Komentari

aparatczyk.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • svijet u boci

    Za ovo tu ne znam, kako ne volim Schumachera ja sam uvjeren da je napravio namjerno ali ostavljam mogućnost da nije. No teško da išta dobrog mogu reći o čovjeku koji vozi trku na dan kad mu je umrla majka. Ali čak i ako to probam shvatiti, jer svi imamo drugačije mehanizme s kojima se nosimo s nekim stvarima, meni je kod njega to sve prilično jednostavno-veliki vozač da, sportaš puni manji, a iako nisam s njim električne ovce čuvao kao čovjek- dosadni hladni nesimpatični švabo.

    avatar

    30.05.2006. (18:53)    -   -   -   -  

  • Ged

    Ono sto Mihicu tjera da ide dalje i dalje i uporno svakodnevno gleda smrti u oči su novac i slava. Nitko mu ne osporava da je velik vozac (iako nikad nije imao timskog kolegu protivnika, uvijek su svi radili samo i iskljucivo za njega), ali kao sportas i covjek je nula. Naravno, uvijek ce biti kreatura poput pristranog debila Jergovica koji sudar Villeneuvea i Schumachera u presudnoj utrci za naslov tumaci rijecima 'Villeneuve je zapravo upotrijebio Schumachera kao kocnicu' i koji ce usporedjivati dvotjednu komu vozaca s najljepsim parkiranjem Ferrarija u jednom zavoju ikad. Michael je vec vise puta pokazao svoju osobnost i napadi na njega nisu plod urote stranih sila, FIA-e, domacih kvislinga i netalentiranih vozaca, vec posljedica njegovih postupaka. Kao sto si i sam rekao, nikad necemo znati pravu istinu, ali kredibilitet mu je takav da mu mnogi, s pravom, ne vjeruju.
    I da, moze se reci da ga ne volim, ali ne zato sto je velik i dugo vremena dominantan vozac, nego upravo usprkos tome.

    avatar

    31.05.2006. (14:52)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    @Ged: Što se tiče momčadskih protivnika, Frank Williams (svaka mu čast inače), tu se pokazao kao najveća od pizda. Kad je spojio Mansella i Piqueta, nepomirljive osobnosti, pa Hilla i Villeneuvea, pa Montoyu i Ralfa- tako je samo mogao sjebati i jednog i drugog vozača. Da ne spominjemo McLaren-Hondu i Prosta i Sennu. Za svjetskog prvaka trebaš Bergera, Patresea, Barichella ili Coultharda uz glavnoga.
    Finjak vozači? Mislim da ne postoje.

    avatar

    31.05.2006. (16:21)    -   -   -   -  

  • Ged

    Pizda? Zasto? Zato jer je ponekad uzeo najbolje vozace, stavio ih u isti bolid i rekao 'let's race people!'? Jel bi stvarno bilo bolje da je Prost morao zakociti pred ciljem i propustiti Sennu?
    Finjak vozaci? Niti ne trebaju postojati. Za biti svjetski prvak vjerujem da moras imati dozu drskosti u sebi, a sto rade izvan 'ringa' je vecinom zapravo njihova stvar. Ali drskost i privatni zivot su nesto totalno razlicito od nesportskog ponasanja i sluzenja Villeneuveu kao kocnica.
    Btw, jesam spomenuo da je Jergovic pristrani debil i kreten?

    avatar

    31.05.2006. (18:47)    -   -   -   -  

  • dmj

    Bez puno polemiziranja, moja je inicijalna pomisao, gledajući trening, bila "ovo je bilo namjerno." Nikada nećemo znati, točno, ali indikativno je da su se gotovo svi bivši i današnji vozači, dakle oni koji najpribližnije znaju što se i kako moglo desiti (mnogo bolje od nas) složili da to jest bilo namjerno. I komisija je odmah došla do tog zaključka, a osam sati se vijećalo o kazni i njenom obrazloženju. Odnosno, tako oni iz komisije tvrde. E sad, taj detalj nije baš najjasniji - kazna za namjerno zaustavljanje bolida na stazi i ometanje protivnika jest propisana pravilima i točno je onakva kakvu je Schumacher dobio. Dakle, ako su se odmah složili o krivnji, čemu osam sati vijećanja da bi mu se dalo propisanu kaznu?
    Drugo, kažeš da svi znamo da je Keke naslov ostvario na dobro poznati način pod dobro poznatim okolnostima. Svakako, samo ne znam mislimo li na isto: da je u jednoj čudnoj i tragičnoj sezoni čovjek napravio nemoguće i s bolidom koji nije bio ni među pet najbržih uspio malo pomalo skupiti dovoljno bodova da osvoji titulu? I to kao anonimac, koji pred početak te sezone praktički nije značio ništa u F1 svijetu? I da je kasnije pobijedio na dvjema najtežim gradskim utrkama u povijesti F1, kada se od vrućine doslovce topio asfalt i na stazi stvarale rupe, koje su poslije izbacivale bolide u ogradu, na najmanju neopreznost. I kada su drugi vozači od iscrpljenosti kolabirali u kokpitima. I koji je, za privatni život ne znam, ali u formuli 1 posve bez griješa i bez dileme smije prvi baciti kamen. Ja mislim na tog Kekea Rosberga, iako sam iznenađen žestinom njegovog rječnika i nisam najsretniji njegovom izjavom.
    Treće, vazano za Gedove komentare, Jergović nije debil ni kreten, no pristran nedvojbeno jest i osupnuo me s nekoliko poprilično pogrešnih procjena i izjava u zadnje vrijeme. No i dalje se nadam da će se skoncentrirati i postati mnogo bolji u komentarima, jer je nekada to radio daleko, daleko bolje. Bez obzira na nekoliko očiglednih budalaština kod mene i dalje ima kredita. Zasada.

    avatar

    01.06.2006. (14:54)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Što se osam sati vijećanja tiče, upravo to je vrijeme potrebno za obrazloženje, za dobro obrazloženje, jer se u žalbama tuče po obrazloženju a ne samo po dispozitivu odluke (dispozitiv se ospori, a obrazloženje se kontraargumentira). Što se Kekea tiče, nemam ništa protiv njega, oduvjek mi je bio simpatičan i navijao sam za njega svojevremeno. 1982. je bila jedna od prvih sezona koje pamtim i zaista je bila i čudna i tragična. Izjava mu nije na mjestu ni na nivou.
    A zakaj uopće diskutiramo o Jergoviću?

    avatar

    01.06.2006. (15:07)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Važno je zvati se jergović

    avatar

    02.06.2006. (08:43)    -   -   -   -  

  • Floki

    A o čemu ti ovo pišeš????!!!! Ne zanima me baš formula ni Šumaher, ali lipi pozdrav tebi!!!
    Već sam čitala ovaj tvoj post, ali stvarno ne znam što bi komentirala..............

    avatar

    05.06.2006. (08:43)    -   -   -   -  

  • free

    moj mlađi brat je tijekom puberteta (zakašnjelog) bio zagriženi šumijev fan. napatismo se majka i ja tada. no, onda ga je naglo zamrzio pa bi zapljuckao cijelu dnevnu sobu kad bi gledao utrku. što je jedan od razloga zašto su otac i on dobili trajni izgon iz dnevne sobe za vrijeme utrka.
    a meni još uvijek nije jasno što je tako zanimljivo u tom sportu, kad se ionako voze u krug:D (imam genetski kod koji me prisiljava da podjebavam fanove F1, so no offence.)

    avatar

    07.06.2006. (13:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...