Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


  • Fubar Surabenu, Momentalist

    meni je jedan od omiljenih miris opranog rublja. oni na reklamama ne muljaju, baš osjetim svježinu. a imaš pravo za mirise hrane, milina.

    avatar

    15.06.2006. (11:29)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Hm, obožavam mirise, a uopće ne cijenim parfeme. Ne razumijem ih i uglavnom mi nisu ugodni. No primjerice miris cimeta... ili svi oni silni mirisi prirode... Ili fine papice. Mmm.

    avatar

    15.06.2006. (11:31)    -   -   -   -  

  • ANONIMAC

    Svaki osjećaj,događaj,osobu...povezujem sa nekim mirisom.Sjećam se mirisa djetinjstva,pekara kojih više nema,satre ulice,sjećam se mirisa svoje stare sobice.Na tvom blogu njušim neki blagi,nježni,cvjetni miris...

    avatar

    15.06.2006. (11:43)    -   -   -   -  

  • filozofica

    aaa mirisi! ok, prvo o voim neugodnim. ajme, ima li išta gore kad se slučajno nađeš pokraj nekoga kome smrdi iz usta, ali ono baš. npr. u busu, crkvi (obično ti pjevaju baš svaku pjesmu, vjerojatno zamišljajći slatke note i cvjetiće kako izlaze iz njihovih usta) itd. a što se tiče ugodnih mirisa. uvijek me iznenadi kako me neki miris podsjeti na neki događaj, ili neko razdoblje u životu- početak srednje škole, ljeto itd. parfeme obožavam, pa kad skupim nešto love nije mi žao potrošiti je na parfem. :) a kad muškarac dobro miriše- to je posebna priča. to mi je seksi kao i npr ona bradica od tri dana, six pack ili smisao za humor. :) pretjerujem, ali da dobar parfem na muškarcu pali-pali. :) xo

    avatar

    15.06.2006. (11:47)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    O, joj, ako je nešto grozno, to je onda smrad trulog zubala. Grozno! A onda još i pogled na to. A tek kad vidim mladu osobu kad se nasmiješi, a ono - trulež. Pa nevjerojatno! Ali zato...mirisi...eee, to je druga priča. Premda, kad je riječ o parfemima, opet bi se moglo diskutirati. Ono što je nekome lijep miris, ne mora jednako lijepo mirisati i meni; dogodi se da mi baš smeta. Dosta sam osjetljiva na mirise. One mirise koje si nabrojila - more, borovinu...,dakle, fine mirise iz prirode jako volim. Cvijeće osobito. Ruže uvjerljivo vode, a onda ostalo. Ej, a miris procvale lipe...čak i u onim pričama koje sam napisala. Fascinira me.
    O muškarcu koji ima lijep miris - da ni ne govorim. Mhmmm... ;)))

    avatar

    15.06.2006. (12:23)    -   -   -   -  

  • misteriozo

    gnjilo zubalo fuuujjjj, idem odmah oprat zube. pa još jednom. i da, moram nazvat zubara.

    avatar

    15.06.2006. (12:59)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    U pravu si.Ja autobusom putujem na posao i s posla-svaki dan,godinama.Često i tramvajem,ili kombinirano.Hoćeš-nećeš,nesvjeno promatraš ljude oko sebe,uočavaš ista lica,iste navike u putovanju.Mirisi?Da,baš tako kao i ti-ima ih da ti želudac okrenu,a i onih zbog kojih putuješ dalje od silaska.Ja sam jedno jutro od fine gospođe doživio nekaj kaj nisam mogel ni predpostaviti da bum čul.Bil sam tih dana malo dešperatan,onak-tiho tužan.Pardonirala me i rekla:"Nisam mogla ni predpostaviti da u očima muškarca TUGA MOŽE BITI TAKO LIJEPA!"Moja lalovka je sigurno ostala visiti,ja sam u nju gledal i gledal čul u sebi jeku izgovorenih riječi.Stajala je kraj mene još tri stanice,a ja sam ju i dalje gledal,je,mirisala je,neznam od kud više-iz dekoltea ili negdje još dublje.I onda kada sam konačno uspio shvatiti da ipak moram sići-još dugo mi nije bilo jasno,jel to njen miris progovoril ili sam samo sanjal da sam nekaj čul!

