dobar i koristan post, ja i kuhinja-katastrofa, ali iskreno ni ne daju mi da se približim štednjaku k'o da sam umobolna, ali kad sam sam sve ide ok malo mašte i kreacije, i to je to.
17.05.2006. (11:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jebate, draga, uzbuđena sam ko da sam ja u pitanju. Tvoje ime jutros prvo na cool listi! Cool, bejbi, ha? A i post je za cool listu;-)) I ja dobro kuham, ali baš nisam od kolača, osim par oprobanih...red ovoga, red onoga... istina je, nema kod kolača improviziranja, nije isto ko dodat gljive u kajganu,-))) draže mi je upotrijebiti maštu za toč. ili za Ćeće;-)) Odličan post i opet korisni linkovi!
17.05.2006. (11:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja isto volim kuhati osim kad dolazi rodbina. moji hrecegovina a njegovi slavonija. zajedničko, meso. što veći komad. i ne žele začine koji su "čudni". ja inače kolače baš volim mjenjati da mi pašu i gotovo svaki recept iskrivim. pravila sam ove čupavce s naslovnice, chef blog, i super su ispali osim što ih treba peći puno duže. wok mi je isto fora pogotovo za rižu. neznam je napraviti drugačije. imam faze kad mi je glavno meso pa sve nešto s tim, pa me onda primi to povrće što veliš. i tako. a u zadnje vrijeme šta god radim stavim preko sira i zapečem. odmah je bolje. inače su mi super te british emisije kako skuhati ovo kako ono. na bbc prime ima sjajnih. njihove kruške i jabuke tj ready steady cook se ne može usporediti s ovim našim jadničcima. jesi pravila ove meksičke tortilje, nama je to glavna fora zadnjih par godina. pravila sam jednom i to kao side dish za rodbinu pa su pitali kakvi su to džepovi.
17.05.2006. (12:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uzitak mi je promijeniti recept tako da ga ni onaj sto ga je napisao vise ne prepozna :)) volim eksperimentirati i to mi dobro ide, nisam neki ljubitelj mesa (otočko dite, riba i blitva :) ) ali zato napravim jela od povrca za koja nikad nitko čuo nije a jestivo je :)
mango sam uspjela složit s teletinom, a još bolje paše uz školjke ovo ti šaljem moj hrvatski link, ima odlicnih stvari: gastronaut
a ovdi ti je jedan njemacki (njih imam bezbroj) teletina s mangom kao i uvijek, odličan post :))))
17.05.2006. (13:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stavila sam sve linkove u favorites, nadam se da će mi poslužiti malo, jer ja iskreno ne znam kuhat,u fazi sam "Učenja",a i ne volim kuhat,al potreba je potreba!
17.05.2006. (13:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prije par godina dobila sam sasvim suludi napad kao da i ja naučim kuhat. hoću i gotovo. i naučim ja.. i to dobro. no međutim, kad su ostali skontali da ja kuham, odjednom su svi prestali raditi isto. kao, hajde ti, ti to radiš najbolje. i znaš šta?? kako sam se brzo naučila tako sam se brzo i odučila. sad ne znam ni jaja ispeć:)) naravno za javnost:))
17.05.2006. (15:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bejrut lejdi
Čitam je to tvoje kulinarsko očitovanje...i pitam se...a zakaj ja nikad nisam osjetila taj tvoj talent na svojim nepcima??? it's not fair... propuštam rađanje jedne nove tebe koju još nisam upoznala...druga pak totalno "mini-me-evil" pomisao: e nećeš, bogami, nećeš mi oduzeti ovu posljednju utvrdu premoći - the kitchen belongs to me!!!!!! Ali ne, ona bi sve...draga: ovo se zove "širenje područja borbe" and I mean it. Btw, sve ih oduševio moj referat o "čovječjoj ribici". Moj "birkenstockice i sportske čarape" Joakim-knjiški moljac-prof sav se razgalio: "vorbildlich"..."vorbildlich"...loveja :-)))
17.05.2006. (19:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neke sam već od tih stranica posjetio. Ovo za ginger je da umreš od smijeha, moram priznati da to nisam znao, naime nikad ane kupujem u Konzumu. Inače, s obzriom na to čime se bavip ti i ja bi imali o čemu pričati, he he...
