Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • plavetnilo smrti

    blog ti je fantastičan!!!!!

    avatar

    10.06.2006. (17:18)    -   -   -   -  

  • just-a-woman

    E znam dobro tu problematiku Masleničkog mosta... meni je to onda, u vrijeme kad se taj novi most gradio, sve ličilo na neki cirkus... puno vike za most koji neće ostvariti svoju funkciju... i tako je i bilo... a što'š, kad kolo vode slijepi mačori ... :))))

    avatar

    10.06.2006. (20:05)    -   -   -   -  

  • Dylan Dog bloger

    Ja živim 2-3 kilometra od mosta,a moj balkon gleda pravo na njega.Inače je tu bio prekrasan pogled na rijeku,ali ovaj most me razočarao.Očekivao sam nešto veličanstvenije.Drago mi je što o tome pišeš.Upravo se sda ustajem iz stolca i ponovo gledam u most.Ne mogu vjerovati ljudsku glupost.Zašto se svađati kako će se most zvati.Kao što si ti lijepo napisala most ima dva naziva Dubrovački most i Most Dr. Franja Tuđmana.Čini mi se da je bilo špekulacija da se zove i Most hrvatskih branitelja.Ja bi ga narađe srušio jer se ionako ne koristim njime i nije mi potreban u životu..Lijep post.Sviđa mi se blog

    avatar

    10.06.2006. (20:35)    -   -   -   -  

  • deb:

    ma sva ta halabuka prvo oko jednog, pa drugog i sada tog trećeg mosta je dosadna...majke mi...
    Iskreno nije mi uopce jasno čemu taj mos do Pelješca kada ćemo se za taj glupi most koji skraćuje put za ne znam koji sat, morat zadužit svjetu još par milijuna ili milijardi, bolje da te pare daju ovim jadnim seljacima kojima je ova kišurina uništila sve što su godinama gradili i obrađivalii....no možda sam ja samo budala koja tak razmiišlja...
    da mostovi...a sta ja znam tu kod nas imamo 3 mosta...pješački, cestovni i željeznički, a sada je u iizgradnji još jedan, al nemam pojma kakav...možda ovaj bude višenamjenski...tko zna..
    inače dobar blog...sviđa mi se
    pozdrav

    avatar

    10.06.2006. (20:58)    -   -   -   -  

  • fragile_79

    hm, da.
    i to sta kazes.
    treba malo razmisliti.
    pusa

    avatar

    11.06.2006. (10:07)    -   -   -   -  

  • trill

    Zanimljivo mi je kako te, izuzetno skupe radove, ljudi rade kao da je riječ o nečemu gdje su pogreške dopustive i normalne. Nešto kao da se ja bacim na štrikanje, o kome nemam pojma. Ako izgubim očicu i raspara se, a bože moj. Događa se. Takav stav imaju i oko mostova, milijunskim investicijama koje bi trebale ostati stoljećima tamo gdje su ih postavili. Vrlo nedopustiv, nonšalantan odnos ne samo prema novcima svih nas, nego i prema našoj zemlji. Nagrđuju ju.

    avatar

    12.06.2006. (08:13)    -   -   -   -  

  • Gali

    E Maslenica...Odmah mi miris mora udri u nosnice kada se sjetim Maselenice. Ja volim taj most (i novi stari i stari novi)....Lijepi post o mostovima i spajanju...Pozdrav

    avatar

    12.06.2006. (08:45)    -   -   -   -  

  • tko pita, ne skita

    Zanimljiva tema, moram priznat. Slažem se sa Trill kada kaže da je ova nonšalantnost naših 'vladajućih' stvarno nedopustiva. Ne samo kada se radi o mostovima, nego u svakom pogledu. Primjer su i POS-ovi stanovi gdje su toliko propusta napravili da je to strava!!!! Ali nema veze, to je i ovako i onako bilo za 'stoku sitnog zuba', pa što se još sada i žale!!!! Moglo bi se naći još primjera, ali nema potrebe. Drugačije nam nažalost ni neće bit, tako dugo dok vlada 'Balkan sistem', gdje se prije svega gleda kako će netko spremit podeblju koverticu u džep, a ne što struka kaže. I začarani krug se nastavlja . . .

