Komentari

maleni1986.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Fresh Prince

    Premalo podataka je iznešeno, ali možda bi bilo dobro da netko stariji keže svima ostalima da ga moraju slušati ukoliko žele nešto postići, da naglasi njegove kvalitete, te da napomene svima da njegove godine ne umanjuju njegov autoritet.

    avatar

    04.06.2006. (18:56)    -   -   -   -  

  • Malen ispod zvijezda :-)

    @Fresh sve sto se moze rec je receno. Ostalo bi bilo osobno, a to ne smijem iz postovanja prema toj osobi. Iskreno sumnjam da ce se nesto rijesiti, ali vidjet cemo, jak je on. :-)

    avatar

    04.06.2006. (20:10)    -   -   -   -  

  • Što je Istina?

    Budući je ovo djelomično u mojoj "domeni" evo nekoliko razmišljanja.
    Zbg, bilo koje vrste teško je voditi.
    Ako ne vodi i neki "orkestar" kji prati zbor. Onda neka izabere nekoliko pjesama, dođe pred zbor, kaže im: Društvo jeste li zato da idemo na to i to natjecanje, ili da pripremimo koncert u povodu toga i toga, ili nešto slično.
    Zatim s njima odabere pjesme, kaže im da će se morati truditi da što bolje uspije (još bolje ako uspije saznati za neko natjecanje pa ih i na taj način motivira).
    Ako koristi tuđe "obrade" onda nea previše slobode, ali ako radi nešto "svoje", onda ponekad može pitati za prijedlog i ostale iz zbora. Naravno ne treba prečesto uvažavati sve iz zbora, jer onda neće imati "slobode", nesmije biti popustljiv. No ni prestrog jer neće imati "kontakt".
    Ne znam da li bi oni mogli funkcionirati bez njega. Ako je on na neki način i pokretač (ili nešto slično), možda se zbor neće održati bez njega.
    S druge strane, ne mora dati ostavku, neka ponudi svima, da ukoliko njega neće slušati (iako je to preteška riječ) netko od njih preuzme vođenje zbora, a on će ostati samo član (pjevač).

    Ja sam pjevao u različitim zborovima. Vidio dobre i loše voditelje.
    Kao voditelj, moja je bila zadnja, ali kao što sam ranije i rekao, nekada se mora uvažiti mišljenje ostatka zbora. No naravno, voditelj je uvjek glavni.
    Vidiš, u mome slučaju, kada me svirači koji prate zbor više nisu "slušali", jednostavno je sve ugašeno. Oni sami nisu nastavili, a ja sa ovim sviračima više ne želim surađivati dok ne postanu ozbiljniji u izvršavanju preuzetih obveza. Ako nađem nove svirače, nastavljamo dalje tamo gdje smo stali.

    avatar

    06.06.2006. (00:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...