Komentari

sose.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • nema problema

    glepogledaj

    avatar

    24.05.2006. (18:08)    -   -   -   -  

  • Mašta pijanstva

    ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

    avatar

    25.05.2006. (21:41)    -   -   -   -  

  • šlataonica

    hehehehehehehehehehehhe buahahahahahahahah hahahahahahhahh heheheheheheheh imam novi post dođi mi plizzzzz malo komentirat!!!!!!!!!!

    avatar

    26.05.2006. (15:55)    -   -   -   -  

  • Dina

    ahahahaahhaaha tak i kod nas uvijek ima bisere hahah aj pozzz

    avatar

    27.05.2006. (15:07)    -   -   -   -  

  • antiblonda

    kaj sose mali, bas si strasan, ono svaki bi te se covijek prestrasio- hihihihihihi

    avatar

    05.06.2006. (20:49)    -   -   -   -  

  • ~°Ana a.K.a. unLimiTeD miSS°~

    AJME HEHEHEHA A SMJEH ...EVO MENE OPET NA TVOM BLOGU I SPER JE!SAMO TAKO!EVO JA IMAM NOVI POST PA ANVRATI MALO DO MENE

    avatar

    08.06.2006. (00:06)    -   -   -   -  

  • ~°Ana a.K.a. unLimiTeD miSS°~

    A KAKO SI INAČE?PUSAAAAAAAAAA

    avatar

    08.06.2006. (00:06)    -   -   -   -  

  • Naslov i pozdrav

    #1Jakov, sluga Boga i Gospodina Isusa Krista: dvanaestorma plemena Raseljeništva pozdrav.

    Korist kušnje

    (2) Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje (3) znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. (4) Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka. (5) Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se. (6) Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja. Jer kolebljivac je sličan morskom valovlju, uzburkanu i gonjenu. (7) Neka takav ne misli da će primiti što od Gospodina - (8) čovjek duše dvoumne, nepostojan na svim putovima svojim. (9) Neka se brat niska soja ponosi svojim uzvišenjem, (10) a bogataš svojim poniženjem. Ta proći će kao cvijet trave: (11) sunce ogranu žarko te usahnu trava i cvijet njezin uvenu; dražest mu lica propade. Tako će i bogataš na stazama svojim usahnuti. (12) Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube.

    Božja svetost

    (13) Neka nitko u napasti ne rekne: "Bog me napastuje." Ta Bog ne može biti napastovan na zlo, i ne napastuje nikoga. (14) Nego svakoga napastuje njegova požuda koja ga privlači i mami. (15) Požuda zatim, zatrudnjevši, rađa grijehom, a grijeh izvršen rađa smrću. (16) Ne varajte se, braćo moja ljubljena! (17) Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene. (18) Po svom naumu on nas porodi riječju Istine da budemo prvina neka njegovih stvorova.

    Prava bogoljubnost

    (19) Znajte, braćo moja ljubljena! Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori, spor na srdžbu. (20) Jer srdžba čovjekova ne čini pravde Božje. (21) Zato odložite svaku prljavštinu i preostalu zloću i sa svom krotkošću primite usađenu riječ koja ima moć spasiti duše vaše. (22) Budite vršitelji riječi, a ne samo slušatelji, zavaravajući sami sebe. (23) Jer ako je tko slušatelj riječi, a ne i izvršitelj, sličan je čovjeku koji motri svoje rođeno lice u zrcalu: (24) promotri se, ode i odmah zaboravi kakav bijaše. (25) A koji se oglÄedÄa u savršenom zakonu slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj nego djelotvoran izvršitelj, blažen će biti u svem djelovanju svome. (26) Smatra li se tko bogoljubnim, a ne obuzdava svoga jezika, nego zavarava srce svoje, isprazna je njegova bogoljubnost. (27) Bogoljubnost čista i neokaljana jest: zauzimati se za sirote i udovice u njihovoj nevolji, čuvati se neokaljanim od ovoga svijeta.

