Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Viva

    počela sam te čitati tek neki dan (našla sam te preko beauty foruma) i blog mi se sviđa, posebno ovaj dio o kozmetici petkom. izgleda da stvarno znaš o čemu pričaš i to mi je super. a vezano za AHA i BHA, šta misliš o avenovoj kremici diacneal, ona je sa glikolnom kiselinom ali je namjenjena koži sklonoj prištićima?

    avatar

    21.04.2006. (11:40)    -   -   -   -  

  • jja

    Draga Viva, misljenja sam da glikolna k. nije najbolje rijesenje za osobu sa pristicima. Bilo bi dobro znati detaljnu listu sastojaka ili barem omjer AHA i pH. To bi trebala iscitati teta u apoteci a ako imas proizvod doma, pise na onom papircu. Iako volim Avene cijela ta linija Cleanance mi je malo sumnjiva. Recimo kad u ISTOM proizvodu nude i AHA i BHA kiseline, vise sam pobornik ili jedno ili drugo. Iskreno, pokusavam pronaci u svojim biljeskama nesto o Retinaldehyd-u...pa se javim jos. Kako ne mogu pronaci funkciju tog sastojka, pada mi na pamet da su zamjenili neko konvencionalno ime nekim svojim patentiranim tehnickim imenom. Uzmi u obzir da je tvoja koza najvaznije mjerilo a ne moj tekst, sto ti pase. Recimod Avene mi je super gel za pranje lica, rozo pakiranje kao i ona nano tekucina ili bolje poznata pod micelarna tekucina. Vidis, zato pozdravljam firme koje otvoreno napisu sve sastojke pojedinog proizvoda na svojim web stranicama i ne tjeraju te da kupujes macka u vreci.

    avatar

    21.04.2006. (11:58)    -   -   -   -  

  • Viva

    pa baš te zato i pitam, s obzirom da mi je sve što sam od avena uzela bilo odlično, jedino mi diacneal nije nešto. ne šteti mi, ali nisam primjetila nikakvo poboljšanje. inače nemam kožu pretjerano sklonu prištevima, tu i tamo u PMS-u ili pred ispit dobijem 1,2, ali i to bih rado željela spriječiti, jer ipak, davno sam prešla pubertet :)

    avatar

    21.04.2006. (12:55)    -   -   -   -  

  • jja

    Pa evo moj bi ti savjet bio da radije nabavis nesto sa salicilnom kiselinom. I ne stavljas onda na cijelo lice nego samo na pristice. Imas doma popis sastojaka za Diacneal? Ajde pliz prepisi, ba si mene zanima. Naravno po redu kao sto i pisu jer im to u pravilu koordinira sa zastupljenoscu u proizvodu.

    avatar

    21.04.2006. (13:31)    -   -   -   -  

  • Viva

    sastav je bio na kutijici koju sma bacila, ali evo ovo sam našla na netu. Water, Cetyl Alcohol, Cyclomethicone, Polysorbate 60, Glycolic Acid, Avene Thermal Water, Alcohol, Sodium Hydroxide, BHT, Dimethiconol, Fragrance, Polymethyl Methacrylate, Potassium Sorbate, Red 33 (CI 17200), Retinal ja sam laik kad su ove stvari u pitanju, pa ćeš možda ti više znati.

    avatar

    21.04.2006. (13:50)    -   -   -   -  

  • Tara

    Super! Prilično mi je jasan tekst, no bilo bi zgodno da uz sve ove proizvode napišeš koja je vrsta kiselina, pa da je lakše prepoznati laiku, kao ja. Skužila sam da je salicilna BHA, ali ne vidim da si neki baš preporučila osim zadnjeg, kojeg nema u ovim krajevima. Pa ono please nekako razdvoji jedne od drugih. Sad sam čitala i postove od ranije te vidim da moram još puno učiti. Samo naprijed!

