Komentari

astrainfor2.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Leptiric

    Izgubljenost.... i pronalaženje sebe...
    Nije to jednostavan proces, ali kada kreneš otvara se jedan potpuno novi svijet...
    Vrlo lijepo je to opisao Robin Sharma u knizi Svetac, surfer i direktorica.
    Evo jedan citat:
    "Pitam se zašto mi je bilo potrebno tako mnogo vremena da stignem do točke u kojoj ću biti spreman doživjeti ljubav prema samom životu. Iskreno rečeno, Moe, žao mi je što mi je bilo potrebno toliko mnogo godina", rekao sam i spustio pogled osjetivši kako me ispunjava žaljenje.
    "Prestani se izjedati, Jack. Kao što sam ti rekao: stigao si upravo onamo gdje si trebao biti. Prestani propitivati svoj put i uživaj u odredištu na koje si stigao. Dogodilo ti se sve ono što ti se trebalo dogoditi. Ključ je prihvaćanje. Ovo je osobito razdoblje tvojega života - uživaj u njemu. Vraćaš se svojem izvornom životu - onome koji tu je namijenjen prije no što ti je ostalo stalo na put.
    Vrijeme je da se ponovo počneš zabavljati. Dok sam bio mali, majka i otac su mi običavali govoriti da mi oči blistaju. Govorili su mi da doista imam iskre u očima. Sada mi je jasno što su mi govorili: dok se dijete igra, oči mu blistaju!
    Želim da vratiš iskru u svoje oči. Tako će se tvoje srce otvoriti malo više i početi šaptati istinu.
    Savjetujem ti da češće činiš ono što te najviše čini sretnim. Slijedi svoju sreću i počni češće činiti ono od čega ti je u prošlosti srce pjevalo. Kako starimo, zaboravljamo ono od čega nam je srce nekoć brže kucalo."
    "Više se i ne sjećam prema čemu sam osjećao strast", priznao sam sa žaljenjem.
    "To nije problem. Tvoje će te strasti pronaći kada kreneš u potragu za njima", uvjerio me Moe. "Postavljaj si pitanja jer će sâm čin kreativnog preispitivanja samoga sebe izmamiti mnogo odgovora za kojima tragaš. Pitaj se primjerice: 'Koja je aktivnost u meni budila zadovoljstvo samim sobom?' ili 'Kako bih provodio vrijeme da ne moram raditi?' Savjetujem ti i da počneš mnogo više slušati."
    "Što?"
    "Unutarnji glas, Jack. Obrati više pozornosti na tihe i blage poticaje koji dopiru iz tvojih dubina. Oni ti se obraćaju i vape za tvojom pozornošću. U djetinjstvu si ih čuo - počni ih osluškivati i kao odrasla osoba.
    Tvoj namjera da više počneš slušati svoje srce veliki je korak prema njegovu otvaranju i iskorištavanju darova koje će ti pružiti. Namjere su poput velikih valova koji preplavljuju cijeli univerzum i neizbježno se vraćaju donoseći divne darove. Samo nastavi slušati i promatrati.
    Upamti da nam se srca obraćaju u trenucima tišine. Pronađi vremena za promišljanje i promatranje. I vjeruj da će doći vrijeme kada će se u tvojem životu dogoditi promjene kojima težiš.
    Baš kao što je prije mnogo godina rekao sufistički pjesnik Rumi: 'Nastavi kucati pa će radost na posljetku otvoriti prozor i pogledati tko je' :-)
    Unutarnji poticaji vodit će te u određenim smjerovima - to su glasovi tvojeg srca koji te vode prema tvojoj sudbini. Budi dovoljno hrabar da bi živio u neizvjesnosti svojega života i lijepo ćeš napredovati na svojem putu.
    Život me je poučio da je neizvjesnost jedimo na što doista možeš računati. Kada se prepustiš neizvjesnosti, čarolija tvojeg života oživljuje. Svi bismo više vremena trebali provoditi u čaroliji koja bi trebala prožimati naše živote. T. H. Huxley je to lijepo rekao: 'Prihvati stvarnost poput malog djeteta i budi spreman odbaciti sve predrasude. Smjerno slijedi put kojim te priroda vodi, u koji te god ponor odvela, jer u suprotnom nećeš naučiti ništa.'"

    Pusa i drži se... :-)

    avatar

    15.05.2006. (12:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...