Komentari

sickofitall.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Vizije izgubljenog sjećanja

    Sve ima svoju mračnu stranu..... pozz

    avatar

    07.06.2006. (11:02)    -   -   -   -  

  • just-a-woman

    Pa dobro da si objavio ovaj post... ko zna, možda ga pročita taj hercegovački tajkun, pa ga potakne ovaj tvoj post, i samo jednog dana vidiš kako iz te ruševine iznenada niče neka tajkunska građevina :)))))

    avatar

    07.06.2006. (11:17)    -   -   -   -  

  • ...blog dobrica....

    ej stvarno cool blog....čitaj me ako hoćeš..,......pozzzzzzz

    avatar

    07.06.2006. (11:25)    -   -   -   -  

  • ~ tko sam ja uopće? ~

    U Dubrovniku je to jako dobro riješeno, i trebalo bi ugnjaviti lokalne vlasti da to uvedu i kod nas. O čemu se radi - objekt u strogom centru grada a koji se ne koristi, mora plaćati veliki porez gradu. Pa ko voli nek izvoli. Ako se vlasniku isplati plaćati silne novce da bi njegova ruševina tu stajala, onda nek bude tako. Isto vrijedi i za ono ruglo od bivšeg hotela Beograd koje je u zoni "0 metara od mora". Onaj kat viška koji je sporan nek im se fino dozvoli (ili nek se sruši, štagod, samo da se riješi stvar) ali nek ga plaćaju basnoslovno, i to svake godine. Pa ćemo vidit isplati li im se sami srušit ili plaćat. Ali problem je lokalnih vlasti što svi primaju mito pa moraju mučat.

    avatar

    07.06.2006. (11:47)    -   -   -   -  

  • stereokemija

    Slike govore više od riječi: )))i bravo za objektivnost! Ima li bar na moru danas sunca?...: ))))

    avatar

    07.06.2006. (13:05)    -   -   -   -  

  • Vinci

    pohvala na objektivnosti! tu se ionako nema što za skrivati, jer će "Osejavu" nažalost ionako svi uočiti čim se spuste na Rivu. šteta je učinjena u pljačkaškoj privatizaciji kad je rasprodano pola Makarske, posebice ogroman dio hoteljerskih resursa, a sad se treba nositi s posljedicama i pokušat umanjit nanesenu štetu. Marinov osvrt na rješenje tog istog problema u Dubrovniku bi se isto tako trebao primjeniti u Makarskoj, ukoliko naravno bude sluha kod gradskih otaca. a to je već upitno.

    avatar

    07.06.2006. (13:45)    -   -   -   -  

  • ...stvarnost-iluzija....

    ma sramota...

    avatar

    07.06.2006. (15:52)    -   -   -   -  

  • Drevni

    Pred Osejavom sam se kupao dok još nije bila ruševina, ali već nije radila.
    A u Krvavicama sam ljetovao bar 2 puta kao dijete...
    Šteta za oba objekta... no to samo pokazuje stanje u Državi i Turizmu...

    avatar

    07.06.2006. (16:48)    -   -   -   -  

  • Karota

    Obozavam taj hotel u Krvavici... arhitektonski mi je preprekrasan. A po devastaciji slici na onaj jadni Libertas u Dubrovniku.
    Plaza ispred hotela Jadran u Tucepima mi je najdraza plaza na Jadranu. Jebes Zlatni rat. Ispred tog hotela sam provela prvih 10 ljeta svog zivota... i svaki put kad vidim na sto sad slici, rasplacem se. A ona sumica, ajme majko. Koliko god sad bjezim od svoje struke, malo toga me moze toliko rastuziti kao devastirane zgrade. Inace, jesi li znao da Osejava gleda na cisti sjever?

    avatar

    07.06.2006. (16:59)    -   -   -   -  

  • edopeje

    pa ovo izgleda bolje od onog našeg hotela u makedoniji:)))))

    avatar

    07.06.2006. (19:02)    -   -   -   -  

  • zizifus -zbrčkane škrabotine jednog grma

    ima toga nažalost svugdje po Dalmaciji. najviše su zapuštena odmarališta iz bivših bratskih republika i sad ponajviše služe kao okupljališta lokalnih junkie-a.

    avatar

    07.06.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    Treba li jos dodati da je Alen Boksic prije 10 godina bacio oko na taj hotel, ali nije bio podoban kao kupac. Htio je platiti samo hotel, a ne i hotelarinu nekome tko bi mu prodao hotel, razumjemo se, zar ne?