    avatar

    12.06.2006. (09:13)    -   -   -   -  

  • more nade

    Čim sam vidjela o čemu pišeš odmah sam mislila na mog nećaka. Pitao me Teta za što služi most? Ja sam mu ovako nešto rekla: Most služi da prijeđeš s jedne strane na drugu a da se ne smočiš. (bila je slika mosta i rijeke). I to je ostao takav štos! Zato se ja moram smijati kad je riječ o mostovima jer mislim na nećaka.

    avatar

    12.06.2006. (11:23)    -   -   -   -  

  • more nade

    A što se tiče ovih hrvatskih mostova... poznavala sam osobu koja se bojala mostova. Zajedno smo na koncu prevladali staj strah, no sad vidim da taj strah nikako u Hrvarskoj nije neopravdan :-) Dobar ti novi tjedan!

    avatar

    12.06.2006. (11:28)    -   -   -   -  

  • regrut

    naši mostovi su najbolji!a tek ceste,jupi!!!!

    avatar

    13.06.2006. (09:42)    -   -   -   -  

  • Elena... Mama..drži..me

    Ma šta bismo bez mostova...mostova što spajaju ljude...pozdrav pusa..zanimljiv post..

    avatar

    13.06.2006. (10:06)    -   -   -   -  

  • Uštekana mama

    Jedno bolje od drugoga, kaj god izgradimo sve je lošije i lošije. Ja sam za to da kloniramo nekog od starih graditelja i damu mu da ponovi staru gradnju mosta. Jer, kaj je ziher je ziher, taj stari most je držal i za nevere i oluje i vjetra!

    avatar

    13.06.2006. (10:06)    -   -   -   -  

  • Leni1

    Hvala na komentaru!!

    avatar

    13.06.2006. (10:23)    -   -   -   -  

  • Gali

    Pozdrav duboko modro more (jel ima inteligentnih pesova u tvome moru?)....

    avatar

    13.06.2006. (10:48)    -   -   -   -  

  • ..capRi..

    Mostovi spajaju.. i treba tako.. Samo kad se vec radi neka se radi pametno i sa dobrim ciljem.. sto ce mi most koji cim zapuse malo jaca bura se zatvara..

    avatar

    13.06.2006. (12:25)    -   -   -   -  

  • freestyler

    da se jure radić bavi vjetrenjačama umjesto mostovima, danas bi krčili i ono malo velebetskih šuma, ali bi bar imali struje, ovako imamo jurine mostove ... uživaj ....:))))

    avatar

    13.06.2006. (14:44)    -   -   -   -  

  • M.H.Švabica

    Glede politike no comment, ali voljela bih da svugdje na svijetu mostovi ljude tek spajaju, prijateljske odnose stvaraju! Srdačni Ti voooZdrić a večeras mnooogo sreće hrvatskoj ekipi! Bit će zanimljiva utakmica, nešto, kako mi se čini, kao David protiv Golijata, ali eto, i David je pobijedio! Držim Vam fige! :)))

    avatar

    13.06.2006. (15:26)    -   -   -   -  

  • pegy

    Sviđa mi se kako si to napisala. Moje je mišljenje da mostovi ipak trebaju bez obzira što se iza same gradnje znaju događati i razne igre za koje ni ne slutimo da se mogu igrati. Voljela bih da se sve to uredi i da jedan dan budem država u kojoj riječ NATJEČAJ ima puno veću težinu od ove današnje. Moram reći i da mi se čini da Hrvatima nikad dobro. Ako se ne gradi, onda viču "mogli smo to i to". Ako se gradi, onda kažu "što se gradi ovo, a ne ono". Meni se čini da je svaka gradnja ipak konstrukcija (zanemari tu bespravne gradnje i ona neka moderna-futuristička zdanja koja mi se nikako ne sviđaju u nekim neadekvatnim sredinama) i da bismo ju trebali gledati kao na nešto pozitivno. Mostovi trebaju i nemam ništa protiv nijednoga, ako struka kaže tako (mislim tu na građevinare, ljude koji brinu o zaštiti okoliša itd). Što se mosta na jugu tiče - a zašto se ne zove Dubrovački most dr. Franje Tuđmana? :)