    avatar

    21.04.2006. (13:59)    -   -   -   -  

  • jja

    Viva- hvala. Nismo puno pametnije ;-) ali si se potrudila! I ja sam laik i to TOTALNI, zaista, nemam nikakve strucne veze s kozmetikom samo one ljubavno-strastvene. Jos uvijek ne znam kaj je retinal, cek da mi kemicar dodje s posla ;-) ali mozda misle na retinyl sto bi bila vrsta A vitamina, sto se koristi kao antioksidant. Tara hvala, zapravo ovih svih 10 proizvoda bih mogla preporuciti, jer sam ih sve isprobala i imaju dobar omjer % i pH. Nazalost samo za broj1,2 i7 znam da ima u Hrvatskoj a ja te kemijske eksfolijante nabavljam vec duze vani. Sto se specifikacije kiseline tice za vecinu pise, recimo 1. salicilna kiselina 2.benzoyl peroxidom 3. isto 4. isto 5.isto 6.isto 7.AHA 8. AHA 9. Aha/BHA zavisi koji proizvod izaberes 10.AHA- ma pise sve ;-) Svi proizvodi sa benzoyl peroxidom su odlicna zamjena za BHA proizvode, imaju svojstvo prodiranja u bakteriju i dezinficiranja. Hvala na motivaciji :-) Nazalost "u nasim krajevima" jos uvijek nisu kemijski eksfolijatni popularni a to je eto velika mana trenutnog kozmetickog trzista u Hrvatskoj.

    avatar

    21.04.2006. (14:12)    -   -   -   -  

  • Hvala ti puno, no evo ipak bih te pitala za savjet. Moja koža je zrela (33 god), imam proširene pore, nos i obrazi se sjaji, no nemam mitesera ni akni, osim malo u mjesečnici. Mislila sam uzeti ovaj Neutrogenin 1., no vjerovatno ga ne bih trebala koristiti svaki dan.Tvoje mišljenje? Pusa!

    avatar

    21.04.2006. (18:08)    -   -   -   -  

  • Tara

    To sam ja zadnja! Sorry na gnjavaži.

    avatar

    21.04.2006. (18:08)    -   -   -   -  

  • Svea

    Progutala sam post u jednom dahu! :))) Dosta tih krema o kojima piše nema u RH, jel da? Neutrogenu nisam probala, al spremam se kad potrošim sve što imam. Sad ujutro koristim La Roche Possay sa C vitaminom, navečer Cleanance i čekam da to potrošim pa da odem do dermatologa po savjet za "ljetnu kombinaciju". U "proljetnu" mi teta dermatologica kaže da je dobro uzeti jednu kremicu sa C vitaminom, tako jednom godišnje da se koža malo osvježi i pripremi za sunce.

    avatar

    22.04.2006. (09:34)    -   -   -   -  

  • jja

    Draga Tara, jako je nezahvalno dijeliti savjete na nevidjeno jer postoji opasnost da ti zaista kazem nesto pogresno, zato molim te uzmi ovo sto ti napisem s malo opreza. Ovako, moj favorit ali zaista favorit s obzirom na ucinak i cijenu, znaci neki best buy bi bio od Paule Begoun 2% BHA i na tvom mjestu bi ga onda stavljala samo tih par dana u mjesecu ali na cijelo lice. Zaboravila sam napisati u tekstu, JAKO JE VAZNO kakvo pakiranje imaju kemijski eksfolijanti i ne preporucaju se teglice nikako, zato je eto clinique dobio od mene tih par minusa. Novost je da tek od nedavno te americke proizvode od P.B. dostavljaju i u EU ali najbliza destinacija je Slovenija pa ako imas nekoga da ti tamo dostave. U pravu si, Neutrogenu nemoj koristiti svaki dan nego "onih dana" ili mozda 3-4 dana pred pojavu pristica (to procjenis po ciklusu) kao prevenciju. I ne gnjavis me, ja uz svoju jutarnju kavicu bas zasjela da se izgustam o kozmetici. D.D.- Da, nazalost dosta im nema u RH ali polako dolazi to. Neutrogena ima neke agresivne proizvode ali u globalu ima pretezno solidne proizvode koji su doslovno imitati Clinique proizvoda za necistu kozu ali za 1/3 cijene. Da ovo s C-vitaminom, vocne kiseline, osvjezi kozu ali ju (sorry) nikako ne pripermei za sunce. Bas obrnuto, pojacava njenu osjetljivost na sunce. Evo muz mi objasnio sto je Retinaldehyd, to je derivat retinola a o tome kao i o tretinoinu cu pisati u petak.

