Blog je i te kako poučan. Ali i opasan. Naime kad čitam postove sa receptima uvjek ogladnim, a kad ogladnim radim diverzije po frižideru. Što nije dobro ;)
13.04.2006. (22:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slažem se i ja da iz blogova čovjek može mnogo toga naučiti. Najzgodnije je što ovdje imamo veliki izbor, a odluka je naša što ćemo od svega toga čitati. Kroz te odluke polako se nađu neki koje zanimaju slične stvari, pa onda naiđe netko novi, te nas sve skupa ugodno iznenadi. I, uz sve to, blog nije ograničen na neko mjesto.
13.04.2006. (22:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slažem se s Bracom (mada ne mogu blog optužiti za diverzije po frižideru). Peku se i u Istri pletenice. U trake tijesta uplete se jaje i preko njega se tijestom oblikuje križ. Takav se kolač zove: jajarica, pupica, šišarica, šotorić, šušarica, titula, vojnik, bogonac, bagunica... (sve o tome zna Bookaleta) Ovi se kolači ne rade jako veliki i uglavnom se daruju djeci; tić - kolač u obliku ptice s jajem i očima od graha za dječake, a jajarice za djevojčice.
13.04.2006. (22:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sramota me reći, ali pravu rožatu nisam jela. Bila je neka imitacija, ali ljudi koji znaju što je taj kolač su govorili da to nije to. Za Uskrs pravim sirnice(pince). Nisam baš neki veliki obožavatelj tog slatkog kruha, ali to je neizostavna tradicija. Pincu i jaja nosim obavezno na blagoslov, ali ovdje na kontinetu su malo drugačiji običaji. Ovdje se nosi šunka, jaja, mlada kapula i sve što se doručkuje na Uskrs. Dobro kažeš da se kroz blog puno može naučiti.
14.04.2006. (08:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobro Ti jutro, draga Mala! Na Tebe, odnosno Tvom clanku o povijesti i kulturi sam tek neki dan mislila, kada sam, nista ne sluteci, prosla neku ulicu gdje bijase izbacivanje suvisnih stvari... i padne mi pogled na hrpu knjiga, te nisam mogla odoljeti da ne barem gledam sto se tu baci... A imala sam sta vidjeti, a vala i spasiti, medju ostalom Dostojevskija i Gorkija... jedna doista vec skupocijenu malesnu knjigu iz 1943 (!) za djecu o malom Mocartu!!! :)))) Da, ne digne se 'drek' s ulice... ali spasiti knjige je Dobro djelo kada se o takvim knjigama radi... A da su blogovi cesto i poucni mogu samo potvrditi... kod Alkiona sam npr. mnogo o Tesli saznala, kod naseg Jagoda o mnogo cemu mnogo stosta naucim, kod Helix cesce ima zanimljivi clanak, kod Tebe saznam mnogo o Tvom kraju... i... i... ma meni je doista super, i uz to nase blog-druzenje ujednom (nadamse!!!) jos mogu nadoknaditi svoje znanje Vaseg jezika... i sve to mi nista ne kosta vec samo da si uzimam malo i vremena. Zivio nam nas blog-svijet koji se tako cesto spoji s nasim realnim svijetom! Prijatan Ti blagdan zelim, provedi ga sto bolje sa svojim najdrazima, i budi mi justo srdacno voZdricljena... PS.: Slika skale bas je divna! :)))
14.04.2006. (09:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PS.: Za Uskrs, s obzirom sto ce mi moja Dani s voljenim mojim unukom Tizijanom biti tu (stizu mi veceras, lalalaaaa...) napravit cu tortu od jagoda! Hmmm...njammm... Svakako cemo ujednom Danijelin rodjendan slaviti, koji je bio tek u nedjelju...
14.04.2006. (09:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O, da, blog je itekako poučan i kako reče Darko daje nam mogućnosti izbora što, kako kada i u kojoj mjeri želimo pročitati. Velika većina pravih profesora bi dala ne znam što da mogu ovom snagom privući pažnju, a naročito motivaciju svojih učenika. Najjača strana ovakvog načina (uvjetno rečeno) učenja je lako pamćenje pročitanog jer je vrlo jaka koncentracija, čita se upravo ono što nas zanima i motiviranost i zainteresiranost su na maksimumu. (nije odoljela duša nastavnička da ne komentira na ovaj način) Pozdrav tebi i familiji i naravno SRETAN USKRS. :)))
14.04.2006. (17:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ima neka tajna veza …tajna veza za sve nas, blogere!: ))) Otkako čitam blogove, moram priznati da sam mnooogo toga naućila, pogotovo o ovim običajima, različitim ili sličnim…Sretan Uskrs, provedi ga u miru I ljubavi sa svojim najdražima!: )))…a, i ja ću na ljeto u Du…vodim te na ručak, ti reci gdje: )))
15.04.2006. (00:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vjesti iz nesvjesti
Blog je i te kako poučan. Ali i opasan. Naime kad čitam postove sa receptima uvjek ogladnim, a kad ogladnim radim diverzije po frižideru. Što nije dobro ;)
13.04.2006. (22:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Slažem se i ja da iz blogova čovjek može mnogo toga naučiti. Najzgodnije je što ovdje imamo veliki izbor, a odluka je naša što ćemo od svega toga čitati. Kroz te odluke polako se nađu neki koje zanimaju slične stvari, pa onda naiđe netko novi, te nas sve skupa ugodno iznenadi. I, uz sve to, blog nije ograničen na neko mjesto.
