Komentari

faraonn.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • mirisdunje

    Svi mi imamo neke mjesece i godisnja doba koja ne volimo, jer nas podsjecaju na neuspijehe, tuge, bol. Ali ih ne mozemo preskociti, nego se jacamo, suocavajuci se s njima. I sjecanja imamo, ali nije dobro kad nas hrane i podgrijavaju, od sjecanja se ne zivi. Proslosti kad jednom zatvorimo vrata, pa makar i lijepe trenutke imala, ne smijemo dozvoliti pristup u sadasnjost, a pogotovo u razmisljanja o buducnosti. Iako i sama znam da je "sjecanje jedini raj iz kojeg nikad ne mozemo biti prognani", da nam sjecanja nitko ne moze ukrasti i oduzeti, ucim se da ih svrstavam u proslost koja se nikad nece i ne moze vratiti. A i ne bi bilo dobro da se vrati, jer bi mozda dozivjeli razocaranje kad bi shvatili da se i ta ljepota iz sjecanja ruznije prikazuje u stvarnosti.

    "Sjecanje!
    Jedina dasko razbijene nam ladje
    koju su val i vjetra udaranje
    Bacili da se na obali nadje....."

    (Sandor Petofi)

    Lijep i suncan ti dan zelim i neka ti se sva lijepa sjecanja u buketu pretoce u stvarnost i
    daju neku novu notu tvom zivotu.

    avatar

    10.05.2006. (07:04)    -   -   -   -  

  • SLIJEDI TRAG ANĐELA

    ponekad mislim kako ljudi previše vremena provode razmišljajući o prošlosti i izgubljenim sjećanjima i osobama, a upravo tada gube sadašnjost i zanemaruju sadašnje događaje i osobe.. lijepo se prisjetiti prošlosti, ali zar nije ljepše planirati još sretniju budučnost.. pogotovo ako u toj budučnosti imamo osobu koja je zaslužila svu našu pažnju i to da živimo u sadašnjosti.. s njom i radi nje.. veliki pozdraw! :o)

    avatar

    10.05.2006. (08:20)    -   -   -   -  

  • još sanjam

    kada smo sami, izviru sjećanja i plave nas sjetom....i tugom kad shvatiš da je to prošlo i nema više........ i tada bukne čežnja za toplim rukama i mekim usnama i sjaju u očima i ponekom riječi od koje ti srce ubrzano kuca....ali, da to dočekamo, moramo izaći iz prošlosti : )))*

    avatar

    10.05.2006. (09:24)    -   -   -   -  

  • deda

    prijatelju dragi ,ako ti nešto znači svi mi imamo nešto čega se ne volimo sjećati ,pa ni nekog godišnjeg doba,dana ili mjeseca.......................pozdrav i samo naprijed

    avatar

    10.05.2006. (09:39)    -   -   -   -  

  • Lady Di

    svatko ima neke svoje ''novembre'', dragi faraonne....

    avatar

    10.05.2006. (10:05)    -   -   -   -  

  • OKRENI SE SEBI

    Radost i tužni trenuci su jednako život. Na svakom nebu ima oblaka. Život je bujna pustolovina s Bogom i ljudima u svijetu svjetla i tame. Ako čovjek ne pati, onda ni ne živi. Patnja je ta koja mi daje osjećaj da postojim. Najljepše su stvari u životu badava darovane, ali mi ne uživamo u njima. I radost i bol samo te produbljuju. Proces i stalnost - to si ti. Nije važno što od života očekujemo nego je važno što od nas očekuje život. Važno je da se ne okrećeš natrag, nego da uvijek gledaš naprijed i kažeš: "sad ću ovako". Prošlost ti ne može donijeti ništa, ali budućnost je tvoja, pred tobom stoji.... otvori oči ... Duhovna sloboda koju ti nitko ne može oduzeti, daje ti mogućnost da svoj život smisleno formiraš!

    avatar

    10.05.2006. (10:22)    -   -   -   -  

  • milo_dijete

    lijepa pjesmica...želim ti ugodan dan...uživaj

    avatar

    10.05.2006. (13:21)    -   -   -   -  

  • Crna Legija U

    Pa nećemo valjda dopustit da nas Mađari iz 1954. dobiju?! Ujedinimo snage i zajedno ih pobjedimo. I tvoj glas mnogo znači! Forza vatreni!

    avatar

    10.05.2006. (14:11)    -   -   -   -  

  • SLIJEDI TRAG ANĐELA

    ne čekam ja da se prošlo vrati.. nadam se da se budućnost može promijeniti.. da neće biti onakva kakva sada izgeda da hoće.. samo to..

    avatar

    10.05.2006. (14:24)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    Sreca je sto Madjari su daleko ispod 1954. nemaju Puskasa i ostale ljudozdere . Naprijed je uvijek geslo nase ! Pozdrav .

    avatar

    10.05.2006. (15:24)    -   -   -   -  

  • SVIJET OKO NAS

    dragi faraone ah ta sijecanja, bilo ih je lijepih a i onih kojih se covjek bas i ne voli sjetiti!Lujep i ugodan dan ti zeli!

    avatar

    10.05.2006. (16:04)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Jos i danas se sjecam jedne davne ljubavi,sjecanja naviru,olila bi jednog dana ponovo sresti
    duhove proslosti,staviti tocku na neke uspomene...

    avatar

    10.05.2006. (16:13)    -   -   -   -  

  • Lucy

    SUPER, VOLIŠ EAGLESE. zgodna pjesma. pozzzz

    avatar

    10.05.2006. (17:27)    -   -   -   -  

  • Lucy

    fora blog. pozzzzzzzz

    avatar

    10.05.2006. (17:28)    -   -   -   -  

  • kap

    Eto i mene si ovom tužnom pismom sjetio na studentske dane. Ali moji su bili tako davno, da pamtim samo sretne dane, tihe patnje ... tada sam mislila da ih nikad neću preboljeti ... na sreću sam se prevarila. Lipi pozdravi pjesniče ...pamti samo sretne dane ( kako to lipo Gabi pjeva )

    avatar

    10.05.2006. (18:08)    -   -   -   -  

  • faraonn (1998.)

