Komentari

pbzprofesionalizam.blog.hr

Dodaj komentar (175)

Marketing


  • Pallas

    Hvala puno na tvojim iskustvima.

    avatar

    25.04.2006. (17:39)    -   -   -   -  

  • abc

    imam jedno jednostavno pitanje: zašto jednostavno ne odete dignut kredit u nekoj drugoj banci?

    avatar

    25.04.2006. (21:42)    -   -   -   -  

  • PBZ profesionalizam

    abc, ako si čitao tekst, vidio bi da to ne možemo učiniti jer stan koji kupujemo još nije etažiran (odnosno upisan u zemljišne knjige) tj. ne može se iskoristiti kao hipoteka.

    avatar

    25.04.2006. (22:08)    -   -   -   -  

  • sick.am

    zar nemožeš iskoristiti nekretninu svojih roditelja kao hipoteku u drugoj banci? Mislim da bi bilo koja konkurentna banka bila presretna da im dođeš s ovom pričom (zg, rba, hypo) i zahtjevom za kredit. Da li si vezan tekućim r. za pbz?

    avatar

    26.04.2006. (10:13)    -   -   -   -  

  • PBZ profesionalizam

    ne, već postoji hipoteka na kući (supruginih roditelja) od 68.000 €, a Profesionalci su na tu hipoteku upisali Fiducijarno pravo - tako da se niti jedna druga banka ne može više upisati. A i kratko je vrijeme ostalo - do 30.05. moramo ispalatiti stan prema kupoprodajnom ugovoru. Sva sreća - Tekući račun nemam u PBZ.

    avatar

    26.04.2006. (10:19)    -   -   -   -  

  • sick.am

    a, mislim, uvijek možeš dići kredit u drugoj banci kojim ćeš prebiti postojeći kredit+sredstva koja trebaš. Što se tiče BON1, istina je da bi te za to zezali u bilo kojoj banci ukoliko je firma mutna. A dali si se raspitao kako se financira investitor zgrade u kojoj kupuješ stan? Ukoliko se financira iz kredita neke banke onda sigurno možeš podići kredit u toj banci bez etažiranja.

    avatar

    26.04.2006. (10:31)    -   -   -   -  

  • PBZ profesionalizam

    ja samo želim sad završiti tu farsu, a naravno da ću reporogramirati kredit. Profesionalicima ne mislim plaćati 20 godina. Kakve veze ima BON1 mog poslodavca s mojim kreditom? Sutra mogu otići negdje drugdje raditi. Ali ni to nije problem - tvrtka nije mutna (da stvar bude žalosnija, vlasnik tvrtke je član Savjeta HNB-a i to sam im rekao, neka slobodno provjere). Investitor je financirao izgradnju vlastitim sredstvima (nije koristio nikakav kredit). Ostali stanari su platili stanove u gotovini. Ma... sve je to s PBZ da oprostiš na izrazu pesji drek.

    avatar

    26.04.2006. (10:40)    -   -   -   -  

  • sovinist

    zajeb je to s kreditima, ali vidis da ti ljudi ovdje daju mali milion opcija. U krajnjem slucaju zasto ti moras dici kredit? neka dignu starci...

    avatar

    26.04.2006. (12:01)    -   -   -   -  

  • Petra

    Dok citam ovu tvoju pricu zivci mi titraju 100 na sat jer sam slican horor prosla krajem godine s Volksbankom. Stoput donosi platne liste, isto citav show s potpisivanjem bianco mjenica, da bi kreteni krivo sastavili ugovor o kreditu (s krivom kamatom!!!), da bi policu zivotnog osiguranja vinkulirali NAKON ISPLATE kredita - jer su ZABORAVILI!!! i jos milion i jedna "sitnica" zbog koje sam bila doslovno na rubu da odem s bombom u banku. Srecom nemam bombu :-D. Al nakon moje, a sad i tvoje price, meni nije cudno da covjek dodje s bombom u banku i sve posalje kvragu. I sad sam se samo jos vise uvjerila da su sve banke ista gamad, nemoj se zavaravati da je neka druga bolja. Svaka cast da informiras ljude o tome, mislim da ovo nikako nije izdvojen slucaj. I ja sam razmisljala da malo razglasim svoju pricu, ali bila sam preumorna i samo sam jedva cekala da sve to zavrsi. Zelim ti puno srece da sto prije to privedes kraju!

