Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Pero Panonski

    Khm, meni se nesta govori, da je dio srpske vojske, slicno kao kod bitke na Marici, bio pod utjecajem alkohola ... Ja to sasvim ozbiljno.

    avatar

    31.03.2006. (00:00)    -   -   -   -  

  • nemiri

    nisam sigurna da su verovali u pobedu, već u "nemanje" izbora

    avatar

    31.03.2006. (00:45)    -   -   -   -  

  • MAriO

    ZDRAVO! ZANIMLJIVA TEMA... KRVAVOG LI VIDOVDANA! A NIGDJE SPOMENA O HRVATIMA KOJI SU TAMO DOŠLI BRANITI KRŠĆANSTVO!?! A BILO IH JE... NARAVNO, OSIM ŠTO SU BILI NAGONSKI GONJENI ONOM "BOLJE GROB NEGO ROB", I ŠTO JE DALJNJI TURSKI PRODOR IPAK DONEKLE USPOREN MURATOVOM POGIBIJOM, I PORED GLOBALNOG PORAZA, SRBI SU NAŠLI RAZLOGA ZA DERNEK!

    avatar

    31.03.2006. (09:33)    -   -   -   -  

  • bolesnium

    Hvala

    avatar

    31.03.2006. (18:25)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Hm, MariO, Athumanunh je napisao ono što je znao i pronašao u izvorima o Kosovskoj bitci i sada će ih navesti: J. Hammer, Geschichte des Osmanischen Reiches, Pest 1827.; M. Braun, Die Schlacht auf dem Amselfelde in geschichtlicher und epischer Überlieferung, Leipzig 1937.; G. Škrivanić, Kosovska bitka, Cetinje 1956.; S. Novaković, Srbi i Turci, Beograd 1960.; dakako uz svoje komentare i promišljanja, a o Hrvatima i njihovoj vojničkoj povijesti u slijedećim danima Athumanunh će pisati opširnije, jer tu je 'malo više doma' i spreman je na bilo kakve rasprave, to mu je mnogo poznatije gradivo. Athumanunh je ispunio želju i Kosovsku bitku opisao vojnički onako kako su je vidjeli izvori koje je gore napisao, a o Hrvatima u Kosovskoj bitci ne postoji ništa, no, spominje se ban Ivan s križarima. Ako si na te Hrvate mislio, Athumanunh se može donekle složiti da je to, može biti, Ivan Paližna bivši mačvanski ban i poglavar hrvatskih nezadovoljnika koji je u borbi protiv ugarskog kralja Sigismunda našao utočište na bosanskom dvoru. Da zaključim: Ako je Ivan doista i bio na Kosovu, tamo je mogao dovesti samo mali broj svojih vojnika i to u sklopu bosanskog kontigenta. O drugim hrvatskim vojnicima iz toga doba ne može biti nikakvih priča, a o politici ne želim pričati niti je želim komentirati. Athumanunh piše o bitkama, vojnicima u njima, o njihovim hrabrostima i strahovima, bez obzira na vjersku, rasnu ili bilo kakovu drugu pripadnost. Opetovano Vas sve lijepo zamoljavam, o bitkama i vojnicima pričati možemo, a o politici i akterima iste nemojte, za to sigurno postoje neki drugi 'blogovi'!

    avatar

    31.03.2006. (20:42)    -   -   -   -  

  • nemiri

    ja sam se malo patila sa tim, zato i napisah komentar :), ali znaš ti kakvi su moji komentari

    avatar

    31.03.2006. (21:32)    -   -   -   -  

  • MAriO

    ZDRAVO! OPET JA... MA OK, SVE TO STOJI! ...E SAD DA JOŠ NEŠTO NAPIŠEM OPET NEĆE VALJATI, POŠTO SE NA OVIM PROSTORIMA SVE POVEZUJE S NEKAKVOM POLITIKOM ČIM SE U JEDNOM TEKSTU SPOMENU NEKE DVIJE-TRI SUSJEDNE NACIJE ILI VJERE... TO JE IPAK BILO NEKO DRUGO DOBA (PA DA JE I NOVIJE, KAKVE VEZE IMA)! NEGO, IMA GORE NOVI ČLANAK PA DA SE NJEMU POSVETIM(O)...

    avatar

    01.04.2006. (09:17)    -   -   -   -  

  • Nikola

    Najvjerovatnije da Brankovic nije kriv ,ali neko mora .

    avatar

    25.04.2006. (18:42)    -   -   -   -  

  • Napoleon

    Lijepo opisano. Srbi nisu bili baš najbolji taktičari.

    avatar

    02.05.2007. (22:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...