    Nema mi Desiree, nema ni Djudjice, - a nece biti ni mene, gomila mi se neka Tisina !

    avatar

    10.05.2006. (18:30)    -   -   -   -  

  • morgen

    S najljepsim imenom koje ikad itko u zivotu mogao da dobije, krstio si me Faraonne i tvoja Morgenstern ce da te prati na svim tvojim zivotnim putevima i pokusati bar na ovaj nacin da se udostoji tom imenu. Ne smijes ni da pomislis da si falsch-Farao, jer to sto ti pruzas moze samo netko tko boravi u visinama, a tamo su mnogi rijetki gosti. Ne samo tvoje stihove nego i komentare mozemo da svrstamo u zbirku najljepsih pjesama ovoga vijeka.
    Svima ne mozemo da pruzimo sve ali ako nam ovako uljepsavas nase bitovanje, moras bit nagradjen ne samo s ovozemaljskim poklonima. Pozdravlja te i grli tvoja Morgenstern.

    avatar

    10.05.2006. (18:45)    -   -   -   -  

  • safiris

    ostavljam topli zagrljaj sa poljupcem.-*)

    avatar

    10.05.2006. (19:57)    -   -   -   -  

  • Lucy

    da, faraone, slušaš predobu glazbu, nema veze zbog krovog pisanja, važno je da se zna tko su....

    avatar

    10.05.2006. (20:18)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    Laku noc, lijepo spavaj i jos ljepse sanjaj.

    avatar

    10.05.2006. (21:06)    -   -   -   -  

  • desiree8

    Uvijek sam tu negdje, u nekom tihom trenutku pijem nektare što ih tvoje misli tako predano prikupljaju i žeđanje ublažuju...I sama pokrivena gomilama koje i tebe sustižu, pogledavam plamen svijeće pred sobom, pratim ga kako izvija se prema nebu, a sve bliže je ničemu, u samome sebi umire...Kuda nestaju snage, treba li se plašiti nade, kad smo zaboravili sanjati i željeti...? Jesu li tišine naši jedini izlazi ili se bojimo lice okrenuti prema Suncu i drsko ga gledati?

    avatar

    10.05.2006. (22:13)    -   -   -   -  

  • Elena... Mama..drži..me

    Te studentske ljubavi ...pozdravljam te dragi moj prijatelju i želim lijepe snove...Nisam rekla da me uvijek iznova oduševi glas i pjesma D.Popovića na blogu...hvala na tome....

    avatar

    10.05.2006. (22:40)    -   -   -   -  

  • hello :)

    Dragi Faraonn,...želim ti lijepu večer punu predivnih snova,...ma baš poput tebe,..nasmijane i rascvjetane ruže,...pusa :)))

    avatar

    10.05.2006. (22:48)    -   -   -   -  

  • M.H.Švabica

    S godinama, čini mi se, sve je i teže u novembrima živjeti...
    da li je to zbog vremena, hladnoće, ili tih sjećanja...
    ili sve u svemu ipak tek znak starosti?
    Srdačni Ti voooZdrić! :)))

    avatar

    11.05.2006. (07:44)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    Kad nas dodirnu neke tisine, tuge, nevjerice, kad pomislimo da smo i ovaj put pogrijesili, pojavi se onaj tracak sunca na nebu, ono svjetlo na kraju tunela i shvatimo da nam je upravo to sto imamo sudjeno, a proslost gubi snagu i moc nad svim. Moramo dozvoliti toj snazi osjecaja i sadasnjosti da dominira, moramo vjerovati u sebe i drage ljude, trebamo razumjeti da osim nas i drugi imaju svoje "zute minute" i da nam povratak u proslost moze samo oduzeti snagu, a nista nam nece niti dati niti nadoknaditi. Ponekad se pitam jesmo li dovoljno hrabri da se nekaznjeno mozemo osvrnuti u proslost i pogledati sirom otvorenih ociju ono sto smo ostavili iza sebe. Vrijeme je neumoljivo, ali je proslost i povratak u nju poguban.
    "Odlucite se da zaboravite proslost. Pokopajte je, jer ona cesto od buducnosti zahtijeva cijenu koja ponizuje. Veci dio ljudskih nevolja proizlazi iz tog povlacenja proslosti za sobom, iz nespremnosti da se ona ostavi sva...Moj vam je savjet da radite i da se nadate."
    (James Hanley - "Kraj i pocetak".
    Pozdravljam te i zelim ti bolji i mirniji dan, nadam se da je kod tebe suncan, a ne, kao u Sarajevu, oblacan. I sve ti u zivotu suncano bilo...

    avatar

    11.05.2006. (07:52)    -   -   -   -  

učitavam...