    avatar

    26.04.2006. (13:03)    -   -   -   -  

  • Ajoj.. al' su vas razvozali.Ono sto je najbitnije u cijeloj toj prici je referentica... o referntima direktno ovisi koliko ce brzo biti (ili ne biti) realiziran kredit. Iako ne vidim zasto su radili takvu frku oko BON-a ako su dobili platne liste i potvrdu od poslodavca da ste zaposleni na neodredjeno.. jos jamac/suduznik u drzavnoj sluzbi... eh, pa to je skoro pa idealno.

    avatar

    26.04.2006. (17:22)    -   -   -   -  

  • PBZ profesionalizam

    Da razvozali? Bljuje nam se, kao da smo čitavo vrijeme bilo na vrtuljku. A što se tiče sudužništva moje supruge, to nije u početku niti trebalo (radi visine mojih primanja). Mi smo razgovarali o modelu 1:1,25 - bez sudužnika, jamca, bez životnog osiguranja Sve je bilo ok, dok nas nisu uzeli na zub. A sve kao radi poslodavčevog BON-a koji bi tu ionako trebao biti nebitna karika.

    avatar

    26.04.2006. (17:30)    -   -   -   -  

  • dolazi vedrije vrijeme

    Žao mi je što ste doživjeli ovo od "Profesionalaca". Vaš blog je analiziran kao ozbiljna pouka za budućnost na razini nadležnog menadžmenta. Svjesni smo da se vaša očekivanja nisu ispunila jednim djelom zbog nedovoljno iskusnog referenta, ali i zbog nekoliko detalja vezanim iz vaš kreditni zahtjev. Znamo da je prikupljanje dokumentacije na trenutke mučno i frustrirajuće i zato se ispričavam u ime PBZ-a. Stečeno znanje iz ovog slučaja bit će przentiano ostalim našim djelatnicima koji rade na kreditima kako bi u buduće minimizirali doživljaje slične vašim. Iako je ovo "crni" primjer za budućnost, postoje srećom, i oni svjetliji koji se potvrđuju u desetcima tisuća kredita koje smo zajednički s klijentima realizirali. Bez namjere za daljom javnom raspravom želim vam puno sreće u vašem domu bez obzira u kojoj će banci na poslijetku završiti ovaj kredit. :-) S poštovanjem Profesionalac

    avatar

    27.04.2006. (02:50)    -   -   -   -  

  • PBZ profesionalizam

    Zahvaljujem u ime supruge i osobno na lijepim željama, te Vam također želimo sve najbolje bez obzira na sve što se dogodilo.

    avatar

    27.04.2006. (14:17)    -   -   -   -  

  • Vrlo kratko - kad bi ovakvih kao Vi bilo vise i kad bi svi manje sutjeli o stvarima koje nam se svakodnevno desvaju, ova zemlja bi ipak vremenom postala drugacija i ne bi nas vozali i ostali Profesionalci iz HT-a, ..izda vam materINA, i itd. Suosjecam s vama i - sretno useljenje. :o)

