Komentari

flop.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • grčkorimski

    Možda si i u pravu,ali ne misliš li da je dolar par godina nizak jer ameri pokušavaju potaknuti svoju industrijsku proizvodnju,a kad je pokrenu dolar će se opet znatno podići,ne bih rekao da je ovakav dolar posljedica jedino i isključivo "pušione",sve to ima i dublje korijenje!
    Drugo,mislim da ameri imaju spreman counter strike na takav potez irana jer su te mogućnosti svjesni već dulje vrijeme,a mislim da i mnoge zemlje koje bi počele kupovati naftu za eure drže dobrano za jaja u drugim stvarima,neke mogu i ucjenjivati jer kad si jako moćan imaš oružje za sve!Npr.mogu na kraći rok toliko spustiti cijene nafte dok iran ne popuši!
    Treće,koliko god rusi bili ojačani zadnjim potezima putina,ja kao laik čisto ne vjerujem da on i američka klika nemaju neki gadan dogovor da podijele svjetski kolač jer sad više ne vlada hladni rat i nabrijane ideološke razlike već želja za novcem i raspolaganjem svjetskim bogatstvom,a nekako mi se čini da bi se putin i bush tu brzo dogovorili,ukratko,mislim da je njihovo "zaoštravanje" odnosa neka patka čiji ćemo smisao skužiti kasnije kao što smo kasnije skužili mnoge povijesne patke!
    I četvrto,ameri uvijek imaju mogućnost dići kamate na kredite i još malo zatucati zemlje kojima su dali te kredite,a u krajnjoj liniji mogu povećati kamate i svojim građanima,ali brijem da će to biti zadnji potez!
    Peto,ne vjerujem da će se ameri tako skoro naći u gabuli!

    avatar

    25.05.2006. (19:45)    -   -   -   -  

  • R.E.

    a možda si ti u pravu :) ameri uvijek imaju spremno rješenje za svoje probleme, pa makar to rješenje bilo invazija.. e sad, i ovo s patkama je istina. ali, pogledaj što rade sa medijima, zabavom i psihološkim pripremama građanstva - Video game simulating invasion of Venezuela raises ire of Chavez allies... pa ti sad reci.

    avatar

    25.05.2006. (20:21)    -   -   -   -  

  • k.

    ovo ce biti na brzinu i zvucati pateticno bez razrade :)
    a mozda ste obojica u pravu,
    grckorimski, nijedna strana nije za podcijeniti sigurno, bilo bi naivno

    aktualne sile sasvim sigurno znaju sto im se sprema i pripremaju odgovore. Samo potencijalni kandidati za sile su u povoljnijem polozaju, imaju vise vremena i strpljenja, uostalom.
    imaju narode navikle na magareci standard i borbu za puko prezivljavanje, odnosno lakse ce podnositi bilo kakve vrste udara ili pokusaja udara.

    rusija je prosla nekakvu vrlo uvjetnu katarzu, moze samo rasti, upitan je jedino tempo, pametna je.
    Pokusaji za postizanje nove ravnoteze (ili cak premoci) postoje. kina i rusija su preveliki zalogaji za svakoga.

    problem je u nehomogenosti, zapadni blok je jedinstven, a novi blok (the rest of the world) tek pokusava formirati kriticnu masu i nece ici glatko, tko moze homogenizirati rusiju, kinu, iran i latinsku ameriku, kad istovremeno rade jedni drugima iza ledja. ne mogu se veseliti pokusajima venezuele, bolivije itd jer obicno sagore prije nego ista uspiju ( uz malu pomoc CIA-e), treba strpljivosti i planiranja.
    strpljivost ima kina pa si dozvoljava konstantno kalkuliranje i prividne ad hoc promjene taktike. za rusiju stoji veci dio ovog sto si rekao, ali pokusat ce izbjeci savez s americkim kapitalom (mozda ne s europskim) koji bi ih na kraju asimilirao. imaju prejake karte za sad.

    The Bank of China holds some 610 billion dollars in US Treasury debt. At present, with the dollar dependent on huge daily inflows of foreign investment to avoid crash, were China, the world’s second largest dollar holder after Japan, to decide to even temporarily boycott dollar purchases”
    ……by 2025 China will likely be the world’s largest economy……”Compared to Japan and the USA, China is relatively debt free and its external debt is small and covered by trade surpluses”…


    itd....

    treba vremena, pitanje je sto ce uopce ostati od drzava do kraja ovog master reassortmenta, jer ce suverenost preuzeti korporacije, a drzave ce im biti servisi, (mjerim vrijeme u desetljecima, ne u godinama). mega-kapitalu ce biti svejedno kakva je politicka karta svijeta. ako nove snage nekim cudom uspiju, jednostavno ce preuzeti m.o. zapada i idemo u novi ciklus...sjasi kurta da uzjasi murta.

    i jos samo, dotle se nece voditi vise ratovi zbog nafte, mogli bi se zbog hrane, koja ce biti copyrighted by west i uzrok neuspjesnih revolucija. nemam nikakvih iluzija. nesvrstanost je utopija, ali i Tausendjähriges Reich takodjer, uloge ce se mijenjati, da karikiram: J.P. Morgan nece imati sjediste u New Yorku, vec u Moskvi ili Pekingu....

    Mi cemo zivjeti u virtual reality i placati skupo vodu.

    ali dotle ce biti zanimljivo :)

    moj savjet je ovaj:), So Long and Thanks for All the Fish (molila bih da procitate tekst u linku do kraja, pliz).

    avatar

    25.05.2006. (20:39)    -   -   -   -  

  • grčkorimski

    k-pax i ti si u pravu!:)ovo moje je bilo samo razmišljanje čovjeka koji ne raspolaže nikakvim relevantnim informacijama,niti te stvari pratim nešto posebno,ali sviđa mi se kako razmišljam!:)
    P.S.mislim da alternativni načini pogonskih goriva već postoje,ne bojim se ja da će planet propast kad nestane nafte,to je samo za discipliniranje naroda(nešto kao Y2K),STRAH JE JEBENO ORUŽJE ZA ZARADU!
    uf,ovo mi je bila dobra psihoterapija za danas!:)

    avatar

    25.05.2006. (21:07)    -   -   -   -  

  • k.

    oh da, sve je Y2K. p.s. dobro razmisljas, nastavi psihoterapiju redovito :)))

    avatar

    25.05.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • R.E.

    upravo pročitah na globalresearchu - Russia's Trading System (RTS) bourse to start trading oil, oil products, gold on June 8

    avatar

    26.05.2006. (08:33)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    glede rusa i amera: mislim da je kraj hladnog rata iluzija, i mira na tom polju nece biti dok rusija - i njena bogata prostranstva - ne budu americka..... sad, oce li to amerima i uspjeti, vidjet cemo... licno, ne vjerujem

    avatar

    29.05.2006. (18:50)    -   -   -   -  

  • Liga naroda

    ako burza bude u rubljama to ce bit previse.rusi ce imat preveliku moc.svi ce popizdit. vjerujem da ce ipak euro bit 1. na listi.

    avatar

    29.05.2006. (22:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...