Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Njofra

    a di piše kako je Sokolović držao mrtvog sultana Sulejmana nekoliko dana ispred šatora na stolici kako bi očuvao moral vojske?

    avatar

    02.04.2006. (20:14)    -   -   -   -  

  • Legatus

    :) Athumanunh se nekada duplicira, pa i triplicira, ovaj puta je to želio izbjeći, ali opet ne valja, napisao sam to u Kosovskoj bitci u četvrtak 30. ožujka, zadnji redovi 'a Sokolović paša to je prikrivao sve do pada Sigeta. Čak je i mrtvog cara pokazivao vojnicima podupirući ga kopljima, samo da ne padne borbeni zanos običnih, ali u bitki itekako odlučujućih, vojnika – po Athumanunhu)'. Dakle, namjera Athumanunha bila je ne opetovati nešto što je napisao prije par dana :)

    avatar

    03.04.2006. (10:06)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Zanimljivo je da o Subicu-Zrin(j)skome povijest ima uglavnom pozitivan sud (najpularnija opera valjda), dok Ante Starcevic je napisao mozda svoje najcrnije retke o doticnome vojskovodji.

    avatar

    03.04.2006. (23:22)    -   -   -   -  

  • Viribus Unitis

    mnogo lep blog. Inače, ja se bavim istorijom mornarice i brodova pa me Vaša tematika takođe zanima. Mogli bi da napišete nešto o pomorskim bitkama II. sv. rata: Matapan, Midvej, zaliv Lejte itd. Lep pozdrav,

    avatar

    04.04.2006. (18:06)    -   -   -   -  

  • CEZAR

    Daj molim te piši o RImskim bitkama.. Rome fan

    avatar

    06.04.2006. (15:03)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    :) eh, pa zar Athumanunh nije obećao ispuniti vam sve želje, ali ima vas mnogo, a Athumanunh treba i raditi i za život zaraditi, pa ne stigne na sve strane. No, nema problema bit će o svemu i svačemu, baš kao što je i do sada bilo: i o Rimljanima, o Perzijancima, Grcima, bit će građanskih ratova, možda i nekih revolucija (naravno bitaka, ne politike), domovinske povijesti, Svjetskih ratova, ratova nakon Svjetskih ratova, lokalnih sukoba, pomorskih bitaka i raznih amfibijskih operacija, možda vam pokušam i bitku za Bagdad opisati, mada je to još uvijek previše svježe da bi bilo povijest, opišem vam i SPECNAZ - e u Afganistanu i sve ostalo, samo morate biti strpljivi, a ako se pak nekome silno žuri onda recite konkretno. No, sada više ni sam Athumanunh ne zna što je sve ostalo na blogu, pa prije dobro provjerite i ako nema onda ćemo opetovati.

    avatar

    06.04.2006. (21:17)    -   -   -   -  

  • moja lektu(i)ra

    ovo je moj omiljeni blog..šutim i uživam u njemu ..

    avatar

    07.04.2006. (13:45)    -   -   -   -  

  • dik

    zar je baš Gašpar Alapić morao preživjeti ? Zar se nije on poslije borio protiv seljaka Matije Gupca?

    avatar

    11.04.2006. (10:35)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    dik, odlično poznavanje povijesti! Athumanunh ti odaje priznanje! Da, upravo Gašpar Alapić doveo je bansku vojsku koja je nanijela odlučujući udar seljačkoj vojsci, no, povijest ponekad zna biti i okrutna, Athumanunh tu doista ništa ne može učiniti.

    avatar

    11.04.2006. (20:49)    -   -   -   -  

  • dik

    Hvala na komplimentu još kada bi tako bilo :-). Da čovjek bi rekao što su baš njega moralo poštedjeti, ali da nije bilo njega (kao i hitlera i drugih zločinaca ) i nas ne bi bilo jer bi se sve poremetilo ali to nije tema bloga. Nego da te pitam još uvijek nisam zaboravio na pitanje u vezi potapanja njemačko ratnog broda u južnoj americi pa ako možeš malo pojasniti. Uživam čitati tvoj blog. Pozdrav i samo naprijed

    avatar

    12.04.2006. (09:41)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    ah, potpuno sam to smetnuo s uma dik, onaj sam put bio malo srdit, ali ispravim to, napišem ti kasnije više o bitki u ušću rijeke La Plate i potapanju njemačkog džepnog bojnog broda od strane njegovog zapovjednika. Nadam se da ću stići sve to što sam Vam obećao! :)

    avatar

    13.04.2006. (20:57)    -   -   -   -  

  • hos

    Sta nije Zrinski Poginuo prije nego sto su mu odsjekli glavu, ja sam citao da je dobio dva meka u prsa i jedan u glavu te je onda tek pao na zemlju.

    avatar

    24.05.2006. (11:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...