Komentari

silvanaurbs.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Dalmatinac s Mljeta

    Gospodjo draga, ili sinjorina!

    S otoka Mljeta sam, tamo sam odrastao godine najljepseg djetinjstva,a sada zivim u Dubrovniku.
    Imam 42 godine i tako sam zelio procitat Vase komentare o otoku. Ne mogu i necu nikad prihvatit vasu tezu da otok nije dalmatinski!!!
    I te kako je dalmatinski i hrvatski, zemljopisno i nacionalno.Juzna Hrvatska je Dalmacija, kao sto je sjeverna Hrvatska Medjimurje i Podravina, zapadna Zagorje...
    Branitelj sam i sudionik domovinskog rata i takve teze kao sto vi iznosite o Dubrovačkoj republici i izdvojenosti naseg kraja je zastupao i Slobodan Milošević i ostali zločinci koji su napadali, rusili i ubijali po cijeloj Hrvatskoj, pa i po Dubrovačkom dijelu kraja-JUZNOJ DALMACIJI!!!
    Ne govorite to vise, jer su i moji poznanici i prijatelji poginuli od cetnickih metaka i granata, bili muceni i proganjani. Dubrovnik, Mljet, Sipan, Kalamota, Lopud i svi otoci u Dubrovačkom okruzju su DALMACIJA!!! Sve do Boke Kotorske, koja je do 1939. pripadala Dalmaciji takodjer!
    A Vala Sutmiholjska je moja plaza koju sam u ratu cuvo od najezde opancara i za koju bih bio dao zivot kao i za bilo koji dio Hrvatske!!!

    Dalmatinac s Mljeta!

    avatar

    11.07.2008. (08:22)    -   -   -   -  

  • lotta

    u potpunosti se slažem sa prethodnim komentarom!
    naposljetku..MLJET..."tamo gdje je ljepos prirode stvorila sve savršenije od ljudskog umijeća"!
    Lijepi pozdrav ljubiteljima Mljeta:))

    avatar

    24.08.2008. (18:39)    -   -   -   -  

  • mili

    Gospodine Dalmatinac s Mljeta,
    kao prvo, bila sam na otoku, moram reći stvarno je prekrasan, zbilja za odmoriti se i nagledati prirodnih ljepota... stvarno predivno!
    Ali... nemojte to shvaćati tako strogo, slažem se da je Mljet dio Dalmacije, kao na kraju krajeva i sam Dubrovnik... Međutim, mislim da je autorica prije svega mislila na nejedinstvo hrvatskog teritorija kroz povijest, kao što su Slavonija, Istra i Dalmacija bile sastavnim dijelovima drugih država i na taj način poprimile kulturni utjecaj tih država, tako je i Mljet bio pod utjecajem Dubrovačke Republike i razvio se unutar iste. Dakle, prestrogo se izrazila rekavši da je otok nedalmatinski, s obzirom da i unutar samnog dijalekta i regionalne pripadnosti postoje razlike, ali nije rekla da nije hrvatski.
    Pozdrav iz Bjelovara, koji je slika i prilika terezijanskog doba i dio je sjeverozapadne Hrvatske, ne Slavonije, ne Podravine, ne Prigorja... ali je ipak hrvatski grad! :)

    avatar

    12.02.2014. (10:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...