    Nepristranost

    #2Braćo moja, vjeru Gospodina našega Isusa Krista slavnoga ne miješajte s pristranošću! (2) Dođe li na vaš sastanak čovjek sa zlatnim prstenjem, u sjajnoj odjeći, a dođe i siromah u bijednoj odjeći (3) i vi se zagledate u onoga što nosi sjajnu odjeću te reknete: "Ti lijepo ovdje sjedni!", a siromahu reknete: "Ti stani - ili sjedni - ondje, podno podnožja moga!", (4) niste li u sebi pristrano sudili te postali suci što naopako sude? (5) Čujte, braćo moja ljubljena: nije li Bog one koji su svijetu siromašni izabrao da budu bogataši u vjeri i baštinici Kraljevstva što ga je obećao onima koji ga ljube? (6) A vi prezreste siromaha! Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove? (7) Ne psuju li oni lijepo Ime na vas zazvano? (8) Ako doista izvršujete kraljevski zakon po Pismu: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga, dobro činite; (9) ako li ste pristrani, grijeh činite i Zakon vas osuđuje kao prijestupnike. (10) Ta tko sav Zakon uščuva, a u jednome samo posrne, postao je krivac svega. (11) Jer tko reče: Ne čini preljuba, reče i: Ne ubij. Ako dakle i ne činiš preljuba, a ubiješ, postao si prijestupnik Zakona. (12) Tako govorite i tako činite kao oni koji imaju biti suđeni po zakonu slobode. (13) Jer nemilosrdan je sud onomu tko ne čini milosrđa; a milosrđe likuje nad sudom.

    Vjera i djela

    (14) Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? (15) Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje (16) pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist? (17) Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi. (18) Inače, mogao bi tko reći: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru. (19) Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću." (20) Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova? (21) Zar se Abraham, otac naš, ne opravda djelima, kad na žrtvenik prinese Izaka, sina svoga? (22) Vidiš: vjera je surađivala s djelima njegovim i djelima se vjera usavršila (23) te se ispunilo Pismo koje veli: Povjerova Abraham Bogu i uračuna mu se u pravednost pa prijatelj Božji posta. (24) Gledajte: čovjek se opravdava djelima, a ne samom vjerom. (25) Ne opravda li se slično, djelima, i Rahaba bludnica kad primi glasnike i drugim ih putom izvede? (2

    avatar

    10.06.2006. (16:58)    -   -   -   -  

  • Crna kronika

    09.06.2006 17:47

    Vozač kamiona na tren zadrijemao
    Automobil smrskan u sendviču kamiona
    Autor Božidar ANTOLEC





    LEKENIK – U teškom sudaru jučer oko 9 sati, u kojem su sudjelovala dva kamiona i dva osobna vozila, jedna je osoba doživjela teške tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila na izlazu iz Peščenice u lekeničkoj općini, blizu mjesta na kojem se izvode radovi na državnoj cesti D30.
    Tegljač tvrtke TVIM zaustavio se na semaforu koji je postavljen zbog radova, a iza njega se zaustavila ford fiesta zagrebačkih registarskih oznaka ZG 8397-S. Iza njih naišao je dostavni kamion tvrtke Velpro, koji se nije zaustavio i udario je u ford. Od siline udara ford je naguran ispod tegljača i potpuno je smrskan. Prilikom sudara dostavni kamion udario je i u nadolazeći rover zagrebačkih tablica iz suprotnog smjera, i to u njegov stražnji bočni dio. Tijekom očevida, vozač Velprova kamiona priznao nam je da je zadrijemao za upravljačem.

    – U tom sam trenutku zadrijemao i nisam opazio da se vozila zaustavljaju na semaforu. Kad je kolega viknuo pokušao sam izbjeći vozilo ispred, no nisam uspio – priznao je vidno potresen vozač dostavnog kamiona Velpra. U četverostrukom sudaru, srećom, samo je jedna osoba ozlijeu0111ena, a vozač forda pravim je čudom preživio izmeu0111u dvaju kamiona. – Pacijent je izvan životne opasnosti, s teškim ozljedama glave i prsnog koša – doznajemo od dr. Miroslava Anadolca

