otok od algi je sjajna ideja, koja uopće nije spomenuta u finalnom "objašnjenju", koje je, naravno, fikcija kao i priča o tigru. Hoću reći, za razliku od Shyamalanovih filmova, priča nije demistificirana, ostavljen je prostor za vlastitu interpretaciju.

    avatar

    21.06.2006. (14:56)    -   -   -   -  

  • mcn

    Pri čemu je moja interpretacija da je grozan...:) Ali da, otok algi je najbolji dio iako ujedno i dio na kojemu knjiga počinje pucati. Po mom mišljenju, dakako.

    avatar

    22.06.2006. (10:34)    -   -   -   -  

  • Gravsten@gmail.com

    Heisan
    upravo sam putem ovog posta i saznala da je ovo prvi Gardellov prijevod kod nas; mozda izbor knjige i nije najsretnije rjesenje, ali mogu shvatiti da je to jos jedan od pokusaja otvaranja vrata prema skandinavskoj knjizevnosti. "En komikers uppväxt" je izasla jos 1992. i to je zapravo bio roman koji je Gardella lansirao u sam vrh svedske moderne knjizevnosti, den stora genombrottet reklo bi se :) Imala sam prilike procitati nekoliko njegovih knjiga i 2 meni najdopadljivije su "Präriehundarna" i "S gr en dag ifrn vrt liv...". jonas ima jako prepoznatljiv stil pisanja, a teme i protagonisti njegovih djela su uglavnom uvijek slicni: marginalci koji se ne uklapaju u sliku "danasnjeg" drustva, cudaci i ludjaci; kasnije i isfrustrirane kucanice srednje dobi. glavne teme kojima se bavi su homoseksualnost i krscanstvo, te unutarnji sukobi likova koji uvijek balansiraju izmedju ovo dvoje...anyhow..bas cu si nabaviti ovu da vidim koliko su sretno rijesili prijevod :)

    avatar

    07.07.2006. (13:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...