Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • trill

    Slažem se. Strašne su se stvari događale, prestrašne...na nama je da se nikada ne ponove.

    avatar

    25.04.2006. (08:43)    -   -   -   -  

  • sitke

    Vidiš nisam ni znao da je danas taj dan, al potaknut nekim porivom i ja sam zadnji post , zapravo , posvetio toj temi !

    avatar

    25.04.2006. (09:19)    -   -   -   -  

  • Helix

    Koliko glasno treba viknuti ove tvoje riječi da bi ih ljudi zaista čuli. I shvatili! Darko, Darko, jutros si mi gotovo suze izmamio. Zbog toga kako pišeš, ali i zbog toga što pišeš. O šest milijuna žrtava, kao i omnogim drugim nedužnim žrtvama, naučili smo razmišljati s tugom i pijetetom, u tihom dostojanstvu. Moju glasnu tugu (možda i ljutnju) izazivaju oni koji danas žive, a još uvijek ne shvaćaju, minoriziraju, banaliziraju, ne znaju srušiti u sebi one zidove o kojima Kaše piše. Vidim, nažalost, da ima mnogo takvih ljudi. I to mladih ljudi! Kako razgovarati, kako doprijeti do svačijeg srca. Jednom si se zapitao jesi li utopista. Jesam li i ja?

    avatar

    25.04.2006. (09:31)    -   -   -   -  

  • shosannadreyfus

    hvala Darko za ovaj post: sažima dostojanstvo

    avatar

    25.04.2006. (11:37)    -   -   -   -  

  • Kašeta

    već san kod Boruta komentirala, ali nikad dosta ponavljanja jerbo ima onih koji čak tvrde da holokausta nije ni bilo, da je sve prenapuhano-ježi mi se koža od takvih jer to govore čak i sad dok ima živih svjedoka, šta će tek biti kad ih tek ne bude...zato triba stalno podsjećanje na svaki mogući način...pozdrav dragi moj sisčanine (i ja san)!

    avatar

    25.04.2006. (11:54)    -   -   -   -  

  • pegy

    Žao mi je za tu strahotu koja se dogodila Židovima, ali uvijek mi najteže padaju tragedije svakoga pojedinca, čovjeka. I sve ono što je prolazio radi svoje vjere, nacije, spola ... Svaki čovjek koji je patio nosi svoju priču. Smatram da koliko god nam je takvo što teško slušati, ono ljudsko u nama nalaže da se bar toliko žrtvujemo i saslušamo. Nije važno je li Židov, Mađar, Hrvat, Vijetnamac. Najprije je čovjek.

    avatar

    25.04.2006. (14:39)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    posljednjih dana, silom prilika i posve slučajno, vodio sam neke privatne bitke. zbog njih sam na trenutak osjetio žutu traku oko ruke. a priča sama po sebi govori da ima smisla sjećati se tih strahota

    avatar

    26.04.2006. (07:44)    -   -   -   -  

  • Svantevid

    Najprije isprika što u zadnje vrijeme malo kaskam za tvojim postovima, no ti si u njima toliko "dorečen" da jednostavno ponestaje superlativa kojima bih ispisivao retke. U ovom postu posebno si dotakao dušu svijeta i izrekao ukratko bit za koju se na svoj način i sam zalažem. Biljke, u doslovnom i prenesenom značenju rastu i podsječaju nas na ljepotu slobode i raznolikosti. Onaj tko nije spreman na očuvanje takvog bogatstva, tko nije fasciniran životima oko sebe, jednini je istinski invalid, nedostojan zvati se čovjek.

    avatar

    26.04.2006. (13:21)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Goldeneye, ali i svi: Baš zbog toga što je čovjek slab i potrebna mu je pomoć drugih, ne smije nikad prestati gledati oko sebe da vidi treba li i drugima njegova pomoć. Tako to ja gledam. @svantevid: Nemaš se što ispričavati. Čitajući tvoje komentare i ovdje i na drugim blogovima, već sam se bio pitao kako samo stigneš sve to tako pomno pročitati i u komentarima izreći baš ono što je potrebno.

    avatar

    26.04.2006. (14:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...