Komentari

travelfreak.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Tulipani from The Netherlands

    Nina, kad ćeš provesti, nadam se, najmanje tridesetak godina u Nizozemskoj, kad ćeš moći samo dva tjedna na godišnji kod rodbine jer ti šef neće više dati u jednom "mahu", kad ti djeca neće znati pričati hrvatski s bakom, djedom i bratićima, razmišljat ćeš drukčije... nešto od toga možeš naći i u svojem donjem postu "strankinja"... ne mogu se nizozemci mjeriti sa nama... ni sa susretljivošću, ljubaznošću... što se oni tebi nasmiju na kasi ili u tramvaju, sve je to umjetno jer su odgojeni tako... makar ti je druga polovica nizozemac, ti ćeš uvijek za njih biti buitenlandse... što je i logično, zar ne? vjeruj mi, jer imam prijetelje koji su u istom sosu kao i ti... prave se veliki Hrvati, a djeca im neznaju govoriti Hrvatski! Žalosno od njih! Sretan sam što sam svoju djecu odgojio na hrvatski i katolički način, što su završili visoke škole u Nizozemskoj i imaju dobro plaćeni posao, a najdraže mi je što perfektno govore i pišu na hrvatskom jeziku!

    avatar

    02.04.2006. (01:33)    -   -   -   -  

  • Travel Freak

    Ma ja se s tobom potpuno slazem. Ako ikad budem imala djecu, ona ce definitivno govoriti hrvatski. Vec imam planove da ih za svake skolske praznike posaljem baki i djedu u Split :) Meni je jako vazno da moja djeca, bez obzira gdje zive, znaju sve o Hrvatskoj. Ja samo pokusavam reci da bi Hrvati mogli biti malo otvoreniji prema drugim nacionalnostima, a ne se samo druziti medusobno, to je sve. Mislim da mozes sacuvati vlastiti identitet, a istovremeno biti otvoren prema drugim ljudima, kulturama, hrani, muzici, itd.

    avatar

    03.04.2006. (13:39)    -   -   -   -  

  • Nizozemska (HR)

    Hej, Nina (Split) gdje si nestala? Bilo bi super da ponovno nesto napises pa da stupimo u kontakt. Ono pismo od 31.03.2006. ti je prva liga i ja se potpuno slazem s tvojim komentarima.

    Lijepi pozdrav,
    Lorena

    avatar

    01.05.2007. (23:25)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    Dragi hrvati u Nizozemskoj,dodjite i druzite se na novom Dalmacija Forumu......
    http://dalmacije.eu.mn

    avatar

    15.08.2013. (19:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...