Komentari

aparatczyk.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • rutvica

    nekad mi se čini da su svi osim mene imali ta 'previranja' sa 16, 17 godina, bili izolirani, usamljeni i anksiozni... meni je tada bilo genijalno. slušala sam punk i brijala okolo,a uopće se ne sjećam kaj sam čitala. dobro, sjećam se da mi je super sjeo krleža. depra me puknula negdje oko tridesete, ali i prošla iste godine. zato se ja rado sjećam prošlosti iako vjerujem da nisam nostalgičar i da me to uživanje u sjećanjima (to malo što ih imam, jer mi je memorija u kurcu) ne sprečava da uživam i u sadašnjosti. kad je prilika za uživanje, jasno.

    avatar

    01.05.2006. (17:13)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Ne shvaćam kakve veze ima slušanje muzike iz bilo kojeg vremena sa vraćanjem u prošlost i oretanjem budućnosti. Oli si postao trendsetter? Mislim, dobra muzika je vanvremenska i ako me nešto koči da idem naprijed onda to sigurno nije vraćanje staroj mjuzi iako to ne znači da ne volim otkrivat novu...

    avatar

    02.05.2006. (11:27)    -   -   -   -  

  • DayWalker

    potpisujem buraz cijeli ovaj post. jako dobra analiza. a trebalo ti je vremena. izmoril si se u subotu :)))

    avatar

    02.05.2006. (14:35)    -   -   -   -  

  • dmj

    Nikada se nisam prestao povremeno vraćati glazbi, filmovima i knjigama koje sam volio u nekom razdoblju svog života. I gotovo se nikada nisam razočarao, stvari koje su mi se sviđale sa 5, 15 ili 25 sviđaju mi se i danas sa 35. Možda ponekad s nekim odmakom, drukčijom interpretacijom, ali nema onoga "kako sam to nekada mogao voljeti." To je kao u onoj Hornbyevoj 31 ili kolko ih je već pjesmi, kad opisuje pjesme koje voli zbog njih samih, a ne zbog nekih životnih situacija s kojima ih povezuje.

    avatar

    03.05.2006. (19:31)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    @Ari Ariš: Trendsetter? Ne razumijem riječ, neka nova pasmina? Irski seter i trendsetter, valjda. @Drvo Mlade Jabuke: Niste me dobro shvatili obojica. Nisam se i ne bih se razočarao u knjizi ili glazbi, one mi se i dalje sviđaju kao i kada sam ih prvi put slušao. Želio sam govoriti o eliminaciji emocionalnih triggera, koji nas poput vremeplova vraćaju unazad. Nažalost postupak kojim moraš izbaciti puno toga što ti se sviđalo. A pjesama koje volim zbog njih samih ima puno više...

    avatar

    04.05.2006. (00:37)    -   -   -   -  

  • Floki

    Svako razdoblje mog života ima svoje knjige, pisme,....trenutno mi je u glavi svastara sto se svega tiče....drago mi je sto sam te pronasla tj.ti si mene;-)

    avatar

    04.05.2006. (15:15)    -   -   -   -  

  • Kaco Mortale

    Zanimljiv je taj zajednički "tajming" dobi, mentalnog stanja i pročitane knijge. Kad sam k'o klinac počeo brijati po punku i alkoholu čitao sam Bukowskog koji me "tjerao" na svakodnevna opijanja. Nadavno sam ponovio "Ham on rye" i napio sam se tek za vikend, ali ne zbog Bukowskog (iako mi je opet dobro sjeo) već zato jer se drugi dan ne radi.

    avatar

    04.05.2006. (15:18)    -   -   -   -  

  • Floki

    Ma ne, ne znamo se.....nego prvi put si posjetio moj blog...pa sam ja tebe tako pronasla.... na to sam mislila...sory, sto sam te zbunila ;-)

    avatar

    04.05.2006. (22:04)    -   -   -   -  

  • inamorata

    Sve prošle stvari materijali su od koji nas čine ovakvima kakvi smo danas i to treba voljeti... lijep pozdrav

    avatar

    05.05.2006. (09:35)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    @poetesa: Slažem se, sve te prošle stvari treba voljeti jer su dio nas. Ali im se ne treba vraćati. Ne treba živjeti u prošlosti.

    avatar

    05.05.2006. (13:13)    -   -   -   -  

  • free

    istinu zboriš. postoji vrijeme i mjesto za sve. kasnije se možeš vratiti, ali neće biti isto. i ne treba. i dobro je da nije. znači da nam neki vrag od svega toga ostaje u glavi. međutim, ja se osobno ponekad volim vratiti glazbi koju sam slušala u nekom prošlom periodu i poslušati je sada, iz druge perspektive. podsjeti te na prošlost, ali ako bolje poslušaš, shvatiš da ti sada poručuje nešto drugo;) jer si ti /smo mi drugačiji. fala bogu na tome:)

    avatar

    07.05.2006. (01:46)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Slušati staru glazbu ne znači živjeti u prošlosti. Jedino ako čovjek nije u glavi sa sobom nešto sam riješio ali tu mu glazba ne pomaže niti odmaže posebno, naime ja se baš volim prisjetit nekih vremena, svjestan da su neponovljiva, pa ponekad ti glazbeni vremeplovi dobro dođu...

    avatar

    08.05.2006. (19:23)    -   -   -   -  

  • Blueville

    Alkemicar je jako jako losa knjiga...

    avatar

    09.05.2006. (14:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...