    avatar

    15.06.2006. (13:05)    -   -   -   -  

  • rozza

    ah mirisi :) od svih vrsta cvijeća, nadraži mi je miris đurđica.. volim miris majčine dušice u zraku kod bake u BiH, miris crnogorice na moru.. volim miris svježeg kruha, tek kupljenih školskih knjiga, miris (i okus) čokolade.. nisam ljubiteljica parfema, ali dobar muški mi je mmm :) s mirisima u autobusima nemam dobrih iskustava. još manje s onima u tramvajima.. lijep pozdrav Pegy :)

    avatar

    15.06.2006. (13:18)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Ah, ti mirisi... Prije nekoliko dana komentirala sam nečiji post o mirisima, naravno drugačiji od ovog. Mirisi su oni koji daju osjećaj stvarnog postojanja stvarima koje nas okružuju. Često su zanemareni (uglavnom govorimo o vidu i sluhu), no bez mirisa, okusa i opipa svijet bi bio manje raznolik. Kad mi se uz neku uspomenu vrati sjećanje na miris, ta je uspomena savršeno živa kao da se sad događa. Miris asfalta pod mojim sandalama, izmiješani miris neke ulice, miris bakinih buhtla ili mamine govedske juhe... Primijetila sam da nije lako prizvati sjećanje na mirise. Ona obično dođu nepozvana. Jedan od meni najdražih opisa ove pojave može se pročitati u knjizi Astrid Lindgren Razmo u skitnji. Dvojica razbojnika ostavila su dječaka u kutu nekog prolaza. Jeo je hljepčiće s cimetom i mlijeko koje je našao pred nekim vratima. Ako je netko pročitao, zna o čemu govorim. To je jedna od mojih najdražih knjiga :))). Jedan komentar premalo je da bih napisala sve što trenutno o tome mislim. I nekim stvarima možemo pripisati mirise, kao što je to komentirao netko prije mene. Tvoj blog miriše mi na svježe maline iz vrta mojih roditelja. Možda donekle zbog boje, ali i zbog osvježavajućeg sadržaja. Ugodan dan ti želim! :))))

    avatar

    15.06.2006. (13:31)    -   -   -   -  

  • ŠKORPION12

    ..prekrasne ruže.. amoj post su Gibonievi stihovi.. pusa

    avatar

    15.06.2006. (13:35)    -   -   -   -  

  • ZiziMars14

    Jao, ista ja.... Sve sto si nabrojala, volim i ja... Najbolje je sto mi opcenito mirisi probude neka daavna sijecanja..... Bila tuzna, vesela, obicno su u 90% slucajeva mirisi krivi.... Joj, sad si me ti potaknula da napisem i ja post o mirisima, koji cuci i kojeg dugo planiram napisati, ali nikako... Ko zna :)
    Gust te je citati.. Zelim ti divan dan.. Pa pa :)

    avatar

    15.06.2006. (13:44)    -   -   -   -  

  • lorraine

    O da,pamtim mirise iz Rijeckih buseva, posebno sestice i dvojke:),sedmicu cu ocijeniti kao najsmrdljiviju,nek mi ko ne zamjeri:)))
    Sta se cvijeca tice, ruze su mi no.1, a parfema, izdvajam chanell mademoiselle.
    Pozdrav draga i uzivaj u mirisima, lijepim!

    avatar

    15.06.2006. (13:52)    -   -   -   -  

  • AXA

    http://www.staranovalja.6x.to

    avatar

    15.06.2006. (14:22)    -   -   -   -  

  • Coloring my life...