17.05.2006. (21:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja ozbiljno i strasno neimam pojma o kuhanju, al veselo je znati cije cu delicije veselo i bez griznje savjesti jesti kad jednom dokaskate do mojih krajeva, drage moje:* >:)
17.05.2006. (22:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Loše kuham, ali je tu dragi ko doma. Što se tiče kolača, nikada ih nisam pekla do nedavno. Našla sam u Elle-u neki šminkerski recept, pa rekoh ako je u tim novinama valjda je onda za kuharske tuke poput mene. Ispalo fantastično tako da sam isti tjedan imala repete!
17.05.2006. (23:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
obozavam kuhati i expermimentirati s novim jelima... nego kaj kod nas ima za kupiti ginger? u engleskoj sam stalno to rabila za kuhanje. treba mi za chicken Saagwalu. dragi hoce ubiti za indian...
18.05.2006. (02:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ajme, kolko vas je... Ajmo redom:@honorina i la lara yahti, dobro mi došli! @wanda: tvoj avatar ima najbolje dupe koje sam ikad vidjela! A što se tiče cool liste, sigurna sam da ćeš uskoro i svoje ime gledati na početku!@906090: Poznato mi je to s rodbinom iz 'ercegovine i Dalmacije i komadinom mesa, da. A tortilje nisam pravila, daj pošalji recept! @studena: čini mi se da će moj mango dobiti jestiv oblik zahvaljujući tebi!@tija: možda ti je bolje naći muškarca koji kuha i ustrajati u neznanju :) Vidiš što se @Selmi dogodilo! Al zato se žena snašla. @lejdi bejrut: Draga, ništa se ti ne boj, neću ti preuzeti kuharsku palicu. Evo, recimo, kad odemo u Muenchen, ti ćeš kuhati! @Oedipa, dogovorile smo se! @Naturaliter: Vidiš, vidiš. A čime se baviš? @jazzie: Baš ti hvala! Kad i ako ikad krenem s kolačima, recepte ću tražiti u Elleu! @Blueville: Ima, ima, 'u boljima dućanima', a viđala sam ga i na tržnici. U principu gotovo da nema začina koji kod nas nisam vidjela (barem u sušenom ili konzerviranom obliku).
18.05.2006. (07:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prije sat vremena sam otvorila box za komentirati. enivej. ja tortilje kupim ili one u vrećici ili u kutiji, svejedno. mislim da se ne isplati maltretirati s brašnom i vodom, zato što ih ne možeš dobiti onako savršeno okrugle. zapravo dinstaš šta god hoćeš od mesa ili povrća, puniš tortilju, smotaš kao palačinku (možeš i podviti karjeve), staviš sira gore i zapečeš. j a ih najviše volim puniti s piletinom. sjeckam piletinu ,dosta su ti oko tri plića prsa, onda luk, papriku il dvije, i to sve pržiš. začinim i s vegetom i s chillijem i dodam curry ali to sve prema ukusu. probaj pa ćeš vidjeti. kad se malo poprži dodaj malo tekuće rajčice (može obična a može i ona neka u obliku umaka) onda sve dinstaš oko pola sata. pri kraju dodam konzervu sweetcorna i to ti je to. ne treba biti previše tekuće. sve tortilje izvadi iz vrećice i stavi na tanjur pa u mikrovalnu na nekih 40 sekundi. onda jednu po jednu, stavljaj na tanjur, nekoliko žlica tog punjenja na sredinu, smotaš i gore sir. onda ih sve ubacuješ u mikrovalnu tek toliko da ti se sir otopi (minuta - dvije). neki vole napraviti još jedan umak od jogurta u koji se stavi soli i bijelog luka. mene mrzi al je fino. jesam uspjela objasniti?
