Komentari

1971.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • Tara

    Fascinira me koliko se otvaraš ovdje. I koliko slično razmišljamo. Glad možeš samo ti utažiti voleći sebe. Nekad voljeti ili pokazati to prelazi mogućnosti pojedinih osoba (pa bili oni i roditelji), ne vrijedi zbog toga sebe kažnjavati. Osjećam te kao osobu koja može puno dati, nadam se i primiti, tako da se ti i tvoja rijetka biljka jednog dana možete hraniti ljubavlju (pada mi na pamet «Here comes the sun» od Nine Simone).

    avatar

    13.05.2006. (03:10)    -   -   -   -  

  • SadisticoShy

    jebes oca koji vrednuje djete po sposobnosti za nogomet ili išta, takvi koji se srame svoje djece zbog pogleda okoline nisu djecu ni zaslužili.

    avatar

    13.05.2006. (03:34)    -   -   -   -  

  • springnights

    Glad i kako ju utažiti. Dijete je nemoćno razumjeti zašto ono ne prima onoliko ljubavi od roditelja koliko mu je potrebno, a nije niti svima potrebna ista količina ( sam si spomenuo pojam osjetljivog djeteta), što ne mora značiti da ti roditelji ne vole svoju djecu. Vjerovatno ne znaju pokazati/iskazati svoju ljubav, za što opet dijete nije krivo. No, dijete, osjetljivo ili ne, izraste u odraslu osobu, koja sama može birati i odlučiti, koliko god to teško bilo. Tara je top vrlo lijepo rekla. Najbitniju stvar - treba voljeti samog sebe. Ne može se, tj. može, ali pitanje je s koliko uspjeha, tražiti nekoga da nas voli onoliko koliko nam je potrebno. I može li taj netko nadoknaditi sve ono što nam je nedostajalo u djetinjstvu. Jer, čini mi se, ovdje se o tome radi. Ljubav je kad me netko voli onoliko koliko ja trebam ( a trebam puno, toga sam svjestan), a čak i tada vjerovatno nešto nije u redu jer nisam na to navikao. Probaj postaviti stvari obratno - nemoj samo tražiti, jer to i činiš, a sada i otvoreno, opravdavajući se nedostatkom ljubavi. Ljubav je i davanje. I što više daš, više i dobiješ.

    avatar

    13.05.2006. (08:45)    -   -   -   -  

  • rock_on_alexx

    nevjrovatno,svaka čast!

    avatar

    13.05.2006. (09:45)    -   -   -   -  

  • Woolf - male divlje ženske priče

    "Jednog dana jako povrijedi oca i tada shvati da ga ovaj voli. Jer otac pokaže emocije i suze. Povrijedi i majku i shvaća da ga ona ne voli. Majka ostaje hladna. Majka nikad ne pokazuje emocije. Ni suze." - pazi na ovaj uzorak; nije pouzdan a samo ga ti možeš promjeniti. Naime, dobro si primjetio da u djetinjstvu kupimo uzorke ponašanja prema drugom spolu, tebi je ovaj uzorak snažno utisnut čim ga ovdje spominješ. Nekad ne možemo ( dok ne osvjestimo) protiv onog što nas iz podsvijesti gura u uvijek ista ponašanja. Najvjerojatnije ga još ponavljaš - moraš povrijediti ili biti povrijeđen, kao da su ti bol i suze jaka vrst testera za to da li te "netko voli". Riješi se ovog obrasca, ne valja. Prevaziđi ga:)

    avatar

    13.05.2006. (10:08)    -   -   -   -  

  • ljudevitanja

    Ti nisi dobio nešto na što si imao apsolutno pravo. Sada imaš osjećaj da ti se to duguje. U tome je tvoja iluzija. Nitko ti ništa ne duguje! Moraš dati, da bi dobio. Pokušaj davati bez ikakvih očekivanja. Tvoja glad je kao vatra, što je više hraniš, veća je. Ne potpiruj je. Ne traži nekoga da te voli, već nekoga koga ćeš ti voljeti.