    budući da svakodnevno putujem autobusem...i dosta vremena provodim u njemu...imam puno doživljala...ugodnih i neugodnih...čak sam i dečka(bivšeg) upoznala u busu...hehe...
    ali za mene je putovanje tramvajem puno strašnije...vrlo češće je tramvaj ispunjem neugodnim mirisima ustajalog znoja,kao i zadaha koje si ti spomenula...užas...

    avatar

    15.06.2006. (14:53)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Fubar, i ja volim miris čiste odjeće i posteljine. :)) @Santea, blagi cvjetni, kažeš? :)) @Filozofice, moglo bi se reći da za neke stvari imamo sličan ukus. :))) @Magična noć, dekolteizirani miris? Nisam još za taj čula, ali uvijek postoji prvi put. :)) @Rozza, đurđice i ja volim, a i mimoze, koje mi baš sad padaju na pamet. :) @Aquaria, nisam pročitala ovu knjigu, ali možda jednom hoću. Maline? Volim ih. :))

    avatar

    15.06.2006. (16:27)    -   -   -   -  

  • Antibarbarus

    Hm, ovaj, imam problem s bijelim lukom. Jako ga volim, ali malo je nezgodan mirisom. Dakle, uglavom ga volim skrivečki. Kad nikamo ne izlazim i nikoga nema u blizini. I s - otvorenim prozorom. Inače se najluđe voli - kad nikog nema u blizini, nego samo ti i ono što voliliš ili koga voliš. Jasno, ako je koga - molim bez bijelog luka. Tada ga ne volim ni ja. A, što se tiče neugodnih mirisa, provozaj se noćnim tramvajem u Zagrebu, pa da vidiš što su užasi od neugodnih mirisa. S druge strane, kad čovjek vidi da se radi o sirotinji koja ni spavati nigdje drugdje nego u noćnom tramvaju nema - ne znam, ne mogu se ljutiti. A kako samo smrdi smeće koje naša civilizacija (dakle i fino namirisane gospođe i gospoda) proizvode u kolosalnim količinama? Pa ga nedje istresaju što dalje od svojih profinejnih noseva. Bez sumnje, dobro odabrani miris može ženi (a i muškarcu) dodati na privlačnosti, ali i bez dodatnih mirisa, možda samo uz korištenje dobro pogođenog sapuna, svaka žena ako samo drži do sebe - cvijet je kojem ne može odoljeti ni jedan leptir, ni najljepši. Makar samo da oko takvog cvijeta jedanput obleti. Lijepa haljina daje ženi na dražesti tisuću puta više nego najskuplji parfem, ako je sve ostalo osim parfema zanemareno. Oprosti, zbog ovako dugačkog komentara, na ljetovanju sam pa sam nešto manje na blogovima. Uživam u mirisu mora koji i sama voliš i divim se obilju ljepote na sve strane. Ruže su bile i ostale "zakon"!

    avatar

    15.06.2006. (16:49)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    natprosječno sam osjetljiva na mirise što mi nekad stvara probleme u životu...recimo,od sladunjavih parfema me odma zaboli glava,a od smrada u autobusu zna mi bit tako loše da me tjera povraćat (zato izbjegavam bus), najodvratniji miris je onaj od povraćotine(bljuvotine) od kojeg mi se digne želudac automatski (a često mi je pod nosom u vrtiću kad neko dijete povraća) ili miris (kad sam bila na nekoj zamjeni u jaslicama) dječjeg govanca ii proljeva -fuj,fuj-ne znam kako sam uopće izdržala presvlačit bebe (a zanimljivo je da mi od moje kćeri to nije smetalo,jedino povraćanje-je )

    avatar

    15.06.2006. (19:08)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    Haha..mi zagorci imamo jednu dobru uzrečicu - nejdi blizu jenga..!..u prijevodu - nemoj se približavati nečemu TAKVOM strašnom, u ovom slučaju slijedi - briši iz busa prije nego se onesvijestiš i hodaj malo pješice...:)))..nasmijala si me baš onako...:))..pozdrav, pegy*

    avatar

    15.06.2006. (20:28)    -   -   -   -  

  • insomnia...