18.05.2006. (13:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hehehehe, najebala lejdi bejrut :D, o draga moja a sta je s taktiziranjem, tako se gurat u kuhinju bez razmisljanja i vidi sad! Jesi ti svjesna opce koliko je mala moja kuhinjica i da cemo mi morat ic prosetat u grad da ti ne smetamo dok ti spremis rucak, jelte, hm? :D :***
18.05.2006. (21:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bejrut lejdi
Imaš pravo oedipo, taktiziranju se nikada neću naučiti, pogotovo ne onom u kuhinji (makar godinama dijelila kuhinju s 4 Kineskinje - ajme miomirisa kuhanih svinjskih kosti u 11 ujutro - nekako te prođe i apetit i želja za kuhanjem) however, nećete se vi šetati Münchenom bez mene. Uostalom, volim publiku dok kuham (potogovo ako osjetim vaše zaljubljene poglede na mojih leđima, a jedna mi se čak usudi prići i poljubiti mi ušnu resicu...naravno, ne dok imam kinesku sjekiricu u rukama)
18.05.2006. (23:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hahahahihi, al doticnu ces kinesku sjekiricu draga morat donijet sa sobom, ja ti mogu ponudit jedino vilicu, precudan i nefunkcionalan otvarac za konzerve, i 2-3 noza, pomalo tupa, ali ja se bojim nozeva pa su meni ovi sasvim okej :o) (ispod glasa, mrmlja si u bradu: kinesku sjekiricu?!? koga ja to zovem u svoj skromni dom?? :O)
19.05.2006. (00:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
17.09.2009. (18:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ŠTIT-2000-BJ.
09.11.2013., subota KOME SRBI ŠALJU TAKVE PORUKE IZ ZAGREBA?!
KAD BI HRVATI U CENTRU BEOGRADA ODRŽALI SJEDNICU VIJEĆA, KAO ŠTO SU TO DANAS UČINILI SRBI U ZAGREBU, NA ČELU S MILORADOM PUPOVCEM - TADA BI IM SRBI (TAMO) REKLI: DA SU HRVATI LUĐACI, KOJI NEMAJU DRUGOG POSLA. SRBI NIKADA NISU IMALI VEĆA PRAVA U HRVATSKOJ NEGO ŠTO IMAJU SADA. JER SRBI DEBELO PERCIPIRAJU U VLASTI U SVIM ŽUPANIJAMA, GRADOVIMA I OPĆINAMA... ČAK IMA SRBA U VLADI REPUBLIKE HRVATSKE. MORAM REĆI DA TAKVI POLITIČKI SKUPOVI NE POSTOJE U NORMALNIM I NAPREDNIM ZEMLJAMA, I TO POGOTOVO S TAKVIM PORUKAMA I SADRŽAJIMA... PITAM: KOJI HRVAT SJEDI U SRBIJI U VLASTI, ILI BOLJE REČENO U SRPSKOM PARLAMENTU, I DA GA VOZE SLUŽBENI ŠOFERI I VOZILA... DA LI U SRBIJI GOVORI HRVAT DA JE MANJINA I ZA TO DOBIVA NOVCE OD DRŽAVE?
Pupovac: Zaustavite mržnju prema Srbima u Hrvatskoj.
U zagrebačkom Lisinskom 1700 vijećnika Srpskog narodnog vijeća održalo je veliku skupštinu. Na njoj su bili i predstavnici parlamenta Srbije, Republike Srpske, udruge Srba iz Hrvatske i drugi. Predsjednik vijeća Milorad Pupovac zatražio je da se, kako je rekao - obustavi proizvodnja mržnje prema Srbima u Hrvatskoj.
To čine ljudi koji misle da mir nije najveća vrijednost, nego da je najveća vrijednost održanje ratnog stanja, oni koji u ćiriličnom pismu prepoznaju ono što ono nije, oni koji ne znaju da je ćirilično pismo i hrvatsko pismo, pismo za komunikaciju, a ne za ratovanje, za priznavanje a ne za uništavanje, poručio je Pupovac.
