Komentari

kickboxing333.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • nik

    sve su slike profesionalne, odlične, samo prva na postu odudara, amaterska, i to nažalost moja, i zato priznajem, tko zna-zna

    avatar

    17.05.2006. (16:03)    -   -   -   -  

  • kodeks

    Prvi se put javljam, iako redovito čitam blog. Autor zaslužuje svaku pohvalu. Brza objava informacija, odlične fotke. No, ipak me zasmetalo što nitko, ali baš nitko, nije reagirao na ovogodišnje prvenstvo Hrvatske koje se održalo u Splitu. Ne na organizaciju, koja je bila dobra, već na suđenje. Naime, bilo je uistinu velikih velikih propusta. Od ljudi za zapisničkim stolom koji nisu bilježili bodove, do ogromnih propusta sudaca. Mnogi su se na samom natjecanju žalili na neke odluke, a samo kao ilustracija, sudac koji je sudio na tatamiju gdje su se natjecali mlađi kadeti i kadetkinje za vrijeme prekida u borbama napuštao je tatami. Sutkinja je, na istom tatamiju, gotovo prekinula borbu s rezultatom 7:1(??!!). I cijeli niz nepravilnosti. A o činjenici da se u nekim borbama sudilo prema imenima boraca, a ne prema pokazanoj tehnici i borbi, ne želim ni govoriti. To je boljka koja se vrlo često ponavlja na natjecanjima, primjerice isti sudac neobjektivno sudi na čak dva uzastopna natjecanja: u Benkovcu i sada u Splitu. Čak je u sudačkom odijelu stao iza svoje kćeri koja se natjecala. Mislim da je to nedopustivo. Nadam se da će se to vrlo skoro promijeniti. Jer ovakav način suđenja samo može naškoditi sportu za čiju se promociju svi borimo. I svi smo spremni rogoboriti zbog nedostatka medijske pažnje, senzacionalističkih napisa u medijima, a trebalo bi uvesti reda i u svoje redove i osigurati ono što je čini mi se presudno u svakom sportu: realno i nepristrano suđenje. Jer nemojmo zaboraviti, na tatamije izlaze i djeca, djeca od koje bi mogli mnogo toga naučiti o poštenju, iskrenosti i pravednosti. Možete li zamisliti kako se osjeća dijete koje je očito zakinuto sudačkim odlukama? Nadam se da će svi suci, prije nego slijedeći put obuku odore i počnu suditi, razmisliti malo i o tome.

    avatar

    18.05.2006. (12:47)    -   -   -   -  

  • Lot333

    Pozdrav Kodeks, hvala na komentaru.
    Moram ti ipak reći da je tvoja opservacija, barem se meni tako čini, točna i da je u pogledu suđenja na ovom natjecanju u Splitu očito bilo dosta propusta. Iskreno, u sudačkim krugovima, ali i nekoliko trenera su još uvijek u oštroj raspravi o uočenom, ali i što učiniti da se ovakva situacija ne ponovi. Da svjesni smo slabosti i grešaka pa i nedostataka, ali ne bi se trebalo iza nekih "objektivnih" okolnosti skrivati. Predstoji ekipi iz vrha saveza ozbiljna analiza, ali više manje za analizu, treba konkretna akcija sada, odmah, jer takve se greške ne smiju više ponavljati. Samo kratko - već su se iskristalizirale neke akcije: ocjenjivanje sudaca, zabrana suđenja borcima iz svoga kluba, pojačani nadzor te obuka, obuka, obuka.
    Osobno smatram da je sve stvar neiskustva (manje neznanja) ali nikako nije stvar loše namjere ili krađe. Nije jednostavno na jednom natjecanju skupiti 20 kvalitetnih sudaca i tako iz vikenda u vikend, a i mladi se moraju obučavati i stjecati iskustvo. Da, reći ćeš - jedna greška, pa makar i nenamjerna, može neko dijete otjerati iz kickboxinga, otjerati iz sporta. Mislim da je toga svjesna i ekipa iz vrha saveza i da će u skladu s time brzo, odlučno i kvalitetno postupiti.
    Hvala na prvom javljanju, očekujem još. :-)

