Komentari

herostrat.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • beštijica

    opaa! jako dobro! jako!

    avatar

    07.06.2006. (09:58)    -   -   -   -  

  • Wanda

    he he he;-))

    avatar

    07.06.2006. (10:22)    -   -   -   -  

  • trill

    Oho, bravo Herostrate..zadivljena sam :)) Ovo je jedna od najboljih priča koju sam čitala na blog prostorima :))

    avatar

    07.06.2006. (10:30)    -   -   -   -  

  • Sagitta odapinje svoje str(j)elice visoko, visoko.

    Čoviče, koja priča! Dok sam je čitala nisam mogla a da ne mislim na onog crnca iz Mjenjačnice što se mijenjao s Blankom Vlašić! Ludilo priča! A crnac je sigurno neka faca u Kinshasi, u najmanju ruku pomoćnik ministra za agrikulturu. Primijenio mnoga znanja stečena u Prugovu. Svaka čast, Hero!

    avatar

    07.06.2006. (10:51)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Inače, osjećam potrebu istaći da je riječ o priči zasnovanoj na istinitim događajima. Naravno, u skladu krilatice koje se držim "laž uvijek zasnuj na jednom aspektu istine" i ova priča je toliko prerađena da je izvorni događaj doveden do neprepoznavanja.
    Zahvaljujem i na pohvalama. Zaslužio sam ih, naime :))))

    avatar

    07.06.2006. (11:10)    -   -   -   -  

  • Lovac_u_žitu

    vec si se u prvih pet komentara uspio uobrazit :) al ja cu svejedno rec da mi je takodjer jako dobra prica...

    avatar

    07.06.2006. (11:19)    -   -   -   -  

  • starosjedilac

    dobra priča ... samo, nekako mi se šamarčina ne uklapa u cijeli kontekst ;-)) i tko je ta djevojčica iz priče, tko? ;-))

    avatar

    07.06.2006. (11:41)    -   -   -   -  

  • Georg

    genijalno, odoh ja popodne do Prugova ispitati detalje

    avatar

    07.06.2006. (11:41)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Georg, pusti detalje. Recimo da je ...khm..recimo da je Prugovo moj Macondo :) mistično mjesto Dalmatinske zagore kojem u Zagorju odgovara Začretje. Izgovori to - Za-čre-tje. Mmmm...ima tako erotski naboj :)))

    avatar

    07.06.2006. (11:50)    -   -   -   -  

  • netochka

    Toplo, ljudski..fino humorom iznijansirana, u osnovi tužna priča....

    avatar

    07.06.2006. (12:20)    -   -   -   -  

  • mrtvipisac

    Izrazito topla priča, gosparu. Odaslala mi je duh provincije bez greške. I, zaklela bih se da se nekad negdje i dogodila jer je, valjda, u prirodi čovjeka da skuplja egzotične predmete i egzotične ljude, sve iz nemoći da sam okusi svijeta. I taj euforični stil dobrog domaćina velikog srca ... sve sam to već sretala puno puta. Pogodio si mjesto, pogodio si ljude, bez greške! Ali, ima jedna stvar radi koje se osjećam da je priča moja, jednako koliko i tvoja: Moja mama je predavala engleski u Prugovu i donosila mi s posla kući priče o ljudima. To mi je dio odrastanja.

    avatar

    07.06.2006. (12:53)    -   -   -   -  

  • nives

    Uopće nije bitno da li je događaj stvaran ili izmišljen, mada je odgovor očit, bitno je da Herostrat piše za druge, oblikujući rečenice i prozirne sociološko - moralne poruke tako da se svide baš svima i da ev poluči "bravo, bravo" komentare, jer mu je to očigledno jako važno. Meni zvuči kao srednjoškolska zadaćnica. Plemenita poruka netalentiranog autora.

    avatar

    07.06.2006. (15:28)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Wooow Nives, lijep komentar...nije da nema istine u tvojim riječima. Hvala ti na tome ;) Samo, što ćemo sa svima ovima kojima se to sviđa?

    avatar

    07.06.2006. (15:37)    -   -   -   -  

  • nives

    Ma ništa, kad si takav altruist, uveseljavaj mase... Nije da ti ne ide. Svaka druga verzija je prekomplicirana.

    avatar

    07.06.2006. (15:45)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    A nije da ni tebi ne godi obraćanje Nives. Čim si se udostojila vratiti se još jednom da vidiš (očekivani) komentar na tvoj komentar ;)

    avatar

    07.06.2006. (15:49)    -   -   -   -  

  • ostavljam komentar da mi se priča sviđa. ne samo zato što mi se sviđa nego i da pokažem kako ne mora svaki anonimni komentar biti podlo podbadanje i vrijeđanje puno pametnih i talentiranih koji nikad nisu taj svoj talent znali uobličiti u išta konkretnije od malicioznog komentara.