Uvjeren je, međutim, kako će Hrvatska izdržati iskušenja kroz koja danas prolazi, kao i pokušaje da se ospore najveće vrijednosti koje su u Hrvatskoj učinjene tijekom posljednjih 15 godina u smijeru tolerancije, mira i suživota. Bit ćemo uz Vladu, državu, njezin Ustav i njezine zakone, poručio je Pupovac, zapitavši se ima li veće lojalnosti od one prema zakonu, Ustavu i institucijama koje su se, kako je rekao, teško gradile, a lako se mogu srušiti.
Izrazio je nadu da će se uskoro postaviti pitanje Treba li se obustaviti i proizvodnja mržnje prema Srbima u Hrvatskoj, proizvodnju mržnje prema drugim manjinama, proizvodnju mržnje prema Vladi jer je lijevo liberalna.
Rekao je i kako želi da vrijednosti antifašizma budu temelj odnosa Hrvata i Srba u današnjoj i budućoj Hrvatskoj.
Premijer Zoran Milanović je okupljenima u Lisinskom poručio: Ovo je vaša kuća, kuća svih ljudi koji ovdje žele živjeti i raditi i koji je osjećaju svojom, a mi ćemo učinit sve da tako bude, istaknuvši svoje i opredjeljenje Vlade za poštivanje zakona i manjinskih prava.
Kada je prije dvije godine preuzimao dužnost premijera nije, kaže, znao da će se suočavati s problemima za koje je smatrao da su riješeni, misleći pri tome na dvojezičnost u Vukovaru. Među onima za koje takva pitanja još nisu riješena prepoznaje tri vrste ljudi. Oni koji misle iskreno, koji određene zakonske obveze koje moramo provesti doživljaju osobno i bolno jer su proživjeli grozne stvari. To su moji sugrađani i prijatelji i za njih također treba imati uho, oko i srce, rekao je Milanović.
Postoje, nastavio je, i oni koji kao i u svakom gibanju ne znaju što žele. I postoje i oni iza čijih se radnji ne skrivaju tople ljudske namjere, ocijenio je.
Izaslanik predsjednika Narodne Skupštine Republike Srbije Milorad Linta je kao velik problem u međunacionalnim odnosima ocijenio uhićenja Srba po potjernicama podignutim po famoznim optužnicama. Ocijenio je kako su te potjernice i popisi bili sredstvo za zastrašivanje prognanih Srba da se ne vraćaju.
Episkop dalmatinski Fotije je poručio kako Srbi ne traže ništa više od onog što su im dali hrvatski zakoni, dodavši kako na manje od toga ne pristaju.
Na Skupštini je usvojena i Deklaracija o pravima i položaju Srba u Hrvatskoj u kojoj se, među ostalim, zalažu za borbu za toleranciju, nediskrimunaciju i protive su govoru mržnje, te traže osiguranje nesmetanog povratka izbjeglica i utvrđivanje sudbine nestalih i ubijenih Srba.
Velika Skupština SNV-a okupila je vijećnike iz više od 150 općinskih, gradskih i županijskih vijeća Srba iz cijele Hrvatske, predstavnike hrvatskih vlasti, srpskih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, predstavnike institucija iz Republike Srbije, BiH, Republike Srpske te srpskih organizacija iz zemalja regije.
----------------------------------------------- HRVATSKI POKRET “ŠTIT” BRANKO STOJKOVIĆ ————————————– Adresa: Đurđevačka cesta 159 Bjelovar / 09.11.2013. (Subota) HRVATSKA / CROATIA Kućni telefon: 00 385 433 520 Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90, Žiro-račun: 2340009-1100203086 Privredna banka Zagreb http://crostojkovic1958.blorg.hr
Full of Colors
dobar i koristan post, ja i kuhinja-katastrofa, ali iskreno ni ne daju mi da se približim štednjaku k'o da sam umobolna, ali kad sam sam sve ide ok malo mašte i kreacije, i to je to.
