Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Web Testing options !

    Call goog na strike 400 samo danas..+120%...na žalost na Investopedia Hardkapitalizmu sam zbrokao,pa nisam imao dosta čak ni za jedan call na goog.Ne mogu se odjaviti i ponovno nakon objavljenog bankrota početi novi papertrejd jer sam kreirao game...

    avatar

    29.03.2006. (23:33)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Nemoj da te to obeshrabri Feix! Bolje zbrokati na papertradeu nego u stvarnosti ali i jedno i drugo samo je placanje skolarine na putu uspjeha. Nauciti uspjesno trejdati opcije NIJE LAGANO ali je zato vrlo UNOSNO kad jednom uspijes! To je kao nauciti voziti auto - komplicirano je i traje puno dulje (nego npr nauciti hodati, sklizati ili voziti role ili bicikl) ali zato kad jednom uspijes i steknes iskustvo onda se mozes odvesti vrlo vrlo daleko, prevesti puno veci teret i postici brzine koje biciklom nikada ne bi uspio! Rijecju imas LEVERAGE!

    avatar

    29.03.2006. (23:54)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Samo bih htio primijetiti da ipak nisi čekao petak- ponedjeljak bez puteva,već si se repozicionirao(samo sa callovima) tek jučer.Vidim da ne odstupaš od preporuke da preko vikenda ne ostajemo izloženi marketu,osim u spreadu.Ove godine imamo sreće,market je svako malo pun poučnih za nas i profitabilnih:) za Tebe prilika...nema bolje škole!

    avatar

    30.03.2006. (00:09)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Tako je i cak sam danasnji profit izvukao na kraju dana jer je rano jutros GOOG otvoren relativno nisko (kao sto se vidi na grafu) pa se lijepo i lagano moglo pozicionirati i pratiti uspon od 17.7 pointa! Sutra vec, ko zna sta ce biti jer ako su se fondovi natrpali GOOGLa i postigli sta su MORALI onda je privremeni pad moguc any day now! Zato i velim da dok ljudi pocnu pratiti ono o cemu cuju / vide / citaju do tada je glavnina pokreta vec gotova! PAttern "trnoruzica" (ulaz volatilnog internet stock-a u S&P500 index) prepoznajem iz 1999 i reagiram ODMAH! To pokusavam prenijeti i na vas!

    avatar

    30.03.2006. (01:03)    -   -   -   -  

  • Pozdrav.Malo sam oko teme,a i ova pomračina sunca :-) 18,70%DANAS,trejdao OM-ovu tezu da jake dionice mogu pomaknut cijeli sektor,ali nažalos u petak prije početka marketa dok sam davao nalog EBAY I RTP nisam kliknuo na Submit Order tako da sam ušao u najgorem trenutku, pa sam morao trpit gore -dole(rast zlata od 550-573 nisam iskoristio zbog širokog Bid Ask , molim mišljanje o ovoj opciji- dionici kako je trejdat i dali, zbog malog volumena ? imho meni važna!) nakon toga ušao u YHOO i danas AAPL +6,17% ,sve u svemu moj drugi papertrejd a TREČI REZULTAT DANA- HARDKAPITALIZMA na Investopediji :-)) ,sve zahvaljujuči VELIKOM OM-u , Dow teoriji ,Feliksu ,Cartmannu, Narozu ,Contresu , Bavulu i jednoj knjizi , pozdrav početnik

    avatar

    30.03.2006. (02:05)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Tesko je razumjeti tvoja pitanja ali PREDPOSTAVLJAM da pitas za Rio Tinto (RTP) jer on izgleda slabo likvidan u opcijama! Sta da ti kazem, dionica ima relativno velike pomake i volatilna je ali su strike-ovi razmaknuti po 5 pointa a volumen i open interest IZUZETNO MALI! Rijetko se vidi opcija koja ATM ima volumen 1 kao RTP na ATM Callu danas! Uglavnom ako ti je RTP bas vazna (kao sto pises) onda moras OTRPITI VELIKI BID-ASK SPREAD od $90 (ATM) i ocekivati da je prodajes uvijek na MARKET posto nema puno interesenata osim mozda MM-kera! Sve to nije bas idealno ali ako udjes duboko ITM onda je podnosljivo! Good luck!

    avatar

    30.03.2006. (06:01)    -   -   -   -  

  • bagzi

    Da li mozes da malo pojasnis kakva je to strategija kad ulazis u opciju koja je duboko ITM, vidim pisao si to i za ELAN, ali nisam razumeo. Negde sam procitao da opcije deep in the money mogu da se ponasaju suprotno od kretanja stocka ali nije mi sasvim jasno zasto. Pozdrav

    avatar

    30.03.2006. (14:40)    -   -   -   -  

  • bagzi

    I još nešto: kada možemo očekivati da ćeš pisati više o tvojim kriterijumima za odabir strikeova i odredjivanja cene izlaska. Iz bloga se može nešto naslutiti (3 x ulaz na jednoj strani = izlaz, pokreti u prošlosti na slične vesti), ali mislio sam da li ćeš možda nešto slično objediniti.

    avatar

    30.03.2006. (15:42)    -   -   -   -  

  • THX,Nažalos zla sreeća,RTP+4,77% ,a moj call(RTPDT-144,19%),ja izašao juče:-( da bi se repozicinirao u NEM KOJI NE MRDA !Pouka ne spavaj s kešem kad imaš zlato. pozdrav ,početnik!

    avatar

    31.03.2006. (01:59)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @Bagzi: pokusati cu ovaj vikend sastaviti malo siri unos o tome o cemu me cesto ispitujete! Strpi se jos malo! THX

    avatar

    31.03.2006. (11:47)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Cestitam svima na uspjesima na INVESTOPEDIJSKOM TREJDANJU, onima koji zaradjuju ali i onima koji samo pokusavaju! Vazno je uciti i trenirati.. "daske ne uzvracaju udarce" rekao je Bruce Lee u Zmajevom Gnijezdu kad je O'Hara slomio dasku ispred njegovog nosa a prije turnirske borbe u kojoj ga je Bruce "ohladio"! Parafrazirano na ovaj slucaj ja bih rekao "PAPERTREJDANJE NE IZAZIVA PRAVE GUBITKE" pa prema tome svi su hrabriji - oni koji uspijevaju trebaju biti svjesni da ce kod pravog trejdanja imati "ugradjene kocnice" za ulazak sa svojim novcem i nece postupati tako "hrabro", dok oni koji su sve zgubili mogu se tjesiti da ce kod pravih trejdova postupti sigurno opreznije jer ce MARKET UZVRATITI UDARCE (ulaz zbog zarade) pravim gubitcima. Pozdrav svima!!

    avatar

    31.03.2006. (20:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...