    avatar

    13.05.2006. (10:51)    -   -   -   -  

  • Misli

    U nekim aspektima se mogu poistovjetiti, ali ne može se očekivati ništa bez davanja. Ali jebiga ti si bar imao motor.

    avatar

    13.05.2006. (11:05)    -   -   -   -  

  • illusionist

    za auto i kućnog ljubimca treba ti dozvola, a svaka budala može imati djecu. samo pitanje je tko bi davao te dozvole i tko bi određivao uvjete? što bi rekla crkva? a šta se tiče gladi....nju je nemoguće utažiti, bar koliko ja mislim, jer da bi se utažila glad kakvu si ti opisao treba se vratiti u prošlost i dobiti ono što se nije dobilo. nažalost, to je nemoguće.

    avatar

    13.05.2006. (11:32)    -   -   -   -  

  • Bustrofedon

    Ovaj mi je post prekrasan! I tužan, jako...

    avatar

    13.05.2006. (12:19)    -   -   -   -  

  • tinilica

    "Sjebani roditelji svijetu predaju sjebanu djecu."... koliko truda je potrebno, da se čovjek odmakne od toga???

    avatar

    13.05.2006. (12:41)    -   -   -   -  

  • springnights

    I slažem se s time da sjebani roditelji svijetu predaju sjebanu djecu, ali često, vrlo često, jer to ipak nije tako rijetka pojava kako se to nekome čini, dakle, vrlo često, ta djeca u životu jako paze da ne ponove greške svojih roditelja na svojoj djeci. Ako su načistu sa samima sobom, jasno.

    avatar

    13.05.2006. (13:41)    -   -   -   -  

  • *Lonely Maura*

    :( kako ne pokazivanje osjećaja može uništit nekome život.....i onda ga pitaju što mu je..pa oduvijek ima sve što poželi...a on propalica..a ne kontaju da mu je trebalo sve ovo vrijeme samo kapljica ljubavi..

    avatar

    13.05.2006. (14:16)    -   -   -   -  

  • sesrušina

    Razumin te skroz. Mene cilo djetinjstvo nisu naglas pohvalili da se ne bi -pokvarila!? Meni je pomoglo to da danas odgajam svoju dicu kako mene nisu, hvaleći ih i poštujući.

    avatar

    13.05.2006. (15:35)    -   -   -   -  

  • marioneta okolnosti

    da razumijem, i da sto sestrusina kaze, iz toga nauci i daj drugima ono sto ti nisi dobivao, ni ja nikad nisam dobivala pohvale, bez obzira sto mi je mama najdivnija.. otac je taj koji drzi glavnu rijec, terorist jednom rijecju, nema pohvala nikad a kad je kao problem na vidiku ee onda je sranje.. sad se mogu bazirat na pricu o mami, koja je na tabletama za smirenje, jer to normalan covjek ne moze podnijet, ja sam se pokusavala izborit za nju protiv oca, ali ne, cinim samo gore, nemoze nitko sa tebe rijesit taj problem... i bilo me strah da cu ja na kraju biti kao moj otac, ali necu, izborit cu se za sebe, upalit ce mi se alarm ako dode do toga, ucim...
    a ne razumijem te sada-s nekim curama ostajes dulje jer te one vole-pa jel to ono sto zelis?
    da ti se nisu svidile nebi poceo s njima ,a kad te one zavole ti se ohladis, sto je problem?
    zasto trazis gladne cure, zar ne razumijes da su i one kao gladne i da traze isto sto i ti i da ti nece pruziti ono sto ocekujes, sto trebas..
    ne mislim da je alkohol dobar izbor, sve te sutra opet ceka to znas, nego ustani, kreni, bori se, trazi i naci ces , ne odustaj...
    i upravo zato sto si ti imao tezak zivot, nemoj to nikad, nikad nikad priustiti nekome drugome(curi), a pogotovo ne svojoj djeci.. i sigurna sam da neces.. drz se