17.05.2006. (11:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
la lara
Super su ove korisne trivijalnosti s desne strane
17.05.2006. (11:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
Jebate, draga, uzbuđena sam ko da sam ja u pitanju. Tvoje ime jutros prvo na cool listi! Cool, bejbi, ha? A i post je za cool listu;-)) I ja dobro kuham, ali baš nisam od kolača, osim par oprobanih...red ovoga, red onoga... istina je, nema kod kolača improviziranja, nije isto ko dodat gljive u kajganu,-))) draže mi je upotrijebiti maštu za toč. ili za Ćeće;-)) Odličan post i opet korisni linkovi!
17.05.2006. (11:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
906090
ja isto volim kuhati osim kad dolazi rodbina. moji hrecegovina a njegovi slavonija. zajedničko, meso. što veći komad. i ne žele začine koji su "čudni". ja inače kolače baš volim mjenjati da mi pašu i gotovo svaki recept iskrivim. pravila sam ove čupavce s naslovnice, chef blog, i super su ispali osim što ih treba peći puno duže. wok mi je isto fora pogotovo za rižu. neznam je napraviti drugačije. imam faze kad mi je glavno meso pa sve nešto s tim, pa me onda primi to povrće što veliš. i tako. a u zadnje vrijeme šta god radim stavim preko sira i zapečem. odmah je bolje. inače su mi super te british emisije kako skuhati ovo kako ono. na bbc prime ima sjajnih. njihove kruške i jabuke tj ready steady cook se ne može usporediti s ovim našim jadničcima. jesi pravila ove meksičke tortilje, nama je to glavna fora zadnjih par godina. pravila sam jednom i to kao side dish za rodbinu pa su pitali kakvi su to džepovi.
17.05.2006. (12:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
studena
Uzitak mi je promijeniti recept tako da ga ni onaj sto ga je napisao vise ne prepozna :))
volim eksperimentirati i to mi dobro ide, nisam neki ljubitelj mesa (otočko dite, riba i blitva :) ) ali zato napravim jela od povrca za koja nikad nitko čuo nije a jestivo je :)
mango sam uspjela složit s teletinom, a još bolje paše uz školjke
ovo ti šaljem moj hrvatski link, ima odlicnih stvari: gastronaut
a ovdi ti je jedan njemacki (njih imam bezbroj) teletina s mangom
kao i uvijek, odličan post :))))
17.05.2006. (13:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tija
stavila sam sve linkove u favorites, nadam se da će mi poslužiti malo, jer ja iskreno ne znam kuhat,u fazi sam "Učenja",a i ne volim kuhat,al potreba je potreba!
17.05.2006. (13:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
selma
prije par godina dobila sam sasvim suludi napad kao da i ja naučim kuhat. hoću i gotovo. i naučim ja.. i to dobro. no međutim, kad su ostali skontali da ja kuham, odjednom su svi prestali raditi isto. kao, hajde ti, ti to radiš najbolje. i znaš šta?? kako sam se brzo naučila tako sam se brzo i odučila. sad ne znam ni jaja ispeć:)) naravno za javnost:))
17.05.2006. (15:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bejrut lejdi
Čitam je to tvoje kulinarsko očitovanje...i pitam se...a zakaj ja nikad nisam osjetila taj tvoj talent na svojim nepcima??? it's not fair... propuštam rađanje jedne nove tebe koju još nisam upoznala...druga pak totalno "mini-me-evil" pomisao: e nećeš, bogami, nećeš mi oduzeti ovu posljednju utvrdu premoći - the kitchen belongs to me!!!!!! Ali ne, ona bi sve...draga: ovo se zove "širenje područja borbe" and I mean it. Btw, sve ih oduševio moj referat o "čovječjoj ribici". Moj "birkenstockice i sportske čarape" Joakim-knjiški moljac-prof sav se razgalio: "vorbildlich"..."vorbildlich"...loveja :-)))
17.05.2006. (19:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Naturaliter
Neke sam već od tih stranica posjetio. Ovo za ginger je da umreš od smijeha, moram priznati da to nisam znao, naime nikad ane kupujem u Konzumu. Inače, s obzriom na to čime se bavip ti i ja bi imali o čemu pričati, he he...