    avatar

    19.05.2006. (10:16)    -   -   -   -  

  • nik

    Priča oko nekog lošeg suđenja u Splitu, po meni u opće nema čvrstu podlogu. Suđenje nije bilo niti bolje, niti lošije nego na bilo kojem drugom natjecanju HKBS-a. Nedavno sam prijatelju iz Karlovca rekao da se "pružiti možemo samo onoliko koliko smo dugački" , više neide i nemože. A budući je i kolega kodeks rekao bih iz Karlovca, mislim da bi i on ipak trebao sagledati realnije ovaj problem, po potrebi proučiti pravila, usavršiti svoje znanje, pa će i zaključak vjerujem biti drugačiji.
    Ovako paušalno iznoseći neke podatke o događajima na ovom vrlo čitanom blogu, stvara iskrivljenu sliku o kickboxingu i nekom nepoštenju u suđenju prema članovima njegova kluba.

    Vrlo dobro znam situaciju u savezuali moram istaći da su neke navedene činjenice neistinite: pa tako kaže "primjerice isti sudac neobjektivno sudi na čak dva uzastopna natjecanja: u Benkovcu i sada u Splitu. Čak je u sudačkom odijelu stao iza svoje kćeri koja se natjecala. Mislim da je to nedopustivo." A u stvari ne postoji sudac, trenutno,ali sigurno čija se kćer natječe u kickboxingu.
    Situacija druga: " Sutkinja je, na istom tatamiju, gotovo prekinula borbu s rezultatom 7:1(??!!). I cijeli niz nepravilnosti." A zašto, zato što je natjecatelj koji vodi 7-1 tražio liječničku intervenciju, gotovo 5 min je trajao prekid, rekao je doktoru da nemože nastaviti, doktor je potvrdio sucu da nemože nastaviti, sudac (sutkinja) je objasnila treneru da njegov natjecatelj u tom slučaju gubi borbu, on je zapanjeno rekao - pa vodi u borbi, i natjecatelj je iste sekunde oporavljen nastavio borbu. O čemu se dakle radi, prvo o nepoznavanju pravila, a drugo o brzom oporavku. Uzgred rezultat nije bio 7-1 već je bio jedan razlike, dakle još jedna iskrivljena činjenica.
    Dakle kolega "kodeks" dosta ti toga nije dobro postavljeno. A i razmišljanje da netko ima nešto protiv natjecatelja iz tvog kluba. Zašto misliš da bi netko bio protiv njih, tebe ili bilo koga drugoga? Zamisli se i problem probaj riješiti od sebe.
    Pozdrav tebi i tvojim sugrađanima.

    avatar

    22.05.2006. (07:14)    -   -   -   -  

  • kodeks

    Dragi kolega Nik,
    čini mi se da ste dosta toga napisanog preveli onako kako Vama odgovara. Kao prvo: ima sudaca i dužnosnika HKBS-a čija se djeca natječu! I događa se da im sude ili očevi ili članovi njihovog kluba.No, nemojmo generalizirati stvari. Mislim da prozvani sudac, ako čita blog, jako dobro zna da se radi baš o njemu. Što se tiče prekida borbe pri rezultatu 7:1, ne govorimo o istoj borbi. Prekid, radi traženja liječničke pomoći, je bio u drugoj borbi. Žao mi je što niste pozorno pratili sve što se odvijalo na tatamiju gdje su se natjecali kadeti i kadetkinje. I ne mislim da netko ima išta protiv mene, mojeg kluba ili bilo koga drugoga. I ja ću srdačno pozdraviti Karlovčane, a i svoje sugrađane kad ste to i Vi učinili. Žao mi je što ste moj komentar protumačili kao napad na kickboxing, Savez i Vas osobno. Uopće mi to nije bila namjera. Jedina želja mi je promovirati kickboxing te da sport zauzme mjesto koje zaslužuje, ali kako Vi kažete, "možemo se pružiti onoliko koliko smo dugački". Znači li to da trebamo tolerirati nepravilnosti, pristranost i neznanje?
    A ako pročitate komentar Lota 333, vidjeli bi da to i nije samo moje mišljenje. Drago mi je da se o tome već raspravlja i da se pokušava naći rješenje. Hrabro naprijed i računajte i na moju skromnu pomoć.