    avatar

    27.04.2006. (15:34)    -   -   -   -  

  • pistacija

    Cekajte cekajte, nije jos sve to zavrseno, radujte se tek kad banka napravi konacno isplatu ;) inace radim sa nekretninama pa znam manu svake banke ili poslovnice u dusu i gdje moze "zapeti realizacija" narocito kad referenti koji u banci rade NE ZNAJU! I sto je najgore BANKA KAO BANKA za nista ne odgovara, za kasnjenje isplate, nemar djelatnika i sl. ukratko kad oni zaribaju NIKOM NISTA :) E sad (da ne skrecem sa teme) kad uknjizite hipoteku na stan (obzirom da je rijec o Profesionalnoj banci) reci ce referentica 100% da nemre ici isplata dok NE PRIJAVITE POREZ (zamislite kako je to jako bitno za banku, WOW!)ako ti se to dogodi budi uporan i reci joj da budete napravili prijavu al NAKNADNO (cak mozes malo povisiti glas i mozete prestati biti fini i normalni klijenti banke); Pokusaj joj objasniti da porez ne mozes prijaviti dok ne isplatis kupoprodajnu cijenu u cijelosti u protivnom ti prodavatelj NECE dati Izjavu(tabularnu) o isplacenoj cijeni kako bi u MUP-u mogao napraviti (sa tom izjavom i Ugovorom) prijavu na novu adresu (a prijava u MUPU ti treba jer ces traziti oslobodjenje od placanja poreza).Sve jepovezano..... Naravno ona ce izbuljiti oci ali reci joj nek se raspita i pusti joj 1 dan vremena a onda ce ti reci da ipak moze tako kako si to zamislio : Naknadno donijeti prijavu poreza iz porezne a za kupljenu nekretninu :) U svakom slucaju SRETNO i bas lijepo sto si sa nama podjelio svoja iskustva a ovakvih i slicnih ima hrpa :) I ako smijem reci, naravno da su ubrzali proces dobijanja tvog kredita jer si konacno sa suprugom izgubio zivce, zaprijetio sa "reklamiranjem" sto im nikako nije u interesu ;)

    avatar

    27.04.2006. (20:25)    -   -   -   -  

  • estera

    šteta zbog situacije u kojoj ste se našli. prije godinu dana kupila sam stan i jedna divna gospođa iz agencije sa nekretninama mi je vodila brigu o papirima. zaista je bila divna, tako da sva ta sranja nisam prolazila. kredit sam digla u zagrebačkoj banci i jako sam zadovoljna sa njima. bili su i ljubazni, i brzi i fleksibilni. pročitala sam sve šta si napisao i ne mogu vjerovati da se takve stvari dešavaju. zaista sam imala sreće:))) sretno i vama, nadam se da ćete uskoro uživati u svojem stanu:)

    avatar

    27.04.2006. (20:36)    -   -   -   -  

  • u.

    tako je i nas banka vozala ko male majmune, kad smo podizali kredit za stan prije dvije i pol godine. i kad je NAPOKON sve bilo gotovo, još smo se neko vrijeme cimali na zvuk telefona, misleći da nam netko javlja kako je ustanovljeno da IPAK još fali to i to...

    avatar

    27.04.2006. (20:40)    -   -   -   -  

  • u.

    haha, evo vas i na naslovnici Jutarnjeg.hr

    avatar

    27.04.2006. (20:41)    -   -   -   -  

  • stefica

    svaka cast na objavljivanju ovoga..nemam sta drugo nadodat, samo da se nadam da si mozda olaksa nekom drugom. E sad nek zena pocne odabirat namjestaj ;-))

    avatar

    27.04.2006. (20:50)    -   -   -   -  

  • veseli i zdravi bili

    neznam kako nisi ubia koga u toj banci. umjesto da budu sretni jer si od mali miljon banki izabrao bas njih,oni te joj jebu u zdrav mozak misec dana.katastofa

    avatar

    27.04.2006. (20:59)    -   -   -   -  

  • lubavX

    o PBZ - u bolje da šutim, znam o njima i previše, moju lovu nikad više neće vidjeti taman da ostanu jedina banka u RH