    avatar

    13.06.2006. (18:38)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Mostovi su nešto vrlo pozitivno, oni spajaju. Kad dođe do rata, najprije se ruše mostovi, i to s obje strane. Ta su konstrukcijska čuda zamijenila nepouzdane gazove i spore skele. Prijelaz rijeke ili moreuza nekad je mogao predstavljati pravi pothvat. Oko mostova nastajali su gradovi - i sam vječni grad Rim razvio se uz most koji je na tom mjestu bio podignut (uzvodno i nizvodno obala nije bila prikladna za gradnju mosta), a vrhovni svećenik u starom Rimu zvao se pontifex maximus - naziv koji je sačuvan i u suvremenom latinskom nazivu za papu: od te riječi dolazi i riječ pontifikat - vladavina pape-pontifexa. O ovome bi trebalo opširnije pisati, no ne znam bi li to nekoga zanimalo. Žao mi je što sam tek sad došla do tvog bloga - ovaj vikend nadogradnje sve je poremetio. Pozdrav! :))))

    avatar

    13.06.2006. (22:24)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Justawoman, uvijek je kod nas neki cirkus s tim slijepim mačorima ;))
    @Dylane, budući da ti je most blizu, sve ti je jasno, cijela problematika :)
    @Deb, kako god okreneš, uvijek je neka halabuka :)
    @Emotion, treba, samo razmišljajmo! ;)
    @Trill, imaš pravo, ponašaju se kao da prave cipele. Ako ne valja jedan model, hajmo drugi :)
    @Galadlier, e, baš mi je drago da netko ima i tako pozitivne asocijacije :))
    @Tko Pita, točno tako - a i ti su stanovi posebna priča, sve nešto naopako.
    @More Nade, hvala. Pozdrav i tebi i dobar ostatak tjedna!
    @Eleno, pozdrav. Da, mostovi zapravo spajaju, ali eto, ovi su i kamen spoticanja.
    @Mam@, bravo! Klonirajmo! Moj je prijedlog - Faust Vrančić!!! ;))
    @Leni, molim, i drugi put ;)
    @Galadlier, ima, a zašto ih tražiš???
    @Capri, i meni se više sviđa da spajaju ;)
    @Freestyleru, bravo, zaposlimo ga na izgradni vjetrenjača :)))
    @Švabice, hvala na dobrim željama. Eto, nismo pobijedili, ali bogme smo dobro igrali, svaka čast dečkima ;))
    @Pegy, i ja bih voljela da nam država bude uređena kao kutijica.Da se ne preskaču natječaji i da pobjeđuje sposobnost, a ne podobnost. A ovo s imenom mosta, e, to ti je odličan prijedlog! :)
    @Aquaria, što se mene tiče, mogla si napisati koliko želiš ;) Mene uvijek zanima ;) A "moneta" dolazi od pridjevka božice Junone "mater moneta", ako se dobro sjećam ;)) U tom se hramu kovao novac. Ma ti su stari Rimljani odavno sve znali, a mi sad izmišljamo toplu vodu. Što se bloga tiče - i kod mene je slično, i ja kasnim. Ako radi ADSL, ne radi blog. Ako radi blog, ne radi ADSL - kao npr. danas popodne :) Sad je konačno ok.

    avatar

    13.06.2006. (23:55)    -   -   -   -  

  • gdy

    Jedini mostovi oko kojih ja gubim zivce (a, i oni su imaginarni) su oni koji ce eventualno kroz koju godinicu poceti da se pojavljuju medju mojim zubima! Belj,belj i mostovima i Hrvatskoj cestogradnji!
    Pusa tebi! I to ne makar kakva!
    Pusa od krampusa!

    avatar

    14.06.2006. (00:15)    -   -   -   -  

  • misteriozo

    ne izgradit novu školu, dvoranu, vrtić ili bolnicu, to ne, to nam ne treba. šta nam treba? MOST!! VELIKI MOST!! da pokažemo svima koliko smo zaista pametni.

    avatar

    15.06.2006. (09:11)    -   -   -   -  

  • maja-uime

    šaljem ti velike pozdrave; ako gledamo simbolički uvijek je teže graditi nego rušiti, i mostove i prijateljstva.... pusa

    avatar

    15.06.2006. (09:12)    -   -   -   -  

  • slavonchica

    haha... ovo ti je jaaako dobro... realni sarkazam na nivou :))) Ili neka dijele Red Bull, prije granice....

    avatar

    15.06.2006. (10:35)    -   -   -   -  

učitavam...