Komentari

freshprince.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Syrenica

    ..ljubim glavu pametnu..

    avatar

    14.05.2006. (13:21)    -   -   -   -  

  • Sultanija's world

    Just to say I'm here...

    avatar

    14.05.2006. (23:17)    -   -   -   -  

  • serafina

    Zaista pohvalno što ideš na misu. A što se crikve i svećenika tiće, jednom mi je moja dobra vila rekla "Ne sudi firmu po zaposlenicima, prevelika je to firma da bi se svi zaposlenici mogli kontrolirati." Nadam se da si shvatio.

    avatar

    15.05.2006. (01:08)    -   -   -   -  

  • Malen ispod zvijezda :-)

    Ma prekrasno, pravi post za buđenje. Super si to srocio. SLAZEM SE S TOBOM U SVEMU. :::---))) Legenda

    avatar

    15.05.2006. (07:26)    -   -   -   -  

  • Fresh Prince

    @sirenica - glavu pametnu, a kad bi išli preciznije to bi onda vjerojatno bio obraz pametni :)))
    @serafina - shvatio sam naravno, i lijepo ti je to dobra vila rekla
    @maleni - drago mi je da se slazes i to u SVEMU :)) Pozdraw!

    avatar

    15.05.2006. (10:09)    -   -   -   -  

  • nova vizija

    Evo, ovo je baš prikladan post za ostavit komentar:)! Moram ti reći da ovi "popularniji izgovori" kako ih ti nazivaš, zapravo uopće nisu izgovori! To je gola istina. Ljudima se već gadi gledati tu prijetvornost i lažni moral kojeg propovjedaju svećenici u crkvama. I iste stvari se ponavljaju već stotinama godina. Zašto misliš da bi oni morali ići na misu? Što će dobiti od tog odlaska? Ljudi osjećaju da tamo nema ništa za njih, i zato ne odlaze. Spomenuo si da nema veze ako se svećenici ne pridržavaju onoga o čemu propovijedaju. Ali, koja je onda njihova svrha? Koja je onda uopće svrha same Katoličke Crkve (osim zgrtanja love i udjela u vlasti)? Pa ti su svećenici zapravo postali neka vrsta crkvenih činovnika i birokrata. Isus bi takve u svoje vrijeme nazvao FARIZEJIMA (a ako malo bolje promotriš situaciju, shvatit ćeš da nema velike razlike). Čovjek može ostvariti odnos s Bogom/Božanstvom/Višim Ja (kako god hoćeš) na mnogo neposredniji način. Boravak u prirodi je jedan od njih, promatranje ljepote oko sebe, slušanje muzike, pjevanje, plesanje...već i samo po sebi zvuči mnogo bolje od boravka u nekoj hladnoj i beživotnoj crkvi gdje odzvanjaju prazne i automatski izgovorene riječi bez značenja koje malo tko razumije, ako ih uopće netko i sluša, svi samo automatski ponavljaju unaprijed utvrđene obredne rečenice...pozdrav!

    avatar

    15.05.2006. (13:45)    -   -   -   -  

  • Fresh Prince

    @novavizija - da, rekao sam da nas ne treba zamarati moral svećenika, jer bitno je ono što on govori, a ne ono što čini i kakav je (iako sam rekao da bi bilo dobro i da se drže onoga što govore). Svećenici su ti kao putokazi, tu su da nam kazuju put, Da te pitam, kad ti nekamo ideš, slijediš putokaze, zar ne? I na putu imaš i lijepih sjajnih znakova kojima se možeš diviti, a imaš i one ofucane, s rupama, savijene, grozota jedna. Ali zajedničko im je to što te i jedni i drugi upućuju na pravi put. Pa slijedeći put kad budes nekamo išao, nemoj skrenuti tamo gdje pokazuje oronuli znak, samo zato što je oronuo ti ga nemoj poslušati! Ja isto često mislim da se sve u misi samo ponavlja iz nedjelje u nedjelju, ali nije istina, evo baš sam ove nedjelje sam sebe uhvatio kako primam dobre pouke iz nje, nije to nikakvo posebno otkrivenje, ali ipak čovjeka s vremena na vrijeme treba podsjetiti na neke stvari. Kažeš da čovjek može ostvariti puno neposredniji, tj. direktniji odnos s Bogom - istina. Ali sva istraživanja pokazuju da je kod katolika najmanje samoubojstava i najmanje posjeta psihijatrima upravo zbog te neke povezanosti. Naravno da ne može svećenik i crkva zamijeniti psihijatra u svim slučajevima, ali u nekim može poslužiti kao zamjena, a u mnogim kao jaaaako dobra preventiva!. Hvala na iznošenju mišljenja!