17.05.2006. (21:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
o-edipa
Ja ozbiljno i strasno neimam pojma o kuhanju, al veselo je znati cije cu delicije veselo i bez griznje savjesti jesti kad jednom dokaskate do mojih krajeva, drage moje:* >:)
17.05.2006. (22:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jazzie
Loše kuham, ali je tu dragi ko doma. Što se tiče kolača, nikada ih nisam pekla do nedavno. Našla sam u Elle-u neki šminkerski recept, pa rekoh ako je u tim novinama valjda je onda za kuharske tuke poput mene. Ispalo fantastično tako da sam isti tjedan imala repete!
17.05.2006. (23:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Blueville
obozavam kuhati i expermimentirati s novim jelima... nego kaj kod nas ima za kupiti ginger? u engleskoj sam stalno to rabila za kuhanje. treba mi za chicken Saagwalu. dragi hoce ubiti za indian...
18.05.2006. (02:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
translator wannabe
Ajme, kolko vas je... Ajmo redom:@honorina i la lara yahti, dobro mi došli! @wanda: tvoj avatar ima najbolje dupe koje sam ikad vidjela! A što se tiče cool liste, sigurna sam da ćeš uskoro i svoje ime gledati na početku!@906090: Poznato mi je to s rodbinom iz 'ercegovine i Dalmacije i komadinom mesa, da. A tortilje nisam pravila, daj pošalji recept! @studena: čini mi se da će moj mango dobiti jestiv oblik zahvaljujući tebi!@tija: možda ti je bolje naći muškarca koji kuha i ustrajati u neznanju :) Vidiš što se @Selmi dogodilo! Al zato se žena snašla. @lejdi bejrut: Draga, ništa se ti ne boj, neću ti preuzeti kuharsku palicu. Evo, recimo, kad odemo u Muenchen, ti ćeš kuhati! @Oedipa, dogovorile smo se! @Naturaliter: Vidiš, vidiš. A čime se baviš? @jazzie: Baš ti hvala! Kad i ako ikad krenem s kolačima, recepte ću tražiti u Elleu! @Blueville: Ima, ima, 'u boljima dućanima', a viđala sam ga i na tržnici. U principu gotovo da nema začina koji kod nas nisam vidjela (barem u sušenom ili konzerviranom obliku).
18.05.2006. (07:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
906090
prije sat vremena sam otvorila box za komentirati. enivej.
ja tortilje kupim ili one u vrećici ili u kutiji, svejedno. mislim da se ne isplati maltretirati s brašnom i vodom, zato što ih ne možeš dobiti onako savršeno okrugle. zapravo dinstaš šta god hoćeš od mesa ili povrća, puniš tortilju, smotaš kao palačinku (možeš i podviti karjeve), staviš sira gore i zapečeš. j
a ih najviše volim puniti s piletinom.
sjeckam piletinu ,dosta su ti oko tri plića prsa, onda luk, papriku il dvije, i to sve pržiš. začinim i s vegetom i s chillijem i dodam curry ali to sve prema ukusu. probaj pa ćeš vidjeti. kad se malo poprži dodaj malo tekuće rajčice (može obična a može i ona neka u obliku umaka) onda sve dinstaš oko pola sata. pri kraju dodam konzervu sweetcorna i to ti je to. ne treba biti previše tekuće.
sve tortilje izvadi iz vrećice i stavi na tanjur pa u mikrovalnu na nekih 40 sekundi. onda jednu po jednu, stavljaj na tanjur, nekoliko žlica tog punjenja na sredinu, smotaš i gore sir. onda ih sve ubacuješ u mikrovalnu tek toliko da ti se sir otopi (minuta - dvije). neki vole napraviti još jedan umak od jogurta u koji se stavi soli i bijelog luka. mene mrzi al je fino.
jesam uspjela objasniti?
18.05.2006. (13:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
translator wannabe
@906090: Sve jasno! Isprobam prvom prilikom!