    avatar

    10.06.2006. (17:02)    -   -   -   -  

  • Knjiga Postanka

    I. POECI SVIJETA I OVJEANSTVA

    1. STVARANJE SVIJETA

    Prvi izvještaj o stvaranju

    #1U poetku stvori Bog nebo i zemlju. (2) Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama. (3) I ree Bog: "Neka bude svjetlost!" I bi svjetlost. (4) I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. (5) Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva no. Tako bude veer, pa jutro - dan prvi. (6) I ree Bog: "Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!" I bi tako. (7) Bog naini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom. (8) A svod prozva Bog nebo. Tako bude veer, pa jutro - dan drugi. (9) I ree Bog: "Vode pod nebom neka se skupe na jedno mjesto i neka se pokaže kopno!" I bi tako. (10) Kopno prozva Bog zemlja, a skupljene vode mora. I vidje Bog da je dobro. (11) I ree Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. (12) I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro. (13) Tako bude veer, pa jutro - dan trei. (14) I ree Bog: "Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da lue dan od noi, da budu znaci blagdanima, danima i godinama, (15) i neka svijetle na svodu nebeskom i rasvjetljuju zemlju!" I bi tako. (16) I naini Bog dva velika svjetlila - vee da vlada danom, manje da vlada nou - i zvijezde. (17) I Bog ih postavi na svod nebeski da rasvjetljuju zemlju, (18) da vladaju danom i nou i da rastavljaju svjetlost od tame. I vidje Bog da je dobro. (19) Tako bude veer, pa jutro - dan etvrti. (20) I ree Bog: "Nek' povrvi vodom vreva živih stvorova, i ptice nek' polete nad zemljom, svodom nebeskim!" I bi tako. (21) Stvori Bog morske grdosije i svakovrsne žive stvorove što mile i vrve vodom i ptice krilate svake vrste. I vidje Bog da je dobro. (22) I blagoslovi ih govorei: "Plodite se i množite i napunite vode morske! I ptice neka se namnože na zemlji!" (23) Tako bude veer, pa jutro - dan peti. (24) I ree Bog: "Neka zemlja izvede živa bia, svako prema svojoj vrsti: stoku, gmizavce i zvjerad svake vrste!" I bi tako. (25) I stvori Bog svakovrsnu zvjerad, stoku i gmizavce svake vrste. I vidje Bog da je dobro. (26) I ree Bog: "Nainimo ovjeka na svoju sliku, sebi slina, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!" (27) Na svoju sliku stvori Bog ovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. (28) I blagoslovi ih Bog i ree im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!" (29) I doda Bog: "Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme: neka vam budu za hranu! (30) A zvijerima na zemlji i pticama u zraku i gmizavcima što puze po zemlji u kojima je dah života - neka je za hranu sve zeleno bilje!" I bi tako. (31) I vidje Bog sve što je uinio, i bijaše veoma dobro. Tako bude veer, pa jutro - dan šesti. #2Tako bude dovršeno nebo i zemlja sa svom svojom vojskom. (2) I sedmoga dana Bog dovrši svoje djelo koje uini. I poinu u sedmi dan od svega djela koje uini. (3) I blagoslovi Bog sedmi dan i posveti, jer u taj dan poinu od svega djela svoga koje uini. (4) To je postanak neba i zemlje, tako su stvarani.

    Drugi izvještaj o stvaranju -

    Raj zemaljski

    Kad je Jahve, Bog, sazdao nebo i zemlju, (5) još nije bilo nikakva poljskoga grmlja po zemlji, još ne bijaše niklo nikakvo poljsko bilje, jer Jahve, Bog, još ne pusti dažda na zemlju i nije bilo ovjeka da zemlju obrauje. (6) Ipak, voda je izvirala iz zemlje i natapala svu površinu zemaljsku. (7) Jahve, Bog, napravi ovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane ovjek živa duša. (8) I Jahve, Bog, zasadi vrt na istoku, u Edenu, i u nj smjesti ovjeka koga je napravio. (9) Tada Jahve, Bog, uini te iz zemlje nikoše svakovrsna stabla - pogledu zamamljiva a dobra za hranu - i stablo života, nasred vrta, i stablo spoznaje dobra i zla. (10) Rijeka je izvirala iz Edena da bi natapala vrt; odatle se granala u etiri kraka. (11) Prvom je ime Pišon, a optjee svom zemljom havilskom, u kojoj ima zlata. (12) Zlato je te zemlje dobro, a ima ondje i bdelija i oniksa. (13) Drugoj je rijeci ime Gihon, a optjee svu zemlju Kuš. (14) Trea je rijeka Tigris, a tee na istok od Ašura; etvrta je Eufrat. (15) Jahve, Bog, uzme ovjeka i postavi ga u edenski vrt da ga obrauje i uva. (16) Jahve, Bog, zapovjedi ovjeku: "Sa svakoga stabla u vrtu slobodno jedi, (17) ali sa stabla spoznaje dobra i zla da nisi jeo! U onaj dan u koji s njega okusiš, zacijelo eš umrijeti!" (18) I ree Jahve, Bog: "Nije dobro da ovjek bude sam: nainit u mu pomo kao što je on." (19) Tada Jahve, Bog, naini od zemlje sve životinje u polju i sv

    avatar

    10.06.2006. (17:03)    -   -   -   -  

  • Afrički tvor (lat. Mustela putorius furo, eng. Ferret) već je 3500 godina pripitomljen na ljude. Iako na spomen tvora svi imaju samo jednu asocijaciju (nije je potrebno spominjati), afrički tvorovi su prvenstveno kućni tvorovi koji ne dižu repinu kako bi vas pošpricali i ubili.

