Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • trill

    Mene nešto zeza. Filmić mi krene pa stane, pa krene pa stane. Možda je kod mene greška...

    avatar

    19.04.2006. (10:14)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Trill: Nije greška, nego je vjerojatno veza malo sporija. Jednom kad dogura do kraja, pa ga se ponovno pokrene, trebao bi se odvrtiti normalno (i kod mene je bilo tako prvi put).

    avatar

    19.04.2006. (10:32)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Neće i neće, probala sam par puta. Probat ću opet kasnije, pozdrav :))

    avatar

    19.04.2006. (12:45)    -   -   -   -  

  • Darko

    Tko će ga znati. Možda je youtube preopterećen? Baš šteta.

    avatar

    19.04.2006. (12:49)    -   -   -   -  

  • pegy

    Ja sam uspjela odgledati. :) Mislim da je za razliku od onoga o čemu si pričao jučer, ovo način kako se može živjeti u različitosti.

    avatar

    19.04.2006. (13:29)    -   -   -   -  

  • Mladen

    Rituali, simboli, grbovi, boje, zastave, vjere, obilježja pripadnosti ............ a čovjek? Čovjek po jedinom nam Gospodu ili kako ga već tko naziva, mada nikakav naziv Njemu nije dostatan.

    avatar

    19.04.2006. (13:50)    -   -   -   -  

  • Darko

    @pegy: I ja mislim da se ovako može. I ne smije se posustati pa koliko god teško to bilo. @Mladen: Čovjek uvijek na prvom mjestu. No, čovjek je biće od krvi i mesa kojemu su potrebni neki simboli. Pa i govor kojim se služimo samo je skup dogovorenih simbola. Već po rođenju pripadamo nekoj obitelji. I to nas na neki način određuje. Ono što jednom već moramo naučiti, to je da nas ta naša pripadnost i ti naši znakovi ne smiju spriječiti u upoznavanju, razumijevanju, poštovanju drugih i drugačijih (s njihovim simbolima i pripadnostima).

    avatar

    19.04.2006. (14:14)    -   -   -   -  

  • Mladen

    Ja vidim da ti simboli često nose i neka negativna naslijeđa. Najčešće je to kod suprotnosti u redu vrijednosti među stranama koje se susreću. Meni je čovjek ili bolje rečeno život ispred toga. Prije sve ga smo bića u života; dar Gospodnji. Ostalo stvoreno je pređima našim. Ne mogu 'zdravo za gotovo' prihvatiti da su bili u pravu već time što su pređi. Kroz povijest mnogo je bola i patnji činjeno neznanjem ljudskim. Vidim da moglo bi vrijeme biti otrežnjenju. To nažalost preći materijalnost i posjedovnost toga. Darovati baš ljudi nisu naučeni. Ljubav prije svega svemu živom i svemu nšto dijelo u svijeta je po Gospodu; po Istini života. Ne po milsima našim. Izb misli mnogo je zabluda došlo, jer misao nije savršena. A tko je kriv? To put je nastavka razvijanja razlika i netolerancije. Mudar će stati na putu tome i mijenjat na bolje. To moje je skromno stajalište. Znam da nije lako prihvaćati velike razlike. Razumjevanje je možda malo lakši put i tek prvi korak na putu tom. Kada se traži greške kod druge strane kraja tome nema. Tražiti greške kod sebe, mada ih je možda manje jest korak na bolje. Pozdrav

    avatar

    19.04.2006. (16:00)    -   -   -   -  

  • sitke

    Uz malo muke vidio sam video.Što reći; trebalo im je par stoljeća da se nauče suživotu na par kvadrata bogomolje ! Koliko će nam trebati za ostatak svijeta ? Možda i Gospod prije toga dođe drugi put ( ili Mesija kojeg Židovi čekaju -a bit će da je to ista Osoba i isti događaj koji bi se mogao desiti relativno brzo !?)

    avatar

    19.04.2006. (17:36)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Mladen: Slažem se s tvojim zaključkom, premda idalje mislim da smo uvjetovani mnogočime, što ne mora uvijek biti loše. Upoznavati tuđe različitosti, ne znači tražiti njihove "greške", nego jednostavno upoznavati drugoga, kao što muškarac upoznaje ženu i može je beskrajno i bezuvjetno voljeti iako je sasvim drugačija od njega. @sitke: U ovih par kvadrata bogomolje nažalost su umiješane i velike svjetske sile, putem raznih mirovnih ugovora (od bečkog i berlinskog, pa dalje), tako da nije uvijek bilo tako lako prekoračiti prepreke, kao što se to danas čini. Za svijet uvijek ostaje nada da je pomirenje moguće, a o Dolasku ne znamo "ni dana ni časa", zar ne.

    avatar

    19.04.2006. (21:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...