18.05.2006. (18:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
o-edipa
Hehehehe, najebala lejdi bejrut :D, o draga moja a sta je s taktiziranjem, tako se gurat u kuhinju bez razmisljanja i vidi sad! Jesi ti svjesna opce koliko je mala moja kuhinjica i da cemo mi morat ic prosetat u grad da ti ne smetamo dok ti spremis rucak, jelte, hm? :D :***
18.05.2006. (21:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bejrut lejdi
Imaš pravo oedipo, taktiziranju se nikada neću naučiti, pogotovo ne onom u kuhinji (makar godinama dijelila kuhinju s 4 Kineskinje - ajme miomirisa kuhanih svinjskih kosti u 11 ujutro - nekako te prođe i apetit i želja za kuhanjem) however, nećete se vi šetati Münchenom bez mene. Uostalom, volim publiku dok kuham (potogovo ako osjetim vaše zaljubljene poglede na mojih leđima, a jedna mi se čak usudi prići i poljubiti mi ušnu resicu...naravno, ne dok imam kinesku sjekiricu u rukama)
18.05.2006. (23:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
o-edipa
Hahahahihi, al doticnu ces kinesku sjekiricu draga morat donijet sa sobom, ja ti mogu ponudit jedino vilicu, precudan i nefunkcionalan otvarac za konzerve, i 2-3 noza, pomalo tupa, ali ja se bojim nozeva pa su meni ovi sasvim okej :o) (ispod glasa, mrmlja si u bradu: kinesku sjekiricu?!? koga ja to zovem u svoj skromni dom?? :O)
19.05.2006. (00:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
ma zašravo ne bih danas ništa dodala, samo sam se htjela još malo "kurčit" sa mojim lijepim avatarom;-))
19.05.2006. (10:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
ma zapravo ja ne bih danas ništa dodala, samo sam se htjela još malo "kurčit" sa mojim lijepim avatarom;-))
19.05.2006. (10:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fräulein
ah, i? ukidanje? sto li bi?
19.05.2006. (10:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
translator wannabe
@vio: Avatari su precijenjeni! :):)
19.05.2006. (21:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rimvo Diajru
prikazati odredene znakove zenski ukras, koji je napravio Jackson refurbished laptops linux
17.09.2009. (18:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ŠTIT-2000-BJ.
09.11.2013., subota
KOME SRBI ŠALJU TAKVE PORUKE IZ ZAGREBA?!
KAD BI HRVATI U CENTRU BEOGRADA ODRŽALI SJEDNICU VIJEĆA, KAO ŠTO SU TO DANAS UČINILI SRBI U ZAGREBU, NA ČELU S MILORADOM PUPOVCEM - TADA BI IM SRBI (TAMO) REKLI: DA SU HRVATI LUĐACI, KOJI NEMAJU DRUGOG POSLA. SRBI NIKADA NISU IMALI VEĆA PRAVA U HRVATSKOJ NEGO ŠTO IMAJU SADA. JER SRBI DEBELO PERCIPIRAJU U VLASTI U SVIM ŽUPANIJAMA, GRADOVIMA I OPĆINAMA... ČAK IMA SRBA U VLADI REPUBLIKE HRVATSKE. MORAM REĆI DA TAKVI POLITIČKI SKUPOVI NE POSTOJE U NORMALNIM I NAPREDNIM ZEMLJAMA, I TO POGOTOVO S TAKVIM PORUKAMA I SADRŽAJIMA... PITAM: KOJI HRVAT SJEDI U SRBIJI U VLASTI, ILI BOLJE REČENO U SRPSKOM PARLAMENTU, I DA GA VOZE SLUŽBENI ŠOFERI I VOZILA... DA LI U SRBIJI GOVORI HRVAT DA JE MANJINA I ZA TO DOBIVA NOVCE OD DRŽAVE?
Pupovac: Zaustavite mržnju prema Srbima u Hrvatskoj.
U zagrebačkom Lisinskom 1700 vijećnika Srpskog narodnog vijeća održalo je veliku skupštinu. Na njoj su bili i predstavnici parlamenta Srbije, Republike Srpske, udruge Srba iz Hrvatske i drugi. Predsjednik vijeća Milorad Pupovac zatražio je da se, kako je rekao - obustavi proizvodnja mržnje prema Srbima u Hrvatskoj.
