Komentari

monsoon.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • LA Woman

    I ne samo da je US a long standing ally of Japan, vec grade i prosiruju svoje military bases u Japanu, tocnije u Okinawi (tamo mi je slijedeci projekat, pa znam sve detalje). A, to ocito dokazuje, da svoju politiku ne samo da Ameri nastavljaju tamo vodit, nego i intenzivirati.

    avatar

    25.03.2006. (05:58)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    Japan je u cijeloj prici uglavnom 'krava muzara' koju naravno treba drzati u ogradjenom prostoru s taman toliko 'hrane' koliko im treba. S druge strane, u nemogucnosti da se vojno suprostave Amerikancima, pa samim tim bez mogucnosti bilokakvog drugog ozbiljnijeg suprostavljanja njima, Rusija i Kina su osudjene jedna na drugu. Ali osim na podrucju medjusobne sigurnosti, Rusija i Kina nemaju previse toga za ponudit jedna drugoj i uvijek su dosad radije trgovale sa Zapadom nego medjusobno. Rusija uporno odugovlaci s naftovodom od Sibira (Angarsk) do sjeverne Kine (Daqing), ovaj ugovor je koliko mi se cini samo znak 'dobre volje' Rusije i dobivanje na vremenu u pregovorima, Rusiji se ne zuri nikamo, sa svojim rezervama je jako 'comfortable', prosci ce sami navaljivati...Japan vec kampira pred vratima nekoliko godina...:))

    avatar

    25.03.2006. (15:53)    -   -   -   -  

  • R.E.

    sad malo zborimo o geopolitičkoj karici.. Japan je američki sigurnosni oslonac što se tiče toga dijela Azije, ima jaku vojsku i spreman je braniti američki kapital, koji je uostalom i izgradio Japan.. zar ne? s druge strane Azije imaju vojne baze od Kuvajta, Pakistana, deal s Indijom i sve u susjedstvu Rusije i Kine, tako da je zbližavanje dva Golijata ustvari, kako kaže 101, logični zaplet geopolitičke situacije oko svjetskoga Heartlanda. Tko kontrolira Heartland taj kontrolira cijeli svijet, stara je Mckinderova postavkaa, a svi su tu negdje i nitko se ne predaje.. znao je Mckinder o čemu priča prije više od 100 godina, a da je bio u pravu svjedoče najnovija politička previranja na globalnoj pozornici..

    avatar

    25.03.2006. (17:02)    -   -   -   -  

  • R.E.

    sve ok, samo sto se lik preziva Mackinder :), osusilo se tijekom godina u glavi..

    avatar

    26.03.2006. (16:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...