Komentari

dijamantnidvorac.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • stereokemija

    Ovaj post iziskuje još jedno ili dva čitanja-kao učenje lekcije za ispit!...hvala ti na ovakvim postovima, jer uvijek iznova saznam nešto novo!lijep vikend ti želim!: ))))

    avatar

    20.05.2006. (13:55)    -   -   -   -  

  • borac

    Hvala na divnom postu. Samo tako nastavi. Šaljem ti pozdrav i Božji blagoslov.

    avatar

    20.05.2006. (14:30)    -   -   -   -  

  • pegy

    Iskreno, ne razmišljam previše o tom vremenu koji će doći, možda sutra, a možda za 100 ili 1000 ili tko zna koliko godina. Više nastojim živjeti sada. Uz ono da želim biti što bolja, a time i bliže Bogu. Tu me najviše usmjerava vjera i vlastita savjest.

    avatar

    20.05.2006. (15:01)    -   -   -   -  

  • Syrenica

    ..ovo me se poprilicno dojmilo.. iako sam vec nekoliko puta procitala i prije tvog posta.. tezak tekst na dan kakav mi je danas, ali drago mi je da si ga objavio.. BTB!

    avatar

    20.05.2006. (17:17)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    zanima me tvoje mišljenje, dođi

    avatar

    21.05.2006. (12:24)    -   -   -   -  

  • merkat

    Sotonino lažno dijete, namjerno lažno jel smatram da si Božje dijete kao i ja.
    Razumijem potrebu da na katoličkom blogu pokušavaš šokirati ljude iz tko zna kojih razloga. Sad neću biti psiholog i tražiti neke traume u životu ili razočarenja u ev. vjeri nego ti samo reći da ne znaš što činiš jel ne razumiješ važnost vjere i poruka. Ova tvoja priča ustvari nije ništa posebo. Žena u krizi srednjih godina se popalila i željela biti važna. Ne, nisi me ni malo iživcirala jel ja nisam dijete iz neke posebno vjerničke obitelji. Jesam utoliko koliko se slave Božić i Uskrs inaće vrlo liberalan odgoj. Prošao sam sve što se može proći u zamkama odrastanja, družio se sa svim mogućim subkulturama.
    Razumijem te i tvoj život i bolje nego misliš. Al da ne idem preintimno kao ti. Osjećala si se iskorištenom i željela si sebe nekako uvesti u ogledalo pravde. Željela si pogledati zadovoljni odraz u ogledalu. Vjernički gledano, da li je Isus ikada i igdje rekao da će ovaj život biti lagan ? Nije li Njegov život najbolji primjer ?
    Ti i ja smo utoliko slični što su nam putevi ustvari obrnuto proporcionalni.

    Moja priča je otprilike ovakva. Išao sam na vjeronauk jedva na nagovor djeda i bake makar mi je tamo bilo najbolji nogomet iako sam bio među najboljima po znanju. Uvijek štovao Boga ali sam uz to se zanimao i u okultno no nisam si nikada htio priznati da sotona tu ima prste.Vjerovao sma u neki međoprostor, neku neistraženu slobodu, sivu zonu koja ustavri nije postojala. Nemam sad vremena o tome. Jedva se izvukao. Bolje reći izvukao me.

    Vrlo mlad sam upoznao sve čari raznih uzbuđenja gdje nakon godina nisam osim praznine ništa osjećao. Najveći gušt mi je bilo zabrijat s nekom curom ali ne više od večeri. Najgore mi je bilo ako bi me zvala drugi dan ili gnjavila. Nikako da me počne piliti o nekoj ljubavi ili slično jel ljubav nije postojala u mome riječniku osim načelno u frazama.
    Nisam nikako shvaćao tu žensku (pre)osjećanost i potrebu za blizinom, druženjem, vezom.
    Na onovu mojeg ničega, preseravanja.
    Kad sam i na silu na nagovor prijatelja upao u vezu samo me je živciralo.
    Poštovao sam tu žensku ljubav ali nisam je doživljavao kao potrebu. Bilo mi je ugodan fizički kontakt ali samo fizički.
    Početkom 20-ih sam bio u par veza gdje nisam htio spavati s njima jel jednostavno nisam imao srca pošto znam da mi je stalo stalo samo do fizikalija a primjetio da djevojke to puno ozbiljnije shvaćaju. Osjećao sam grižnju savjesti i bio pravo muško đubre prema njima. Doživio i suze i polijevanje vinom po svilenoj šulji.
    Do onda od kada me je poćela prat savjest.
    Inaće nisam bio ništa posebno, ispodprosjećan ali išlo me je sa ženama, možda zbog flegmatičnosti. Neznam ni sam pravo.