    Ako se odlučite baš njih imati u kući, veselja vam nikad neće nedostajati jer su jako inteligentni i zaigrani. Međutim, za njih se treba i dobro brinuti pa ako nemate volje za to, radije ih nemojte kupovati jer će životinje patiti ako ne dobivaju potrebnu pažnju i njegu.
    Afrički tvorovi su jako znatiželjni i vole istraživati pa budite spremni da vam se zavlače doslovno gdje god stignu - iza frižidera, kreveta, veš mašine i ostalog. S obzirom na to, treba paziti da ne gurnu njuškicu u utičnicu pa je najbolje maknuti sve što bi im moglo biti na dohvat, a što bi mogli sažvakati ili slomiti (npr. spužvaste, kartonske, stiroporne i sl. predmete). NE ostavljajte ih izvan kaveza kad niste u sobi ili stanu jer se mogu provući i kroz najmanje otvore i može im se svašta dogoditi. Zato prostore gdje njuškaju trebate osigurati i ako nemate vremena da svako malo bacite na njih pogled, bolje ih ostavite u kavezu i pustite kad ćete im se moći posvetiti.

    Važna napomena - pazite da vam mali tvor ne pobjegne jer ne mogu sami opstati u prirodi!

    K&K (kavez & klopa)
    Kavez u kojem se nalaze treba biti dovoljno velik da imaju slobodu, i u njemu u svako doba moraju imati punu zdjelicu za vodu i hranu te piljevinu (u drugom kutu kaveza) da mogu vršiti nužditis. Također moraju imati i svoj krevetić, a najviše vole spavati u nekoj tkanini - za to možete upotrijebiti staru majicu, manju dekicu, plahtu i sl. Bajdvej, ludi su za visećim krevetićima u koje se mogu zavući. Također, obratite pažnju da im zdjelica bude na suprotnoj strani kaveza od WC-a jer su jako čiste životinje. Krevetić je poželjno oprati barem dva puta mjesečno da bi se izbjegao neugodan miris.

    S obzirom da su mesožderi, mali tvorovi ne jedu baš povrće ili voće, ali im se može dati malo svega što bi dali npr. mačkama. Hrana im se mora sastojati najviše od proteina i masti a najboje im je mješati hranu za tvorove s hranom za mačke u omjeru pola - pola. E sad, hrana za tvorove postoji samo u PET CENTRU (Heinzelova 62, Zagreb) i dobra je svaka ona koja u sastavu ima minimalno 34% proteina i oko 20% masnoće, što vrijedi i za hranu za mačke. Jedine vrste hrane za mačke koju tvorovi smiju jesti su Hills Kitten (za mačiće) od ribe i pletine, Royal Canine Kitten (isto za mačiće). Osim toga omogućuju dovoljno vitamina i minerala koji su neophodni za zdravlje, oni su garancija da će vaš tvor dobiti i potrebnu količinu proteina. Ne preporuča se Whiskas, Kitekat, Iams i druge popularne vrste hrane za mačke jer imaju samo 10% proteina što tvorovima nije dovoljno i mogu radi toga oboliti.
    Još jedna napomena - uopće im nemojte davati orahe, lješnjake, luk, mrkvu, salatu i općenito zelenje i neočišćenu ribu, dok hrana za pse ne dolazi u obzir!
    Ako primjetite da tvor od nečega što ste mu dali ima proljev ili grčeve, to svakako izbjegavajte.

    Tvorovi vole šećer iako on loše utječe na rad gušterače. Tu i tamo, ali stvarno rijetko (kao nagradu ili poslasticu) im možete dati mali komadić kockice čokolade ili voća (banane, jabuke, lubenice, dinje, grožđice...). Mogu jesti i sir, povremeno mekano (na pola kuhano) jaje, a mlijeko i mliječni proizvodi im ne štete ako se daju u malim količinama.
    Iako kombinacija hrane za tvorove i mačke osigurava vitamine i minerale, preporučljivo je imati Ferreton ili slične tonike za tvorove/lasice koje služe za opće podizanje zdravstvenog stanja i energiju (jer sadrže taurin). Samo da znate, to je najbolja nagrada koju možete svom tvoru ako napravi nešto dobro jer ga svi tvorovi obožavaju. Uz sve to, dobro je imati i pastu za dlaku koja spriječava nakupljanje dlake u grlu kad se linjaju u proljeće i jesen (to također možete nabaviti kao tonik ili pastu u PET CENTRU).

