Komentari

uvod.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Moj Vrt

    Ja bih dodala par rečenica iz knjige Branka Pavlovića, "Mislilac na agori". "Jedan određeni kulturni tip, trajno ukorenjivan u izvesnim socijalnim prostorima, sadrži nešto što se može nazvati snagom konzervacije i stoga se veoma teško i sporo preobražava. Ono što dolazi spolja najčešće zahvata samo površinske forme i ne zadire suviše duboko." "Druga kultura nije onaj kantovski duboki bunar na čijem dnu uvek otkrivamo sopstveni lik. "Drugo" se istražuje zato da bi se našla granica sopstvenog, da bi se otklonila iluzija o sopstvenom putu kao jedino mogućem i jedino ispravnom putu."

    avatar

    07.05.2006. (14:58)    -   -   -   -  

  • pozelenjela gospa

    potrudismo se i nađosmo pojmove. nismo htjeli zlorabiti tvoj eros nego preuzeti tvoje znanje. eros je valjda nedodriljiv kad nema veze ni sa čim osim sa sobom samim i nikakve svrhe izvan sebe. valjda. a mozda i ne. hmm hvala davore!

    avatar

    08.05.2006. (00:05)    -   -   -   -  

  • davor

    Usia, puno hvala na ovom doprinosu. Zašto ne radi link na tvoj blog?

    avatar

    08.05.2006. (10:37)    -   -   -   -  

  • davor

    Nema na čemu, pozelenjela gospo. :) Drago mi je da ste sami pronašli to što vam treba. A eros ima svrhu izvan sebe, i jako voli kad mu se približi drugi eros - tim više je osjetljiv kad mu se približi nešto što nije eros.

    avatar

    08.05.2006. (10:41)    -   -   -   -  

  • pozelenjela gospa

    nije bas najosjetljiviji kad tako lako zaključuje o tome sta je, a sta nije eros. neznanje terminologije i pitanje o tome (tebi) može doci iz puno razloga a ti odmah zakljucis da je ispit. ee davore.. :)

    avatar

    09.05.2006. (12:29)    -   -   -   -  

  • pozelenjela gospa

    e da, i koja je svrha erosa izvan sebe?

    avatar

    09.05.2006. (12:30)    -   -   -   -  

  • Usia

    U pitanju je greška pri postovanju. Mislila sam da je neophodno uneti link bloga, u ovom slučaju već ugašenog.

    avatar

    09.05.2006. (16:09)    -   -   -   -  

  • davor

    @Usia: šteta da je ugašen, ako oživi, javi. Do tada, bit ću zahvalan na daljnjim komentarima ovdje. :) @pozelenjela gospa: nema ništa loše u tome da netko traži pomoć za neki ispit, samo meni to nije gušt odgovarati. S druge strane, ako netko traži pomoć za nešto što ga zanima baš zato jer ga zanima, onda mi je gušt pomoći koliko mogu. Da se radi o ispitu nisam tvrdio decidirano - ostavio sam mogućnost da nije nešto tako i unaprijed se ispričao u tom slučaju. O erosu: svrha mu je ono lijepo, nije svrha sam sebi. A nešto lijepo je lijepo baš po tome što mu se nema što dodati niti oduzeti... pa nešto lijepo nije tu ''radi nečega drugoga'' nego ''radi sebe samog'', lijepom ne treba daljnja svrha.

    avatar

    09.05.2006. (20:41)    -   -   -   -  

  • pozelenjela gospa

    pa svrha mu je ono lijepo, a svrha je on sam sebi i on je lijep, jedini. o kojem god kontekstu se radilo.

    avatar

    10.05.2006. (20:27)    -   -   -   -  

  • davor

    E, to zavrijeđuje novi post. :)

    avatar

    11.05.2006. (11:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...