    osjet mirisa jedan je od evolucijski najstarijih osjeta, može nas podsjetiti na davne trenutke i potaknuti emocije snažnije nego ostala osjetila :) volim kako miriše trava, njuh nam omogućuje da osjetimo okus hrane, volim muške parfeme (i na muškarcima i općenito), mrzim miris grada nakon što je pala kiša...

    avatar

    15.06.2006. (20:37)    -   -   -   -  

  • edo

    Pegy moja, najjača si. Pozdrav!

    avatar

    15.06.2006. (21:01)    -   -   -   -  

  • raštrkane misli jedne raščupane

    obožavam mirise...miris cimeta i naranče me diže za hladnih zimskih dana...miris prve jutarnje kave mi je nešto posebno, nešto što mi čini jutra ljepšima..miris fine hrane apsolutno me baca s nogu..miris (i okus) čokolade..uglavnom i ja sam osjetljiva na mirise i uživam u lijepima..iznad svega :)

    avatar

    15.06.2006. (23:57)    -   -   -   -  

  • plokmin

    Zamisli pegy, kako smrdi nekome iz usta, osjetiš što je čovjek jeo, osjetiš u busu nekad kako ljudi smrde, od ustajalog znoja, ili pak kako lijepo miriše. Zamisli kako priroda miriše u proljeće, kad borovi puste miris, kad more svojom soli zasoli zrak, kad priroda živne, koliko tu ima mirisa. Eh, da je znati!!!

    avatar

    16.06.2006. (01:04)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    a bus je zakon kada su u pitanju ideje za blog. znam iz iskustva. jooj a mirisi, od nekih štipa za oči ;)

    avatar

    16.06.2006. (07:39)    -   -   -   -  

  • mtina

    joj, buseve/tramvaje nemam preveliku želju komentirat, tako me većinom u ove vruće dane obasipaju mirisi neugodnijeg karaktera, ali to je neizbježno...
    a sad "the mirisi":
    ja sam jedna od onih koji intezivno uživaju u mirisima! obožavam ih, zato jer mi bude sjećanja!
    miris pokošene trave (...) vrati me u neko proljeće i iščekivanje ljeta...
    miris borova krajem zime (...) vrati me na prošlogodišnje sunčanje pod borom na plaži...
    miris potrošenog starog parfema (...) vrati me na večeri i zlaske kad sam se spremala i veselila dobrom provodu...
    miris winterfresh žvakačih guma sa herbalom (...) podsjeti me na poljubac drage mi osobe
    miris gela za kosu (...) vrati me 3-4 godine unazad na jedan nastup...
    miris domske sobe (...) vrati me na početak godine kad sam se osjećala usamljeno
    miris starog namještaja (...) podsjeti me na baku i djeda...
    miris blago spržene kose od pegle (...) podsjeti me na dan kad sam se ludo zaljubljena sređivala za njega...
    pretjerala sam.... ali mirisi su stvarno prijevozno sredstvo... ...sjećanja!! bar meni :)

    avatar

    16.06.2006. (08:05)    -   -   -   -  

  • PoZoY

    nešt slično poput tvoje zgode u busu (ove lijepe zgode) desilo se i meni jednom u INFO dvorani na Cvjetnom...puna učiona ljudi, ljeto, sparina...i onda dolazi i sjeda kraj mene neka djevojka...ništa posebno, čak bi rekao neuglednog izgleda...al kako je ta cura mirisala...nešto najljepše što su moje nosnice uhvatile...i ne radi se tu o parfemu već o mirisu netom okupane djevojke koja je na sebe nanijela vjerojatno neki body lotion ili tek kremu za lice...al taj miris...obožavam ga...kak i masu parfema...

    avatar

    16.06.2006. (11:32)    -   -   -   -  

učitavam...