To čine ljudi koji misle da mir nije najveća vrijednost, nego da je najveća vrijednost održanje ratnog stanja, oni koji u ćiriličnom pismu prepoznaju ono što ono nije, oni koji ne znaju da je ćirilično pismo i hrvatsko pismo, pismo za komunikaciju, a ne za ratovanje, za priznavanje a ne za uništavanje, poručio je Pupovac.
Uvjeren je, međutim, kako će Hrvatska izdržati iskušenja kroz koja danas prolazi, kao i pokušaje da se ospore najveće vrijednosti koje su u Hrvatskoj učinjene tijekom posljednjih 15 godina u smijeru tolerancije, mira i suživota. Bit ćemo uz Vladu, državu, njezin Ustav i njezine zakone, poručio je Pupovac, zapitavši se ima li veće lojalnosti od one prema zakonu, Ustavu i institucijama koje su se, kako je rekao, teško gradile, a lako se mogu srušiti.
Izrazio je nadu da će se uskoro postaviti pitanje Treba li se obustaviti i proizvodnja mržnje prema Srbima u Hrvatskoj, proizvodnju mržnje prema drugim manjinama, proizvodnju mržnje prema Vladi jer je lijevo liberalna.
Rekao je i kako želi da vrijednosti antifašizma budu temelj odnosa Hrvata i Srba u današnjoj i budućoj Hrvatskoj.
Premijer Zoran Milanović je okupljenima u Lisinskom poručio: Ovo je vaša kuća, kuća svih ljudi koji ovdje žele živjeti i raditi i koji je osjećaju svojom, a mi ćemo učinit sve da tako bude, istaknuvši svoje i opredjeljenje Vlade za poštivanje zakona i manjinskih prava.
Kada je prije dvije godine preuzimao dužnost premijera nije, kaže, znao da će se suočavati s problemima za koje je smatrao da su riješeni, misleći pri tome na dvojezičnost u Vukovaru. Među onima za koje takva pitanja još nisu riješena prepoznaje tri vrste ljudi.
Oni koji misle iskreno, koji određene zakonske obveze koje moramo provesti doživljaju osobno i bolno jer su proživjeli grozne stvari. To su moji sugrađani i prijatelji i za njih također treba imati uho, oko i srce, rekao je Milanović.
Postoje, nastavio je, i oni koji kao i u svakom gibanju ne znaju što žele. I postoje i oni iza čijih se radnji ne skrivaju tople ljudske namjere, ocijenio je.
Izaslanik predsjednika Narodne Skupštine Republike Srbije Milorad Linta je kao velik problem u međunacionalnim odnosima ocijenio uhićenja Srba po potjernicama podignutim po famoznim optužnicama. Ocijenio je kako su te potjernice i popisi bili sredstvo za zastrašivanje prognanih Srba da se ne vraćaju.
Episkop dalmatinski Fotije je poručio kako Srbi ne traže ništa više od onog što su im dali hrvatski zakoni, dodavši kako na manje od toga ne pristaju.
Na Skupštini je usvojena i Deklaracija o pravima i položaju Srba u Hrvatskoj u kojoj se, među ostalim, zalažu za borbu za toleranciju, nediskrimunaciju i protive su govoru mržnje, te traže osiguranje nesmetanog povratka izbjeglica i utvrđivanje sudbine nestalih i ubijenih Srba.
Velika Skupština SNV-a okupila je vijećnike iz više od 150 općinskih, gradskih i županijskih vijeća Srba iz cijele Hrvatske, predstavnike hrvatskih vlasti, srpskih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, predstavnike institucija iz Republike Srbije, BiH, Republike Srpske te srpskih organizacija iz zemalja regije.
-----------------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 09.11.2013. (Subota)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
http://crostojkovic1958.blorg.hr
brankostojkovic152@yahoo.com
URED: Masarykova 8
http://istinazanarod.blog.hr
www.crostojkovic1958.blog.ru
http://hr.netlog. com/stojkovicbranko
Članaka; 1783
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
-------------------------------------
10.11.2013. (00:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...