    Jednom sam prekinuo prije vojske sa s curom a da sam prvi put bio iskren. Rekao sam joj da je predivna i fizički i kao osoba ali da ju ne volim. Nije to nikako kužila, mislila je da ili sam peder ili da imam drugu.
    Nisam imao drugi nit sam ikad bio peder. Nisam htio ju zavaravati, jednostavno ju nisam volio.
    Htjela se je ubiti.
    Nisam više htio imat posla sa ženama. Stalno sam bio đubre i nešto muljao, petljao a sad kad sam bio iskren i kad sam ja nju odbijao od sexa jel je bila djevica i zaista nisam imao srca, ona se htjela ubit.
    Bio sam još u par kratkih veza, besmislenih, čista fizička privlačnost, ništa više, da vrijeme prođe.
    Osjećao sam se kao da nemam osjećaja, kao neka životinja. Pitao sam se kako to da svaka žena ima osjećaje a ja ne ?!

    A onda jednoga dana na moru sam u baru tražio kekse koje je otac sakrivao od mene požderuha i naišao baš kao i ti S.D. na jedan papirić. Kao letak.
    Bila je slika Marije i tekst je otprilike bio...." počni još danas moliti krunicu i osjetiti ćeš marijino mislorđe ".." kad bih znao koliko Njoj znači 50 zrnaca molitve, plakao bih od sreće"
    Mislio sam di nema šanse da ja sad tu nešto molim zbog nekog papirića, rekoh si taman posla...i u jednom trenutku mi je palo na pamet, kao da ki je netko nešto šapnuo -
    " A zašto ne " !
    Kao da me je to pogodilo ravno u srce. Da, zašto ne, zašto ne bih molio, u čemu je problem, zašto se malo jednom u životu ne bih malo žrtvovao za nekoga tko govorio samo o ljubavi koju nisam nikada razumio ? Šta fali papiriću polu-zgužvanom ? Šta mi treba stići zlatni telegram s neba, poseban poziv ili molba ?

    Nakon toga mi se je polako život počeo mijenjati. Neke osobe su nestajale iz života, uslijedile ozlijede u sportu koji sam obožavao i nisam mogao bez njega. Mislio sam si, hm, ako je to milost, gubiti život, onda....
    Trebalo je vremena da shvatim da je sve bilo isprazno, pa čak i sport koje je bio ustvari brutalna tuča...i danas još potajno si maštam da me bar netko napadne na mu pokažem što sam vježbao godinama...hah, jesam mulac, znam.....
    Ali što je najbitnije, počeo sam shvaćati smisao ljubavi.....kao da sam počeo dobijati osjećaje, makar mi je život postao kompliciraniji i teži, ali unatoč tome sam ga lakše nosio, čak sa veseljem....

    avatar

    21.05.2006. (17:36)    -   -   -   -  

  • merkat

    Nastavak s predhodnog posta jel nije sve stalo>>>

    Gledam danas mlade, vidim i sebe i ondašnji smisao u popit, pojest i zbarit nešto....
    Žao mi ih je, ali utoliko ako im je to škola koja je bila meni, neka...pomoći će Bog.
    Kada čitam tvoj tekst, ne, nisam bijesan, uopće me to ne vrijeđa, ma kako bi kad sam bio veći grešnik...i gad i to prema drugima... ti uništavaš sama sebe iako si možda površno sretnija i zadovoljnija....platila sex ili ne, da ti se i nudi besplatno netko....nije dokaz nikakve vrijednosti nit sreće....to češ shvatiti kad tad....i ne namjeravam ti religiju nutkati...živi kako živiš...sali pokušaj razabrati što šta nosi, i vidi, razmisli, pokušaj razumjeti sve one kojima je teško a vjera ih nosi dok oni koji ju nemaju a imaju svo blago ovoga vijeta, nesretni su do bola....pokušaj vidjeti smisao života, čemu sve, u čemu je kvaka....pitaj iskreno i Boga za kojeg vjerovala Mu ili ne znaš da je stvoritelj, pitaj Ga i čekaj odgovor, probaj ga razumjeti....probaj proniknut u srž, nukleus ljubavi...ne brini i ne žuri, meni su trebale godine promašenog života i godine truda u vjeri i kad je bili jako teško....
    Nitko te ne voli kao On...nitko i nikad....

    avatar

    21.05.2006. (17:36)    -   -   -   -  

  • ljubičasto nane

    Zanimljiv post. Ne želim ga ocjenjivati, jer nisam pročitala Otkrivenje. Ali, isto se slažem s Pegy, mi nikad nećemo znati dok se ne desi. Smatram da je to bit vjere. Da jednostavno vjerujemo Bogu. mOžemo mi razmišljati npr. o smrti koliko god hoćemo, ali jedino je rješenje pokušati bit bolji i vjerovati da postoji raj i da postoji bar mala mogućnost da ćemo mi jednog dana biti u njemu. Sve drugo bi nas izludilo.

