Komentari

prestigio.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • ekonomija.bloger.hr

    Ovo je komentar i na neke prethodne postove. Pročitaj Prospekt fonda u koji ulažeš, vidjet ćeš da kad se govori o npr. prinosu fonda od 15% to je neto prinos (znači već je tu skinuta provizija društva za upravljanje i depozitne Banke).

    Također kada kupuješ udjele, recimo mjesečno u istim iznsoima, to je čak i bolje nego da odjednom kupiš za već iznos jer tako zapravo kupuješ po prosječnoj vrijednosti udjela, dok ti se u slučaju plaćanja odjednom može desiti da si kupio baš u trenutku kada slijedi silazni trend.
    Također, obzirom da si kupio udjele u Equity fondu ne preporučam ti da svakodnevno pratiš vrijednost udjela jer bi se mogao razočarati ili u krajnju ruku uspaničariti. Equity je fond namijenjen srednjeročnim ulaganjima i na taj rok daje najbolje rezultate (može ti se desiti da u 3 mjeseca budeš u gubitku).

    avatar

    11.05.2006. (15:43)    -   -   -   -  

  • BOK, trudiš se max. oko bloga svaka ti čast, samo nastavi pisati. Ja sam danas postao vlasnik 100 udjela u HI Growth fondu, sada ćemo vidjeti kak to ide. pozdrav.

    avatar

    11.05.2006. (19:03)    -   -   -   -  

  • Prestigio

    Hvala na komentarima, znače za daljni nastavak...Trenutno čekam da se složi je mali osobni financijski puzzle kako bih kupio još udjela. Ovaj dio oko netto prinosa - budem proučio statut mora da mi je promaklo (statuti i pravilnici su obično jako suhoparna štiva).
    Također predlažem ukoliko netko ima drugačije iskustvo po pitanju provizije društva i depozitne banke neka mi slobodno napiše...
    Glede AVERAGE COST efekta...moglo bi se dosta pisati uglavnom jedan od isplativijih načina ulaganja jer se disperzira mogućnost gubitka ukoliko se kupi udjel baš u trenutku kad je za to tromjesječje ili godinu bio na najvišoj razini. Dosadašnje praćenje je pokazalo kako u drugom kvartalu svećina fondova ima blagi pad, dok u trećem i četvrtom rastu...no to nije pravilo i naglašavam većina hrvatskih fondova se tek par godina na tržištu stoga opreza nikad dovoljno...

    avatar

    13.05.2006. (11:41)    -   -   -   -  

  • Mangulio

    Svaka čast na blogu! Krajem prošle godine prijatelj iz ZG mi je spominjao Inv.fondove te sam nebudi-teško počeo to malo proučavati. Nakon nekog vremena odlučio sam se za PBZ Global (PBZI-U-GLBF), te vec dva mjeseca periodično kupujem udjele (takodjer preko PBZ365@NET, strasna stvar, pregledno!!!). Doduše u početku je bio lijep rast no na današnji dan sam u minusu 5Kn s obzirom na ulozeno ;( .... ali idemo dalje, tek je drugi kvartal!!!

    avatar

    22.05.2006. (16:28)    -   -   -   -  

  • Prestigio

    Ne brini Mangulio, u drugom kvartalu većina fondova ide prema dole...dok rast je naizraženiji u trećem i četvrtom kvartalu (nije pisano pravilo al u većini slučajeva je tako)...Znam kako se osjećaš jer sam i ja u jednom trenutku kupio udjel u najnepovoljniji čas (da sam samo pričekao dan ili dva lijepe bi novce zaradio)...al što ćeš život ide dalje a nada umire posljednja...:) samo naprijed

    avatar

    25.05.2006. (10:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...