    avatar

    07.06.2006. (16:26)    -   -   -   -  

  • frakcija

    Kvalitetnog pisca upravo karakteriziraju "prozirne".. tj. trensparentne poruke..Onaj čovjek koji nije u stanju raščlaniti i objasniti pojam, il' događaj, tako da ga razumije čak i petogodišnje dijete, zapravo ni sam ne zna o čemu priča..:))..I Sveto pismo je isprepleteno "prispodobama"..Poruci nema mjesta u kvazi-elitizmu, il nekakvoj sektaškoj ezoteriji koja vodi u socijalni autizam..Tu smo radi komuniciranja ..tu smo da bi smo ovladali vještinom jasnog prenošenja ideja..:)) ..daklem..citirati ću još jednom, da i nives07 nauči..
    PTAHOTEP-a(2400. prije nove ere)
    IZ "PORUKA MUDROSTI"

    Usavrši svoj govor, svu pažnju ćeš svrnuti na se,
    Al ne širi srca svoga zbog onoga što sve znadeš,
    Od neznalice uči kano i od mudraca.
    Umijeću nisu postavljene međe,
    Nema znalca što seže do punog savršenstva.
    Lijepa je misao skrita bolje no zeleni dragulj,
    A nać ćeš je i u ruci služavke što melje zrnje u žrvnju.

    avatar

    08.06.2006. (09:09)    -   -   -   -  

  • Um

    @Frakcijina tema, ne?

    avatar

    08.06.2006. (10:25)    -   -   -   -  

  • frakcija

    Da!, al vidi se da zborim nepristrano, jel da?

    avatar

    08.06.2006. (10:35)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Neutrino, treskavica zaista postoji u Dalmatinskoj zagori. Nema muzike. Mogao si to vidjeti recimo u Papićevom odličnom filmu "Lisice". Jako dramatično. Meni zanimljivo :)

    avatar

    08.06.2006. (14:36)    -   -   -   -  

  • nives

    O.k. Ovako:ja jučer jesam bila poprilično loše volje, pa sam vjerojatno bila malo oštrija nego se dalo probaviti. Svejedno, za razliku od svih drugih "komentatora", jedina sam napisala svoje ime... Da ne duljim, ne namjeravam više remetiti harmoniju ove male zajednice. Nije mi bila namjera uvrijediti ikoga, ni autora ni njegov fan klub, samo sam mislila izreći iskrenu kritiku, uvjerena da svaka, a pogotovo negativna kritika pobuđuje kreativnost. Nevermind, greška. Još samo da napomenem da bi sličnu ovakvu kritiku napisala i Tomiću, a on je ipak najprodavaniji pisac u Hrvatskoj. Što mogu, uvijek sam u manjini. P.S ako je Herostratu namjera pisati blog da zabavi sebe i druge, onda je ovo sasvim u redu, i samo naprijed. Jedna čitateljica manje, ali ko broji.. Eto, još jednom oprostite na remećenju reda i mira. :-)

    avatar

    08.06.2006. (15:14)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Nives bona... čitaj sa razumijevanjem. Ja sam se čak i zahvalio na tvom kritičkom osvrtu. Dapače, dođi ti opet i budi još žešća. Slažem se s tobom da i takvih komentara ovdje treba. Neka se uzdrma ova "skladna zajednica" :)

    avatar

    08.06.2006. (15:36)    -   -   -   -  

  • patak74

    Sjećaš se kako smo par puta pričali pa sam te zajebav'o da "si nađeš život izvan interneta" u onoj fazi kad si pisao postove o događajima i ljudima u virtuali? E , pa vidiš, opet sam bio u pravu, slučajno znam čija je ovo životna priča, i vidiš da dobro ispadne kad u riječi metneš malo pravog ludog života, jesi primjetio prvi komentar iznenađenja na drugačije i različito: "Opaaaa, jako dobro!"? Da, ovo je dobro, pa ću zato reć' još i ovo: moglo je bit još bolje, ovo je mogla bit tvoja najbolja priča, baš onakva kakvu bi čovjek napisao i rekao-da, to je ta priča, prva najbolja i zadovoljan sam, takve hoću pisat. Trebo si još radit na njoj i sve njezine mogućnosti iskoristit na način da sve ono slojevito što ona može konotirat daš manje eksplicitno( znači trebo si izbjeć onih par rečenica koje "esejistički objašnjavaju" (a to je frakcijina mana kod pisanja, tu ti se ona još vidi u priči)) i onda bi to bila još bolja, toplija, veselija, tužnija, mudrija, glupavija, neobičnija obična zanimljiva životna priča. Baš kakve trebaju bit.
    Šta misliš, 'oće se curama na blogu svidjet ovaj moj emotivni komentar? Ja mislim da oće.....

    avatar

    09.06.2006. (08:38)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Patak, ako je ovo moja, čak i sa svim pobrojanim manama, najbolja priča do sada, onda sa zadovoljstvom mogu konstatirati da je i ovo tvoj prvi komentar operiran od zajebantskog diskursa i dozivljavam ga doslovno. Hvala na pohvali onog dijela koji je dobar a i na primjedbama koje sam primio na znanje ali ih neću usvojiti jer nemam vremena :)))
    Tvoj emotivni komentar zasjat će na blogerskom nebu kao sam post. Štoviše, mislim da bi ovaj tvoj komentar trebao objaviti kao zaseban post na svom blogu ;)))

    avatar

    09.06.2006. (09:07)    -   -   -   -  

  • Blueville

    odlicna je.... :)))))

    avatar

    12.06.2006. (11:03)    -   -   -   -  

učitavam...