    Higijena i parenje
    Higijena je vrlo važna ako kupujete tvora zato jer su oni vrlo čiste životinje i potrebno je voditi dovoljno brige o čistoći njihovog kaveza kako bi izbjegli neugodan miris. Zato trebate barem jednom dnevno očistiti urin i izmet iz kaveza lopaticom za mačiji WC i redovito prati posteljinu iz njihovog krevetića.
    Osim krevetića, i njih možete prati :) - potrebno ih je barem jednom mjesečno okupati šamponom za tvorove ili Johnson šamponom za male bebe. Nakon što ih okupate (a onda budu mekani i fluffy:)), trebate im očistiti uši sa štapićem ali to morate napraviti iznimno pažljivo jer su nemirni i možete im ozlijediti unutrašnjost uha. Dakle, čistite samo vanjski dio uha i to površinski jer se tako uklanja smola koja je idealna podloga za parazite. (U slučaju da ipak nastanu, tvor će se početi jako češati i mora se liječiti STRONGHOLD ampulom po preporuci veterinara).
    Potrebno im je rezati i noktiće, ali ne često. Nokat je proziran pa se vidi granica do kuda se smije odrezati

    avatar

    10.06.2006. (17:05)    -   -   -   -  

  • G.O.N.S.

    U današnjem svijetu, kada je sve toliko brzo, čovijek mora znati gdje je. Jeste li kokoš ili niste provjerite u samo 10 pitanja.Želimo vam srecu! 1. Kad idete spavati? Poslije crtića. Kad Miki Maus ima obje ruke u zraku. Kad se obični ljudi dižu. Spavati? Eeeee, da mi je spavati... 2. Kad se dižete? S prvim suncem, treba njivu... (ups!) Taman na podnevnu kavicu! Kad sunce zađe. Ovisi o mojoj miloj budilici. 3. Kad vidite zrnatu hranu: Skrenete pogled. Cure vam sline. Ni ne skužim je. Protresem zdjelicu da vidim šta je zakopano unutra. 4. Kako se jede Yaffa keks? Strpaš ga u usta, prožvaćeš 30-tak puta i progutas Prepoloviš ga i svaki komad posebno potamaniš Pokljuca se biskvit i ostatak se baci Poližeš cokoladu, odljepiš žele, zaljepiš žele na jezik i pocuclaš ga, i tek onda smažeš biskvit 5. Jel pricate brzo? Pa onako, svi me pohvataju Ja ne, sporo i razgovjetno (citaj dosadno i monotono) ...hr... mo...sdr ....ke ..j.....te r...na miru! U sredini u kojoj živim to se uoće ne smatara brzim 6. Uskrs je? Genocid! Najbolji doručak u godini! Prilika za najest se luka jel cijeli grad dismr! Pravo vrijeme za nestat iz dvorišta 7. Kad vidite jaje: Vidite kajganu! Poželite ga utopliti Zavrtite ga da vidite jel kuhano Sklupčate se u fetusalni položaj! 8. Malo pile vas asocira na: Na preslatko malo živo bice i ljepotu življenja (je rajt) Pilecu juhicu Na vaše djetinjstvo Na žirafu (ako ste ovo zaokružili vi definitivno niste normalni - potražite pomoc) 9. Kokoš jednako: Tajni agent Lik iz vica o zecevima Aparat za startanje bolida formule 1 Naplatna kucica 10. Najprikladnije ime za kokicu: Dubravka Zrinka Punjena Sknedlovic Vladimira Poskakinovic CESTITAMO!E pa sad, kokodak kokodak! Ajde, šta vas je sad stislo!? NEEEE, totalna sam papchina i odustajem!!

    avatar

    10.06.2006. (17:08)    -   -   -   -  

  • The Slut - teenage waste

    suludog li dječačića

    avatar

    16.06.2006. (12:46)    -   -   -   -  

  • SVI MI TEŽIMO SLOBODI,A SLOBODA JE PUNK...

    EYYYYYYY KAJ SE RADI KOD TEBE,VIDIM BLOG TI NAPREDUJE...
    AJD DOĐI MALO DO MENE..PUSSA

    avatar

    23.06.2006. (10:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...