Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


  • Leni1

    To je (nažalost) naša realnost,uvijek je tako bilo i bit će ubuduće...mi smo jednostavno takav narod,da li je to snalažljivost ili nešto drugo...ne znam!!!
    To nije vezano samo uz školstvo,to je u svim sferama našega društva (mislim na "snalažljivost")!!Stoj mi dobro.
    P.s;sviđa mi se kako pišeš!!

    avatar

    31.05.2006. (11:13)    -   -   -   -  

  • trill

    Ja sam još uvijek, ne znam kako bih to nazvala, pomalo naivna. Nekako mi je još jasno da se traži veza ili daje mito za upis na fakultet. To se radilo još i u moje vrijeme. Čak i za neki ispit koji nikako drugačije ne ide...ne odobravam, samo razumijem. Ali, za izradu maturalne radnje? I diplomske? Mislim da sam danas od tebe dobila svoju dozu čuđenja :)))

    avatar

    31.05.2006. (11:39)    -   -   -   -  

  • ŠKORPION12

    ...kad čovjek "posječe" ideale i vrednote - ostane na VJETROMETINI... pusa

    avatar

    31.05.2006. (11:59)    -   -   -   -  

  • silmarien

    velkam tu kroejša

    avatar

    31.05.2006. (12:50)    -   -   -   -  

  • žena bez iskustva

    realnost je da oni lijeni ali snalažljivi uvijek bolje prođu od onih vrijednih. A kako ne bi prepisivali diplomske kad je pitanje da li će i kada uopće dobiti posao sa svojom diplomom. ja sam komotno mogla prepisati svoj diplomski (nisam imala od koga, jer sam imala dosta specifičnu temu) jer profesor jedva da ga je i pogledao.

    avatar

    31.05.2006. (14:48)    -   -   -   -  

  • dva

    treba početi od malih nogu, od pisanja lektire... to je recimo normalno da se prepisuje..mislim, meni nije normalno, al djeca to rade i radila su i radit će... i onda pukom srećom dospiju u Milijunaša, i na neko pitanje o Vesni Parun, tip hladno odvrati: " ne znam, ne pratim estradu" Ja bih umrla od stida....

    avatar

    31.05.2006. (15:16)    -   -   -   -  

  • D.S.O.

    daj mi link gdje je to - moram napraviti diplomski:))))

    avatar

    31.05.2006. (16:08)    -   -   -   -  

  • misteriozo

    a šta misliš kako sam ja dao 1. godinu? znanjem, da... moš mislit.

    avatar

    31.05.2006. (16:46)    -   -   -   -  

  • gdy

    Mislim.... Kad bi mene stari pitao nesto u stilu "Sine, hoces da ti kupim diplomu" a kad bih znao da je ta lova kojom ce ju kupiti za njega sitnis iz dzepa; pa - naravno da bi pristao!
    A moral?
    -jebes moral!
    Kazu da danas nema morala u drzavi...
    Al' ajd' ti misli na moral dok umires od gladi!

    Pusa od krampusa (politicara LOL)

    avatar

    31.05.2006. (20:09)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Leni,to je točno, nije samo u školstvu takva situacija, nažalost :( Hvala ;)
    @Trill, i ja sam isto toliko naivna. I znam da se traže veze, da postoje razne priče o ispitima koji se nikako ne mogu položiti pa lova otvara vrata. Koliko god mi je jasno da toga ima, katkad ipak ne mogu odoljeti da se ne pitam - pa zašto ne može biti kako bi trebalo? Dođeš, naučiš, položiš. No, jasno je da stvari nisu jednostavne. Pa kad je već to tako, zar se i sve ostalo mora na taj način rješavati? Kupovati seminarski rad? Pa što se onda nauči, ali stvarno - nauči???
    @Škorpionice12, tako si to lijepo sročila. Istinito, a pjesnički čak ;))
    @Silmarien, jadna ta naša Kroejša!
    @Jolly, uvijek je toga bilo, samo se ja uvijek nadam da postoji neka ravnoteža. Što će raditi ti koji sve prepisuju, plaćaju i ništa ne nauče? Kako će raditi ako ništa ne znaju o struci? Koji će ih poslodavac trpjeti? Koliko dugo će takvi opstati na poslu u današnje vrijeme kad tisuće ljudi traže posao, a među njima i oni koji su i naučili i znaju raditi? I zašto onda neki uopće troše vrijeme i novac na diplomu ako misle da s njom ionako neće moći dobiti posao??? Čemu? Istina, ima i svakakvih profesora. Zato bi reda trebalo napraviti od "podruma do tavana".
    @Dva, slažem se s tobom. Ajme - o Vesni Parun - estrada??? A joj! :o
    @D.S.O.- NE DAM ;)))
    @Misteriozo, pruži ruke da dobiješ po prstima!!! ;)))
    @Krampuse moj dragi, oni koji umiru od gladi sigurno ne kupuju diplomu!!! Ti su još najpošteniji. Krpaju kraj s krajem, dođu u veliki grad i znaju da nemaju ni vremena ni novca na bacanje. Školuju se i nastoje si osigurati bolju budućnost. Postoje svijetli primjeri koji to dokazuju, političaru moj! ;))

