Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • J

    Athumanunh, napravio si kardinalnu grešku. Prikazan zrakoplov ima kasno ratne oznake zrakoplovstva NDH, dok je u 15(Kroat.)./JG 52 jedina hrvatska oznaka uz klasične njemačke bio "krilati grb" nad krilima. Pozdrav, J

    avatar

    15.06.2006. (21:43)    -   -   -   -  

  • ne vidim bas dobro, ali mi se cini da to na slici nije Bf-109E nego neka kasnija verzija

    avatar

    15.06.2006. (22:01)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Po meni je to Bf-109G-10, zadnja akvizicija domobranskih avijaticara ... Pa ima tzv. kasni "Zvonimirov kriz" koje su Nijemci nametnuli da se ne bi previse mucili s raspoznavanje u zraku, jer ocito LW su smetali obicni hrvatski grbovi, koji su bili nesto manje od 4 godine u upotrebi.

    Zanimljivo je, NDHasko zrakoplovstvo nije imalo ustaskih oznaka, cak ni na grbu koji je krasio domobransku zastarjelu letacku kramu. Legija je imala malu krilati hrvatski grb NDH s U iznad.

    A sto se tice popisa aseva, ja vidjeh drugcije, puno vise su srusili :)

    Sto se tice tzv. dobrovoljaca za "Borbu na istoku", jedini dobrovoljacki kadar su bili pjesaci iz 369. i to obicni vojnici, docasnicki i casnicki kadar je prisilno poslan u Ukrajinu i Rusiju, jednako tako i piloti ...

    I jedna mala opaska vezana uz NDH,
    Domobranstvo je imalo dobrovoljce, a Ustaska vojnica dragovoljce.
    Ljubav neizmjerna izmedju te dve vojske.

    avatar

    16.06.2006. (01:27)    -   -   -   -  

  • Legatus

    :) Dečki moji, ne učini Athumanunh nikakvu kardinalnu grešku, sve što je napisao je prepisao, a i sliku uzeo i skenirao, pa tu postavio. Moguće je da ste vi u pravu, ali isto je tako i moguće da i možda niste. Radi se samo o izvorima koje rabite vi i Athumanunh. Očigledno je da su oni različiti i proturječni. No, Athumanunhu je baš i to bio cilj! Napisati podatke do kojih je on došao, a u suprotnosti su s već narečenim. Grešaka je uvijek bilo i bit će ih, a ovaj način uspoređivanja Athumanunhu jako puno znači jer se on nakon ovoga može upustiti u daljnja istraživanja i kopanja po raznoraznim izvorima. Dokle god je ovakva zdrava polemika nema nikakvog problema. Svako od nas slobodno napiše i potpiše ono što je pronašao i za što je uvjeren da je informacija, a kada se te informacije provjere, usporede i obrade imat ćemo lijepe podatke za povijest. Budite svi vi meni pozdravljeni i dobari, a Athumanunh vam želi ugodan ostatak dana i zabavan vikend.

    avatar

    16.06.2006. (08:03)    -   -   -   -  

  • Forsaken

    Dali voliš WWII?
    Ja sam lud.Spitfajery i B-17 AIRFORTRESS su mi najdraži avioni.

    avatar

    21.06.2006. (20:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...