    avatar

    27.04.2006. (21:14)    -   -   -   -  

  • sorciere

    ja sam u PBZ htjela uplatiti stambenu štednju za dijete. i uplatila. ali - ugovor sam dobila tek NAKON što sam potpisala sve papire koje su mi gurnuli pod nos. kad sam rekla - što ako mi novci zatrebaju prije 5 godina? - referentica je odgovorila: može ih podići vaše dijete kad navrši 18 godina!!! zanimljivo - jer bi to bilo za 5 godina. nakon toga sam rekla - pa dobro, onda mogu dići onaj beskamatni kredit na osnovu stambene štednje... ne lezi vraže - ni to ne mogu... jer pare (koje sam JA dala) - po tumačenju banke pripadaju ISKLJUČIVO mom djetetu... pomirim se i s tim, kad ona kaže: ako za ovu godinu želite poticaj - morate doplatiti do 5000 kn!! haaaaa???? ..... pa upravo sam TOLIKO uplatila!! da, kaže ona, ali trošak OČEKIVANOG kredita vam se naplaćuje UNAPRIJED... odem ja iz banke, uzmem papir i olovku: trošak kredita (za koji ne znam da li ću ga uzeti) otprilike je iznos koji odgovara kamati koju će mi PBZ isplatiti. znači - ja sama platim kamatu koju mi oni vrate kroz pet godina, dajem njima praktički beskamatno 25.000 kuna, i čekam da mi legne državni poticaj (koji se smanjuje). odem natrag u banku, srećom - naletim na pametnu šeficu smjene koja mi stornira kredit bez dodatne naknade... toliko o stambenoj štednji...

    avatar

    27.04.2006. (21:32)    -   -   -   -  

  • amy damon

    da je vise ljudi poput tebe, mozda nam drazva ne bi bila u ovolikom kurcu. te banke zaposljavaju priglupe diplomante, koji su polupismeni i koji ne znaju raditi i onda njima daju da se bave kreditom jednog tebe, koji samo zeli kupiti si stan. pa kad priglupi ne obavlja svoj posao kako treba, nikom nista, opet, osim tebi, koji samo hoces prokleti stan... najgora vrsta ljudi su oni u birokraciji. njima je valjda u genetskom kodu usadjena neka nemilosrdnost i antipaticnost prema svima s kojima imaju posla...

    avatar

    27.04.2006. (21:33)    -   -   -   -  

  • leone

    možda će ovo vaše iskustvo mnogima pomoći da se uče na tuđoj muci!!! bankari čuvajte se!

    avatar

    27.04.2006. (21:44)    -   -   -   -  

  • Komitent

    PBZ iskustvo: moje je nista prema Vasem, ali ipak. Imam malu firmu i morao sam izvrsiti jednu deviznu uplatu (doznaku) u inozemstvo. Dodjem u banku, poslovnicu u koju uvijek odlazim, ali tamo mi kazu da moram otici u poslovnicu u kojoj je racun otvoren - dobro, sto je tu je ! Drugi dan odem u poslovnicu u sredistu grada, uspijem doci do neke referentice objasnim sto trebam, a ona ni da me pogleda pita "gdje vam je nalog 14 ?". Kazem nemam nista, osim racuna koji treba platiti i zig firme. Opet, ne gledajuci me kaze: "odite u NN kupite si obrazac naloga i vratite se sa ispunjenim nalogom !" Pitam ja naivno, pa mozda vi imate taj obrazac, pa da mi tu uslugu kompletirate i naravno naplatite po vasoj tarifi, vrlo grub odgovor: ne, nemamo, kupite si nalog i vratite se, pa ako ga ne znate ispuniti, pomoci cemo vam kod ispunjavanja !!! Zahvalio sam i otisao. Drugi dan sam otvorio novi ziro racun u jednoj maloj banci (da ne reklamiram ne navodim ime), prebacio novac sa z.racuna kod PBZ-a, ali ga jos nisam zatvorio dok se moji klijenti ne nauce na novi broj ziro-racuna. No, u toj maloj banci su uzeli racun koji je trebalo platiti, zamolili me da sjednem, ponudili me kavom i mineralnom i zamolili da malo pricekam. Nisam uspio popiti kavicu vec je sve bilo gotovo, potpisao sam, udario zig, dobio kopiju ispunjenog naloga 14, a ostalo (SWIFT) mi poslali postom na adresu firme. Kompletna usluga je kostala 100 kuna ! Ali, naravno sto smo mi mali poduzetnici za veliku PBZ ? A jednom drugom prilikom o dozivljajima na salteru PBZ-a prilikom otvaranja tekuceg racuna !

    avatar

    27.04.2006. (21:48)    -   -   -   -  

učitavam...