    avatar

    22.04.2006. (10:54)    -   -   -   -  

  • Tara

    Evo nažalost ni Neutrogena proizvoda za lice nema u RH. Čisto radi informacije ;)

    avatar

    22.04.2006. (16:59)    -   -   -   -  

  • jja

    Hvala Taro! Mozda kao ideja, jesi probala pitati po privatnim apotekama? Jer cijela ta Johnson+Johnson grupa (Neutrogena, Aveeno, Clean and Clear, RoC) obicno imaju iste distributere.Stavila sam naknadno u post sliku tog proizvoda za slucaj da ga negdje slucajno vidis i mozes odmah reagirati.

    avatar

    22.04.2006. (17:32)    -   -   -   -  

  • teuta

    Evo, ja se vratih. Ovaj put ću te samo toplo pozdraviti i zahvaliti na lijepom komentaru i željama. Šaljem ti veliki cmokkkkk.

    avatar

    23.04.2006. (18:37)    -   -   -   -  

  • Fräulein

    upravo sam mejlom dobila link na tebe; jao-divno stivo- vrlo shvatljivo za nas laike :-) mislim da su se moji pristevi svemu ovome jako razveselili ;)

    avatar

    23.04.2006. (18:40)    -   -   -   -  

  • Svea

    Dermatologica mi je rekla da jednom godišnje (u proljeće, negdje 3-4 mjesec) kupim neku kremu sa C vitaminom da mi malo obnovi i ovježi kožu. Preporučila je Environ C Boost ili La Roche Possay Active C. Od jeftinijih je spomenula Natural Welthov serum sa C vitaminom koji se nanosi ispod kreme. Ja ti imam La R.P. kremu i stavljam je ujutro i ponekad navečer ako mi je koža suha. Navečer stavljam Avene Cleanance K. Što se tiče SPF-a - kad ovo potrošim planiram uzeti neku kremicu sa SPF 15 ili 20. Ne boravim na suncu, a od onih par minuta dnevno mi ne bude ništa (nadam se :))

    avatar

    23.04.2006. (21:46)    -   -   -   -  

  • Tara

    Hvala, još ću pogledati, no nažalost u ovi 4-5 ljekarni koje sam pogledala imaju samo onu visibly clear liniju. Pusa!

    avatar

    24.04.2006. (10:10)    -   -   -   -  

  • jja

    D.D. hvala na odgovoru! Inace da ne koristis vocne kiseline nista ti ne bi bilo od sunca za par minuta ali nazalost ti moze biti dosta toga ako se koriste ti kemijski eksfolijanti i izadje se nezasticen barem 5 minuta na sunce. Moze se dobiti poremecaj pigmentacije jer zapravo izlazes ranjivu "oguljenu" kozu suncu. Ne bih te zeljela plasiti ali eto bas to se meni dogodilo. Jer mi u apoteci nisu rekli kako se tocno ti kemijski eksfolijanti koriste pa sam zbog potrebe da sama sebi pomognem krenula malo proucavati sve to. Hvala na objasnjenju za c vitamin, potaknula si me da sinoc procitam par clanaka na tu temu i da si mozda i sama kupim nesto u tom smjeru ;-) Teuta- veseli me sto si nam se vratila, svaki dam virkam na tvoj blog u nadi da cu te opet vidjeti :-) Vio- hvala! Tara- tocno znam kako ti je, tako je meni godinama, pogotovo kad sam otkrila Dove kremicu SAVRSENU za lice i SPF i sve za nekih 5 dolara a ovdje je nema :-(

    avatar

    24.04.2006. (10:56)    -   -   -   -  

  • july

    hej..i ja sam te naslapreko beauty foruma..super su ti clanci..nego jel mi mozes preporucit neku kreemu sa BHA kiselinama,imam masnu kozu,pogotovo t-zona..i nesto sto bi mogla nac u Hrvatskoj..pozdrav

    avatar

    25.04.2006. (10:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...