    avatar

    21.05.2006. (22:50)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Htjela bi još dodati priči o Apokalipsi da vjerojatno prije svih tih strahota predstoji još jedan Mesija, za Izraelce. Jer sveti Pavao piše da je Isus došao na zemlju zbog nas, neizabranih, a da će i Izraelci dočekati svog Mesiju. Možda sam malo zabrljala, ali otprilike tako sam pročitala. Dakle, pošto nitko ne zna ni dana ni časa, nadajmo se da je sve još daleko, jer ja sam ipak, uz svu ljubav prema Bogu obični, mali konformist i gledajući svoju djecu kako rastu, od srca želim da ih zaobiđu strahote ovih pretskazanja.

    avatar

    21.05.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • BW

    kao i uvijek zanimljivo i poučno napisano,pusa tebi.

    avatar

    21.05.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Još nešto, kako staviti linkove na svoj blog? Ja sam pokušala, ali ne možeš kliknuti na njih, ako razumiješ. Znam da zvučim kao seljo beljo, no sve ovo s blogom mi je još prilično novo. Dakle, Hrvoje, pomozi

    avatar

    21.05.2006. (23:45)    -   -   -   -  

  • merkat

    Moj post je bio odgovor na priču blogerice ili blogera sotonino dijete koje je izbrisano zbog eksplicitna sadržaja. Da netko ne misli da lupam bezveze ;)))))

    Što se teme tiče, izvrsna je za buđenje i nama vjernicima.

    atlantida....imaš ikonicu kod unošenja posta pa dodaj link /globus s lancem/ i tamo staviš link. Tj. adresu stranice samo točnu, klikni pa ti javi kako želiš da ti izgleda, dakle ne adresa stranice nego ime neko koje želiš. Npr. umjesto večernji.hr staviš večernjak. Samo ako si copyrala adersu sa http, onda prebišeš http koji ti se pojavi kod dodavanja linka da ne bude dvaput pa link ne radi.

    avatar

    22.05.2006. (00:24)    -   -   -   -  

  • harisma

    sutra cu te citat..dosla sam ti se sam javiti da sam ziva..javim ti se brzo..pozdrav...

    avatar

    22.05.2006. (02:04)    -   -   -   -  

  • Nika

    Ne sviđa mi se ta podjela ljudi na dobre i zle. Svi smo mi grešni. Bog je milostiv i ne mislim da će bilo kojeg grešnika sustići takve katastrofe. Moje poimanje Boga i vjere se ne poklapa s tim kaznama koje nas čekaju. Osim toga nevjernici su samo izgubljeni ljudi koji će kad dotaknu dno uz pomoć Božju poći pravim putem. Mislim da je jako malo ljudi sotona u svojoj biti. I malo tko zaslužuje takve kazne.

    avatar

    22.05.2006. (09:57)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Dakle, ako želim tvoj link na svojoj stranici, onda pišem hrvoje ili dijamantni dvorac, ili je svejedno?

    avatar

    22.05.2006. (13:09)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Jeeeee, uspjela sam! Hrvoje, puno hvala! Pusa

    avatar

    22.05.2006. (13:25)    -   -   -   -  

  • :_-::__ JEDNa MAL@@@ _::::_:

    kajjj nisi skuziiooo???????

    avatar

    22.05.2006. (14:53)    -   -   -   -  

  • :_-::__ JEDNa MAL@@@ _::::_:

    kaj nisiii skuziooo??????

    avatar

    22.05.2006. (14:53)    -   -   -   -  

  • nova vizija

    Vidim da si izbrisao moj komentar. Super, to je samo još jedan dokaz da tvoja Katolička Crkva ne uvažava mišljenja koja su drugačija od njezinih tisućljetnih i zaostalih dogmi!

    avatar

    22.05.2006. (16:37)    -   -   -   -  

  • ashleygirl

    Kada se sva mjesta u Nebu popune (koja su ispraznili pali andjeli),ljudi se više neće radjati i djelo stvaranja privest će se kraju.Tada dolazi kraj ovoga svijeta,postojat će samo Nebo (Raj) i pakao za svu vječnost.To je sve bliže i bliže.
    -ovime si me malo prepao...mislim i šta čemo mi raditi gore ili dolje?Do kad ćemo mi biti tamo?-ne trebaš odgovarati na ova pitanja

    avatar

    23.05.2006. (08:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...