    avatar

    13.05.2006. (16:35)    -   -   -   -  

  • Ljubav ne zna za granice i nema te prepreke koja me može zaustaviti da dam ljubav onom koga volim. A pogotovo djetetu. ljubav je razumijevanje jer ako nekog voliš, nastojiš ga razumjeti. A ako te netko ne prihvaća takvog kakav jesi, tu nema ljubavi. Ne razumijem takve roditelje, gade mi se :-(

    avatar

    13.05.2006. (17:09)    -   -   -   -  

  • weekendlover

    Ne nužno... a najveća je greška naći nekoga jednako gladnog...ne misliš li da je bolji naći situ, pa da ti ona dade malo od svojih usta, više no što ti je itko ikad...

    avatar

    13.05.2006. (21:43)    -   -   -   -  

  • zajebanamala

    a jebiga, ima svega na svijetu. tako je bilo, tako će i biti.. odgoj je stvar vlastitog djetinjstva. bar ja tako mislim... neznam, ja bi se svojoj djeci trudila sve pružiti, a čak i da bude gay nikad ga se nebi sramila, pa moje je..

    avatar

    14.05.2006. (00:07)    -   -   -   -  

  • zajebanamala

    ako ima smisla šta sam napisala...

    avatar

    14.05.2006. (00:07)    -   -   -   -  

  • Parah dox

    Imam oba sjebana roditelja, tri mlađa brata... i kada se nas četvero djece nađemo skupa, čudom se čudimo što nemamo tikove, što nismo lopovi, drogaši i vucibatine. Nemam pojma kako smo se izvukli iz svega, ali jesmo. Relativno. Ja sam pokupila najviše masla, jebiga najstarija sam, ali svoje roditelje sam pokopala iako su živi. Rekla bih, previše živi.

    avatar

    14.05.2006. (00:37)    -   -   -   -  

  • Parah dox

    Ali glad ostaje. Ima nas.

    avatar

    14.05.2006. (00:39)    -   -   -   -  

  • 1971

    @parah... Evo, ja ću sad papat tople sendviče, de se teleportiraj... :))) Šalu na stranu... Slični se razumiju... Tko je gladan treba istog takvog. I uglavnom ima dosta za dati da zadovolji njegovu glad. Jednostavno... Takvi se razumiju. Koliko želim dobiti toliko mogu i pružiti. Možda su oni hladniji i površniji zapravo emocionalno potpune osobe. Ako ja nisam, meni takvi ne odgovaraju.

    avatar

    14.05.2006. (01:48)    -   -   -   -  

  • Here To Stay

    a baš, škola za roditelje, kao da smo svi isti pa za sve vrijede ista pravila. ma eto lakog načina da se izvuku dobre pare od nesretnika koji se još ne snalaze dobro u ulozi roditelja. a glavni protagonist, zašto on nebi nastavio učiti i kasnije kad svi oni dječarci koji su znali igrat nogać odrastu i postanu prosječni ovaj postane uspješan poslovni čovijek te si plastikom korigira nos itd itd. ja znam da sam ja ikad sjeo i učio sigurno nebih samo tako odustao

    avatar

    14.05.2006. (02:14)    -   -   -   -  

  • Athena Air

    Toliko je gladnih da mi se ponekad čini da one druge i ne susrećem. Prekrasan post, drago mi je pročitati nešto ovako iskreno. Pogotovo kad pukne spoznaja da gladni ni ne znaju koliko su gladni. I da, da je izvedivo, većini ljudi bih zabranila da imaju djecu, baš radi nesposobnosti da im pruže mogućnost postajanja zdravim i normalnim ljudima. Ja sam pobjegla od svoje okoline jer me grizlo, u moja četiri zida me nitko ne dira i tek tu je dobro.

    avatar

    14.05.2006. (11:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...