    avatar

    31.05.2006. (20:47)    -   -   -   -  

  • sklblz

    Vidim da se neki čude? Neka. Ja ne. Samo se čudim da si za primjer uzela redovne studente. kakvi bili da bili, redovni su. Mladi i naivni:) Nek' prepisuju sve u 16 ili 17, kako im drago:) Oni neće nauditi nikome. Ili samo rijetki:) Zato što su njima već naudili:) Zašto? Zato što oni koji nemaju fax, a imaju siguran posao (Čitaj: državni), bez obzira na obrazovanje, preko noći (doslovno) "završe" fax koji god požele:) Eto.:( Ko ne vjeruje, neka provjeri. Doći će do rezultata od kakvih se dobivaju plikovi ko od iperita (Da l' iperit guši ili plika?) Nema veze, al je tako milijardu posto:))))

    avatar

    31.05.2006. (21:06)    -   -   -   -  

  • čvdfds

    Ej...Blog ti je dobar...Dizajn je super,ali moj je bolji...Hehe...Možeš li mi reći gdje si ga našao?...Nije da želim isti nego me samo zanima gdje mogu pronaći dizajnove za blogove...Pozz...Kiss...

    avatar

    31.05.2006. (22:15)    -   -   -   -  

  • excitement

    ma malo prepisivanja nikome ne škodi.........::)))))))
    podrav.................nastavi tako pisati blog..............odličan je........................................................................ ........................................................................... .........................

    avatar

    31.05.2006. (22:28)    -   -   -   -  

  • filozofica

    poznato mi je prepisivanje maturalnih, pa pola mog razreda je platilo nekome 50ak km (oko 200kn) da im napiše rad... ali eto, i ti radovi i radovi onih koji su se istinski trudili završe na istom mjestu-nekoj školskoj arhivi koju nitko nikad neće otvarati...

    avatar

    31.05.2006. (22:48)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Just, predloške za dizajn možeš pronaći na blogeditoru, a onda dalje preuređivati u html-kodu ;) Možeš umetnuti vlastitu pozadinu, mijenjati boju...Ako ne uspijevaš dešifrirati kod, zamoli nekoga da ti pomogne. Ni ja nisam sama mogla :)
    @Excitement, prepisivanje može biti itekako opasno ;)
    @Martha, nije poanta u tome što će radovi završiti zaboravljeni u arhivu, poanta je u onome što nakon svega ostane u glavi!!! ;)

    avatar

    31.05.2006. (22:57)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Sklblz, mrzim kad si u pravu ;)))

    avatar

    31.05.2006. (23:01)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ima jedna škola (fakultet ili već) koju sam ja završio i nakon još malo škole nastavio raditi kao profesor u istoj školi. E, u toj školi nema prepisivanja, nema varanja, nema neznanja i provlačenja. Tu bi neznanje i svaki pokušaj veze ili ne daj bog plaćanja ispita bio koban - platio bi se životom. Nema veze i poznanstva, nema niti rodbinskih veza. Majka mila ti je avijacija. Ako znaš letiš i uživaš, ako ne znaš opet letiš ali iz škole. Možeš li zamisliti ispit u kome postoje samo dvije ocjene: položio (isključivo ako je odgovorio točno na sva pitanja) ili pao ako je pogrešno odgovorio i na samo jedno pitanje. Ispit traje tri do četiri sata i ima negdje oko sto pitanja. Čvrsto vjerujem da postoji način da se u svim školama i fakultetima i nastava i učenje posteve kao potreba samo se iz današnjeg isključivo obrazovnog proces nastave mora pretvoriti u odgojno obrazovni proces iz koga će svaki polaznik izaći s potpuno jasnom perspektivom svoje budućnosti i predvidljivom karijerom. :)))

    avatar

    31.05.2006. (23:53)    -   -   -   -  

  • P a r a n o r m a l a

    nije tako samo kod nas. i u njemackoj i SAD i belgiji, svugdje imate one koji ma se ne da pisati pa ce radije platiti. ja sam uzivao pisajuci svoj rad.

    avatar

    01.06.2006. (01:23)    -   -   -   -  

  • Woolf - male divlje ženske priče

    činjenica je da su licemjerje i pragmatizam prevladali nad osnovama pristojnosti. za to isključivo krivim "one koji su uspjeli" - javne osobe jer odašilju krive signale; kućni odgoj tu pomalo gubi bitku.

