Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Sinke

    Božidare, ne radi Vam mail. Javljam tužnu vijest da je naša draga profesorica i Vaša kolegica Martina Aničić preminula noćas nakon teške bolesti.Svi smo jako tužni, ali znali smo da je jako bolesna. Obavijestite kolege, ako imate vremena.
    Hvala Vam!

    avatar

    06.01.2007. (13:59)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    hvala Sinke (čemu ovo VI-kanje, pobogu?)
    nije me bilo 5 dana u domaji ni na webu, a tužnu vijest saznah jutros (Novi list).

    avatar

    07.01.2007. (11:26)    -   -   -   -  

  • Sinke

    Bečka škola, razumijet ćete. Znam da je pretjerana, ali čini mi se da je fali u kulturi ovog naroda.

    avatar

    07.01.2007. (12:32)    -   -   -   -  

  • Boletus

    Ma znaš da te knjige danas nisu baš nešto. Ili jesu , ali mi nismo !?. Baš tumačim svom klincu kako je bilo nemoguće da ja u svoje vrijeme ( prije 30 godina ) ja kupim Zagora ili Alana Forda i da ne pročitam od prve do zadnje stranice. Stri je strip , ali ima dužno poštovanje. Danas moj klinac kupi strip i ne pročita, a zašto ? Jer gleda instant audio - vizualne gluposti na TV. A što da mu kažem ? Zar da ga pokušam uvjeravati da je knjiga ili čak strip bolji od TV- a. Da sigurno !- dok sam blizu on će čitati, a kada odem ? Meni prvom treba objasniti neke stvari, a pročitao sam sve knjige u ludilu jeftinih knjiga uz dnevne listove prije godinu dvije. Osim toga imam magisterij iz ekonomskih znanosti , ali to ništa ne znači. Još uvijek u hladovini svojeg hrasta pokušavam DOKUČITI POUČNU MISAO IZ SVIH KNJIGA ( baš sva prevedena djela ) Hegela, Kanta, Aristotela i Platona . Zar sam čitao neke krive knjige, a imao sam prosjek ocjena na fakultetu 4,2. ? Ma što znače knjige onome koji ne čita ? A da li treba čitati više nego ti treba ? Još nešto ; neki moji dečki koji gotovo da nisu uspijeli završiti srednju školu ( a na poklon su dobili ocjene ) danas svoje bogatstvo mjere milijunima €ura. Od eura ja samo na svom računaru znam kliknuti €.

    avatar

    07.01.2007. (22:30)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    prijatelju, ne znam što da ti kažem, meni je čitanje jednostavno POTREBA , koja iziskuje svoju svakodnevnu dozu, inače sam u krizi, svojevrsnoj mentalnoj gladi ili žeđi

    što se tiče tvoje tvrdnje da 'te knjige danas nisu baš nešto' - mislim da je problem u tebi, a ne u knjigama. a to valjda dolazi s godinama. moje je mišljenje da si mlad sve dotle dok te neke stvari uspijevaju oduševljavati i dok još uvijek uživaš u onome što voliš. a na moju veliku radost, meni čitanje još uvijek pruža veliko zadovoljstvo.

    iskreno, ako se ičega bojim u životu - onda su to SLJEPOĆA i TUPOST (potonje u smislu gubitka interesa, bilo za čitanjem, seksom, filmom, i da ne nabrajam dalje...)

    avatar

    08.01.2007. (11:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...