    avatar

    15.05.2006. (17:50)    -   -   -   -  

  • ~*iRiS°°

    a jebote i svecenici kisss posjeti me ostali blog ti je very good!!!

    avatar

    15.05.2006. (18:58)    -   -   -   -  

  • ljubičasto nane

    Ja se u potpunosti slažem s tobom. Jedino, politici nikako nema mista u crkvi. Ali ja to ne ferman ni dva posto. Ja idem u crkvu, jer mi se ide. Baš je jedan svećenik rekao na jednoj propovijedi kako je vjernik u toj poziciji da ne može prigovoriti svećeniku i to je istina, ali ako je tebi bitan osobni odnos s Bogom onda se na sve te stvari od svećenika, propovijedi, politike, njihovog načina života jednostavno nećeš obazirati, jer ti neće biti važno.Bit će ti važno ono što ti osjećaš. A i sa onim sa psihijatrima se slažem. Baš sam danas gledala jedan film o maloj crnkinji koja je prva krenula u bjelačku školu. I proživljavala je svašta. Njen psihijatar je zaključio da ju je upravo vjera koju joj je mama davala spasila mogućih psihičkih poremećaja. Priča je istinita. Sorry na dugom komentaru. :-)))))))))

    avatar

    15.05.2006. (22:29)    -   -   -   -  

  • Grimizne misli

    Pohvalno,nema šta.Svaka čast.Ja ne vjerujem u institucije.Ali svatko crpi snagu iz nečeg drugog.Pusa

    avatar

    16.05.2006. (00:39)    -   -   -   -  

  • Što je Istina?

    Misa. "Dužnost" je svakog kršćanina, katolika, nedjeljom ići na misu. jedna od zapovijedi kaže da se spomenemo svetkovati dan Gospodnji.Zna se ponekad, istina vrlo rijetko, ali ima slučajeva da ne odem nedjeljom na misu. No tada osjećam da mi nešto manjka. Misa mi na neki način služi za punjenje "duhovnih baterija". Bez mise se osjećam prazno. Mislim da nema izgovora za nesudjelovanje. Jer ako netko u crkvu i mna misu ide radi svećenika, onda ima pogrešan stav. ako ne ide zbog toga što smatra da svečenik nešto krivo naučava, neka to smatra pogreškom toga svećenika (iako možda griješi onaj tko ne želi ici na misu). A budući da svi griješimo, ne znači da zbog tih grešaka moramo prestati zajedno se družiti (ili u slučaju sv. mise slaviti zajedničku Euharistiju). MOŽDA je istina da svećenici ne žive ono što propovijedaju, ali to se ne odnosi na sve (oko broja se vjerojatno ne možemo dogovoriti), ali da li mi, ako znamo da oni griješe, radimo stvari na ispravana način?. Mislim da ne. Vjerojatno je glavni razlog nečijeg ne odlaska na misu uglavnom to što se njmu (ili njj) ne ide na misu, pa je svaki "dobar" razlog dovoljan da se opravada. Dakle, podržavam tvoj stav, i nadam se da će i neki iz tvoga užeg gore spomenutog društva koji imaju "problema" s misom naći vremena za Boga, barem taj jedan sat tjedno (ako već imaju za razne druge zabave...), ali naravno ovo vrijedi i za sve one koji također izbjegavaju misu.
    da ne bih dužio s komentarom, postavih kratki post u vezi s misom, u biti napisah što je sv. Misa, kao nastavak na tvoj post.

    avatar

    16.05.2006. (22:37)    -   -   -   -  

  • Malen ispod zvijezda :-)

    @Fresh, jedan dio tvog komentara ide u ispis i postavljam ga da ga vide svi (ti znas tko) Legenda si
    :::---)))

    avatar

    17.05.2006. (10:32)    -   -   -   -  

  • Fresh Prince

    @mei - istina, svatko crpi snagu iz nečeg drugog, ali bih te malo ispravio, ne vjerujem ja u instituciju, nego u ono što ona predstavlja, a baš me briga za instituciju, ja samo koristim mogućnosti koje mi ona pruža
    @sonoveritas - hvala na iscrpnom komentaru i još iscrpnijem postu kod tebe :)
    @maleni - pa koliko ti to imaš tonera u printeru pazi da ne nestane :) Pozdraw svima

    avatar

    17.05.2006. (11:31)    -   -   -   -  

  • Malen ispod zvijezda :-)

    @Fresh, nista ti ne brini za toner, ja ga ne placam, dobivam ga, a i jos tri komada su u ladici

    avatar

    17.05.2006. (13:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...