13.04.2006. (22:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Helix
Slažem se s Bracom (mada ne mogu blog optužiti za diverzije po frižideru). Peku se i u Istri pletenice. U trake tijesta uplete se jaje i preko njega se tijestom oblikuje križ. Takav se kolač zove: jajarica, pupica, šišarica, šotorić, šušarica, titula, vojnik, bogonac, bagunica... (sve o tome zna Bookaleta) Ovi se kolači ne rade jako veliki i uglavnom se daruju djeci; tić - kolač u obliku ptice s jajem i očima od graha za dječake, a jajarice za djevojčice.
13.04.2006. (22:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Juliere
morat cu se i ja bolje bavit kuhanjem... a za obicaje se slazem s tobom. nekada mi se cini da je to jedino sto nam je na ovom svijetu ostalo...
13.04.2006. (23:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kašeta
u nas se prave za dicu tzv. bebe- slatko tisto se splete u malu pletenicu koja je uža pri dnu ,a na gornji širi dil se stavi jedno jaje
14.04.2006. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Friva
Sramota me reći, ali pravu rožatu nisam jela. Bila je neka imitacija, ali ljudi koji znaju što je taj kolač su govorili da to nije to. Za Uskrs pravim sirnice(pince). Nisam baš neki veliki obožavatelj tog slatkog kruha, ali to je neizostavna tradicija. Pincu i jaja nosim obavezno na blagoslov, ali ovdje na kontinetu su malo drugačiji običaji. Ovdje se nosi šunka, jaja, mlada kapula i sve što se doručkuje na Uskrs. Dobro kažeš da se kroz blog puno može naučiti.
14.04.2006. (08:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
M.H.Švabica
Dobro Ti jutro, draga Mala! Na Tebe, odnosno Tvom clanku o povijesti i kulturi sam tek neki dan mislila, kada sam, nista ne sluteci, prosla neku ulicu gdje bijase izbacivanje suvisnih stvari... i padne mi pogled na hrpu knjiga, te nisam mogla odoljeti da ne barem gledam sto se tu baci... A imala sam sta vidjeti, a vala i spasiti, medju ostalom Dostojevskija i Gorkija... jedna doista vec skupocijenu malesnu knjigu iz 1943 (!) za djecu o malom Mocartu!!! :)))) Da, ne digne se 'drek' s ulice... ali spasiti knjige je Dobro djelo kada se o takvim knjigama radi... A da su blogovi cesto i poucni mogu samo potvrditi... kod Alkiona sam npr. mnogo o Tesli saznala, kod naseg Jagoda o mnogo cemu mnogo stosta naucim, kod Helix cesce ima zanimljivi clanak, kod Tebe saznam mnogo o Tvom kraju... i... i... ma meni je doista super, i uz to nase blog-druzenje ujednom (nadamse!!!) jos mogu nadoknaditi svoje znanje Vaseg jezika... i sve to mi nista ne kosta vec samo da si uzimam malo i vremena. Zivio nam nas blog-svijet koji se tako cesto spoji s nasim realnim svijetom! Prijatan Ti blagdan zelim, provedi ga sto bolje sa svojim najdrazima, i budi mi justo srdacno voZdricljena... PS.: Slika skale bas je divna! :)))
14.04.2006. (09:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
M.H.Švabica
PS.: Za Uskrs, s obzirom sto ce mi moja Dani s voljenim mojim unukom Tizijanom biti tu (stizu mi veceras, lalalaaaa...) napravit cu tortu od jagoda! Hmmm...njammm... Svakako cemo ujednom Danijelin rodjendan slaviti, koji je bio tek u nedjelju...
14.04.2006. (09:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alkion
O, da, blog je itekako poučan i kako reče Darko daje nam mogućnosti izbora što, kako kada i u kojoj mjeri želimo pročitati. Velika većina pravih profesora bi dala ne znam što da mogu ovom snagom privući pažnju, a naročito motivaciju svojih učenika. Najjača strana ovakvog načina (uvjetno rečeno) učenja je lako pamćenje pročitanog jer je vrlo jaka koncentracija, čita se upravo ono što nas zanima i motiviranost i zainteresiranost su na maksimumu. (nije odoljela duša nastavnička da ne komentira na ovaj način) Pozdrav tebi i familiji i naravno SRETAN USKRS. :)))
14.04.2006. (17:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sick of it all
Super ti je slikovna ilustracija teme posta, aha :)) Novinarski razmišljaš...
14.04.2006. (18:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stereokemija
Ima neka tajna veza …tajna veza za sve nas, blogere!: ))) Otkako čitam blogove, moram priznati da sam mnooogo toga naućila, pogotovo o ovim običajima, različitim ili sličnim…Sretan Uskrs, provedi ga u miru I ljubavi sa svojim najdražima!: )))…a, i ja ću na ljeto u Du…vodim te na ručak, ti reci gdje: )))
15.04.2006. (00:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Želim ti sretan Uskrs! Zamisli, baš sam jučer u Jeruzalemu naišao na dvije Dubrovkinje! Čitale blog, pa se javile.
15.04.2006. (08:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mala iz Grada
@Darko još jedan dokaz kako je blog poveznica i što još reći možda -svijet je mal. ;)
15.04.2006. (19:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mala iz Grada
@sterokemija važi uvijek sam za druženje.
15.04.2006. (19:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...