    avatar

    07.06.2006. (21:20)    -   -   -   -  

  • Kašeta

    i ja pisala o tin antireklamama u Makarskoj još 25.04.-da, i mene najviše boli taj nekad lip otel-e da je pameti u tega tajkuna (đaba novci moji sinovci) pa da to bude lip mali elitni otel...

    avatar

    08.06.2006. (00:12)    -   -   -   -  

  • muir

    uvijek je problem "u glavi". grad bi se morao zaštiti od takvih stvari tako da pri prodaji ima strogo određene uvjete (napr. izgled fasade; vremenski rok sanacije; itd..), a ne da nam izgled grada ovisi o dobroj volji i (ne)ukusu onih koji su se namlatili love na ovaj ili onaj način.

    avatar

    08.06.2006. (00:17)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Ako je ovo za Boksica tocno sto pise Dubai2, onda je to zbilja tragicno.Bar je jasno kako je onzaradio svoj novac i siguno voli svoj grad.Treba vidjeti kako izgledaju neki ruski "investitori" volovskih vratova sa slicim cuvarima i tetovazama po sebi, koji ce vjerojatno i kod nas uskoro dosta toga kupiti na obali.U Makarskoj sam bio jako davno, a zadnji put nakon dugo godina, na kratko prije 4 godine. Urbanisticka je promjena tragicna, a demografska ...........( ovdje upisite po zelji). Steta za nekadasnju Makarsku.Juzni Jadran je osim otoka, definitivno najljepsi dio obale ma sto Istrijani i Primorci mislili o tome.

    avatar

    08.06.2006. (01:37)    -   -   -   -  

  • Lafica

    Prije dvi-tri godine sam s grupom sa ekonomskog fakulteta iz Zagreba radila istraživanje o Utjecaju betonizacije i apartmanizacije na Makarskoj rivijeri na turističku potražnju. Nekako smo se nadali da će to uroditi plodom; u to vrijeme je bila aktualna gradnja Novakove kuće na rivi nad kojom su se svi zgražali. No, na prezentaciji istraživanja se dogodio raspašoj. Političari su se prepucavali i nas nitko nije doživljavao. Načelnik Podogore je prvo tvrdio da on nema nikakve veze s nasipanjem plaža (to je ruglo i katastrofa, da se razumijemo-nasipa lijepe plaže i uništava ih da bi mu moglo više turista na plaži ležati), da bi onda isprovociran izjavio "Malo san i` nasuja, pa šta?". Tu baš i nema neke nade za oporavak, barem onda nije bilo.

    avatar

    08.06.2006. (08:47)    -   -   -   -  

  • Mrvice o svemu

    Nempgu virovat da Osejava iznutra tako izgleda. Izvaka je (iz daljine) prekrasan i jedan od obilježja Makarske. Nikako mi nije jasno da su mogli dopustiti da se jedna takva građevina pretvori u ovaku podrtinu. Totalno sam šokirana. I da nikome nije palo na pamet da ga sredi i napravi od Osejave ultra turbo high class hotel (kakav bi Makarskoj i triba)...da po statusu i uređenju bude nešto tipa Esplanade...mislim da bi se to brzo isplatilo.

    A ovaj drugi hotel u Krvavici....vrlo neobićno zdanje, nadasve pogodno za otkaćeno uređenje (recimo u stilu šezdesetih kad je bio onaj hype oko aliena i UFO-a). Mislim da bi turisti to popušili kao kuriozitet.

    avatar

    08.06.2006. (09:07)    -   -   -   -  

  • aprilka

    No dobro, živjela sam u Makar(a)skoj neko vrijeme. Tamo ima svašta za vidjeti. Propada Osejava sve više, a razlog tome kao neki imovinsko-pravni odnosi nisu do kraja riješeni.
    Sada još i postoji lijepo zdanje hotela Park, na suprotnoj strani od Osejave, koji je namijenjen za rušenje (a još nije ni napravljen do kraja) zbog gabarita koji su izašli van dozvoljenih.
    A što je s onim hotelom u Tučepima?
    Mogu samo potvrdit da svakko mjesto, bio to neki manji gradić, selo, što god ima jedno takvo zdanje koje zjapi i čeka bolje dane!!!??

    avatar

    08.06.2006. (09:41)    -   -   -   -  

  • makarska u srcu

    napiši dobre strane makarse a nemoj srat po njoj!!!!!!!!

    avatar

    08.06.2006. (16:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...