    avatar

    01.06.2006. (09:15)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    koliko znam i gledajući današnju mladež, mi smo unazad x godina bili puno (možda malo pretjerana riječ) ozbiljniji kad je u pitanju škola i učenje. bilo je i onih koji su zabušavali ali sigurno ne kao danas s obzirom na mogućnosti varanja i provlačenje. jeli u pitanju odgoj, želja da budeš bolji, obrazovaniji, zadovoljan sa samim sobom, ne znam...ali ovo današnje prebacivanje sa učenika na profesora pa na ministra mi je užasno. ili mladi jednostavno vide da sa znanjem i završenom školom ne mogu ništa, jer posla nema, pa se prepuste ovakim načinima prolaza. pozdrav ti :)

    avatar

    01.06.2006. (13:12)    -   -   -   -  

  • pegy

    Ja bih krenula od ovog zadnjeg dijela. S obzirom da sam još uvijek pomalo utopistična (ipak izvuci iz ove riječi isključivo pozitivnu konotaciju :)), vjerujem da je to moguća misija. :) Samo za to treba PUNO energije, volje i vremena. Što se tiče prepisivanja i raznih plagijata, mislim da je najbitnije da nešto takvo ne poprimi neke masovne razmjere, jer prevaranata u svim područjima i na svim razinama uvijek će biti. Stvar je u tome da neka "kolektivna" svijest bude takva da se ta nedjela osuđuju, a ne da ih hvali. Osobno mi je taj oblik prijevare toliko nizak, jer pomisao da samu sebe omalovažavam toliko da na kraju srednjoškolskog obrazovanja nisam u stanju SAMA napisati maturalnu radnju, ili da na kraju studija nisam u stanju napisati SAMA diplomsku radnju je prije svega gaženje po vlastoj osobnosti. Naravno da to treba i sankcionirati, kada se otkrije. Ja bih bila prilično radikalna, jer da netko takav na kraju ipak dobije svjedožbu o maturi ili diplomu mi je nepojmljivo. Ovo za prebacivanje loptice je činjenica, ali valjda će jednom doći vrijeme kada će se TOČNO znati što je čiji posao, a ne da svatko vrluda kako mu paše.

    avatar

    01.06.2006. (15:01)    -   -   -   -  

  • fragile_79

    ma znas sta ? cijelo skolstvo je u klincu. iskreno. razocarana sam.
    i borim se na bilo koji nacin da se sve promijeni.
    totalno nepravedno.

    avatar

    01.06.2006. (16:51)    -   -   -   -  

  • Kirshna

    baš sam o tome razmišljala.
    možda da se profesori ili asistenti malo potrude pa da ne zadaju 10 godina za redom apsolutno iste teme, možda bi se koliko-toliko smanjilo prepisivanje...
    meni svakako odgovara jer mi je uvijek navjeći izvor podataka za sve seminare i radove bio internet....pozdrav

    avatar

    01.06.2006. (21:48)    -   -   -   -  

  • just-a-woman

    Studenti imaju motivaciju do 3. ili čak 4. godine studiranja. Kad im ostane par ispita do kraja (a tu ubrajam i diplomu) sve im je to već na vrh glave i žele samo "posao odraditi" do kraja... Kupovanje diplomskog nikako ne odobravam... niti mi je to u moje vrijeme uopće palo na pamet. Spadam u onu grupu ljudi koja vjeruje da ukoliko nešto nisi postigao sam svojim snagama, da će ti se to kad-tad obiti o glavu...

    avatar

    01.06.2006. (22:06)    -   -   -   -  

  • M.H.Švabica

    Dragi Big Blue, kao prvo iskrena Ti hvala na Tvom komentaru kod mene! A glede ovog posta, mislim, i u Njemačkoj toga ima, i to kako, ali ima i profesori koji Ti to začas i dokažu odakle ti je to i to... i onda nema milosti... LETIŠ sa sveučilišta, jer se ne trpi prevara. I po mome je to i opravdano: Što će nam tobožne učitelji koji našoj djeci ni najosnovniji stvari ne znaju posrijediti, budući da su svoje znanje tek novcem a ne mozgom, razumom stekli?! Što će nam ljekari koji će nam naše muke i boli tek povećati, budući da o nekim važnim stvarima pojma nemaju?! Što će nam sve te lopove, koji tek žele nekom titulom da dosegne što bolje plačeno radno mjesto, što brže i bolje priznavanje u našem durštvu, a da pojma nemaju o svojoj struci?! Imamo li na umu koliko studenata danas idu raditi da uopće mogu studirati, a uz to, eto, marljivo sjedaju i bubaju umjesto da ljenčaraju, onda smo doista i dužni da učinimo nešto protiv 'kupljenih' diploma i lažljivica, svejedno da li je to kod Vas ili kod nas, jer jednostavno može takvo ponašanje na duže vrijeme tek voditi do propast cijele države, cijelo društvo... Srdačni Ti voooZdrić moj! :)))

    avatar

    02.06.2006. (00:21)    -   -   -   -  

učitavam...