Komentari

anarhijaweekly.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • Svinje u blatu

  drzava je apstraktni pojam pa je tesko i optuziti i amnestirati drzavu kao takvu. vlast i odluke u drzavi nisu nezavisne od pojedinaca koji svoje interese mogu nametnuti. zato nije lose uci u trag mastermindovima koji stoje iza pojedinacnih lopova.

  avatar

  21.04.2006. (09:43)    -   -   -   -  

 • Svinje u blatu

  Privatizacija bez prethodnog ili barem paralelnog razvoja osnovnih civilizacijskih stndarda (npr. pravna drzava) je i dovela do situacije koja ti se, insinuiram, ne svidja. istovremeno se, opet insinuiram, zalazes za bjesomucnu (TM mrak.org) privatizaciju. Takav pristup na koji cesto nailazim (i u koji mozda nepravedno tebe etiketiram da opravdam svrhu komentara :-)) mi djeluje naivno. Samo naivni mogu vjerovati u simplificiranu interpretaciju "nevidljive ruke" trzista. Hrvatska je vrlo lijep primjer kako naivna implementacija "nevidljive ruke" uz nedostatak kontrolnih mehanizama (upravo tu je razliak izmedju divljih i uredjenih drustava) dovodi do idealne situacije za "pojedinacne lopove' i za tjeskobu i nezadovoljstvo blogera :-)

  avatar

  21.04.2006. (10:00)    -   -   -   -  

 • anarhija weekly

  tjeskobu i nezadovoljstvo stvaraju mediji i političari koji privatizaciju tumače rasprodajom Hrvatske, a u isto vrijeme tisuće državnih službenika, političara i vojske, egzistira na proračunu koji financira upravo privatni sektor i tzv rasprodaja. Radije bih ipak nevidljivu ruku tržišne ekonomije, nego nevidljivu ruku hrvatskog lopova i korumpiranog političara, pa koliko god instrumenti kontrole bili u povojima...

  avatar

  21.04.2006. (14:07)    -   -   -   -  

 • Urbany Drolja

  Većina zemalja EU i ...nas tjera na privatizaicju al činjenica je da većina tvornica važnih za nacionalnu ekonomiju su u državnom vlasništvu..idem na ekonomski fax i učio sam o tome...situacija je nešto gora u Španjolskoj koja 60% glavnih tvornica ima u svom vlasništvu... Moje je osobno mišljenje da je jedno i drugo loše riješenje..jpr. tvornice koje su u vlasništvu države ne rade..ili su pred stečajem..a radnici pate..ili dobivaju otkaz uz malu otpremninu... Privatiziacija znači manja radnička prava..i opet pate radnici.....meni se osobno najviše sviđa model Novog Lista.....gdje većinski broj dionica pripada radnicima....jer ipak oni tvore svoj kruh....Poz..OI...

  avatar

  21.04.2006. (14:38)    -   -   -   -  

 • anarhija weekly

  ma eu kakva je posljednjih godina (čast izuzecima) teško može biti uzor u gospodarskom smislu. gospodarski rast je gotovo minimalan, a što je direktno vezano upravo uz povećanje radničkih i socijalnih prava uopće. druga je stvar što su zemlje zapadne europe već dostigle zavidan standard pa im nije u interesu krvariti za svakom novčanicom, a što se recimo događa u Kini, Indiji ili sličnim zemljama u razvoju... Super je kad radnici drže dionice, jer su to u konačnici konkretni, ime i prezime vlasnici, a ne apstrakcija tipa "država". Općenito; vlasnička struktura je krvna slika svakog poduzeća - rekao je jedan ugledni manager...

  avatar

  21.04.2006. (15:58)    -   -   -   -  

 • Svinje u blatu

  problem i je da nevidljiva ruka bez instrumenata kontrole nuzno dovodi do srece i uspjeha hrvatskih lopova i korumpiranih politicara. zato oni koji nedostatak uredjenja drustva smatraju sekundarnim pitranjem direktno navijaju i rade za sve lopove (mozda nesvjesno i iz nerazumjevanja, ali to ih ne opravdava). btw, nije istina da je sav privatni sektor nastao iz privatizacije. bilo bi zanimljivo vidjeti analizu doprinosa proracunu kao i opterecenja proracuna (kroz. npr. otpustanja) privatiziranih kompanija u rukama prvih privatnih vlasnika.

  avatar

  21.04.2006. (21:19)    -   -   -   -  

 • Schmyser

  Eh da, vidim da si spominjao vojsku i političare koji totalno parazitski žive. Troše resurse, a ništa ne vraćaju. Ali ljudi ih dosta podržavaju. Pogotovo vojsku. To jednostavno ne shvaćam.

  avatar

  23.04.2006. (11:43)    -   -   -   -  

 • kktz

  ma, moje osobno misljenje je da se ovdje uspjesno pokupilo sve najgore od divljeg i drzavnog kapitalizma, klerofasizma i besmislenog populizma. jednom rjecju - mafija.

  avatar

  23.04.2006. (22:54)    -   -   -   -  

 • Đuka

  A JEBIGA:)

  avatar

  27.04.2006. (14:21)    -   -   -   -  

 • JB

  Opet o politici i ekonomiji. Najavio si ovu godinju "bloganja" više o knjigama, filmovima, općenito o "zanimljivijim" temama.

  avatar

  02.05.2006. (08:55)    -   -   -   -  

 • Radnik

  Eto i tebe na mojim vratima.

  avatar

  02.05.2006. (21:28)    -   -   -   -  

 • no name girl

  MAJKO dosadnog bloga..................................................................... ........................................................................... ........................................................................... ...........................................

  avatar

  30.05.2006. (09:21)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...