Komentari

promina.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • In vino veritas

    Mislim da je ružno i nepotrebno, čim se na stranicama Promina bloga pojavi ime Gorana Kneževića, odmah kao po direktivi, počne se spominjati obnova njegove kuće. T o je doista podlo, i ja znam da ta laž dolazi od načelnika Duvančića, jer Kneževića znam i ne vjerujem da bi on išta uvjetovao, a kamoli obnovu kuće. Kao profesionalac, čovjek je navikao biti plaćen za svoj angažman. Tako funkcionira cijeli civilizirani svijet. "Družba je družba, a služba je služba"
    Što se tiče folklora, on je doista autoritet. I nije on socijalni slučaj, pa da mi na Promina blogu raspredamo o njegovoj očevini u Oklaju.
    Osim toga, može nas sve biti sram da u Promini još uvijek zjape srušene i popaljene kuće naših sumještana - Hrvata, kojima je jedini grijeh što u obnovi nisu imali prebivalište u Promini, a već desetljeće se koče bobodolski crveni krovovi. I nisu to samo krovovi-oni dobiju sve što požele. Vezano uz tu problematiku, u Otavicama sam vidjela vrlo lijep i jasan primjer protesta protiv takve politike: očito znajući da slika vrijedi tisuću riječi, netko je u dvorište, gdje zjapi srušena, spaljena kuća, kroz sve ove godine obrasla u šikaru i šipražje, netko je kažem na sred takvog dvorišta utakao u zemlju koplje na kojem se vijori hrvatska zastava. Učnio je to vlasnik, ako ništa drugo, a ono barem zbog slučajnih prolaznika namjernika, koji će kao i ja, dok prolazim kroz nepoznata mjesta, naišavši na spaljene kuće upitati naglas: "Je li ovo srpsko selo", na što mi moj suprug redovito odgovara"Ženo, u Hrvatskoj nema srpskih sela. Sve su to hrvatska sela, gdje živi srpska manjina"
    Ali kako se doista osjeća čovjek čija je kuća devastirana u ratu, Hrvat je i nakon petnaest godina sve se obnovilo, i s vezom i bez veze, i prognaniku i izbjeglici, Hrvatu i Srbinu, s prebivalištem ili bez njega? Dođe u mjesto odakle potječe, kad tamo jedino on bez krova, ili je takvih još par na cijelu Prominu. P a zar bi koštalo financijski puno bar zatražiti u ime općine, bar da prestanu postojati više ti ružni ostaci koji strše uz cestu? P a neka se resorno ministarstvo očituje. Je li da to nije prenaporno za pravnu službu i našeg načelnika?
    Kažem, puno je ljepše upaliti najmanju svijeću, bar pokušati, nego stalno vikati kako je mrak. A strašno je ružno čovjeku prišivati nešto što nije ni pomislio. Inače, naš načelnik ima fobiju od svakog tko dođe u Prominu i nešto zna raditi, u nečemu je dobar. On brzo insinuira nekakav dijalog koji se nikad nije dogodio i odvede spiku u krivom smjeru, jer koliko traje ovi prijepori oko obnove kuće g. Gorana Kneževića, moglo se skupa s čovjekom već učiniti kvalitetan pomak u radu KUU. I kažem sramota je, jer kad su se obnavljale kuće prominskih Srba svi smo to šutke promatrali, a na ovo se digla oluja. A sve bez veze. Ja sam i rekla suprugu za Gorana, a on uredniku i tako je krenulo, znajući koliko je Goran jednostavan čovjek. Ali opet, koliko god bio OK ima pravo na prigovor. Možda je načelnika samo upitao o svojoj kući, ima li možda kakve šanse, jednom u futuru, a ovaj napravio od toga slučaj.

    avatar

    11.08.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...