    avatar

    22.05.2006. (14:00)    -   -   -   -  

  • nik

    Ha, ha, ha, govorimo li mi uopće o istom sportu, gradu, natjecanju, ....
    A za pomoć hvala. Svaka je pomoć dobrodošla. Neka svako pomogne barem malo, osjetiti će se puno. Ali vrlo je važno i neodmagati. Znate onaj vic o Muji i Hasi i pomaganju. Da ne duljim kraj je- nemoj mi više pomagati, molim te bolan Mujo.

    avatar

    22.05.2006. (14:40)    -   -   -   -  

  • nik

    Za kolegu kodeksa i njegove Karlovčane,

    nekako mi vrag nije dao mira pa sam krenuo provjeravati još neke činjenice, one iskrivljene. Pa tako u svom komentaru kažete " primjerice isti sudac neobjektivno sudi na čak dva uzastopna natjecanja: u Benkovcu i sada u Splitu."
    A kada ono sudac kojega Vi napadate, odnosno tvrdite da vrši nepravilnosti, da je pristran i da nezna, ustvari u Benkovcu uopće nije ni sudio. Eto dokle ide mašta u onome- netko ima nešto protiv natjecatelja iz mog kluba. Toliko da se počinju pričinjavati suci. Ili da ponovim da li mi uopće o istom sportu, gradu, natjecanju, ....

    avatar

    22.05.2006. (16:26)    -   -   -   -  

  • kodeks

    Žao mi je što se ovaj, inače odličan blog, pretvorio u naša međusobna prepucavanja kolega Nik. Vjerujte, mi govorimo o istom sportu, istom natjecanju i istom gradu. Ali očito s vrlo različitih pozicija, moje kao gledatelja koji je cijeli dan sjedio na tribini i gledao što se događa i Vaše... Isto tako teorija o sucu Vam baš i ne hoda. Vi očito na umu imate nekog od sudaca na čiji ste rad čuli pritužbe, ali vjerujte mi ne govorimo o istoj osobi. Osoba o kojoj pišem sudila je na oba natjecanja. Osoba o kojoj Vi pišete, očito nije. Nije mi namjera ocrniti ni suce, ni kickboxing, dapače, izuzetno mi je stalo da se taj sport i promovira i popularizira, jer smatram da je jako dobar za samopouzdanje djece koja se natječu. Moja mašta, na žalost, nije tako bujna da mi se stvari priviđaju, dapače moglo bi se reći upravo suprotno. Nije mi trebalo ni dodatno provjeravanje činjenica, moja nazočnost na oba, a i puno više natjecanja, i pomno praćenje svega što se događa u dvorani, bila mi je dovoljna da napišem prvi post. I uistinu ne shvaćam zašto ste moje mišljenje, koje očito nije usamljeno, protumačili kao napad na Vas. A što se pomoći tiče, vjerujte mi više odmažu oni o kojima pišemo. A ako je progovaranje o nepravilnostima odmaganje, onda ja uistinu odmažem. Znači li to da odmažu i svi oni koji misle slično kao i ja? I toliko puta prozvani Karlovčani? Koristim priliku da ih pozdravim, ali i sve one koji su se u razgovoru samnom žalili na suđenje u Splitu. Koristim priliku da pozdravim i veliku većinu sudaca koji svoj posao rade uistinu profesionalno i pošteno. S molbom da mladima, koji tek počinju suditi, prenesu svoje znanje i upozore ih da suditi moraju časno, nepristrano i pošteno.

    avatar

    23.05.2006. (14:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...